Uutiset:

13.10.2024
PALAUTUMISTIEDOTE

FinWX:n palvelut katkesivat hetkellisesti 13.10.2024. FinWX:n web-serveri palautettu vuorokautta aikaisempaan tilanteeseensa.
Lue häiriötilanteesta lisää täältä.

FinWX:n ylläpito pahoittelee katkoksen aiheuttamaa häiriötä.

Main Menu

Sääasemat?

Aloittaja hantta4, maanantai, 04.08.2008, 09:44

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

hantta4

Tervehdys kaikille,

olisi tarvetta luotettavalle, helppokäyttöiselle ja miksei edullisellekkin sääasemalle, maatalouskäyttöön. Jonkinverran olen lukenut aiheesta lehtijuttuja ja googletellut, ja joitain merkkejä on tullut vastaan. Mm. Davis vantage pro2 on saanut minut vakuuttumaan edellä mainituin keinoin, siinä kuitenkin hinta on auttamaton este johon törmään. Eli hintaluokkaa saisi olla parin huntin hujakoilla, ja ominaisuudet hyvinikn simppelit; lämpötilat, sademäärät, tuulennopeus, ilmankosteus ja -paine. Lisäksi tietokoneeseen liitettävyys olisi tarpeen arkistointimielessä, ja miksei myöhemmin myös reaaliaikaiseen nettiseurantaankin. Langattomuus myös iso plussa, ja toimivat atk-sovellukset(en osaa koodailla).

Viimeisin löytämäni, kriteerit uskoakseni täyttävä laite on ws2350 http://www.paratronic.fi/saa_asema_2350.shtml

onko ko. kapistuksesta mitään kokemuksia tai kuulopuheita?
Myös ehdotuksia otetaan vastaan.

-hantta

meteorologi

Kyllä, olen samaa mieltä Haden kanssa.

Davisit on laadukkaita, mutta hinta on kyllä aivan liikaa.
WS-2300-sarjalaiset on ihan kelpoja laitteita, käytössä olen todennut varmatoimisiksi ja aika tarkoiksikin.
Tuo WS-2350 on parmepi, kuin WS-2300, sillä tuulimittari on laadukkaampi.

Mikäli haluat laadukasta, mutta hieman kalliimpaa, sopii tämän sivuston ylläpitäjän, J.Jäntin laite sinulle.
Peet Bros Ultimeter, nimittäin. Siinä on ehkä paremmat laitteet, kuin WS-2300-sarjassa.

Ostopäätökseesi vaikuttanee myös mittarien spesifikaatiot; jos asut Lapissa, tarvitset luultavasti karuimpiin oloihin soveltuvat laitteet.


Kokonaisuudessaan kannatan WS-sarjan laitteita, jos sinulla ei ole kokemusta vielä laitteista.
Se on hyvä aloittelijan ja edistyneemmänkin harrastajan laitekokokonaisuus.

meteorologi

Ja ohjelmista, että WUHU-niminen sääohjelma käy melkein kaikkiin sääasemiin, mitä markkinoilla tällä hetkellä on.
Valitsitpa minkä tahansa aseman, WUHU kannattaa laittaa tietokoneeseen sääohjelmaksi.


weatherc

tere!

Mulla ollut sääasema reilut pari vuotta, aloitin Oregonin asemalla jonka sittemmin päivittänyt Davis VP2:seen.

Oregon tekee hyviä asemia edulliseen hintaan (oma mielipide joka tullut mm. weather-watch.com sääfoorumia on että Oregonin asemat parempilaatuisia kun WS-asemat), jossa kaikki perus-anutrit sekä niihin saa lisä-lämpötila-antureita jos haluaa, toimivat langattomsti.

Kannatan myös harkitsemista hankkimaan se ulkomailta, ainakin jotkut asemat ovat reilusti halvempia Euroopassa kun Suomessa (vrt. Davis maksaa suomessa noin tonnin, oma maksoi alta 700 egee UK:sta ostettuna), hyvä webkauppa jota itse käyttänyt on www.ukweathershop.co.uk.

