Laaja verkko ja DS18x20 virheet

Aloittaja khyron, keskiviikko, 17.08.2011, 15:21

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

khyron

Onko muilla ollu ongelmia pitkien verkkojen ja lämpöantureitten kanssa? Tuntuu et tulee turhan usein 85 lukemaa nyt kun hiukan laajensin verkkoa. Varsinainen sääasema on kymmenen metrin kaapelin päässä. Sitten on yks anturi kans useemman metrin kaapelin päässä ja noissa tuntuu olevan eniten ongelmia. Mietiskelin tässä jos pitäis ostaa hubi et sais noi eri haarat omiksi väylikseen.

khyron

Noniin, pieni googletus löysi tämmösen dokumentin http://www.maxim-ic.com/app-notes/index.mvp/id/148 ja siellä todetaan että tähti-topologia on kaikkein hankalin. Pitänee sit hankkia se hubi.

weatherc

Toinen mikä voi ehkä autaa on jos syöttää verkkoon/viimeiselle anturalle virtaa. En nyt muista mitä virtaskaa nuo lämpötila-anturat hyväksyy mutta jotain 5-12V se taitaa olla eikä ne niin kovin kranttuja ssinä volttimäärässäkään ole.

khyron

Hobby-boardsin hubi auttaa tossa virrasyötössäkin. Tosin Kaikki noi valmiit komponentit taitaa olla väännetty parasiittivirralle, eikä muutos onnistu ilman piirilevyn säätöä, helpompana tavallaan ymmärrettävää, mut muuten harmillista. Ite kasattuja antureita on vaan pari ja nekin parasiitilla. Tosin jos joskus tulee tehtyä maalämpömittari missä useempi antura niin sen vois melkeen tehdä ulkosella virralla.

edit: Ja kun kerran toi tähti on muutenkin hankala ni lienee ihan hyvä korjata asia heti kunnolla. Kunnei toi kuitenkaan pienemmäksi o tulossa:)

weatherc

Totta.

Silloin kun itse noiden HB:n palikoiden kanssa enemmän pelasin niin joskus oli myös siitä kiinni että missä järjestyksessä ne oli (mull aoli kaikki peräkanaa kytkettynä). Tällä hetkellä antureita on 2 kyktettynä (se joka toimii ruohontasoanutirna sekä lumiantura-projekti).

HB:llä myös palikka jonka avulla voi syöttää virtaa verkkoon normi muuntajalla jonka voi tuupata sopivaan kohtaan verkkoa tai sitten voi yksittäiselle anturalle kytkemällä suoraan noihin ruuviliittimiin ;)

khyron

Juu, tosin se power-injector on mun mielestä vähän turhanpäivänen kapistus. Tällä hetkellä syötän reguloimattoman jännitteen barometriin mikä laittaa sen eteenpäin, tuuli- ja kosteusantureille. Ainoo haitta tossa on ettei verkkoon tule reguloitua jännitettä, mutta sitä kai harvempi käyttää muutenkaan. Ite tehdyissä antureissa sitä tietty vois käyttää.

khyron

Nonii, nyt tuli paketti hobby boardsilta. Torstaina vois asennella ni näkee mikä vaikutus on. Ainakin saa sääaseman erotettua omaksi väyläkseen ni se ei haittaa muita antureita joilla tarkkaillaan ettei pumppu jäädy.

khyron

Eipä näyttäny hubi auttavan sääaseman ongelmiin. Todennäkösesti joku kosteusongelma. Pitänee vaihtaa se anturi mitä vähän epäilen ja keksiä sille parempi suojaus.

khyron

Hobby-boardsin valoisuus/kosteus/lämpö-anturi oli antautunu niinkuin vähän arvelinkin. Hieman näkyy syöpymää, pitänee jossain vaiheessa testata riittääkö kuivuminen vai pitääkö tehdä jotain muutakin että saa toimimaan, sen jälkeen pitäs miettiä miten koteloida että valoisuus- ja kosteusanturi silti toimii. Ehkä kosteusanturi pitää siirtää johdon päähän.