Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Interaktiivinen NWN4 julkistettu

Aloittaja weatherc, sunnuntai, 31.01.2010, 22:29

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Terse!

Juttu mikä lähti pelkästään kokeiluna johti lopuksi täysin uuteen NWN4:seen. Koko koodi on kirjoitettu uudestaan latausajan nopeuden optimoimista silmälläpitäen, samalla koodi myös väheni, nykyinen pääskripti sisältää vain 35% siitä koodimäärästä mitä vanha teki. Kertonee  myös pikkasen kuin paljon "roskaa" vanhassa oli..hrmm.. ;D

Suurimmat uudet jutut:
- Kartta on interaktiivinen, voi valita lämpötila, kastepiste, tuulet tai säätilan ikonit näkviin
- Mahdollisuus näyttää myös Synop/metar-dataa. Tämä tuo noin 250 asemaa lisää kartalle sekä myös pikkasen erämäisimmistä paikoista kuten Jan Mayen, Bjørnøya ja Fäärsaaret. Esim. äskeisessä myrskyssä Fäärsaarilta raportoitiin yli 40 m/s tuuliarvoja. Synop/Metardata päivittyy tunnin välein noaa:lta ja ogimet.comista. Synop/metardata ei koske toplistoja, ne ovat ja pysyvät vain PWS-asemien listoina.
- Nopeammat päivitykset, data päivittyy nyt 5 minuutin välein. Karttasivujen välimuisti on nyt 2 minuutissa. Tämä korjaa asian jota ainakin minua on välillä häirinnyt että data on joskus ollut pikkasen vanhaa. Nyt on data parhaimmillaan vain 2 minuutin ikäistä kun tupsahtaa sivulle.
- Data toimitetaan pakattuna zip-tiedostossa, joten koko on vain 15% ei-pakatusta ja antaa nopeammat lataukset. Vaikka datan määrä yli tuplaantui on zipin koko vain 40% vanhoista ei-pakatuista. Skripti purkaa zipin automaattisesti.
- Pohjaantuu paljolti jQuery-javascript-moottoriin (vers 1.4.1) käyttäen mm. tabseihin jQuery-Tabs-palikkaa
- Taulukot ovat järjesteltävissä, käyttäen jQuery Tablesorter.
- Sadetutka-layeri karttaan, layeri on kotoisin meteox.comista
- Validoi W3 XHTML Strict
- rakentamisen aikana on koodi testattu mm pingdom.comissa löytääkseen nopeimmat tavat tehdä asiat. Javascriptit ovat myös pakattuja koon pinentämiseksi (siis siivottu kaikki turhat rivit/kommentit ym. pois)
- scriptipuolella niin datatiedostot käyttävät nyt JSON-muotoa jota sekä php että javascript osaavat lukea sellaisenaan.

Asentaaksesi:
- Hae googleMaps API-koodi Googlelta tuolta.
- Asetukset ovat valmiina sen järjestyksen mukaan jossa kansiot ovat zipissä joten et tavalliseti tarvi muuttaa niitä.
- puske filut ja knsiot serverillesi samassa järjestyksessä kun ovat
- CHMOD:aa nwn4/cache/-kansio joko 666 tai 777:ksi <--- tärkeää, muuten ei data tallennu
- Sitten mene nwniframe.php:hen ja jos kaikki meni hyvin pitäisi dataa näkyä.

Omalle sivulle:
Katso mallia iframe.php:stä ja kopioi php-osat siitä oikeisiin paikkoihin.

Lataa: http://www.nordicweather.net/nwn4.zip
Demo: http://www.nordicweather.net/nwniframe.php tai http://www.nordicweather.net/index.php?sivu=100

Suositteluna, käytä gzip:iä sivuillasi, jollei webhotelli tee sitä vakiona niin sen voi tehdä php:llä laittamalla seuraava pätkä ihan sivun alkuun:
<?php
ob_start
("ob_gzhandler");
?>

Tämä pienentää sivun koon jopa 90%:lla. Pakattuna on NWN-sivun html-koko vain 26kt sisältäen kaikki pitkälti toistakymmentä taulukkoa (josta kaksi on näkyvissä kerralla).
Jamo:lle ja teutarille: wx-vps pakkaa ne automaagisesti.