Mitä softaan tulee niin suosittelen ehdottomasti Weather Display:tä (www.weather.display.com). Se tekee lähes kaiken mitä ikinä haluat sääsoftan tekevän ja toimii lähes kaikilla markkinoilla olevilla sääasemilla. Se on edullinen sekä päivityksiä tulee jatkuvasti. Siitä on täysin toimiva trial-verso jota kannatan kokeilla.

Henkka

J.Jäntti

Tervehdys ja tervetuloa mukaan Foorumiin!

On tunnettua, että budjetti asettaa rajoja sille, minkälaisen laitteen hankkii itselleen säätilaa mittaamaan, joten minun mielestäni Paratronicin tarjoama LaCrosse WS-2350 on erittäin sopiva valinta.

WS-2350 tarjoaa käytännössä samat ominaisuudet, kuin vanhempi asema, WS-2300, 2305, 2307 ja 2308. Näissä mainituissa malleissa suurin ero oli lähinnä vain ulkomuodossa, mutta laitteen sisäiset ominaisuudetkin vaihtelivat, kuten mittalaitteiden lukuaika.

Suurin ero WS-2300:n ja WS-2350:n välillä ovat se, että 2350 on USB-porttiin liitettävä malli, kun 2300 on puhdas sarjaporttimallinen laite. Toinen merkittävä ero on sääasemapaketin mukana tuleva tuulimittari, joka on vaihdettu vanhasta turbiinimallisesta mittarista kuppimalliseen mittariin. Kuppimalli on monella tapaa herkempi ja luotettavampi, sillä tuulen nopeutta mittaavat kupit ovat mittarissa oma itsenäinen osansa. Turbiinimallissa turbiini kääntyi tuulimittarin viirin mukaan, mikä heikensi mm. puuskatuulen mittauksen tarkkuutta huomattavasti.

Jos haluat tutustua tarkemmin tuohon laitteeseen, miten se on asennettu ja kuinka se toimii, kannattaa käydä katsomassa FinWX-asema Lohja-70A:n teknisiä tietoja. Sieltä löytyy LaCrosse WS-2308, joka on tekniseltä toteutukseltaan samanlainen, kuin WS-2350, USB-liitäntää lukuunottamatta.

Ristiriitaisuutta mielipiteestä LaCrosse-asemien suhteen esiintyy langattomuuden suhteen. Kiistaton etu on sen ukkosturvallisuudessa. Lähietäisyydelle iskevän salaman induktiopiikki tai askeljännite ei pääse silloin kaapelia pitkin sääasemakonsoliin eikä siinä kiinni olevaan PC-laitteeseen. Olen lukenut väitteitä, että jo noin 400 metrin päässä iskevä salama olisi kyennyt rikkomaan kaapelikiinnitteisen sääaseman, mutta omakohtaiset kokemukseni kahdesta WS-23xx sarjan sääasemasta ovat sanoneet jotain ihan muuta.

Langattomana sääaseman keskitin toimii paristoilla. LaCrossen insinöörit ovat kehittäneet mielestään hyvän idean pariston säästämiseen, tuulennopeusriippuvaisen lähetyksen. En tiedä onko konsepti muuttunut WS-2350:ssä, mutta 2300 ja 2308 toimivat siten, että jos tuulen nopeus on alle 2,0m/s, lähettää keskitin mittaustietoja joka 128:s sekunti, eli periaatteessa joka toinen minuutti. Kun tuulennopeus ylittää 2,0m/s, lähettää keskitin tietoa konsolille joka 7-10:s sekunti. Tämä on tiettävästi ohitettavissa ohjelmallisesti, mutta vastaavasti silloin paristojen kestävyys vähenee.

Koska laite lähettää 433MHz:n taajuudella tietojaan ollessaan langattomassa tilassa, kantomatka on kymmenistä metreistä jopa sataan avoimessa maastossa. Erilaiset seinämateriaalit vaikuttavat tosin enemmän tai vähemmän negatiivisesti kantomatkaan, kuten myös ympäristön radiomelu. Jos asustaa urbaanissa ympäristössä tai alueella, jossa käytetään esim. radioamatöörikalustoa tai läheisyydessä on radio- tai TV-lähetinmasto, on etäisyys silloin paljon vähemmän, langaton yhteys pätkii tai sitä ei saada muodostettua lainkaan. Tämä kannattaa huomioida, kun miettii aseman asentamista. Paristojen säästämiseksi ja mittaustietojen päivitysnopeuden vuoksi suositellaan käytettäväksi langallista tilaa. Langallisessa tilassa asemakonsoli syöttää virtaa keskittimelle.

