Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

06-07.07.2010

Aloittaja weatherc, maanantai, 05.07.2010, 22:09

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Sanni

No niiiin. Ja uusi päivä lähtenyt käyntiin. Estofex on asettanut 50% salamointivyöhykkeen Suomeen. Soikeanmuotoinen alue käsittää kaupunkeja Turusta lähes Kuusamoon asti, siinä välissä mm. Porin, Jyväskylän, Helsingin ja Mikkelin kaupungit. Kastepiste on täälläpäin 17,9 ja ilma on todella hiostava. Ne luonnon omat ukkosennusteet mitä ei ole näkynyt nyt ei ole koskaan nähtykään. On ollut vallinharjapilveä, nuoria ukkospilviä ja vähän salamointiakin eilen jonka luokittelin lämpöukkoseksi. Kosteutta löytyy täältäpäin 67% mutta aamulla meni vielä 83 prosenttiin. Hajasalamoita on tutkalla näkynyt ja aurinko paistaa "kuin maitolasin läpi". Näissä olosuhteissa on vain ajan kysymys, koska tuolla rupiaa kehittymään soluja oikein olan takaa.

Snowi

Lainaus käyttäjältä: Sanni - keskiviikko, 07.07.2010, 14:13
Näissä olosuhteissa on vain ajan kysymys, koska tuolla rupiaa kehittymään soluja oikein olan takaa.

Näin on, nimittäin täälläkin on kastepiste pyörinyt koko päivän 20 asteen tuntumassa ja kosteus ei ole tippunut milloinkaan alle 72%. Kastepiste hätyytteli jopa tämän vuoden ennätystä, joka on toukokuulta.
Pieni sadekuuro oli täällä Klaukkalassa tuossa 14.00 aikoihin ja ilmeisesti siitä kehittyi sitten vähän ajan päästä isompi sadealue, jossa esiintyi myös ukkosia, tämä siis rakentaja.fi tutkan mukaan ja myöskin oma tutka merkkasi solun Hyvinkään yläpuolelle. Ukkospilviä saattaa siis syntyä nyt vähän sinne sun tänne ja toivotaan että edes yksi Klaukkalaan  ;D

Ensimmäistä kertaa näin 3 varoitusta samaan aikaan, nimittäin tänään oli uudellamaalla metsäpalo-, ukkos- ja sadevaroitus samaan aikaan päällä  :o. Liitteenä vielä kuva noista varoituksista.

Sanni

Lainaus käyttäjältä: Snowi - keskiviikko, 07.07.2010, 15:28
Lainaus käyttäjältä: Sanni - keskiviikko, 07.07.2010, 14:13
Näissä olosuhteissa on vain ajan kysymys, koska tuolla rupiaa kehittymään soluja oikein olan takaa.


Ensimmäistä kertaa näin 3 varoitusta samaan aikaan, nimittäin tänään oli uudellamaalla metsäpalo-, ukkos- ja sadevaroitus samaan aikaan päällä  :o. Liitteenä vielä kuva noista varoituksista.


Noi voi kompensoida toisensa vain yhdellä tavalla: metsään iskee salama, joka aiheuttaa metsäpalon jonka sade sammuttaa.  ;D

Mä oon seuraillut Vaskinetin tutkaa koko päivän ja vasta nyt on päässyt salamoimaan Uudellamaallakin. Haluaisin vain tämän hiostavan kelin pois :D Toisaalta, se merkitsee ukkosia!

weatherc

Kunhan tuo tuuli kääntyy mitä ennusteissä on luvattu ja täällä näyttää jo tehneen pohjoisen kantille niin alkaa nuo pilvenhattarat tulemaankin sisämaasta tänne rannikolle, jospa sitten saatais jotain actiona aikaseks? :)

Kastepiste hiutelee täälläkin 19 asteen tuntumassa, olo on kun saunassa kun menee ulos  ;D

Sanni

Niin täälläkin. Heti kun yritän leikkiä kodinhengetärtä, hiki nousee samantien pintaan. Niinpä luovutin; lojun parvekkeen sohvalla ja yritän saada itseni ylös, toistaiseksi huonoin tuloksin. Todella trooppinen vaikutelma. Tulisi se ukkonen jo! Venäjällä hengaa yksi ukkossolu mutta eipä se tietenkään tänne tule... ei sisämaassakaan vissiin hirveästi kehumista ukkosten suhteen ole.

