Vaakaan vai pystyyn?

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, tiistai, 13.03.2012, 21:51

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 3 Vieraat katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Sarjassamme Ukan oudot kysymykset joudun kysymään, mihin asentoon tuo nettiyhteyttä parantamaan tarkoitettu antenni oikein pitäisi asentaa, että oikein menisi? Kävi nimittäin tässä kartanolla yksi mies, joka pokkana esitti, että Ukan antenni on väärässä asennossa, kun se sojotti kohti Karhutunturia vaaka-asennossa, eli samoin kuin televisioantenni. Siis semmoinen haravamallinen tv-antenni.

Aikanaan, kun antennin finilvekseltä sain, ei siinä ollut asennusohjetta. Netistä niitä laavattuani löysin eilen ohjeen, jossa antenni käskettiin asentaa pystyyn. Muistan, kun asentaessani ihmettelin, että antennin rungossa olevat kiinnikeraudat eivät oikein istuneet siihen vaaka-asentoon. Silloin kuitenkaan pystyasento ei käväissyt pienessä mielessäkään.

Nyt antenni sojottaa pystyssä. Se sinällään toimii niinkin, mutta ehkä hieman alhaisemmilla lähetys- ja latausnopeuksilla kuin silloin, kun asento oli vaakatasossa.

Osaakos joku sanoa asiaan varman oikean vastauksen, vai onko se loppupeleissä sama, mihin asentoon tämän vermeen laittaa? Täysin toimimattomaksi kumpikaan asento antennia ei tee. Suuntaaminen on pystyssä olevalla antennilla hankalampaa kuin vaakatasossa olevan. Suuntaaminen on tehty kompassilla ja gps-laitteella molemmissa tapauksissa, mutta millintarkkaa asentamista ei ehkä vielä ole tehty, kun se ei aivan vaivatta käy. Myöskin on pelkän latausnopeustestin perusteella vaikeahkoa sanoa, ollaanko oikeassa suunnassa, vai ei. Lukemat aika paljon vaihtelevat, vaikka antennia ei liikuttelekaan mittausten välillä.

Jollain sivustolla puhuttiin vielä pystyasennossa olevan antennin kallistuskulmasta, mutta semmoinen sivu oli ja meni Ukan silmissä, eikä enää löytynyt.

Vinkkejä otetaan vastaan.  :o ;)


www.naruska.com

Argonex

#1
http://3g-antennit.fi/tuotekuvat/800x600/lpda-0044.jpg

mikäli kuvan tapaisesta suunnattavasta antennista on kyse niin kuvassa on malli miten se kuuluu olla asennettuna.
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää

finilves

Pystyssä pitää olla ja suuntaus kodalleen. Suuntaus on melkoisen tarkka, omalla katsoin piikkillä tähdättynä ja osoitti tunturissa olevan
mökin viereen käänsin suoraan mastoon nousi kenttä 3db

Rikuli84

Antenni vaakaan ja piikit ylös ja alas päin, kallistuskulmaa kannattaa koittaa muutella voi olla joskus isojakin eroja kuuluvuudessa.