Uutiset:

02.09.2023
*** FINWX HTTPS:N TAKANA ***

FinWX:n sivuston liikenne on saatu viimeinkin HTTPS:n taakse.
Siirto tapahtui lauantaina 02.09.2023 kello 01:30.

Lue lisää muutostyöstä täältä

Main Menu

Netatmo omille webbisivuille

Aloittaja einari, lauantai, 06.11.2021, 09:03

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Kun muutama on hieman kyselyt sitä että miten netatmolle saisi omat nettisivut.. tapojahan on monta; koodaa itse, tai jokin valmis sääasemaohjelmisto.. asiaa kuitenkin tutkaillessa tulin siihen tulokseen että WordPress on helpoin tapa näillä näkymin siinä olevan weather station- pluginin, eli lisäosan avulla.. tokihan wordpress vaatii opettelua ja kokeilua jollei ennestään ole asiaan perehtynyt.. niin se vaatii einariltakin :D

tuosssa aamun tuotos alkajaisiksi, tosin otsaketta eli yläbanneria pitää hieman pienentää..... https://www.rouvi.fi

Katselin tuossa muutamia näin tehtyjä sivustoja esimerkiksi.. paras niistä oli https://www.kattebakken.no/
Jonka sääikonin etsin netistä itselle... paint-ohjelmalla vähän muokkasin otsakekuvaa lisäämällä siihen tekstiä ja yhden netatmon logokuvan..

Sieltä löytyy asemasta hyvää tietoa havainnekuvineen.. https://www.kattebakken.no/om/teknisk/

Ei muuta kuin harjoittelemaan... jos vaikka olisi valmista ensi kesän keskiviikkona.. :D

Ehkäpä Zalama voisi jakaa hieman kokemuksia... tai jokin muu joka wordpressillä on sivut tehneet??

ARosti

Sääasema Nauvo (https://rosti.fi/saa/) on tehty WordPressillä. Lisäosia ovat mm. Code Snippets (php-skriptien ajo), Page Builder (sivueditori) ja WPML (käännökset).

einari

Tuossa weather station paketissa on monipuolisesti kaikenlaista, ja aika monta laitteistoa siihen saa liitettyä netatmon lisäksi, tukee weatherflowia suoraan ja weatherlink:kin mainitaan..

Tutustuin hieman sivujen tekoon ja 1 versio on nyt ok..  sen pohjalta voisi alkaa rakentelemaan helpostiluettavaa ja harmoonista sivustoa, itseä kun harmittaa epäloogiset ja täyteentupatut sivut niin mitään joutavanpäiväistä sinne en omaksi iloksi laita... vain tarpeelliseksi katsomani tiedot..

Oikeastaan isompia ongelmia ei ole ollut, tuskin tuleekaan kun oppii hallitsemaan hieman enemmän WP:tä ja kyseistä weather station lisäpalikkaa.. ainostaan cron-ajastuksen kanssa oli aluksi kokeilemista.. :D
Pitää katsoa miksi viimeinen käppyrälaatikko rulllaa---- siinä on jokin pieni virhe tapahtunut sitä tehdessä...
https://www.rouvi.fi/


einari

No nyt on loytynyt ehkä toimiva ratkaisu, vaati oikein tutkimista ja saattaa vaatia vielä cron-ajastuksen suhteen.. suurin ongelma taisi olla starlight-teemassa ja niinpä hain paremman teeman joka on tuolla mainitsemallani norskin sivustolla käytössä.. nimittäin  Iconic One Theme | Powered by Wordpress:n jaa alkoi paremmin toimimaan, myös responsiiviset, näyy hyvin tabletissa ja luurissa kun kääntää luurin vaakaan :D

Jos pysäyttää käpyrän päivittymisen yöllä (tai päivällä) niin ensiksi kokeilla ttl-aikaa litespeed cachessa pienentää ja jollei auta niin disabloida wp:n oma conjob ja kokeilla, jollei auta niin hakea jokin ulkopuolinen.. vaikkapa cron-job.org... tuo wp:n ajastus tahtoo kuulemma takkuilla...
katson pari päivää ennenkin teen lisää sivustoa... pitänee ottaa varmuuskopio ettei alusta tarvitse aloittaa jos sattuu jotain 8)
https://www.rouvi.fi/

weatherc

#4
Cronit tökkii aina jos niitä yrittää jonkun paneelin tms kautta tehdä. Nimim. kokemusta on.
Ainut oikeasti toimiva on filu suoraan cron.d-kansioon ja riviä tyyliin
32 01 * * * root sh /opt/cleanup.sh > /dev/null 2>&1
Mutta se vaatii pääsyn tuohon kansioon eli root-oikeudet purkille/virtuaalille.

