Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

01.08.2009

Aloittaja J.Jäntti, lauantai, 01.08.2009, 12:53

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Myöhäisessä ollaan liikenteessä näin päivittäisketjun suhteen, mutta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan. ;D

- ESTOFEX on määritellyt Suomen kuulumaan kategoriseen salamointivyöhykkeeseen. Alue, jonne ESTOFEX salamointia lupailee, on Länsi-Suomen Läänin eteläosa, Etelä-Suomen Läänin länsiosa, Itä-Suomen Läänin pohjoisosa ja Oulun Lääni, poisluettuna äärimmäinen koillis- ja luoteisosat.
- Noin kello 7 aikoihin Pääkaupunkiseutua kohti nousi pienehkö, salamoiva kuurosadealue, mutta sen salamointi hyytyi ja sadealue kuivui pois ennenkuin pääsi rannikolle saakka.
- Suomen Sääkeskus on määritellyt tälle päivälle ukkosherkimmiksi alueiksi Länsi-Suomen Läänin eteläosan, Etelä-Suomen Läänin äärimmäisen länsiosan, sekä kapean vyöhyykkeen, joka ulottuu Itä-Suomen Läänin pohjoisosasta Oulun Läänin äärimmäiseen eteläosaan.
- Sateet ja salamat näyttävä tutkakuva kertoo lievistä salamoinneista vajaa tunti sitten (kello 12:00 aikoihin) mm. Länsi-Suomen Läänissä Merikarvian liepeillä, Oulun Läänissä lähellä Raahea ja Eno-Kontiolahti-Joensuu -sektorilla Itä-Suomen Läänissä.
- FMI Testbed näyttää sadekuuroja muodostuneen mm. Salon, Forssan, Karjalohjan, Lohjan, Vihdin, Vantaan pohjoisosan ja Järvenpään liepeille. Osa kuuroista on suhteellisen koviakin, mutta ukkosta ei ole vielä esiintynyt.

Päivä on tosin vielä (suhteellisen) nuori, joten ukkoskuuroja pääsee varmasti muodostumaan vielä muuallakin - ehkä säkällä myös Pääkaupunkiseudullakin.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Sanni

Siistiä toi aamun kuurosade! :D Tosiaan oli vettä ainakin Helsinki-Vantaalla tullut samaan aikaan kun Landbossa oli ollut aivan kirkasta  :o Mä uskon että ehkä illalla olisi isommat tsäänssit kuurosateille, aurinkokin kun on ilmaa lämmittänyt :)

Näkyisi muuten nuo LI-arvot olevan myös siinä kohdilla, että potentiaalia ukkoselle löytyisi ainakin 24 tunnin verran vielä. Sadetutkat taas näyttää ettei suurempaa sähellystä tapahtuisi. Sain muuten komian jyrinän eilen videolle! :D

weatherc

No jo on...

Koko päivän on tuo WASP2:sen Alertti piipittänyt lähellä olevista iskuista ja Testbedin tutkassa ollut kuurojen alkuja ympäristössä muttei vaan ole toistaiseksi ainakaan jaksanut kasvaa ukkosiksi tahikka osunut kohdalle. Testbedin tutkassa olen koko ajan ollut suunnilleen ympäröity kuuroista ja itse siinä sateettomassa keskipisteessä.   :-\

Silloin alku-iltapäivästä kun oli se pikainen yritys sunniillen Tku-Paimion kohdalla olin juuri hetkeä aikasemmin muuttanut Nexstormin (v.1.7 beta) nolla-asetuksille ja vain yleisranging käytössä ja kappas vaan se siirsi solun suunnilleen samaan paikkaan kun WASP2:kin väitti iskut olevan pitäen myös samaan aikaan Merikarvian suunnalla ollen solun paikallaan :)

weatherc

Auttoi heti kun valitti, näkö ja kuulohavainto Halikosta, tosin vain kerran  ;D