Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

29.05.2010

Aloittaja J.Jäntti, lauantai, 29.05.2010, 16:16

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

ESTOFEX tänään:

Suomessa ei ole tasovaroituksia.
50% ukkosvyöhyke on asetettu Länsi-Suomen läänin pohjoisosaan ja Oulun läänin äärimmäiseen lounaisosaan. Tämän alueen ympärillä on 15% ukkosvyöhyke, joka kattaa hieman vajaa puolet Oulun läänistä ja kiertää Länsi-Suomen lääniä rannikkoa myötäillen puoleen väliin lääniä sisämaahan. Myös Etelä-Suomen läänin länsiosa on mukana tässä 15% alueessa, kun se ylittää Suomenlahden Viron päähän.
Vyöhykkeen itäreuna kulkee juuri ja juuri Pääkaupunkiseudun ylitse.

ESTOFEX:n ennustekuva löytyy tämän viestin liitteenä.

Kello 16 mennessä ei ainakaan Pääkaupunkiseudulla ole ukkoshavaintoja tehty, mutta konvektiivista vesisadetta on Kannelmäen sääasemalla tavattu, joskin vain muutaman minuutin kestävänä kuurosateena. Olosuhteet eivät ole kovin otolliset ukkosen muodostumiselle, joten sen pohjalta voi melko huoletta todeta, ettei ukkosia nakaan rannikkoalueilla esiintyne, ainakaan Etelä-Suomen läänin alueella. Merellä sen sijaan voi ukkostaa jonkin verran, jos sadealue ehtii keräämään voimia Viron puolella. Ukkosen muodostumisen toisena ongelmana on myöskin se, että pilvet liikkuvat hyvin vauhdikkaasti, jolloin ne eivät ehdi saamaan riittävästi nostetta.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Snowi

Saatiin sentään nyt päiviä ollut hiljainen putki rikottua, nimittäin tänään on ollut aika runsastakin salamointia Viron rannikolla ja Suomenlahdella. Myös Hämeenlinnasta 50km koilliseen päin ollaan saatu nauttia ukkosista.
Solujakin oma tutka oli parhaimmillaan lukinnut kolme, mutta nyt on vähän rauhoittunut ja vain yksi solu on enää jäljellä.