FinWX:n levyjärjestelmä on kohdannut murheellisia häiriöitä viime aikoina, ensin levyrikon muodossa, ICH-piiriin sisäänrakennetun RAID-ohjaimen täysin käsittämättömänä tuhoutumisena ja lopulta Kernel Panic-ilmiöinä ja erimittaisilla latenssihäiriöinä, joista viimeisin ennätyksiä rikkonut, keskiarvoinen latenssi oli yli 7000000 mikrosekuntia, joka kääntyy tarkemmin seitsemäksi sekunniksi. Tuo latenssi tarkoitti sitä, että dataa ei liikkunut ESXi:n ja iSCSI:n välillä keskimäärin seitsemään sekuntiin. Virtuaalikoneet kyllä toimivat tuon ajan mutta olivat poikkeuksellisen hitaita tuon seitsemän sekunnin ajan. Se on asia joka ei ole millään mittarilla hyväksyttävissä, koska tarkoituksena on kuitenkin toimittaa toimivaa sääpalvelua käyttäjille.
Alan olemaan vakuuttunut siitä, että yhdistelmä ZFS + iSCSI (joka esitetään ESXi:lle VMFS:nä) on myrkkyä. Vaikka linkki onkin Gigabitin luokkaa, jostain syystä levyjärjestelmä käytännössä romahtaa ESXi:n näkökulmasta, kun kuorman määrä nousee tarpeeksi paljon.
Kovimmat lukemat jota olen saanut tiedonsiirrossa ovat olleet noin 650Mbit/s (eli noin 80 Megatavua sekunnissa). iSCSI:lla, TCP/IP:n yli on vaatimuksena 48 tavua jokaista 128 kilotavun palasen lähetystä kohden, eli 384 tavua jokaista lähetettyä Megatavua kohden. Näin ollen 80 Megatavua sekunnissa vaatii lähetyksessä 30720 tavua omaa tilaa ja kun tuon muuttaa biteiksi, se tekee 245760b/s, eli noin 246kbit/s. Näin ollen liikennemäärä ei ole kuin noin 650,3Mbit/s. Liikennettä on myös vastasuuntaankin mutta se ei ole yleensä kuin 10-25Mbit/s, jolloin kokonaiskuorma linjalla ei nouse kuitenkaan kuin lähemmäs 700Mbit/s ja edelleenkin - vain lyhyeksi aikaa. Jokin on pielessä jos Gigabitin linkki ei täyty ja pingit vetäisevät keskimääräisestä 10-12ms noin 7000ms kun liikenne lähestyy huippua. Levyjärjestelmän prosessorikuorma ei nouse em. tilanteessa kuin korkeintaan 25% tasolle, joten resurssipulasta järjestelmä ei ainakaan kärsi.
iSCSI vaikuttaa olevan vaihtoehtona aika lailla puhkikulutettu, ehkäpä virtualisointiympäristön puolesta huonokin valinta.
Seuraava ja ainoa vaihtoehto iSCSI:n tilalle on NFS... Hiljattain julkistettu VMware ESXi 6.0 Update 1 tuo NFS:n ympärille parannuksia, jopa NFS 4.1-tuenkin.
Huoltokatkoa ei ole suunnitteilla vielä tässä vaiheessa. Rakenteilla on NFS-verkkolevy, jolla on riittävästi kapasiteettia virtuaalikoneille. Huoltokatko julkistetaan vasta, kun NFS-levy on esitelty ESXi:lle, ESXi 6.0 Update 1 on valmiina asennettavaksi ja kaikki on valmista virtuaalikoneiden evakkoon toiselle levyjärjestelmälle.
Tullut tuossa mieleen kun seurannut projektia että miten olisi Linux-pohjainen systeemi?
Tiedän että konvertointi Windows => Linux ei välttämättä olisi se kaikista helpoin ja että se ainakin vaatisi pientä säätämistä mutta ainakin nuo virtuaalit mitkä meillä on WRF/kartta-purkkeina ovat ollet pirun vakaat ja helppohoitoiset.
Virtuaalisoftana meillä on Proxmox mutta onhan niitä muitakin vaikka kuinka monta. Yksi vaihtoehto olisi tietty myös XEN.
Käyttiksinä meillä on kaikissa Debbari ja virtuaaleissa sekä Debbaria että Centosta.
Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 15.09.2015, 16:08
Tullut tuossa mieleen kun seurannut projektia että miten olisi Linux-pohjainen systeemi? Tiedän että konvertointi Windows => Linux ei välttämättä olisi se kaikista helpoin ja että se ainakin vaatisi pientä säätämistä mutta ainakin nuo virtuaalit mitkä meillä on WRF/kartta-purkkeina ovat ollet pirun vakaat ja helppohoitoiset.
VMware ESXi on Linux-pohjainen itsessään ja levyjärjestelmä pyörii FreeBSD-pohjalla, joten sikäli olen Windows-maailmasta itse irti. Mitä tulee Windows => Linux-konversioon, en ole itse henkilökohtaisesti ollut mitenkään vastaan sitä että esim. FinWX:n serveri rullaisi foorumeineen päivineen Linux-virtuaalikoneella. Ensimmäisenä rastina on nyt tämän levyjärjestelmän arkkitehtuurin muuttaminen iSCSI:sta NFS:ään ja kaikkien koneiden evakko sinne ennen kuin tuolle iSCSI:lle annetaan armollinen nappi silmien väliin.
Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 15.09.2015, 16:08
Virtuaalisoftana meillä on Proxmox mutta onhan niitä muitakin vaikka kuinka monta. Yksi vaihtoehto olisi tietty myös XEN.
Käyttiksinä meillä on kaikissa Debbari ja virtuaaleissa sekä Debbaria että Centosta.
ESXi on pääasiallisin vaihtoehto koska olen siihen kouluttautunut. Olen katsellut muitakin valintoja virtualisointialustaksi mutten ole testannut niitä millään tavalla, koska siihen soveltuvia koneita ei ole tarjolla ja aika on ollut vähän kortilla viime aikoina; Ei meinaa viikonloppu eikä yhden vuorokauden tunnit riittää kaiken tämän näpräämisen keskellä.
Debian ja CentOS ovat olleet myös minulla vaihtoehdoista päällimmäisenä kun on Linux-käyttiksistä ollut kyse.