Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Oman serverin pito?

Aloittaja weatherc, lauantai, 15.11.2008, 18:23

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

teutari

Joo..., taisi olla hiukan harhauttava tuo mun edellinen viesti. :-[
Kyllä mun sivut ovat tuolla Suncometin hoivissa.
Mutta....., jos tänne saisi nopeamman yhteyden kuin tuo 1M/1M niin kyllä sen oman palvelimen laittaminen tulisi mieleen.
Nopeustestejä kun katselee niin download 875 kb/s ja upload 540 kb/s joten aika paljon kaistassa on hävikkiä tuon rautalangan ja etäisyyden johdosta tuonne keskukseen.
Ehkäpä tuolla nopeudella saisi just just noi mun sivut jotenkin toimimaan mutta kyllä siinä tulisi omat murheensa kun nyt on jatkuvasti netissä 2 konetta ja iltaisin ja viikonloppuisin kaikki "operaattorin sallimat" 4 kpl kun noi jatkuvasti netissä kiinni olevat koneet on "pyhitetty" vain ohjelmien pyörittämiseen ja datan lähettämiseen eikä mihinkään muuhun surffailuun.


Onhan se kaksipiippuinen asia tuo oman palvelimen laittaminen jos ajattelee sitä että hankkii nopean nettiyhteyden jotta saa palvelimen toimimaan ilman tahmailuja ja paljonko siitä joutuisi maksamaan kuukaudessa enemmän vai saisiko sillä erotuksella kuitenkin "toimivan" hostin ja voisiko kuitenkin nettiyhteyttä jonkin verran samalla nopeuttaa. ::)

Varmaankin JJ osaisi kertoa millä yhteydellä noita sinun sivujasi pyörittäisi ilman ongelmitta kun tuota liikennettä tuntuu olevan molempiin suuntiin kuitenkin aika paljon. ;D

weatherc

LainaaOnhan se kaksipiippuinen asia tuo oman palvelimen laittaminen jos ajattelee sitä että hankkii nopean nettiyhteyden jotta saa palvelimen toimimaan ilman tahmailuja ja paljonko siitä joutuisi maksamaan kuukaudessa enemmän vai saisiko sillä erotuksella kuitenkin "toimivan" hostin ja voisiko kuitenkin nettiyhteyttä jonkin verran samalla nopeuttaa.

Totta turiset kyllä, varsinkin kun mitä tutkailin niin ainakin SSP:n maksimi upstream on vaivainen 1 mega normaaliin ADSL:ään eikä paksumpaa putkea ole tänne edes saatavilla. (Mikä ihmeen takapajula Suomesta on tullut?) Siihen kun ielä liittää sen tosiseikan että normaalit kuluttaja-ADSL:ät ei nyt mitenkään voi sanoa 100%:seksi, esim. SSP:llä on kerran kuussa "huoltokatko". Mitä olen jutellut noitten muitten maitten sääverkon jäsenten kanssa niin vaikuttaa siltä että heillä plajon paremmat putket kuin meillä suomessa    >:(

Sitä tässä just vertailenkin että mitkä olisivat kustannukset omalle serverille vs. hotelli. Noita ruottalaisia hotelleja jota tutkailin joilla hyvät referenssit kun eivät ole mitenkään hinnalla pilattuja (6-7 €/kk). Hotellissa sekin hyvä puoli että silloin ne eivät katkeile jos esim. jos oma mylly temppuilee.
Omassa serverissä olis tosin se hyvä puoli että silloin olis kaikki koneen resurssit oman sivun käytössä ja voisi säätää ne sellaiseksi kun itse haluaa ilman että joku hosti rupee ryppyilemään että "käytät liikaa tehoja".  ;D


meteorologi

Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 15.11.2008, 20:55
Ok,

Tässä speksejä:

- Liikenne väh. 40 GB
- Levytila 1 GB
- cronjobit kyllä
- mysql (enemmän kun yksi tietokanta)
- enemmän kun yksi ftp-tili

Hintaluokka jossa nytten katselen on 100€/vuodessa, halvin varteenotettava ehdokas tällä hetkellä 82€/vuosi.

Oletko katsonut tämän?
Se on suomalainen ja monipuolinen.

meteorologi


meteorologi


weatherc

Futuron ja nettihotelli ovat ihan varteenotettavia ehdokkaita, kiitos niistä!  :)
Tosin nettihotellin suunniteltu täyttöaste (500-600 domainia/serveri) hiukan kauhistuttaa, teho/domaini jää todella pieneksi, omasta mielestä kun se 200 olis paljon parempi luku. Esim. nykisellä hostilla on jotain 220 sillä serveillä jossa majailen.

Edullisessa hotellissa olen ollut ja ne rupes heti ryppyilemään että "liikaa apache-prosesseja" eli vaikuttavat ylimyyvän tilansa (myyvät samoja resursseja useaan kertaan), eli ne luvatut tilat/liikenne ovat silkkaa huuhaata.

teutari

Mitenkähän tuo jaksaisi vääntää? ::)
Olisi ainakin oma herra ja eikä tuo hintakaan kovin hirmuinen ole vaikka tuplaisi Rammin.

weatherc

LainaaMitenkähän tuo jaksaisi vääntää? Pyörittää silmiään
Olisi ainakin oma herra ja eikä tuo hintakaan kovin hirmuinen ole vaikka tuplaisi Rammin.

Ei todellakaan paha, loisto löytö!
Tuosta vaan alkaa ihmettelemään noitten normaalien hotellien "oma serveri"-hinnoitteluja, nehän on ihan taivaissa :)

Tuon vois vaikka haluttaessa jakaa parin (sää-)sivuston kanssa ilman ongelmia ja silti tehoa riittäisi huomattavasti enemmän kun jollain hotelilla, puhumattakaan putkesta nettiin päin (yht. 60 Gb/s). Ja 15 min huoltoukkeli-aikakin sisältyy hintaan + hajoneitten oisen vaihto joka ilmaista.
Näyttää niillä olevan 30 päivän kokeiluakakin jota ainakin vois kokeilla että miltä se tuntuu.  ;)

meteorologi

Lainaus käyttäjältä: teutari - sunnuntai, 16.11.2008, 17:05
Mitenkähän tuo jaksaisi vääntää? ::)
Olisi ainakin oma herra ja eikä tuo hintakaan kovin hirmuinen ole vaikka tuplaisi Rammin.


Tuo näyttää Teutarin löytämä kaikinpuolin hyvältä!
Aiotko ottaa tuon, vai aiotko katsella muita vaihtoehtoja?

weatherc

Ajattelin ainakin ottaa kokeiluajaksi ja katsoa miltä vaikuttaa ja miten homma noin käytännössä toimii :)

Täytyypi löytää joku halpa testidomaini jonka vois losoitta siihen siksi ajaksi..  :)