No niin, jatketaan täällä puolella niin pysyy asiat vähäsen otsikoiden alla. Eli siirto otsikon "Sääasemalaitteet/Davis Instruments" alta. (sama otsikko)
Tässä on paripäivää mennyt tuulimittarin maston kanssa. 40mm alu-putki katon harjalle. Tälläisen vanhan talon kun hankkii niin yllätyksiä saa odottaa joka muodossa. :o
Peltikatto uusittu, eli nyt on kaksi peltikattoa päällekkäin. Alla saumapelti ja päällä tiilikuvioinen. Ei muuta kun harjapelti hetkeksi sivuun ja sovittamaan jonkinlaista jalkaa mastolle.
Vanhaan saumapeltiin ei saa kunnolla kiinni, joten vain parilla peltiruuvilla jalka kiinni ja sit haruksilla 2m:n masto tukevaksi. Siitä se lähti projekti etenemään.
Piuhat ja liittimet saapuivat postin kautta. Olen todennut näiden heikkovirtajohtojen kanssa, että yksi liitos = yksi vikapaikka enemmän.
Ainoa "vaikeus" näyttäisi olevan kostus-/lämpöanturi. On valettu johonkin mömmöön tuo anturipään liitos, mutta pitänee sijoittaa silleen ettei tätä johtoa tarvi vaihtaa.
Ja illan hämärryttyä sitten alkanut tämän uuden aseman paloittelu. Sadekipon kanssa on tullut värkkäiltyä. Eristeet on sisällä, nyt suunnitteilla vastuslangan sijoitus/pujottelu ja kiinnitys.
Täytynee päästää luova mielikuvitus valloilleen ;D.
Tuon konsolin värkkäsin toimimaan ja muutaman synninpäästön jälkeen totesin oman osaamattomuuteni. No poika tuli käymään ja sai konsolin ja PC:n juttelemaan keskenään.
Nyt tämä WeatherLink pyöriin ja asema mittailee mitä mittailee pahvilaatikon pohjalta alakerrassa. Mutta yhteys toimii lattian läpi. ;D
On mielestäni vähän aneemisen näköinen kyhäelmä näytöllä. (En kylläkään osaa itse parempaa ::)). Tiedä että joka ohjelmalla on kannattajansa, mutta jos haluaisi vähän enemmän infoa
ruutuun kerralla, niin mitä vaihtoehtoja löytyy. Tuota Weather Displayta tossa ihmettelin, mutta on meikäläisen kielitaidolle vähän haasteellinen.
Mutta jos haluaa hyvän ja halvan, niin tarvii ostaa kaksi. :D
Hyvin kuullostaa etenevän projekti ja hyvä että on hjuumoria mukana, ei tämä niin vakavaa ole :)
Cumulus on ilmainen ja WD:tä paaaljon helpompi ohjelma VP2:lle, se osaa myös realtimelähetykset joten ei jää sekään puoli uupumaan.
http://sandaysoft.com/products/cumulus :)
Tuon jälkeen voipi/pitää sitten sulkea WeatherLink-softa koska 2 softaa ei voi lukea samaa porttia ilman että väliin asennetaan kolmas softa kuten VVP (ei se dataloggeri sitä WL:ää tarvi toimiakseen mutta on hyvä kun loggerin säätöjä tekee) ;D
Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 18.11.2011, 00:23
Tuon jälkeen voipi/pitää sitten sulkea WeatherLink-softa koska 2 softaa ei voi lukea samaa porttia ilman että väliin asennetaan kolmas softa kuten VVP (ei se dataloggeri sitä WL:ää tarvi toimiakseen mutta on hyvä kun loggerin säätöjä tekee) ;D
Tuo on kyllä WL:ssa hyvä puoli, että voi säätää kaikki konsolin säädöt suoraan WL:lla :). Varsinkin jos etänä ottaa yhteyttä asemaan, niin silloin tuollainen ominaisuus on loistava. Vuokatin sääaseman kanssa tuli tuolle tarvetta tuossa noin kuukausi sitten. Sääasemalle oli sähkökatko ja jostain kumman syystä muutamat konsolinkin asetukset oli nollaantunu, kuten päivämäärä ja kellonaika. Pysty sitten etänä kuitenkin asettamaan ne kohdilleen :).
Mutta muuten saisi Davis alkaa pikku hiljaa kehittämään WL:aa parempaan suuntaan, vaikka tosin toimiikin kyllä aika moitteettomasti yksinään.