Nuo litespeed/nginx cachet pystyy helposti kiertää muokkamalla osoitetta pikkasen. Esim.
haet rouvi.fi
muuta vaikkapa näin
rouvi.fi?ohi=1
tällöin se on cachen mielestä eri sivu (tuo ohi=1 voi olla mitä vaan)

einari

#5
Kiitos weatherc, kyllä se on cron joka takkuaa.. yöllä oli tullut vain muutama arvo käppyrään mutta kun aamulla viiden maissa avasin sivun niin alkoi päivittymään.  :D

laitoin viestiä asiassta domainhotellin tukeen.. tilasta sinänsä ei ole kiinni kun 4 tähden paketin otin.. onpahan sitten tilaa tehdä muutakin jos innostuu 8)

saisiko tuosta stickertags:sista dataa ewn:ään? Weather station tuottaa tuon 10 min. välein.. siitä huolimatta toimiiko sivu..
https://www.rouvi.fi/get-weather/70:ee:50:29:74:d4/stickertags/

einari

tuki vastasi näin..
lokien mukaan itse cronin näyttäisi kyllä pyörineen tämänhetkisen asetuksen mukaisesti 5 minuutin välein, myös yöllä, eli jos tuo lämpötila ei päivity sivustolle oikein niin ongelma on silloin todennäköisesti joko lisäosassa joka ei saa tallennettua haettua dataa oikein, tai sitten välimuistissa.

Jos haluat tarkempaa tietoa cronin ajosta ja sähköposti-ilmoituksen joka kerta kun croni valmistuu (ainakin ongelman selvittämisen ajaksi) niin voit poistaa komennosta osion " > /dev/null 2>&1", ja sitten hallintapaneelissa cron-osiossa sivun yläosassa määritellä sähköpostiosoitteen, johon järjestelmä lähettää sinulle viestin kun cron-ajo on valmis.

weatherc

Nämä voivat olla kinkkisiä selvittää...
Onelman ydin lienee siinä, mihin itsekkin törmännyt näissä jatkuvasti pyörivissä häkkyröissä, että yksikin pikku vika ja se failaa siihen.
Se vika ei välttämättä näy koko ajan, eli voi hyvin toimia ok jos koittaa ajaa manuaalisesti. Vika voi olla aika lailla mitä tahansa, mutta tässä yksi esim.
jos tallentaa mysliin niin generoitava update/insert-komennossa joku arvo joka ei ole "oikea"/puuttuu. Esim arvo laitettu kantaan numeeriseksi mutta häkkyrä saanut esim NaN aikaseksi. Tällöin ei päivity ei. Ainut mikä auttaa tuossa on varmistua että kantaan puskettava arvo on aina ja joka tilaanteessa numeerinen. Näiden löytäminen voi olla hankalaa.

einari

#8
Alku tuon cronin suhteen ei mennyt niinkuin strömsössä, nyt taisi löytyä kohtalaisesti toimiva croni.. useamman tukiviestin jälkeen sattui sellainen kaveri joka osasi tehdä oikeanlaisen muutoksen ajamalla wp:n omaa cronia palvelimen sijaan....
nyt asetus on tämä>> */5 * * * * /usr/local/bin/php -q ~/public_html/wp-cron.php ja päivittää sivua ilman että olisi avoinna omalla koneella tai kirjautuneena hallintapanelissa tai wp-adminina, nämä seikat kun kerroin uudelleen niin osasi tehdä toimivan muutoksen...  alunperinhän epäilin cronin toimivuutta :D

Tuolle wp-cronille on oma lisäosa sen hallintaan ja seurantaan, pitääpä asentaa... jotta näkee tuon sivupaneelin päivittymisen.. käppyrä on nyt ok... sivupaneelin widgetit ei ihan joka kerta päivity.... luulen että se liittyy samaan kun tuo käppyrälaatikko ei heti päivity arvojen mennessä asteikon yli tai ali (arvot kylläkin)... luulen myös että se liittyy itse weather stationin määrityksiin eikä croniin.. pitääpä muutella ::)

Tokihan pitää seurata miten käy yöllä, tähän astihan sivu ei ole päivittynyt silloin muuten kuin että joku both on vieraillut.. muutaman kerran yössä... 8)

weatherc

Yksi juttu muuten mikä saa cronit failaamaan...
Jos ajettavassa skriptissä on polkuja niin ne pitää olla kokonaisina
Ei näin:
include 'oma/skripti.php';
vaan
include '/home/mina/oma/skripti.php';