Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Vaihto turboahdettuun VPS:ään :)

Aloittaja weatherc, lauantai, 31.10.2009, 01:05

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

No niin...

Parin päivän kokeilujen ja säätämisen jälkeen on uusi VPS käytössä (nordicweather osoittaa sinne jo) jossa reverse-proxysysteemi jossa Nginx-palvelin hoitaa karsinnan ja Apache rakaammat työt kuten php:t  ;D

Eli, Ngininx jakelee maailmalle staattiset filut kuten kuvat ym:t sekä lahjoittaa eteenpäin php:t Apachelle,joka osaa ne parhaiten, joka sitten palauttaa ne valmiina takaisin Nginxille toimitettavaksi perille.

Tässä systeemissä on kaksi suurta hyötyä (josta löytyy Googlella sivutolkulla infoa):
1. Nginx on kevyt ja nopea.*
2. Apachehan on tunnetusti resurssisyöppö varsinkin kun enemmän liikennettä, ja Nginx taas toimii 2 (säädettävissä) prosessilla tasaisella RAM-käytöllä (luin että 40 MB RAM on aika yleinen) liikenteestä riippumatta. Antamalla Nginxin hoitaa staattiset tavarat pienenee Apachen taakka ja siten Apache myös pystyy hoitamaan enemmän kyselyjä nopeammin.

* Tein käytännön testin jossa käytin: 1 staattinen kuva (tutkakuva) sekä 1 php (php:n infosivu) ja testerinä Apachen benchmark ja ajoin samat testit käyttäen arvoja "ab -n 10 -c 5" sekä uudella että vanhalla VPS:llä. Osa erosta johtuu myös kovemmasta raudasta uudessa VPS:ssä jossa mm. tuplasti enemmän RAM:ia sekä että vanha oli normikäytössä. Ja tässä tulokset (requests/s, noinkeskiarvo 5:stä testistä):

Vanha:
Kuva: 600
php: 300

Uusi (juuri bootattu):
Kuva: 6000 (korkein jonka sain oli 8000+, testejä monia)
php: 2500

:o :o

Samalla päivittyi kaikki softatkin uusimpiin mitä CentOS:iin saa, mm. PHP on nyt se paljon parjattu 5.3 (Teutarin ja Limingan sivut toimivat suoraan "out of the box")  :)

Henkka

teutari

Kovasti olet joutunut tekemään taustatyötä sekä kokeiluja tuon uuden VPS:n kanssa mutta mitä noista testeistä päättelee niin tuo kaikki monien tuntien puuhastelu on kuitenkin kannattanut tehdä joten hattua täytyy sinulle nostaa!!! :)

Eipähän tässä voi olla kuin onnellinen ja kiitollinen että sivustot sijaitsevat juuri tuolla VPS:llä missä sen ylläpitäjä omaa nahkaansa säästämättä tekee kaikkensa palvelimen hyväksi että siellä oleviin sivustoihin saadaan lisää vauhtia kaikilla mahdollisilla olemassa olevilla keinoilla mikä on kyllä harvinaista herkkua säämiehen sääsivuille jotka ovat rakenteeltaan raskaat kun kaiken maailman härpäkettä pitää sinne tunkea. ::)

Kuten se on monesti todettu että tuolla ns. normaaleilla web-hotellin palvelimilla säämiehen sivuille laitetaan jarruja päälle niin täällä laitetaankin päinvastoin turboa päälle että kaikki toimisi niin kuin pitää. ;D

Oman domainin IP on tänään muutettu tuonne uuteen VPS:n sekä ftp:t syytää sinne tavaraa ja hienosti toimii. ;)

weatherc

LainaaKovasti olet joutunut tekemään taustatyötä sekä kokeiluja tuon uuden VPS:n kanssa mutta mitä noista testeistä päättelee niin tuo kaikki monien tuntien puuhastelu on kuitenkin kannattanut tehdä joten hattua täytyy sinulle nostaa!!!

Kiitos! Oli vain mielenkiitoista tutkailla ympäri että miten sitä voi "piristää" ja optimoida. Ja sitä voi toisaan tehdä paljon. Jo pelkästään Apachea voi säätää vaikka millä mitalla. Kävi myös ilmi Googlea kiusaamalla että parhaimmat säädöt löytää vasta ajan mittaan, se on vähän kun Nexstorm, laita säädöt, seuraa ja säädä lisää koska jokainen rautahan on erillainen ja siten ei säädöt ole suoraan kopioitavissa. Toistaiseksi kun olen seurannut tuon uuden mittareita niin ei ole esim. CPU vielä kertaakaan mennyt yli 2%, tälläkin hetkellä näyttä Plesk että CPU 0.04% ja RAM 5.3% :)

Samalla tuli väkisinkin mieleen että aika kökköjä ovat kyllä nuo normi webhotellit. Eräs kysymys joka tuli vastaan yhdellä foorumilla oli että miksi kaikki webhotellit käyttävät ainoastaan Apachea vaikka kevyempiä/nopeampia ratkaisuja löytyy?
Tai sitten änkevät liikaa tavaraa samalle raudalle tuloksena se että kun sivulla alkaa olemaan trafiikkia menee systeemi jumiin.

Täytyy kyllä sanoa että oli loistolöytö nuo HE:n virtuaalit, pistävät kyllä tehoa ulos halvalla ja vielä päivittivät ne suurempiin samaan hintaan. Tuossa virtuaalissa on jo enemmän tehoja kun omassa kotikoneessa, eikä ole edes heidän suurin virtuaali ;D
Kuten huomattiin jo aikasemmin syksyllä kun oli ukkosia niin ei hyytynyt edes vaikka kaikki mittarit olivat punaisella, silloin kyllä odotin postia HE:ltä mutta ei tullut.

jamo

Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 31.10.2009, 18:38
Tai sitten änkevät liikaa tavaraa samalle raudalle tuloksena se että kun sivulla alkaa olemaan trafiikkia menee systeemi jumiin.

Raha ratkaisee  >:(

Mutta tosiaan täältä myös iso kiitos ylläpitäjälle, ehkäpä oli onni että sukset meni ristiin edellisen "palveluntarjoajan" kanssa.
Eli Liminka ja Vihanti ovat myös tänään muuttaneet uudelle palvelimelle.

jamo