Siekkisen asemakalusto vaihtuu Davis Vantage Pro 2:een.

Aloittaja Jussa, perjantai, 16.02.2018, 16:31

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Jussa

Pitkää haaveissa ollut aseman uusiminen tapahtuu lähitulevaisuudessa, riippuen nyt kuinka arktista ilmaa polaaripyörteen hajoaminen meille tuo ;)

Eli asemaksi tulee Davis Vantage Pro2 langattomana, tai ainakin melkein ;D Asema on räätälöity toiveideni mukaan. Ulkoanturit on hajautettu toisistaan. Lämpötilayksikkö tulee nykyiseen sääkojuun, samalle paikalle missä anturi nytkin on. Yksikkö on varustettu aurinkokennolla toimivalla ja päiväaktiivisella tuulettimella. Kenno tulee n. 4m korkeuteen ja lämpötilanmittaus 2m korkeuteen. Sademittari on varustettu lumensulattimella ja sekin tulee omaan paikkaansa viralliselle korkeudelle. Tuulimittari on varustettu 25m johdolla, jotta sen saa riittävän ylös ja kauas. ISS löytää oman paikkansa jostain näiden välimaastosta. Tulevaisuudessa on ajatus lisätä antureita. Asema on jo hommattu ja odottaa asennusta. Asennus vaatii hieman puuston poistoa ja muutakin mietintää.

Jussa

Davis kokonaisuudessaan asennettu mittailemaan säätä. Pieniä viimeistelyjä jää kesälle mm. sademittarin lämmityskaapelin veto suojaan ja asemakojun viimeistelyä ja maalailua. Otan kuvia asennuksista kunhan ehdin.

Ensituntuma davisin asemasta on kyllä hyvä ja sanoisin asemalaitteiden olevan ammattilaislaatua. Tätä tarvitaankin Siekkisen suhteellisen karuissa ja vaihtelevissa sääolosuhteissa :)