;D ;D

weatherc

#1
Se unohtui että Metar/Synop asemien sijannit voivat pikkasen heittää koska niiden koordinaatit ovat toistaiseksi vain 2 desimaalilla, kun taas nwn-asemiin käytän 4 desimaalia. Tämä johtuu siitä että listassa josta ne otin olivat niin. Tarkoitus on kyllä että ajan kanssa pikkuhiljaa saada ne suht kohdilleen.
Sekä yleisen kansaivälisen käytännön mukaan kaikki ääkköset uupuvat. Niitä lisätään samoin kun viilataan muutenkin noita paikannimiä paremmaksi aina kun inspiraatio iskee.
Asemia tietokannassa on yhteensä yli 400 joista parhaimmillaan onlinenä ollut tähän mennessä reilut 200.

EDITTIÄ: Laitetaan vielä liitteeksi nykyisen kartan kattavuus  ;D

meteorologi

Erinomaisen monipuolinen kartta!
Silmään kuitenkin pistää se, että WUHU-asemilla tuulennopeus taitaa olla puuskalukema keskimääräisen sijaan.
Onko väitteessäni perää?  ;)

weatherc

#3
LainaaErinomaisen monipuolinen kartta!
Silmään kuitenkin pistää se, että WUHU-asemilla tuulennopeus taitaa olla puuskalukema keskimääräisen sijaan.
Onko väitteessäni perää?

Hmm...Täytyy tutkailla...

Idea tähän karttaan lähti Irlannin networkin kartasta jossa on synop-, tiesää-, ja myös paikallisen meteon asemia pws-asemien lisäksi.
Synop/Metar-asemien datan keruu/parsiminen on loppujen lopuksi ihan helppoa. Niiden osalta kannattaa muistaa ettei data ole mitenkään tarkistettu vaan kaikki väärät arvot tulevat suoraan ulos, esimerkkinä nuo kaksi öljynporauslauttaa Norjan rannikolla, heiltä tulee välillä mitä kummallisempia lämpötiloja. Tarkoitus on laittaa tuohon datatiedoston tekijäskriptiin rajoitin joka poimii pois ainakin nuo yli +50 menevät lukemat ;)
Myös se tosiseikka ettei synop/metarien data päivity aina niin tiheästi kun meidän pws-asemien kannattaa ottaa huomioon, raja jolloin ne näytetään on kolmessa tunnissa joten häviävät ja tulevat uudestaan näkyviin sen mukaan. Itse synop/metar-parseri on kerran tunnissa ajastuksella, näin ei NOAA:n palvelimet ota nokkiinsa liian tiheästä datahausta ;)

EDIT: Nyt alkaa suomen synopit olemaan suht kohdillaan, koordinnatit napsittu GoogleMapsilla.

weatherc

Jaahas..sanonko mitä..sanon sittenkin..Perkele...
Meteox.comin ylläpitäjä vastasi vihdoin ja viimein...Sadetutkalayeriä ei saa käyttää NWN:än osana heidän lisennsisopparin takia...Miksi tämä ei yllätä ollenkaan? Heti kun löytää jotain mitä oikeesti toimisi niin sitä ei saa tehdä...

Muutan jenkkilään missä tällaista pilkunviilamista säädatan suhteen ei harrasteta.

teutari

Olipa isännältä hieno "nikkarointi" taas vaikka takapakkia tulikin! ;)

Korjaava paketti ilmeisesti tulossa tai ohjeet millä poistetaan tuo sadetutkalayer kun ei viitsisi aivan sokkona lähteä koodia puoskaroimaan.

Hyvät jutut aina evätään mutta ulkohuussin takaa saa ottaa aivan vapaseen käyttöön. >:(

weatherc

LainaaKorjaava paketti ilmeisesti tulossa tai ohjeet millä poistetaan tuo sadetutkalayer kun ei viitsisi aivan sokkona lähteä koodia puoskaroimaan.

Jeps, zippi päivitetty.
Muutetut filut:
- nwn.main.php
- nwn.map.php
- kaikki lang-filut.

:)