FinWX:n Marraskuun tilastot

Aloittaja J.Jäntti, lauantai, 05.12.2009, 13:45

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Marraskuu on takanapäin ja Joulua pukkaa nyt joka tuutista ja kaupasta. Kuun vaihtumisen seurauksena on aika julkistaa FinWX:n Marraskuun kävijästatistiikka.

FOORUMISTATISTIIKKA

Foorumin statistiikka Lokakuun osalta näyttää seuraavalta (Ennätys, jos on, esiintyy lihavoituna):

  • 137 uutta keskusteluketjua (101 enemmän verrattuna Lokakuuhun 2009)
  • 297 viestiketjuviestiä (145 enemmän verrattuna Lokakuuhun 2009)
  • 3 uutta jäsentä (4 vähemmän verrattuna Lokakuuhun 2009)
  • 19 yhtäaikaista käyttäjää Foorumilla (8 vähemmän verrattuna Lokakuuhun 2009)
  • 73708 sivulatausta (4625 vähemmän verrattuna Lokakuuhun 2009)

Marraskuun viestiketju- ja viestiketjuviestitilastoa vääristää tarkistuksesta läpi päässyt spammeribotti, jonka automaattina suollettujen viestien lukumäärästä ei ole tietoa, sillä kaikki viestit pyyhittiin suoraan pois botin tunnusta poistaessa. Tilasto korjaantuu kokonaan Tammikuun kävijätilastossa.
Sivulatauksien lukumäärä on edelleen hämmästyttävä. Yleinen kiinnostus FinWX:n Foorumia kohtaan oli kuitenkin edelleen tyytyväisyyttä herättävä. Kuten Lokakuussa, pääsimme yli 70000 sivulatauksen ja jäsenmäärä lisääntyi kolmella jäsenellä. Lukemat puolestaan: Foorumimme katsotaan olevan toimiva ja tarpeellinen edelleen. Koska keskusteluketjujen ja viestiketjuviestien lukumäärä on vääristynyt, lukemien uskottavuudesta huolimatta on aktiivisuus Foorumilla lisääntynyt huomattavasti Lokakuuhun verrattuna, kun tilannetta on vierestä päässyt seuraamaan.

FINWX-SIVUSTON YLEIS-STATISTIIKKA

FinWX-sivustolla käytiin Elokuun aikana yhteensä 19330 kertaa. Tämä tekee keskimäärin 644 käyntiä vuorokaudessa.
Lokakuuhun verrattuna kävijöitä oli 7206 vähemmän ja keskimääräisellä vuorokausitasolla käyntejä oli 212 vähemmän. Käyntien vähentyminen sivustolla on tämän kuun osalta hämmästyttänyt ylläpidon, mutta vähentymistä ei voi pitää edelleenkään hälyttävänä, sillä talvi vähentää sääasemien asennuksia yleisesti. Osasyy tilastossa näkyvään vähentymiseen on FinWX:n palvelimen virtalähteen rikkontuminen, joka pudotti palvelut linjoilta noin kuudeksi tunniksi. Vaikka ajallisesti verrattuna kuusi tuntia on kuukauteen verrattuna kuin vesipisara Atlantilla, sitä ei tule väheksyä näinkin paikallisessa tilastoissa.

TIETOLIIKENNESTATISTIIKKA

Liikennettä FinWX:n serveriltä generoitiin Syyskuussa 6,24 Gigatavua ja ulkoisella kuvapankilla liikennettä generoitui 0,24 Gigatavua. Kuukauden yhteisliikenne FinWX:ltä oli näinollen 6,48 Gigatavua.
Liikenne pysyi melko vakaana serveripuolella, kun taas kuvapankin osalta se väheni entisestään. Lokakuuhun verraten liikenne serverillä vähentyi 0,27 Gigatavua ja kuvapankilla liikenne väheni 0,62 Gigatavua. Koska vain dynaamiset FinWX:n kuvat sijaitsevat kuvapankissa, on liikenne teoriassa vain siirrettyä dataa kuvapankkiin päin enemmän, kuin kuvapankista pois.

Kokonaisliikenne FinWX:llä putosi 0,89 Gigatavua. Määrän vähittäinen stabiloituminen kertoo sen, että sesonkiluonteinen vähentyminen alkaa saavuttamaan lakipistettään. Ennustettavissa on, että sivustolla liikenne alkaa kasvamaan vähitellen viimeistään vuodenvaihteessa.

