FMI:n tulevaisuuden visiot

Aloittaja teutari, keskiviikko, 20.01.2010, 21:06

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

#20
LainaaAlkaakohan mekkalointi mennä sittenkin pikku hiljaa perille vai mitä ne hiippailevat sivustoilla?
On se toisaalta hyvä kun käyvät kylässä niin tietävät mistä on oikein kyse.

Tämä on kyllä toiveajattelua mutta jospa käy tiirailemassa että minkälaiset ne meidän sivut oikeen ovat jotka haluaisivat dataa saada heiltä?  ;)

EDITTIÄ: Tarkistin ukkostutkat.fi:n tilastot ja ovat FMI-läiset käyneet sielläkin  ;D

teutari

Aika tyytyväinen alkaisin olemaan FMI:n toimintaan kun saataisiin edes sadetutka data suomen osalta tuohon Ukkostutkat.fi:n kartalle ja tietenkin olisihan tuo salamatutka datakin erittäin tärkeä pointti. ;)

Elintärkeiten tietojen/uhkien saaminen useammasta kuin yhdestä lähteestä olisi kuitenkin tärkeää ja tähän olisi Ukkostutkat.fi oiva mahdollisuus joka on jo nyt täydellinen tiedon lähde missä on kaikenlaisia tietoja joita ilman tuota rumaa sanaa rahaa pystyy sivustoille laittamaan eikä aina pitäisi ajatella tuota rahaa jos tärkeitä tietoja yhteiskunnan hyväksi luovutetaan.
Hattua pitää nostaa kyllä Ukkostutkat.fi:n sivuston tekijälle jonka panosta/sivuston olemassa oloa ei voi rahassa mitata eikä se ole ilmeisesti tarkotuskaan koska me kaikki siinä mukana olevat jäsenasemat olemme täydestä sydämmestä tähän harrastukseen ja koitamme antaa mahdollisimman reaaliaikaista sekä paikkaansa pitävää säätietoa kukin asemaltaan kuin se suinkin on vain mahdollista.

Täytyy myöntää kun katselee sivuseurantaa ja huomaa että siellä on käyty tietoja katsomassa niin kyllä se kovasti lämmittää ja antaa uskoa siihen ettei me tätä aivan turhaan harrastella koska säätiedot/ukkoset kiinnostavat kaikkia ja niistä halutaan saada kokoajan mahdollisimman reaaliaikaista tietoa joten ne tulevat olemaan aina erittäin tärkeää jokapäiväisessä elämässä ja kannustaa vain jatkamaan tätä harrastusta.
Eipä nämä laitehankintoihin/ylläpitoon menevät killingit paljon harmita siinä suhteessa kun olemme aika erikoinen harrastajaporukka joka tarjoaa kaiken tiedon mitä meiltä on saatavilla reaaliaikaisesti koko yhteiskunnan hyväksi.

Offariksi meni mutta ainahan sitä pitää mielipiteensä tuoda julki antaa kiitosta niille joille se kuuluu! ;) ;D

weatherc

Jatketaan offarilinjaa, splittataan sitten jos tarve vaatii  ;D

Kiitos, lämmitti tuo Teutarin kirjoitus .)

LainaaAika tyytyväinen alkaisin olemaan FMI:n toimintaan kun saataisiin edes sadetutka data suomen osalta tuohon Ukkostutkat.fi:n kartalle ja tietenkin olisihan tuo salamatutka datakin erittäin tärkeä pointti.

Sadetutka-layeri olisi kyllä niin poikaa tuohon, harmi kun tuo meteox ei saanut jakaa sitä meille. Ja olishan tutka-layeri (mielellään kolmiomitattu sellainen) ihan hauska myös, pitäiskö kysäistä Relkolta että oliskos data saatavilla? Skriptihän on teoriassa olemassa layerin tekoon (esim. tuo A:n foorumilla oleva), data vain puuttuu. :)

Silloin aloitin näitten sääsivujen kanssa niin tuntui aluksi ettei mitään dataa saa mistään muuta kuin oman sääaseman. Mutta, kiitos kaikkien skriptinikkareiden, alkaahan sitä nyt olemaan aika kattavasti skriptiä saatavilla kun on UV-ennustetta, normaalia ennustetta, maanjäristystietoa ym.
Ainut mitä oikeastaan puuttuu ja mitä pistänyt silmään noissa on se että oikeastaan mikään niistä ei käytä reaaliaikasta dataa (paitsi nyt maajäristykset sekä meteoalarmin varoitukset) vaan on joko "arkistoa" tai ennustetta eli reaaliainaen data uupuu, kuten juuri sadetutka, mikä olisi sen lisäksi että olisi todella herkkupala sääsivuille, antaisi sen tarjoajalle myönteistä PR:ää mm. backlinkkien muodossa.

Huvittavaa esim. Meteoalarmin varoituksissa on se, että Suomen osalta ovat FMI:n laatimat, meillä on lupa meteoalarmilta käyttää niitä samaan aikaan kun FMI kieltää omalla sivullaan esim varoituskartan kaytön. Sama tuntuu olevan vissiin rakkaalla naapurillamme Ruottissa, missä näin yhden sääennustesivun myös käyttävän meteoalarmin tietoja.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 23.01.2010, 17:00
Ootteko muuten seuraillut että käykö Kumpulan väkeä sivuillanne? Veikkaukseni on että käy.

Nyt kun puheeksi otettiin (ajat sitten), niin tulin tarkistaneeksi piruuttani, onko kumpulan väki käynyt minun sivuillani Tammikuussa.
Tulos on, ettei ainakaan niin merkittävissä määrin, että olisi 30 parhaan joukossa. 30. sija vaatisi webalizerin mukaan ainakin 0,5% sivuston Tammikuun kokonaismäärällisistä hiteistä. Itseasiassa näyttää vakuuttavasti siltä, että ainakaan heidän proxya ei ole sivuni kiinnostanut kertaakaan viimeiseen puoleen vuoteen, joten tulkinta on, että FinWx ei ole "merkittävä entiteetti". ;D
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------