Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Palvelin-päivitys

Aloittaja weatherc, perjantai, 29.01.2016, 19:51

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

EWN (ja kaikki samalla purkilla olevat sivustot) saavat uuden palvelimen.
Tämä aiheuttaa (toivottavasti lyhyen) katkosen joka näillä näkymin tapahtuu huomenna lauantaina, 30.01.2016. Tarkemman ajan ilmoitan kun se on tiedossa.

Syy on lähinnä se että vanhan palvelimen käyttis on vanha eikä sitä pysty päivittämääm ilman totaalista uudelleen-asennusta. Moni ohjelmisto huutaa paketteja joita ei vanhassa käyttiksessä ole saatavilla. Toisaalta, jos tarkkoja ollaan, on vanha käyttis myös turvallisuus-riski. Näinollen uusi palvelin on helpoin ratkaisu. Samalla tulee tietty tuoreempi CPU kehiin joka pitäisi olla 10-20% nopeampi kuin vanha.

Uusi purkki on jaettu 2 virtuaali-palvelimeen jossa sivustot saavat toisen ja toisessa raksuttaa FMI/BO-kartat/videot.
Hyviä puolia virtualisoinnissa on esim että resursseja pystyy säätämään tarpeen mukaan ja, ehkä paras, snapshot-backupit. Snaphot-backupit tarkoittaa täydellistä kopiota palvelimesta josta sen pystyy palauttamaan backupin tilaan hetkessä.

Ajoin myös pikku ab-benchmarkin käyttäen php-info tiedostoa, käyttäen samoja asetuksia sekä uudella että vanhalla palvelimella. Ero onhuomattava, vanhalla oli tulos 2200 req/s ja uudella 12000 req/s. Sitä en osaa sanoa että kuinka paljon tuosta parannuksesta johtuu CPU:sta ja kuinka paljon muusta, kuten uusimmista ohjelmisto-versioista.

weatherc

Tästä tuli esimerkki-tapaus siitä miten myynti/normi support-osasto ei ehkä aina ole ihan täysin kärryllä mitä on mahdollista ja mitä ei... ;D

Tausta: Hetznerillä on useampi "upgrade"-vaihtoehto mm. miten vanhan ip:n käy kun vaihtaa serveriä, mukaanlukien että vanha ip siirtyy uuteen serveriin. Jos, kuten tässä tapauksessa, tehdään 2 virtuaali-serveriä tarvitaan siten 3 ip:tä, 1 itse serverille ja jokaiselle virtuaalille omat.

Kysyin ennen tilausta että onko mahdollista tehdä niin että vanhan serverin ip siirtyy yhden virtuaali-serverin ip:ksi, heidän nimityksen mukaan lisä-ip:ksi jolloin siihen on mahdollista saada virtuaalinen MAC-osoite. Vastaus oli että tässä tapauksessa mikä tahansa upgrade-vaihtoehto käy. Ajattelin että asia selvä. Valitsin vaihtoehdon jossa uusi serveri rakennetaan tilapäisten ip:den turvin ja kun kaikki on valmista siirretään vanha ip uudelle serverille sekä se saa lopulliset 2 lisä-ip:tä.

Asiaan kuuluu myös se että vanhalla serveillä on 200 Mbit/s taattu kaista kun uuden serverin sarjalla on taattu letkun paksuus 1 Gbit/s koska DC on eri mutta koska halusin säilyttää ip:n tuli uusi samaan DC:hen jossa vanha jolloin letkun paksuuskin olisi 200 Mbit/s.
Koska meillä ei ole pahemmin ole ollut tarvetta yli 100 Mbit/s kaistalle hyväksyin sen "hintana" ip:n säilymiselle.

Kun oli aika tehdä siirto kävikin ilmi ettei se käy että virtuaali saisi vanhan ip:n. Yksi syy oli se että heidän reitittmissä on MAC-esto eli sen pitää täsmätä. Da.

Muistivat kuitenkin muituttaa EU:n mukaisesta 14 päivän etä-myynnin perumisoikeudesta joka myös pätee heidän purkkeihin.
Koska olen vanha asiakas niin maksu uudesta tulee vasta seuraavassa laskussa ei rahaakaan tuon tilauksesta ole siirtynyt mihinkään, sekä jollen pysty siitämään ip:tä halutulla tavalla haluan sen Gbit/s-letkun, oli se aika helppo ratkaisu painaa cancel-namiskaa tuolle tilaukselle sekä tilata toinen jossa tuo Gbit-letku on.  :)

Se odottelee nyt että lisä-ip:t tulisi lisätyksi joka tapahtuu Hetznerin virka-aikana 07:30-17:30....