Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

08.08.2015

Aloittaja J.Jäntti, lauantai, 08.08.2015, 11:07

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Tänään tulee kuluneeksi viisi vuotta Pääkaupunkiseutua moukaroineesta ukkosesta, joka ainakin minun näkemyksen mukaan oli supersolu (FMI ei kommentoinut asiaa mitenkään).

Tällä kertaa ukkosia ei Pääkaupunkiseudulle lupaillakaan, kuin ehkä lottopottitasolla sillä sen pitäisi muodostua merellä, mutta Lappiin ja Keski-Suomeen ukkosta on luvassa reilummin. Ukkospuuskista varoitellaan laajasti ja ukkoset näyttäisivät eskaloituvan kovemmiksi iltapäivän tunteina kun aurinko pääsee osaltaan sotkemaan lusikkansa soppaan.

Pientä kaikua menneisyydestä antaa ESTOFEX. Tälle päivälle nimittäin:
- 1-tason varoitusalue on asetettu koskemaan Etelä-Suomen läänin itäosaa, koko Itä-Suomen lääniä, Länsi-Suomen läänin itä- ja koillisosaa, suurinta osaa Oulun läänistä ja Lapin läänin etelä- ja kaakkoisosaa. Varoitus on annettu mahdollisten suurten rakeiden, trombimahdollisuuden ja vaarallisten puuskatuulien vuoksi. Monisolu/supersolu-ukkosista on maininta, mutta lähinnä raemuodostumisen suhteen.
- 50% salamointivyöhyke koskee puolestaan Etelä-Suomen läänin itäosaa, Itä-Suomen lääniä sen läntisintä osaa lukuunottamatta, Oulun läänin itäosaa ja Lapin läänin itäosaa "päälakea" lukuunottamatta.
- 15% salamointivyöhyke koskee koko muuta osaa Suomesta, käsivarren Lappia lukuunottamatta.

Tällä hetkellä ukkosta esiintyy Hankasalmen ja Pieksämäen välillä, Muonion ja Pallas-Yllästunturin kansallispuiston välissä.
Suomen eteläosassa liikkuu muutamia vähäisiä, nopealiikkeisiä kuurosadealueita itään ja koilliseen.

FinWX Helsinki-71:llä on tehty itäkaakon suunnassa vallinharjapilvi-havaintoja kello 09-10 välillä ja kastepistelukemat keikkuvat 14-16°C välissä. Jonkinasteista ukkoskehitystä on selvästi havaittavissa.

08.08.2010: Never forget.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------