J.Jäntti

Ylläpito takaisin Pääkaupunkiseudulla.
Ajoimme tuossa reitin Pori-Tampere-Helsinki, reittiä Vt2-Vt11-Vt3, koska navigaattori oli vahvasti sitä mieltä, että sillä tavalla päästään nopeiten kotiin. ;D
Hyvinkäällä kiinnitin huomiota synkän näköisiin pilviin, jotka roikkuivat Nurmijärven liepeillä. Vaikka painelimme pilvien ali, vasta Vantaan kyltit ohitettuamme alkoi satamaan. Sade oli todella vähäistä eikä jaksanut varmaan minuuttia pidempään pudottaa. Ensimmäistäkään salamaa ei näkynyt. Peruutuspelistä näki, kuinka pilvet muodostivat uhkaavan mustan maton, joka riitti horisonttiin saakka, matkaten Hyvinkään ja Hämeenlinnan suuntaan. Rakentaja.fi-sivuston tutkakuvan mukaan siinä on esiintynyt hajanaista salamointia Hämeenlinnan korkeudella.

Kannelmäen sääasemalla puolestaan - ja kovin yllätyksettömästi - paistaa aurinko ohuen yläpilven läpi ja helleraja on sääasemalla rikottu. Kastepiste on +15°C, mutta ilma ei ole merkityksellisesti tukalan oloinen. Sääaseman länsipuolitse kohti pohjoiskoillista on kulkenut korkealle nousevia Cumulus-pilviä, mutta toistaiseksi mikään ei viittaa lisääntyneeseen ukkosriskiin, ainakaan Pääkaupunkiseudulla.

FMI Testbed:n tutkakuvan mukaan Etelä-Suomen läänin alueella esiintyy kuurosadealueita, mutta ne ovat vähäisiä ja pulssittaisia, ilmestyen noin puoleksi tunniksi kerrallaan ja kadoten likimain saman tien. Näitä pulssittaisia kuuroja liikkuu lähinnä sisämaassa. Viron Vihulan tietämille on muodostunut salamoiva sadealue, jonka suunta on pohjoiskoilliseen. Mikäli tämä alue ylittää Suomenlahden edes jokseenkin ehjänä ja pitää muotonsa, se saavuttaa muutaman tunnin kuluttua Porvoon itäosan.

Kuluva ilta näyttää, millaiseksi tilanne tuosta muodostuu. Nopeasti laskevan kosteuden ja samaa vauhtia putoavan kastepisteen pohjalta en kummoisia mahdollisuuksia ainakaan Pääkaupunkseudulle lähtisi povaamaan.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Sanni

Laiho, mäpä kerron mitä mä uskon :) Suomenlahdella on tulossa ukkossolu, joka lähti jo ylittämään merta. Kaksikin itse asiassa. Uskon että jos noi hengissä selviää meren yli, tulee jommasta kummasta rytinää PK-seudullekin. Jos ei, lohdutun siitä että isäntä lähti tekniikkakauppaan (eli tulee EHKÄ ennen huomista jos saa itsensä irti härveleistä) ja tuo tänne helikopterin (=tuulettimen). Niin kuuma että muistan tän koko ikäni! WinFX:n epävirallinen jäsen eli tyttäreni, joka analysoi mun kanssa ukkostutkia ja sadetutkaa ja ihmettelee salamoita suu auki, täyttää tänään viisi vuotta ja olisi mahtavaa jos tulisi kunnon ukkonen luonnon omana synttärilahjana :)

Snowi

Jälleen ulkohommissa ollessani voin sanoa, että on kyllä hiostavaa  :D

Nyt näyttää kyllä vähän huonommalta ukkosien osalta ja itsekään en enää usko, että ukkosia enää tänään nähtäisiin. Mahdollisuuksia kyllä on, mutta enää ei näytä läheskään niin hyvältä kuin eilen. Olosuhteet ovat kyllä ukkosien syntymiselle ihan suotuisat, kastepistekin edelleen 18.1 astetta. No toisaalta saa tehdä pihalla hommia ilman vesisadetta  ;)

Sanni

Tänäänhän ne just tulee jos ei koskaan =) Kastepiste on edelleen 16,6 asteessa ja lämpötila 26 astetta. Kosteuskin 56%. Jos ei nyt niin illemmalla.

Tatu

#29
Itsekkin ulkohommat juuri lopettanut ja ulkona lämpömittari 26,7°C et aika lämmintä ja hiostavaa edelleen. Yöllä 3 aikaan kattelin merelle päin niin kaukaisia salmoita näkyi Tallinnasta päin, odottelin kyllä niiden rantautuvan aamuksi mut ei niin ei. Mutsi soitti keskisuomesta et ikinä ei ole ollut niin voimakasta ukkosta sieläpäin kun tänään oli, mut oli kuulemma vaan muutaman minuutin kestoinen, nopeesti nous ja nopeesti hävis.