Marraskuu jatkaa Lokakuun osoittamaa polkua: FinWX-asema Salla-96 tuli, näki ja marssi FinWX:n Foorumin yli jälleen. :)
Ainoa, missä Foorumi veti tällä kertaa pidemmän korren oli osumamäärät, joissa Foorumi sai Salla-96:sta kahden prosentin yliotteen yli 11000 osumalla. Tästä huolimatta Foorumi ei kyennyt vastaamaan tiedonsiirtomäärällisesti mitenkään Salla-96:n suvereniteettiin, sillä Naruskan sääasema vei FinWX:n kokonaisliikenteestä lähes kolmanneksen (30,89%). Helpotusta ei näytä olevan tiedossa, sillä Foorumi on saanut uuden uhan: Sääasema FinWX Karjalohja-12:n, joka tiedonsiirtomäärässä nousi lähes viidennekseen (19,39%) koko liikenteestä.

RANKING-LISTAT

Kymmenen suosituinta FinWX-asemaa Elokuussa olivat:

1. FinWX Salla-96 (Naruska)
------------------------------------------
2. FinWX Kärsämäki-71 (Alaranta)
3. FinWX Karjalohja-12 (Nummijärvi)
------------------------------------------
4. FinWX Helsinki-42 (Kannelmäki)
5. FinWX Liminka-90 (Lintupuisto)
6. FinWX Lohja-70A (Virkkala/Kittfall)
7. FinWX Helsinki-97 (Mellunkylä)
8. FinWX Sonkajärvi-34 (Sukeva)
9. FinWX Kouvola-36 (Valkeala)
10. FinWX Tampere-42 (Epilänharju)
------------------------------------------

Marraskuussa pronssisijalle siirtyi FinWX Karjalohja-12, joka on ollut nousussa jo toista kuukautta. Merkittävimmäksi muutokseksi voidaan asettaa FinWX Liminka-90:n nousu 5. sijalle. FinWX Tampere-42 nousi 10. sijalle, kun sääasemat FinWX Lohja-70C ja Järvenpää-43 putosivat listan ulkopuolelle. FinWX Sonkajärvi-34 jatkaa myös nousuaan, siirtyen nyt pykälän korkeammalle sijoitukselle, ollen listan 8.

Referrer-puolella tilanne näytti tällaiselta kymmenen parhaan listalla:

1. Suorat pyynnöt (Direct Request)
------------------------------------------
2. http://www.google.fi/search
3. http://ig.gmodules.com/gadgets/ifr
------------------------------------------
4. http://www.google.com/search
5. http://www.google.fi/url
6. http://www.ukkostutkat.fi/conf/cams.php
7. http://209.85.129.132/search
8. http://74.125.77.132/search
9. http://www.naruska.com/etusivu-sivu.html
10. http://www.nordicweather.net/index.php
------------------------------------------

Kuten tapana näyttää olevan, suorat sivupyynnöt ilman hakukoneen apua (Direct Request) pysyivät nytkin kärjessä (59,88%) ja perässä tuli Googlen suomenkielinen haku. Syyskuusta asti listakolmosena roikkunut kummajainen ig.modules.com-sivu pysyi myös paikallaan. Viimeinenkin ukkostutkaan viittaava Referrer-osoite putosi listan ulkopuolelle. Taistelu viivan yläpuolisista paikoista Naruskan sääaseman etusivun ja Nordic Weather Networkin välillä näyttää yhä jatkuvan. Tällä kertaa ohi pyyhkäisi naruska.com:n sivu, kolmen osuman kaulalla.

Top-10:n ulkopuolelta mainitsemisen arvoisia asioita ovat mm.
FinWX:n ylläpito kiittää kaikkia niitä ystävällisiä ihmisiä, jotka ovat pyyteettömästi linkittäneet tämän sivuston omalle tai toiselle sivustolle ja niitä, jotka näiden kautta ovat sivustolle saapuneet.

FinWX löytyi hakukoneilta Marraskuussa 157 kertaa erilaisella hakusanalla. Kymmenen eniten osumia tuottanutta hakusanaa olivat:

1. sääasemat
------------------------------------------
2. finwx
3. la crossen ws
------------------------------------------
4. wh-1080
5. nslu2 oregon
6. lumikartta
7. sääsatelliittikuvat
8. villen kello
9. 1-wire
10. mistä sääkameran html
------------------------------------------

Talven tulo (ja Suomen eteläosissa sen äkkilähtö) ovat herättäneet kiinnostusta lumikarttaan, mikä näkyy hakusanojen 6. tilalla uutuutena. Saattaa olla kaukaa haettu, mutta on oletettavaa, että sääasemia ollaan harkitsemassa joillekin onnekkaille lahjaksi, koska hakusana "sääasemat" ja uutuutena "la crossen ws" ovat siirtyneet hakusanojen kärkisijoille.

