Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kamera korkeammalle

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, keskiviikko, 15.07.2009, 00:14

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Siirsin Naruskan Retkeilymajan sääaseman kameran muutaman metrin korkeammalle rakennuksen katonharjalle. Kuvaussuunta on sama kuin tähänkin asti, eli luoteeseen. Kamerakuvasta näkyy nyt aiempaa selvemmin koillis-lappilainen tunturimaisema, vaikka Naruskan kylän maamerkki Karhutunturi näin lehtipuiden vihreinä ollessa niiden taakse osittain peittyykin. Keskiyön aurinkoa pääsee kamerakuvasta nyt selkeällä säällä ihailemaan, ellei se omilla kotikulmilla horisontin yläpuolella satu viipymään, kuten täällä.

Kamerakuva siirtyy katolta kamerasta tietokoneelle kahdella 12:n metrin mittaisella Deltaco USB-signaalinjatkajalla. Kokeilin yhteyttä myös liittämällä kolmannenkin samanlaisen kaapelin sarjaan, eikä kuvanlaadussa ja kuvansiirrossa tapahtunut muutosta mihinkään suuntaan ja yhteys toimi hyvin. Kameran uuteen sijoituspaikkaan riitti kuitenkin 24 metriä kaapelia. Pitänee rakentaa ennen talven tuloa kameran suojana olevan halogenivalon kehysrakennelman ympärille vielä jonkinlainen sadekatos, koska kamerakokonaisuudella ei nyt ole räystään suojaa, kuten aikaisemmin.

Kaipa tuo laitekokonaisuus tapansa näyttää, kunhan talvelle täällä päästään. Nautitaan siihen asti kuitenkin vielä kesästä, joka taitaa jäädä yhdeksi viileimmistä vuosiin. Hillat ne täällä kuitenkin pikkuhiljaa ovat kypsymässä, joten jos niiden poimintaan mahdollisuus on, niin Naruskan soille kannattaa pyrähtää. Ei kuitenkaan vielä ainakaan kolmeen-neljään viikkoon, ellei aivan intiaanikesäksi yllättäen heittäänny.

www.naruska.com