Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

30.05.2010

Aloittaja J.Jäntti, sunnuntai, 30.05.2010, 19:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Ylläriukkosia on havaittu tänään Suomessa.
Vaikka lämpötilat eivät ole olleet kovin merkittäviä, muutamia salamointihavaintoja on tehty mm. Mäntsälässä ja nyt aivan hiljattain, täysin yllättäen Kotka-Hamina-Vaalimaa -linjalla. Ukkoset myötäilevät suhteellisen hyvin havaintoja, sillä ESTOFEX on asettanut Etelä-Suomen lääniin, sekä Länsi- ja Itä-Suomen läänin eteläosiin 15% ukkosvyöhykkeen. Kuva päivän ennusteesta on liitteenä.

Kannelmäen sääasemalla on ollut konvektiivista sadetta havaittavissa puolenpäivän jälkeen, mutta esimerkiksi nyt ei sääasemalla ole kuin muutama mitäänsanomaton pilvenriekale taivaalla ja aurinko paistaa täydeltä terältä. Urbaani maisema ei anna viitteitä sateista muutoin, kuin pienistä vesilammikoista sellaisissa kohdissa, joissa vettä on päässyt kerääntymään.

FMI Testbedin viimeisimmän tutkakuvan mukaan sisämaassa on liikkeellä vähäisiä kuurosadealueita, jotka matkaavat parhaillaan itään päin. Pohjoisemmat kuurosadealueet vahvistuvat ylittäessään vesistöalueita, kun taas eteläisemmät sadealueet puolestaan heikkenevät samassa tilanteessa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------