Dodiih...
Nyt se on lisätty Googlen Play-storeen ja löytyy täältä kunhan iso G saa sen sinne:
https://play.google.com/store/search?q=pub:weatherc
EWN-sivusto toimii nyt myös mobiilina siten että menu on hitusen karsittu normi websivu-versiosta. Eli sama URL - hitusen eri sisältö riippuen laitteesta, eli sama idea joka on nordicweatherissäkin.
Näin se toimii samalla koodilla sekä appi-muodossa Androidissa sekä kaikissa härpäkkeissä selaimessa.
Jos härpäkksseesä on GPS/paikannus käyttää sivu sitä hyödyksi mm. oletus-ennusteessa ja karttojen keskipisteen määrittämisessä.
Sivut jotka löytyvät ovat:
- 10 lähimmän sääaseman tiedot ja kamerakuvat
- kartta
- BO-tutka
- haettava ennuste-taulukko
- ennustekartat (WRF ja GFS)
- rajuilmaennusteet (SMHI ja Estofex)
Apissa on tämän lisäksi:
- Widgetti joka näyttää lähimmän sääaseman tiedot (käyttää niin PWS, tiesää, FMI- sekä Synop-asemia)
- Salamavaroitus - kun BO havaitsee iskun lähempää kuin asetettu raja sanoo luuri plim-plom ja asiasta tulee viesti jossa iskun etäisyys puhelimeen. :)
Widgetin ja salamavaroituksen asetukset löytyvät "Menu":sta sieltä viimeisenä listasta ;)
Löytyy jo Isosta G:stä.
Onkos tällä mitään yhteyttä siihen että esim. mun ja Rauman asemien sivuilla EWN:n asemakartta näyttää tyhjää Leuven Templatessa... EWN sivulla asemakartta näkyy oikein.
LainaaOnkos tällä mitään yhteyttä siihen että esim. mun ja Rauman asemien sivuilla EWN:n asemakartta näyttää tyhjää Leuven Templatessa... EWN sivulla asemakartta näkyy oikein.
Ei pitäisi mutta ei sitä tiedä koska lisäsin siihen sen paikallistamisen. Alkoiko probleema ihan äskettäin vai onko ollut jo kauemmin?
Edittiä: Sain onkelman re-produseerattua nordicweatherin EWN-sivulla. - Korjattu
Edittiä2: Jos tulee mieleen jotain "jota olisi kiva olla" sääapissa niin ehdotuksia tulemaan ;)
Moro!
Hienon appsin oot taas kerran värkännyt!!! Kiitos siitä. Pari asiaa mietityttää siinä. Eli kun avaa kartan, niin miten sitä saa skrollattua itään, länteen, etelään, pohjoiseen? En vaan (o)saa... Sitten minulla tuossa kartassa kun klikkaa jotain PWS:aa ja sen linkkiä sitten, niin tulee error 404, page not found in this server?? Onko jokin asetus mulla pielessä? Ja sit mun telefoonin näytöllä nuo varotukset tossa sivun yläosassa vie tuhottoman suuren osan näytöstä, ei jää kuin pieni osa näyttöä itse karttaa varten, olisiko noita varotuksia mahdollista jotenkin "pienentää", eli karttaa isommaksi ja varotuksia pienemmiksi? Nuo varotukset on todella tarpeeseen tossa näytöllä, mutta minun pikku luurissa ne vievät "leijonan osan" näytöstä. Sitten aivan typerä kysymys, älä naura: Onko mulla nyt salamatutkakin luurissa ja vielä ilman monen sadan euron investointia?? ??? ??? :P
Muokkaan vielä äkkiä. Eli minkäköhän takia mun tossa lyhyessä ennusteessa ei näy nuo tuulen nopeusyksiköt tossa "ponnahdusikkunassa"? Tämä siis itse sivustolla, ei tässä Antero appsissa...
yst. terv. kapo
LainaaEli kun avaa kartan, niin miten sitä saa skrollattua itään, länteen, etelään, pohjoiseen?
En ole siis ainut jolla se tekee tuota. :P
Tuo kartta on se sama Esri-hökötys mikä sivuillakin "as is" ja se oikeesti odottaa että joku porttais sen OpenLayersille mitä nuo muut kartat nykyään ovat. Ainakin tutkien osalta oli porttaus aika helppoa, tosin tuossa EWN-kartass on huomattavasti enemmän nippeliä ja nappelia...
LainaaSitten minulla tuossa kartassa kun klikkaa jotain PWS:aa ja sen linkkiä sitten, niin tulee error 404, page not found in this server??
Johtunee siitä että Antero appsi ei saa selainta auki koska sille ei ole kukaan kertonut että niin pitäisi tehdä noille linkeille. Ainakin olettaisin että tuossa on syy.
