Opastus liittymisestä sääjärjestelmiin?

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, keskiviikko, 18.11.2009, 21:56

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Naruskan sääasemalta kaamosterveiset!

Tunnustan rehellisesti kuuluvani edelleen keltanokkien joukkoon näissä sääasioissa. Perusasioita tässä pikkuhiljaa jo näin keski-iässäkin silloin tällöin ainakin luulee oppivansa, kun avuksi lueskelee näitä foorumikirjoituksia. Välillä sitä tuntee itsensä kylläkin ihan tolloksi, kun pänttää noiden muutamien selkeästi korkeampaa tietämystä tietokoneasioista omaavien hemmojen kirjoituksia. Komiasti menee kokonaisia keskusteluketjuja hilseen yli niin, että humina korvissa tai ainakin täällä korvessa kuuluu.

Kun tätä omaa sääasemaani en vielä oikein toimintavarmaksi uskalla luokitella, niin arkaillen liitin sen parille hyvinkin kansainväliseksi ainakin täältä katsottuna sivustolle. Tai höpsistä, en minä mitään liittänyt, vaan jälkikasvuni liitti sääasemani esimerkiksi Wundergroundin järjestelmään. Omat ongelmansa liittämisessä aiheutti kielitaidon puute, kun ei pelkkä jees ja nou ja tänks oikein riitä kaikkeen siihen ohjeistukseen, jota sivustot englannin kielellä tarjoilevat.

Pientä apua pyydettäessä tietenkin Laihon putiikista sain, kun sieltä kyselin sähköpostilla. Ei vaan tarvitsisi vaivata ketään, jos jonkunlainen perusohjeisto suomeksi näistä hommeleista käytettävissä olisi. Foorumin palveluntarjontaa se ei ainakaan huonontaisi.

Oman asemani pelkäsin tietenkin muuttuvan entistä epävarmemmin toimivaksi, kun kaikki vermeet ei meinaa aika ajoin pyöriä ja pelata FinWX:n ja NWN:n lähetyksissäkään. Toisin kuitenkin tuntuu käyneen, koska katkokset ovat selkeästi vähentyneet, vaikka pikkuläppäri näyttää lähettävän dataa maailman tuuliin ihan kuin henkensä hädässä. Jopa kuvapuoli selkeästi petrasi toimintaansa. Syytä en tietenkään osaa kertoa, mutta kerronpa kuitenkin tämmöisen selkeän faktan.

Pirunmoinen hommahan ohjekirjan laatimisesta tietenkin on, mutta käyttöäkin semmoiselle varmaankin olisi. Nyt. kun salamat ei räiskä, eikä tartte töllistellä aurinkoakaan tuntitolokulla päivisin, niin voisi mielellään lueskella vaikka ohjekirjoja. Ja liittyä taas johonkin uuteen puulaakiin, kun vaan osais.

Tämmösiä sinisiä täällä nyt aatellaan, yks vähän pimmee kahen pimmeen välissä. Vielä, ennen sermin lopullista laskemista.

www.naruska.com

tito

Onkohan nämä sääsivustoasiat jotain salatiedettä kun ei ole yhtään vastausta tullut ::). Olen samoin itse onnistunut saamaan asemani tiedot WU:n ja PWS:n sivuille, mutta AWEKASin ja CWOPin ohjeita kaipaisin.
Nyt kun sääasemani näyttää toimivan kohtuullisen hyvin voisi tietoja lähettää näihinkin järjestelmiin ;).

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: tito - torstai, 26.11.2009, 23:29
Onkohan nämä sääsivustoasiat jotain salatiedettä kun ei ole yhtään vastausta tullut ::). Olen samoin itse onnistunut saamaan asemani tiedot WU:n ja PWS:n sivuille, mutta AWEKASin ja CWOPin ohjeita kaipaisin.
Nyt kun sääasemani näyttää toimivan kohtuullisen hyvin voisi tietoja lähettää näihinkin järjestelmiin ;).

Ei nämä sääsivustoasiat sentään mitään salatiedettä ole. :)

Syyllistyn tässä ns. Mental Lapsus-tapaukseen jossa olen tyystin unohtanut tämän asian. Hyvä, että toit sen esille. En ole työkiireiden, sekä FinWX:n palvelinkaluston rikkoontumisen ja työasemakoneeni uudelleenasennuksen vuoksi ehtinyt tähän asiaan yhtään paneutumaan tarkemmin, että saisin aikaiseksi kattavat ohjeet AWEKAS:n, CWOP:n ja Weather Underground:n liittymiseen.

