Uutiset:

13.10.2024
PALAUTUMISTIEDOTE

FinWX:n palvelut katkesivat hetkellisesti 13.10.2024. FinWX:n web-serveri palautettu vuorokautta aikaisempaan tilanteeseensa.
Lue häiriötilanteesta lisää täältä.

FinWX:n ylläpito pahoittelee katkoksen aiheuttamaa häiriötä.

Main Menu

Tuulimittari pois käytöstä Lapua-10

Aloittaja arikalli23, tiistai, 29.10.2019, 19:24

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

arikalli23

Pakko ottaa pois käytöstä tuo tuulimittari, kun ei patterit kestä kuin 1-2kk ja on talvella aika liukasta tuolla katolla. Onko muilla vastaavaa ongelmaa Oregonin tuulimittarien kanssa.  :(
Säätila Lapualla
http://lapuaweather.ddns.net

einari

näkyy niitä olevan..
http://www.finwx.net/forum/index.php?topic=4625.0

Ihmettelen kyllä että miksi vain 2 paristoa vehkeessä joka tuottaa eniten dataa...  Netatmon tuulimittarissa on 4 AA-paristoa  jotka vaihdoin noin vuosi sitten..  tosin viimeisten tuulien aikaan netatmon app antoi varoituksen alhaisesta varaustilanteesta, kun katsoin toisella ohjelmalla niin 14% oli silloin virtaa.. nyt tänään tyynenä päivänä näyttää olevan 33% joten taidan seurata miten kauan kestävät.

Katsoin asemasi specsejä ja näyttää siltä että noin minuutin välein pukkaa tietoa ulos, se voi olla yksi syy miksi paristot kuluvat, toinen voi olla tuo 433 Mhz:n taajuus jos anturi on signaalin äärirajoilla... vaikka luvataan 100 metriä kuuluvuutta niin ehkä 30-50 metriä on optimi vapaassa tilassa. sitten on sellainen seikka että miten paljon on kohinaa ja muita häiriöitä kun on noin lähellä simpsiön mastoa.. ne voivat olennaisesti vaikuttaa asiaan. ajattelen näin että kun anturi lähettää datapaketin.. eikä saa vastaanottokuittausta niin yrittää lähettää sitä uudelleen ja uudelleen kunnes saa kuittauksen.

Netatmo toimii hieman toisin.. mittaa kuuden sekunnin välein näytteitä ja lähettää kerralla noin 5 min. välein sisäyksikköön josta sitten maailmalle..  periaatteessa WMR89 siis kuluttaa lähettämiseen noin 5x enemmän energiaa..

Tokihan tuohon on ratkaisujakin.. vaikkapa hankkia noin euron maksavan paristokotelon tai kaksi.. kytkeä rinnan sinne anturin paristopidikkeeseen.. tai laittaa 3 voltin muuntaja verkkovirralla.. siinä vaan kannattaa olla huolellinen ettei tee sarjakytkentää jolloin jännite nousee 6 volttiin joka saattaa kärventää herkimpiä komponentteja.. ;D

SääSami

Kannattaisi ehkä hankkia se pieni aurinkopaneeli siihen kaveriksi jos jostain vielä saa? Minulla kestää paristot vuosia kun on tuo paneeli sisäisillä akuilla käytössä.
https://www.oregonscientificstore.com/p-299-oregon-scientific-stc800-oem-solar-panel-for-professional-weather-stations-not-in-retail-packaging.aspx
Myös lithiumparistoja kannattaa kokeilla. Kestäävät moninkertaisesti tavallisiin nähden.

einari

Jos haluaa "leikkiä" aurinkokennolatureiden kanssa näin pimenevällä vuosijaksolla niin saisi melko varmaan potkua tälläkin 2 voltin kennolla kun vaihtaa ladattavat paristot sinne anturiin.. ja halvalla  ;D
on niin halpa että voisi laittaa 2 sarjaan niin pukkaa 4 volttia...

https://www.tokmanni.fi/aurinkopaneeli-koristevaloille-6419860019413

Lapualla 8  ja kauhavalla 7 hyllyssä...

arikalli23

Tuulimittarista on matkaa keskusyksikköön n. 20m joten ei luulisi olevan liian pitkä matka, tosin välissä on pellikatto. Kiitos vastauksista ja vinkeistä täytyy ostaa tuo aurinkopaneeli niin pääsee helpoimmin eroon tuosta ongelmasta.
Säätila Lapualla
http://lapuaweather.ddns.net