LaCrosse WS-2350:stä tosin vaivaa samat puutteet, kuin muitakin vastaavia LaCrosse-sääasemia ja se on talven aikana tapahtuva ajoittainen tuulimittarin jumiutuminen, mikä johtuu kosteuden tiivistymisestä ja jäätymisestä tuulimittarin liikkuvien osien ja kiinteiden osien väliin. Kyseinen tapahtuma ei kuitenkaan mittaria hajoita mitenkään ja lämpötilan noustua nollan yläpuolelle, mittari "sulaa" ja alkaa taas toimia. Toinen on tuuli- ja sademittarin kaapelin pituus, joka rajoittuu kymmeneen metriin alkuperäispaketissaan. Jos kaapelia haluaa joko lyhentää tai pidentää, on edessä tuulimittarin tai sademittarin purkaminen ja juotoskolvin käyttö.

Ohjelmistosta on myös sen verran sanottavaa, että jos haluat lähettää säätietoja Internetiin päin, oman tiedonkeruun lisäksi, on olemassa ainakin kaksi vaihtoehtoa: WeatherDisplay ja WUHU. WUHU on kokonaan englanninkielinen, mutta pystyn itse tarjoamaan sille tukea, koska sääasemani toimii sen varassa ja olen mukana kyseisen ohjelman tukea tarjoavassa yhteisössä, tämän lisäksi ohjelma on ilmainen. WeatherDisplay on taas moninkertaisesti monipuolisempi WUHU:un verrattuna, mutta tämä monipuolisuus maksaa. Sen ominaisuuksista osaavat varmasti weatherc ja teutari vastata paremmin, koska ovat sen valinneet sääasemaohjelmakseen. Sääaseman mukana tulee HeavyWeather-ohjelmapaketti, mutta se ei lähetä suoraan tietoa Internetin suuntaan, minkä lisäksi se on aika raskaaksi rakennettu ohjelma, osa voisi sanoa jopa tuhottoman huonosti tehdyksi ohjelmaksi.

Ei kuitenkaan kannata hätkähtää näitä negatiivisia puolia. Ne ovat vain hyvä listata tähän, jotta tiedät laitteen toiminnasta kaiken riittävän ja voit tehdä päätöksen ostoksista. LaCrosse-sääasema on hinta/laatu-suhteeltaan erittäin hyvä ja monipuolinen teknisistä pikku puutteistaan huolimatta ja se toimii hyvin luotettavasti.

Davis Vantage- ja Peet Bros Ultimeter-sarjat ovat teknisen toteutuksen ja laitteiston kirjon vuoksi siitä kalliimmasta päästä. Niissä hinta saadaan nousemaan nopeasti tuhannen euron tasolle ja siitä eteenpäin. Davis vie tässä taistossa pidemmän korren varustelutasossa, johon kuuluu kaikkea pyrometrista (auringon lämmitystehon mittarista) aina maakerroslämpömittariin saakka. Sen tarkemmin en osaa Davisin laitteista sanoa.

Peet Bros Ultimeter-sarjan sääasemat ovat täällä Suomessa harvassa. Sääasemani on virallisesti ensimmäinen Internetiin tietoa lähettävä Peet Bros-asema Suomessa. Ero LaCrosse-asemiin on se, että Peet Bros-asema lähettää ulkoantureilta tietoa jatkuvana virtana, käytännössä reaaliaikaisesti ja sääasemakonsoli lähettää antureilta kerätyt tiedot PC:lle kaksi kertaa sekunnissa. Toinen ero on se, että joudun tilaaman hajonneeseen anturiiin osan joko Saksasta tai USA:sta, tekniikasta riippuen. LaCrosse-aseman vaihtoantureita myy Paratronic.

Siinä suhteellisen kattava tietopaketti minun suunnaltani. Toivottavasti siitä on apua.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2025
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2025
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2025; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

hantta4

Kiitoksia runsaista vastauksista, aika pirteä tuntuu tämä foorumi olevan.. ;D

Englannissa totta tosiaan laitteita myydään aavistuksen edullisemmin, mm. ws2350 oli 110 puntaa, eli lähes 50 euroa vähemmän kuin täällä, huomioimatta rahtikuluja. Ei välttämättä paljon euroissa, mutta prosenteissa kyllä.