Lainaa
Ja sit mun telefoonin näytöllä nuo varotukset tossa sivun yläosassa vie tuhottoman suuren osan näytöstä, ei jää kuin pieni osa näyttöä itse karttaa varten, olisiko noita varotuksia mahdollista jotenkin "pienentää", eli karttaa isommaksi ja varotuksia pienemmiksi? Nuo varotukset on todella tarpeeseen tossa näytöllä, mutta minun pikku luurissa ne vievät "leijonan osan" näytöstä.
Huomannut ihan saman. Tuohon pitäisi kyllä keksiä jotain että se telefooneille tekisi vielä tiiviimmän varoitusboxin.
LainaaOnko mulla nyt salamatutkakin luurissa ja vielä ilman monen sadan euron investointia?
On :) Tosin tuo EWN-sivun BO-tutka on riisuttu versio siitä täydestä tutkaversiosta mutta toisaalta Antero appsissa on tuo salamavaroitus että osaa kaivaa tutkat ja kamerat esiin kun alkaa tapahtumaan lähinurkilla ;D
Lainaa
Eli minkäköhän takia mun tossa lyhyessä ennusteessa ei näy nuo tuulen nopeusyksiköt tossa "ponnahdusikkunassa"?
Lienee pikku bugi käppyrän koodissa ettei se saa sitä. ;)
Jatketaan vielä siitä varoitusboxista...
Teoreettisestihan sen vois tehdä niin että se nappaisi paikannuksen avulla vain varoituksen puhelimen alueelle.
Mutta tässä on iso mutta, MA:n varoituksissa ei ole mitään muuta paikantavaa dataa kuin maa, nuo alueiden nimet kuin vaihtelevat maittain ja Suomessakin on käytössä sekä kunnat että maakunnat. Eikä Geonames-kannasta välttämättä saa ulos esim Naruskan kohdalla Sallaa jota siihen tarvittais...
Tuota GPS-paikannusta meinasin ehottaa, mutta sinähän olitkin, kuten arvata saattaa, jo sitä miettinyt.... Siis tuo, että tulis vaan sen alueen varotukset, missä luuri kulloinkin majailee... Tuo salama / ukkoshäksätin olis mulle parempi kuin sata jänistä, ton kesäharrastuksen tiimoilta ::) ...
terv. kapo
Se mitä tuossa voisi tutkailla on että onko jotain Geocoding API:a joka antais tarvittavat vastaukset. Sen voisi toteuttaa siten että (a) pyöristää kordinaatit vaikkapa kahteen desimaaliin ja (b) tallentaa tulokset mysliin.
Sillä lailla saisi ajan myötä kerättyä aika lailla kannan eniten käytetyistä paikoista joka samalla vähentäis API-kyselyjä koska niissähän on monesti jollei kaikissa jonkun näköiset rajat olemassa että montako kyselyä voi tehdä per päivä.
LainaaEli kun avaa kartan, niin miten sitä saa skrollattua itään, länteen, etelään, pohjoiseen?
LainaaEn ole siis ainut jolla se tekee tuota. :P
Yksi käsi lisää täältä.
Lisäksi EWN-kartan asetuksista valitsemalla Tuuli ei tapahdu mitään, vaan lämpötila pysyy valittuna. Koskee myös EWN-sivua ja sama vaiva on myös mun sivuilla EWN-kartalla. Erikoiskartoilla Tuuli (+10 m/s) on sama ongelma.
LainaaLisäksi EWN-kartan asetuksista valitsemalla Tuuli ei tapahdu mitään, vaan lämpötila pysyy valittuna. Koskee myös EWN-sivua ja sama vaiva on myös mun sivuilla EWN-kartalla. Erikoiskartoilla Tuuli (+10 m/s) on sama ongelma.
Se oli helposti korjattu :)
Testasin paria geocodaus-palvelua, MapQuest sekä OSM, tulos oli sama molemmilla koe paikkakunnille:
Lainaa<city>Laukaa</city>
<county>Jyväskylän seutukunta</county>
<state_district>Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto</state_district>
<country>Suomi</country>
<country_code>fi</country_code>
<city>Salo</city>
<county>Varsinais-Suomi</county>
<state_district>Lounais-Suomen aluehallintovirasto</state_district>
<country>Suomi</country>
<country_code>fi</country_code>
Varoituksia ajatellen on tuo county (punaisella) joka on se kiinnostava. Siinä missä Varsinais-Suomi osui oikeaan Jyväskylän Seutukunta ei osu kun sen pitäisi olla Keski-Suomi.
Hmmm...
Pikkasen lisää kokeilua aiheesta ;)
Kokeiluun otettiin iso G:n geokoodaus-API (tosin sen muu käyttö kuin G:n karttaan on prohibited :P) ja laitoin sen keräämään hitusen samplea jotta nään mitä tuloksia sieltä tulee.
Noin 100 paikkakunnan otoksella niin se voisi toimia, osittain.
Suomen osalta se näyttää ihan OK:lta koska varoitusten "nimet" menee suoraan maakunnan tai kunnan mukaan. Mutta taas esmex Ruotsin Norrlandin kohdalla ovat varoitukset jaettu useampaan osaan, on Norrlandin rannikkoa, keskiosaa ja vuoristoa.
