Virtalähderikko pudotti FinWX:n verkosta

Aloittaja J.Jäntti, keskiviikko, 25.11.2009, 15:58

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Tänään keskiviikkona, 25.11.2009 noin kello 09:20, FinWX:n serverissä tapahtui ennakoimaton laiterikko, jonka seurauksena sivusto palveluineen putosi netistä.
Vika havaittiin kello 10:21 ja vikaa päästiin tarkistelemaan pintapuolisesti kello 10:35. Serveri todettiin nopeasti rautapuolelta rikkonaiseksi, mutta korjaustöitä ei päästy aloittamaan, kuin vasta kello 14:00 jälkeen, työpäivän vuoksi.

Kello 14:22 aloitetussa korjaustoimenpiteissä selvisi nopeasti, että vika rajoittui serverin 480 Watin virtalähteeseen. Mittausten mukaan virtalähteen +12V:n virtakisko oli rikkoontunut, jolloin mm. emolevy ja oheislaitteet eivät saaneet tarvittavia jännitteitä toimiakseen.

Virtalähde vaihdettiin serverikoteloon kello 15:15 ja asennettiin paikalleen kello 15:20. Serveri nosti palvelut takaisin ylös kello 15:35, käytyään ensin komennettuna suorittamassa testit kiintolevyille. Tilanne oli ohi kello 15:40.

Kokonaisuutena FinWX:n sivusto oli kadoksissa kuusi tuntia. Palvelut saattavat hidastella vielä jonkin verran, kun RAID1-levypakka suorittaa synkronointia.

Tapahtuneen johdosta pidämme serveriä pari päivää silmällä.
Sivuston päivitykset ja uusien FinWX-jäsensääasemien lisääminen ovat jumissa siihen saakka, että saan päivityksistä vastaavan koneen takaisin iskuun (WinXP asennettu uudelleen ja muutama ohjelma-asennus ja loppukonfiguraatio puuttuu vielä). Samaisesta syystä myös sähköpostiliikenne ylläpidon ja käyttäjien välillä ei toimi vielä.

FinWX:n ylläpito pahoittelee eskaloitunutta tilannetta.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------