Sääville myy myös sääasemia, ja siellä törmäsin TFA Nexus -laitteeseen:
http://www.villenkello.fi/shop/kauppa5/products.php?&action=show&id=3366&show=all
Muita TFA laitteita siellä myydään myös WS nimen alla, eli onkohan kyseessä sama valmistaja?
Nexus kiinnostaa lähinnä vain pidemmäksi ilmoitetun kantaman (100m vs. 25m), tosin ws:ääkin mainostetaan toisaalla 100m:n kantavuudella. Nexuksen lämmönmittaus skaala ulottuu myös kylmempään. Vaikka harvoinhan etelässä on alle -30 astetta.

Kaikenkaikkiaan ws2350 on tälläerää vahvoilla, kun se tuntuu täällä olevan jollain lailla luotettavaksi todettu. Oregonin laitteet olivat niin ikää vakuuttavan oloisia, mutta ainakin linkin nettikaupassa tarjolla olleet mallit olivat astetta suunniteltua arvokkaampia. Täytynee silti vielä jatkaa tutkimista ja surffailua ennen ostopäätöstä.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: hantta4 - tiistai, 05.08.2008, 08:22
Muita TFA laitteita siellä myydään myös WS nimen alla, eli onkohan kyseessä sama valmistaja?

Kylläpä hyvinkin. WS on tiettävästi LaCrossen käyttämä mallimerkinnän alkuosa. Noita sääasemia valmistaa tietääkseni joku nimetön aasialaisyritys, joka on myynyt laitteita usealle eri toimittajalle, jotka ovat saaneet nimetä asemat haluamallaan tavalla. Yksi malliesimerkki on mm. se, että SääVillellä myynnissä oleva sääasema 35.1049 on identtinen laita FinWX Lohja-70A:n käyttämän LaCrosse WS-2308:n kanssa, mitä nyt kuoren väri on erilainen.

Lainaus käyttäjältä: hantta4 - tiistai, 05.08.2008, 08:22
Nexus kiinnostaa lähinnä vain pidemmäksi ilmoitetun kantaman (100m vs. 25m), tosin ws:ääkin mainostetaan toisaalla 100m:n kantavuudella. Nexuksen lämmönmittaus skaala ulottuu myös kylmempään. Vaikka harvoinhan etelässä on alle -30 astetta.

Jännää, ettei noilla sivuilla ole mainintaa tuosta asemasta tarkemmin ja netistä ei tahdo myöskään teknisiä tietoja löytää, kuten aseman lähetystaajuus. Kovemman luokan paristotkin alkavat hyytymään jo kymmenessä pakkasasteessa, joten tuo mainostettu 100 metriä ei toteutuisi, kuin vain kesällä ja suorassa avomaastossa laitteeseen, koska kylmän hyydyttämät paristot luovuttavat virtaa ja jännitettä vähemmän, jonka seurauksena anturin tai antureiden lähetysteho(t) putoa(v)a(t) myös. Enemmän kannattaa katsoa sääasemassa sen arvoja ja kykyjä kokonaisuudessaan, kuten esimerkiksi lähetystaajuutta. 433MHz:n taajuus on häiriöherkkä, mutta varmempi, kuin esim. 868MHz, sillä esim. langattomat kuulokkeet käyttävät tuota korkeampaa taajuusaluetta välillä 865-868MHz ja sellaisen laitteen lähetin on teholtaan sääasemaa vahvempi, jolloin kytkeytyessään päälle hukkuu sääaseman signaali todella nopeasti.

Lainaus käyttäjältä: hantta4 - tiistai, 05.08.2008, 08:22
Kaikenkaikkiaan ws2350 on tälläerää vahvoilla, kun se tuntuu täällä olevan jollain lailla luotettavaksi todettu. Oregonin laitteet olivat niin ikää vakuuttavan oloisia, mutta ainakin linkin nettikaupassa tarjolla olleet mallit olivat astetta suunniteltua arvokkaampia. Täytynee silti vielä jatkaa tutkimista ja surffailua ennen ostopäätöstä.