Mutta, sen voisi myös tehdä mobiilille siten että jos löytyy suora osuma (kuten Salla) niin käytetään paikantamista muutoin käytetään maata mutta siten että koko listan sijaan olisi oletus tyyliin "12 aktiivista varoitusta Suomessa" ja klikkaamalla saisi koko listan auki.
Toisaalta, en ole ihan ollut tyytyväinen miten tuo Geonamesin kanta on toiminut. Jos samannimistä paikkakuntaa löytyy useampi (ja niitähän on vaikka huru ja paljon) niin tulee maakunnaksi mitä milloinkin. Sekä kun hakee koordinateilla on pakko hakea "lähin osuma" joka on suht raskas tapa hakea.
Tuolla uudella voisi periaatteessa kerätä ajan myötä uusi kanta jossa on vain halutut datat. Pikainen laskelma antoi että teoreettinen maksmikoko sille olisi Euroopan osalta noin 14M riviä (4000x3500 ruudukko) jos käyttää 2 desimaalia koordinaateissa. Sen kokositahan siitä ei koskaan tule koska on paljon merta sekä koko Eurooppaa ei appsit tulee koskaan käymään läpi 0.01 asteen tarkkuudella :)
Vertailuna niin tuo Geonameskanta on reilut 3.5M riviä koko maailmalle. Jos joku ihmettelee mikä sen koko on niin sehän riippuu datan määrästä mutta Geonamesin kohdalla se on noin 500 MB eli ei mikään kovinkaan iso.
Lainaus käyttäjältä: weatherc - lauantai, 19.04.2014, 12:48
Pikkasen lisää kokeilua aiheesta ;)
Toisaalta, en ole ihan ollut tyytyväinen miten tuo Geonamesin kanta on toiminut. Jos samannimistä paikkakuntaa löytyy useampi (ja niitähän on vaikka huru ja paljon) niin tulee maakunnaksi mitä milloinkin. Sekä kun hakee koordinateilla on pakko hakea "lähin osuma" joka on suht raskas tapa hakea.
Vertailuna niin tuo Geonameskanta on reilut 3.5M riviä koko maailmalle. Jos joku ihmettelee mikä sen koko on niin sehän riippuu datan määrästä mutta Geonamesin kohdalla se on noin 500 MB eli ei mikään kovinkaan iso.
Tota paikkakuntien randomi sijaintia olen ihmetellytkin, kun klikkaa tosta EWN-ennustekartasta Laukaan läheltä jonkin paikan, niin paikan nimi tulee oikein, mutta sijainti on yleensä jossain muualla päin Suomea, kuin Keski-Suomessa.... Näin tulee näköjään asia kerrallaan selvitetyksi kysymättä / ihmettelemättä... ;)
Hyvään suuntaan sä taas viet tota proggista... Kunpa osaisin olla jotenkin avuksi, mutta ei ole meikästä muuta kuin vierestä ihmettelemään ja kummastelmaan .... ??? :)
LainaaTota paikkakuntien randomi sijaintia olen ihmetellytkin, kun klikkaa tosta EWN-ennustekartasta Laukaan läheltä jonkin paikan, niin paikan nimi tulee oikein, mutta sijainti on yleensä jossain muualla päin Suomea, kuin Keski-Suomessa.... Näin tulee näköjään asia kerrallaan selvitetyksi kysymättä / ihmettelemättä...
Paikkakunta-haussa on pakko käyttää Geonamesia koska tuo uusi kanta ei tule varmaan ikinä kattamaan riittävästi paikkoja. Ennusteen nimirivillä on nyt koekäytössä uusi kanta siten että jollei paikka löydy, se haetaan (tämä saattaa hitusen hidastaa ennusteen laatimista mutta ei paljoa). Muutin myös paikkanunnan näyttötapaa siten että kuin se ennen oli "Tattula, Varsinais-Suomi" on se nyt "Tattula, Salo". Geonamesista ei tuota Saloa siihen löydy, siksi sitä ei aikasemmin siinä ollut. Mikäli jostain syystä on pakko palata takaisin Geonamesin kantaan niin palaa näyttötapakin takaisin.
Uuden paikan haussa tallennetaan maakunnan lisäksi paikkakunta sekä haetaan vastaava lähin myös Geonamesista. Mokoma yhdistelmä kun näyttää antavan useasti tuon "Tattula, Salo"-tyylisen vastauksen. Tosin asia tarkistetaan ja jos molemmat vastaukset ovat samat niin ulos annetaan vain yksi nimi eli "Turku", ei "Turku, Turku" :P
LainaaKunpa osaisin olla jotenkin avuksi, mutta ei ole meikästä muuta kuin vierestä ihmettelemään ja kummastelmaan ...
Myös ihmetteliöitä tarvitaan kertomaan ideoita ja löytämään bugeja niitä kun ei aina pysty täältä käsin etsiskelemään varsinkaan nyt kun on esmex paikannusta kehissä. Moni juttu voi toimia hyvin täällä mutta jossain muualla ei :)