Marraskuun kummallisimman hakusanan titteli menee hakusanalle "motrin causes heart attack and stroke related deaths in children".
Nyt on melkein pakko kysyä, että mikä hakukone on onnistunut yhdistämään FinWX:n sivuston ja edellämainitun hakusanayhdistelmän toisiinsa? Se olisi hauska tietää erityisesti siksi, kun vastaavia sanoja ei esim. Foorumista löydy - muista sivuista nyt puhumattakaan. ;D

Selaimet, joilla FinWX:n sivuilla oltiin käyty Elokuussa, olivat:

1. Mozilla Firefox (44,89%)
------------------------------------------
2. Microsoft Internet Explorer (20,99%)
3. Opera Browser (3,81%)
------------------------------------------
4. Safari Browser (3,52%)
5. Konqueror (0,25%)
6. SeaMonkey (0,23%)
7. Netscape (0,14%)
8. Camino (0,11%)
9. K-Meleon (0,04%)
------------------------------------------
10.  Avant (0,04%)

Marraskuun osalta ei selaimien kärkikolmikko liikkunut minnekään. Opera ja Safari taistelevat kolmannesta paikasta muutaman prosenttiyksikön heitoilla.
Erikoisimmat tapahtumat ovat viimeisillä sijoilla, jossa Netscape teki nousun sijalle 7. ja K-Meleon nousi listoille. K-Meleonin listallenousu mahdollisti selainten kymmenen kärjen muodostamisen.

Merkilliseksi listan tekee Google Chrome-selaimen puuttuminen kokonaan. Yleisessä tiedossa on, että Chromeakin käytetään, mutta jostain syystä sitä ei listassa näy. Asiaa tarkistetaan ja toivottavasti tilanne muuttuu Joulukuun tilastoissa.

KUUKAUDEN YHTEENVETO

Marraskuun tilastopoikkeama tapahtui suuressa kävijämäärän putoamisessa. Se tuskin on merkki sivuston kiinnostuksen vähentymisestä, vaan enemmänkin kyseessä on todennäköisin perustein vain sesonkiluonteinen pudotus. Aallonpohja lienee jo saavutettu, sillä serverin datasiirtomäärä pysyi likimain ennallaan Lokakuuhun nähden.

Vaikka pudotus kävijämäärissä olikin huomattava, on kiinnostus sivustomme tarjontaa kohtaan edelleen hyvällä pohjalla, eikä radikaaleihin korjausliikkeisiin ole tarvetta. Sivuston toimintoja suunnitellaan kaiken aikaa, joten vaikka näyttäisikin siltä, että sivusto on jumittunut ominaisuuksissaan paikoilleen, se ei suinkaan pidä paikkaansa - kulissien takana tapahtuu koko ajan uutta ja kun kaikki toimii kuten pitääkin, ne implementoidaan testialustalta koko kansan nähtäväksi. :)

Jos teillä on tästä kävijätilastosta mielipiteitä tai kommentteja, heitelkää niitä vapaasti tähän viestiketjuun. :)
Seuraava kävijätilasto tulee vuodenvaihteen jälkeen.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Sanni

Itse ei ole säänseurannalle liiennyt aikaa töitteni takia. Onko se aina niin että kesällä foorumi piristyy kun ukkosia alkaa tulemaan vai miten tuo menee?

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: Sanni - keskiviikko, 23.12.2009, 16:03
Itse ei ole säänseurannalle liiennyt aikaa töitteni takia. Onko se aina niin että kesällä foorumi piristyy kun ukkosia alkaa tulemaan vai miten tuo menee?

Kyllähän tuo ukkoskausi käyntejä selvästi lisää, kun ukkosista kiinnostuneet ihmiset saapuvat foorumille samalla, kun käyvät katsomassa missä päin ukkostaa.

Tosin poikkeus tähän sääntöön on jo nähty. Marraskuun tilastot kertovat aktiviteetin lisääntymisestä paikoittain jopa ukkoskauden tason ylikin, mikä selittynee kiinnostuksesta sivuston tarjontaan ja ystävällisestä ilmapiiristä, joka Foorumilla vallitsee. Edes Heinäkuun lopussa tapahtunut, loistavasti epäonnistunut verbaalinen hyökkäys Foorumin ylläpitoa kohtaan ei muuttanut mitään muuta, kuin sen, että se vain tiivisti yhteisön rivejä ja hyökkäys iskettiin takaisin lähtöpisteeseensä.

Yhteisö on ollut avuliasta ja loistavaa porukkaa: sääharrastajien parhaimmistoa, joka on tehnyt FinWX:n Foorumista sellaisen, jonne aloittelijankin on helppo tulla esittämään kysymyksiä, jotka sääasioissa mietityttää.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------