Oregon Scientificista on minun vaikea kommentoida, sillä en itse ole käyttänyt kyseisen sääasemavalmistajan tuotteita koskaan. On aina viisasta tarkistaa, mikä on itselleen sopiva sääasema, koska tarjontaa riittää.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2025
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2025
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2025; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

hantta4

Heh, ai nimetön aasialaisvalmistaja! Olishan se pitänyt arvata, jossain muistaaksen vakuuttavasti mainostettiin että la crosse on saksalainen. Sitä en tosin muista että mainittiinko pelkkä merkki saksalaiseksi, vai jopa kyseinen sääasema kokonaisuudessaan.

Juttu tuosta kantavuudesta kylmillä paristoilla muuttaa suunnitelmia jonkin verran, koska tarkoituksenani oli asentaa laitteisto piharakennuksen (n.25m) päätyyn/katolle siten että nään kojeet ja näyttölaitteen saman aikaisesti tuvan ikkunan ääreltä. Kesäaikaan tosin puun lehdet hieman estäväisivät näkyvyyttä ja mahdollisesti lähetystä. Pitänee harkita myös asuinrakennuksen kattoa ja päätyä asennuspaikaksi. Eräässä toisessa foorumissa luin sademittarista sellaisen väittämän, että hyvä asennuspaikka on avoin, mutta että talon katto olisi kuitenki korkeutensa(?) takia huono paikka. Selitystä tällaiselle väitteelle en löytänyt, voisiko liittyä tuulisuuteen vai oliko tuulesta temmattua juttua...?

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: hantta4 - keskiviikko, 06.08.2008, 07:59
Heh, ai nimetön aasialaisvalmistaja! Olishan se pitänyt arvata, jossain muistaaksen vakuuttavasti mainostettiin että la crosse on saksalainen. Sitä en tosin muista että mainittiinko pelkkä merkki saksalaiseksi, vai jopa kyseinen sääasema kokonaisuudessaan.

LaCrosse ei ole saksalainen yritys missään muodossa, vaan monikansallinen maahantuontiyritys, jonka kotipaikka on Yhdysvallat. Euroopan puolella myyntikeskukset toimivat Saksassa ja Ranskassa. Ainoa tasavarma saksalaistuote on LaCrosse-asemien mukana tuleva HeavyWeather-ohjelma, joka ei minun arvostusasteikolla nouse kovin korkealle. Niinkuin totesin aikaisemmin, tämä aasialainen nimetön yritys valmistaa sääaseman elektroniikan ja anturit. Ne myydään sen jälkeen maahantuojille (kuten LaCrosse), jotka voivat muuttaa aseman ulkonäöstä esimerkiksi vaikka värin. Maahantuoja etsii mantereen maista jälleenmyyjiä (kuten SääVille, Paratronic ja Clas Ohlsson) ja he myyvät aseman kuluttajalle.

Näinollen on loppujen lopuksi kyse vain siitä, kuka jälleenmyyjistä saa poljettua hinnan kilpailijoihin nähden alas, ei siitä, mikä sääasemamerkki tai malli on kyseessä, jos samaa asemamallia voidaan myydä niin LaCrosse:na, TWC:nä tai TFA:na, mutta eri mallinumerolla. Laite on jokatapauksessa identtinen sisuskaluiltaan ja ohjelma, joka toimii LaCrossen sääasemassa, toimii lähes 100% varmuudella myös esim TFA:n saman näköisessä laitteessa aivan samalla tavalla.  Sama lainalaisuus pätee myös myynnissä oleviin antureihin: Jos se toimii TFA:ssa, se toimii LaCrossessakin.

Lainaus käyttäjältä: hantta4 - keskiviikko, 06.08.2008, 07:59
Juttu tuosta kantavuudesta kylmillä paristoilla muuttaa suunnitelmia jonkin verran, koska tarkoituksenani oli asentaa laitteisto piharakennuksen (n.25m) päätyyn/katolle siten että nään kojeet ja näyttölaitteen saman aikaisesti tuvan ikkunan ääreltä. Kesäaikaan tosin puun lehdet hieman estäväisivät näkyvyyttä ja mahdollisesti lähetystä.