Naruskan Ukka on heittänyt jo ehdotuksen ilmaan ja lupaan, että ehdotukseen vastataan niin nopeasti, kuin vain mahdollista.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

tito

En tarkoittanut kirjoituksellani että ylläpitäjän kuuluisi vastata kaikkiin kysymyksiin. Muillakin lienee oikeus vastata jos on asiasta tietoinen :).

meteorologi

#4
Unohdinpa minäkin tämän aiheen... Mutta parempi myöhään kuin ei millloinkaan.

AWEKAS:iin liittyminen
1. Mene liittymislomakesivulle: http://www.awekas.at/en/benutzer.php?mode=new
2. Siellä täytä username- ja password-kohdat. Nuo täytyy pistää muistiin!
3. Täytä muut lomakkeet. Punaisella pohjalla olevat lomakkeet ovat pakollisia.

Joitakin suomennoksia
Location: paikkakunta
Elevation above sealevel: korkeus merenpinnasta
Country: valtio
Link to your webcam: webkamerakuvan osoite

4. Laita Report mode:ksi WUHU. Säädä aika vastaamaan Suomea.
5. Yksikköasetukset ovat oletuksina hyvät, tosin tuulen voi vaihtaa m/s:ksi.
6. Paina Save.
7. Nyt valitsemaasi sähköpostiin tulee varmistusviesti. Avaa se ja paina mahdollista vahvistuslinkkiä (en ihan tarkkaan muista, tuliko vahvistuslinkkiä).
8. Nyt AWEKAS:in tulisi hyväksyä sinut lähettämään dataa.


WUHU:n asetukset:
1. Tauota WUHU STOP-napista.
2. Kirjoita AWEKAS account information -laatikon tiedot oikeiksi:
-Station ID -> kirjoita käyttäjätunnuksesi (Username rekisteröitymislomakkeessa)
-Password -> kirjoita salasanasi (Uassword rekisteröitymislomakkeessa)
3. Laita ruksi vielä AWEKAS-laatikon oikeaan nurkkaukseen.
4. Paina Start.
5. Nyt dataa pitäisi kulkea AWEKAS:iin.


Kysy, jos on jotain askarruttavaa. Katso myös mahdolliset virhelokimerkinnät WUHU Logista, jos säätietoja ei AWEKAS:iin mene.

Naruskan Ukka Matinpoika

Naruskan sääasemalta terve!

Älkää nyt liikaa tunnontuskiin tästä asiasta tulko. Kyllä me keltanokat apuja ongelmiin ollaan saatu asiassa kuin asiassa, joskus täällä kysyjäpäässä tuntee jopa itsensä vaivautuneeksi. Kiitoksia vain kaikille tähän astisesta.

Awkekasiin liittymisen tein ohjeiden mukaisesti. Oletin sieltä rekisteröitymisen jälkeen tulevan suunnillen samalla sekunnilla sähköpostilla kuittaus rekisteröinnistä, mutta eipä tullut. Kun ei sekunnissa tullut, niin sitten varmaankin joutuu odottamaan pidempään, oletan. Kuvadata sinne näyttää menevän oikein, mutta säädata ei.

Muistaakohan joku omasta rekisteröitymisestään, oliko vastaanottajan kuittauksessa viive, ja jos oli, minkähän mittainen. Odottaminen on minulle kestävyyslaji, kunhan uteliaisuuttani kyselen.

www.naruska.com

meteorologi

Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - sunnuntai, 29.11.2009, 09:23


Muistaakohan joku omasta rekisteröitymisestään, oliko vastaanottajan kuittauksessa viive, ja jos oli, minkähän mittainen. Odottaminen on minulle kestävyyslaji, kunhan uteliaisuuttani kyselen.

En ole ihan varma, tuliko kyseistä viestiä ollenkaan.

Sallan asemaa ei ainakaan AWEKAS:in jäsenlistassa näy.


Kun kokeilet laittaa WUHU:un salasanan ja käyttäjätunnuksen, mitä WUHU valittaa Logissaan?

tito

Sama ongelma täälläkin, kysyy aktivointikoodia jonka pitäisi tulla sähköpostina. Ainakaan viel ei ole mitään mailia tullut vaikka on kulunut jo pari vuorokautta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Passwort Fehler tuo logi aivan ilmeisesti saksan kielellä ilmoittaa. Englannin kielellä näyttää seuraavalla rivillä Upload has Failed. Käyttämäni tunnukset ja salasanat ovat pilkulleen ne, millä olen kirjatumisenkin suorittanut. Mitään elonmerkkiä paluuviestin muodossa sähköpostiin ei ole tullut edelleenkään.

www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

Niin ja sitten vielä, kun WUHU:n kautta AWEKAS Account Informationin kautta painan My Weather Instrument, niin asemani tiedot avautuvat. Korkeus merenpinasta ja koordinaatit ovat oikein ja samoin oikein on oma sähköpostiosoitteeni, jonka pääsen sivujen kautta tarkistamaan. Säädata vain ei liiku.

www.naruska.com