Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Ukkostutkasivu v.56 :)

Aloittaja weatherc, keskiviikko, 22.07.2009, 16:57

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Noonih,

nyt on tehty eräitä uudelleenjärjestelyjä tutkasivulla. Otin vanhan tutkanäytön (siis se minkä poistin näkyvistä) ja alotin copy/paste:maan uudelle pohjalle, myös AJAX:in tein alusta siten että otin vain ne osat jota tarvitaan.

Uusi look painottuu siihen että http-requestejä olisi mahdollisimman vähän, eli kuvia on karsittu ja lähes kaikki AJAX-tavara tehdään tekstinä, ainoastaan yksi 1.5 Kb:n kuva varsinaisen tutkakuvan lisäksi ja sekin tehdään cache:seen 120 sekunnin välein :) Muutoin on ideoita otettu paljolti WASP2:sesta.

Dataa päivitetään ainakin aluksi 30 sek välein ja kuva 1 minuutin välein, tuota datapäivitystä täytyy seurata kunhan tulis pikkasen ukkosenpoikasta (jos nyt enää tänä vuonna tulee), sekä "sivulle-parkkeejaille" lopetetaan datansyöttö 10 min jälkeen eli vaatii sivun uudelleenlatauksen sen jälkeen :)

Vanhassa tutussa osoitteessa tuolla voi käydä ihmettelmässä luomusta





weatherc

Woblaa...

Vanhassa mallissa TRAC-raportti luettiin php-skriptin:n avulla (kyllä, javascriptin saa kutsumaan myös php-skriptin), nyt sain javascriptin lukemaan ja parsimaan myös TRAC-raportin, sinänsä ei ollut vaikeata, vaatis vaan pikkasen näpertelyä  :)

Näin kevyellä matikka-päällä laskettuna niin tulos minuutti-päivityksen yhteydessä (jolloin myös tutkakuva ja TRAC päivitetään) verrattuna vanhaan tutkanäyttöön on seuraava:

Ennen haettiin päivityksen yhtedessä:
4 php-kuvaa (nuo pienet tolpat jakauman yhteydessä)
1 txt filu
2 kuvaa (kartta + tyyppi-ikoni)
1 php-skripti jossa myös 1 txt-filu (TRAC-raportti), en tiedä kui monena requestina tuon parsiminen laskettiin niin laitoin 2 (php + txt-filu)
2 php-käppyrät
Yhteensä: 11 requestia

Nyt:
2 txt filua
1 php-kuva (tuo pieni käppyrä, cachettu 120 sekuntiin)
1 kuva (kartta)
Yhteensä: 4 requestia

Tutkasivun koko on whatsmyip.orgin mukaan gzipattuna nyt 8.8 Kb + kuvat + javascripti :)

Nyt vaan odottelemaan ukkosia jotta näkee miten se toimii liikenteen kanssa ;)

Tässä miltä se näytti testi-ajossa:


;D ;D

teutari

Aina vaan tutkasivu paranee ja vieläkö tietää kuinka tuota koodia pitää vääntää että kaikki toimii. ;)
Tuossa jokunen aika sitten koitin sitä sinun ensimmäistä tutkasivua kursia kasaan mutta eipä se toiminut minun asentamisella niinkuin olisi pitänyt niin jouduin lyömään hanskat tiskiin ja filut roskikseen mutta jos tästä tulee semmonen versio minkä maalaisukkokin pystyy asentamaan toiminta kuntoon niin sitä pitää alkaa harkitsemaan uudelleen.

ps. niin jos salamoista on puutetta niin täältä niitä voi hakea vaikka auton peräkärryllä kun tänäänkin niitä on tullut napsittua jo n.5000 kpl että ei niistä ole ainakaan puutetta. ;D ::)

weatherc

Tarkoitus on saada se poimittua ulos skriptiksi, tällä hetkellä se on leivottu sisään itse varsinaisen sivun koodiin ja osa säädöistä hardkoodattuja, mutta näin näppituntumalta niin skriptien määrä pitäisi vähetä 4-5:een (pari php:tä, 1 css ja 1 js) eikä ainuttakaan kuvaa. Ei pitäisi olla kovin vaikeata saada se julkaisukelpoiseksi.  :)

Ensin tosin menee myös etusivu uusiksi, nyt kun kerran ruvettiin säätelemään. Tarkemmin ajateltuna ei se välttämättä ole kovin järkevää pitää 10:tä php-kuvaa päivitettynä AJAX:lla parhaimmillaan 20 sekunnin välein (= mittarit). Ideana olis että AJAXilla päivitettävät datat olisi joko tekstiä tai staattista kuvaa, Itse asiassa voisin haluta saman "clean-lookin" joka tutkanäytöllä myös etusivulle..hmm..ja taas kerran hmm...