Puun lehdet eivät vaikuta signaalin laatuun millään tavalla. Pahimmat häiriötekijät tulevat seinästä, joka on ulkoanturikeskittimen ja sääasemakonsolin välissä ja ympäröivästä radiomelusta. Jos pulttaat konsolin teräsvahvisteiseen, 30-50cm paksuun betoniseinään, vaimentaa se konsolin vastaanottokykyä merkittävämmin, kuin esim. puuseinä, joka vaikuttaa selkeästi vähemmän. Jos taas alueella, jonne asennat laitteen, on lähistöllä esimerkiksi radioamatöörilaitteita, lentokenttä tai muu vastaava radiotaajuuksia kohinalla ja mölyllä täyttävä laite tai paikka, se vaikuttaa hyvin negatiivisesti signaalin laatuun. Pahimmat tapaukset, mitä olen lukenut ovat olleet sellaisia, että radioamatöörin kytkiessä lähettimeensä virrat, se aiheutti niin kovan häiriön, että konsolissa oli hurrikaanitason tuulilukemat ja lopulta signaali antureilta katkesi, eikä palautunut ennenkuin radioamatööri kytki virrat pois lähettimestään.

Lainaus käyttäjältä: hantta4 - keskiviikko, 06.08.2008, 07:59
Pitänee harkita myös asuinrakennuksen kattoa ja päätyä asennuspaikaksi. Eräässä toisessa foorumissa luin sademittarista sellaisen väittämän, että hyvä asennuspaikka on avoin, mutta että talon katto olisi kuitenki korkeutensa(?) takia huono paikka. Selitystä tällaiselle väitteelle en löytänyt, voisiko liittyä tuulisuuteen vai oliko tuulesta temmattua juttua...?

Paras asennuspaikka on puoliavonainen alue, mieluummin sellainen, että ainakin kahden metrin päässä mittarista on sen verran korkea aita tai muu este, joka vähentää tuulesta syntyvää mittausvirhettä. Korkeutta sademittarille suositellaan olevaksi 1-1,5 metriä maanpinnasta. Katonraja on OK, jos tuuli ei pääse puhaltamaan sadepisaroita mittarin ohi. Esimerkiksi FinWX Lohja-70A:n sademittari on katonrajassa, mutta on rakennettu siten, että tuuli ei vaikuta mittaukseen merkittävästi. Tuulesta temmattu juttu ei ole, esimerkiksi FinWX Helsinki-42:n mittari on tuulivirheelle hyvin altis, koska se on säämittausrimassa, joka tulee parvekkeelta pihalle päin ja sitä ei ole suojattu mitenkään tuulivirhettä vastaan.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2025
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2025
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2025; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

hantta4

Noniin, tovin eri asemia tutkiskelleena on noussut muutamia kysymyksiä pintaan. Jotkut tekevät hätiköityjä päätöksiä monien asioiden suhteen, minulla taas on mennyt näköjään reilu vuosi enkä vieläkään ole asemaani hankkinut. On ollut niin sanotusti kiireitä...

Davis on ollut pitkään ykkösvaihtoehtona, mutta hintansa takia jää ehkä tulevaisuuteen pidemmäksikin aikaa. Oregonin WMR200 saattaisi olla minun tarpeisiini jo todella riittävä. Onko foorumilla kokemuksia ko. vempeleestä?

Yksi arvelluttava seikka tuossa WMR200:ssa on kosketusnäyttö. Onko kosketusnäytöllisten teknologia jo sellaisella tasolla että normaalikäytössä se kestäisi 10+ vuotta? Mielipiteitä?

Dataloggeri; ilmeisesti on kojeessa mukana integroituna, ja tallennustiheydestä riippuen selviää pitkäänkin ilman tilastointia pc:lle. Vaatiiko muut laitteet (Davis, Peet Bros) loggeria jotta datan saa nettiin tai itselleen tilastoitua?

Onko joku viritellyt sääaseman yhteyteen omakotitalon vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään liitettyjä lämpötila-antureita? Lomareissulla olisi näppärä omilta nettisivuilta tarkkailla lämmitystä.

Entä mitä ovat 1-wire laitteet, ja voiko niitä hyödyntää langattomassa laitteessa?

terv: hanuri
- laitteet jouluksi kotiin -