Nyt on masto katolla. Eilen pystyttelin. Ajattelin tänään käydä ruuvaamassa tuo tuulihässäkkä kiinni, mutta oli sen verran kuuraa katolla, että jätin sikseen.
Tässä iltasella näpytellyt konetta ja yrittänyt saada cumulusta ja davisia naitettua yhteen. Onnistuihan se, mutta syntiä tuli tehtyä jonkin verran. Eli ei käynyt kuin Strömsössä.
Nyt on täpät kohdallaan ja kone pelittääja keskustelee konsolin kanssa. Alakerrassa on vielä projektit kesken. tuo Bilteman aurinkokennotuuletin ei purkautunut suunnitellusti
ja meni näpräämisen puolelle. Mutta eiköhän tämä tästä.
http://koti.mbnet.fi/raikola/kuvat/Masto02.JPG (http://koti.mbnet.fi/raikola/kuvat/Masto02.JPG)
Siellä se masto seisoo
Hyvältä näyttää masto :). Itse olen asentanut noin 1.5m korkuisia mastoja suoraan katon harjaan kiinni ilman haruksia. Kunhan vain kiinnitykset on tukevat, niin silloin se kyllä kestää kovatkin tuulet. Esim. Vuokatin sääasema masto on asennettu tuohon tapaan, tosin sen on asentanut isäntä aivan itse ja teki kyllä perusteellisen tuen sille ;D. Mutta ainahan harukset on vielä varmempi tapa, ei pitäisi kyllä masto lentää yhtikäs mihinkään kovallakaan tuulella.
No niin siitä se etenee. Ei se oikein helposti tuulessa heilu alle 3m. Enempi on kiinni siitä alapään kiinnityksestä kuinka tukeva se on.
Laitoin nuo harukset kun en viitsinyt mennä kahden katteen läpi. Oli myös "helpompi" saada vesitiivis
mastonjuuri tuossa harjalla. Tosin laitoin vain peltilevyn, jossa hitsattu "jalka" mastolle, peltiruuveilla
tähän alimmaiseen saumapeltikattoon kiinni. Kun kokeilin heilutella mastoa niin ei ollut silloin tukeva.
Siksi yksinkertaisin ratkaisu oli harukset. ;)
Sen verran pitää vielä korjata tuota omaa viestiä, että noi tangot mitä on itse tullut asennettua, on asennettu katonharjan reunaan, suoraan puiseen seinään kiinni. Kiinnikkeinä olen käyttänyt vesiputkille tarkoitettuja kiinnikkeitä.
Lainaus käyttäjältä: Snowi - maanantai, 21.11.2011, 17:39
Sen verran pitää vielä korjata tuota omaa viestiä, että noi tangot mitä on itse tullut asennettua, on asennettu katonharjan reunaan, suoraan puiseen seinään kiinni. Kiinnikkeinä olen käyttänyt vesiputkille tarkoitettuja kiinnikkeitä.
Nimenomaan näin. Eli samallalailla kuin antenni kiinnitys. Ja siinakin kun laittaa alapään seina kiinnikkseen "vähän" kauemmaksi tuosta otsalauta kiinnikkeestä niin tulee tukeva. No harukset on varmasti tukeva, en epäile.
Ja homma etenee ;)
Tässä häirinnyt muut asiat harrastusta. (enimmäkseen vuorotyö).
Sain sadekipon lämmittimen kasaan. Tosin tuommoinen vanha auton istuimenlämmittimestä vastuslanka ja metalliverkosta tötterö minkä ympärille kiedoin langan.
(http://maksjoki.net/images/001.JPG) (http://maksjoki.net/images/003.JPG)
(http://maksjoki.net/images/004.JPG) (http://maksjoki.net/images/005.JPG)
Sen jälkeen saunaremontista ylijäänyttä alumiiniteippiä päälle. ;)
Näyttää vähän, että säähommat olis ydinfysiikkaan yhteydessä ;D ;D
Ei ollut muuta kuin vanha ulkolämpömittari, jonka anturin laitoin tuonne sisään, jolla voi vähän seurata tilannetta pöntössä.
Tälläinen tuo pönttö on sisuksistaan (http://maksjoki.net/images/006.JPG)
Lisäksi Bilteman aurinkokennotuuletin ja pari muovilautasta säteilysuojaan. Ja ISS:n kylkeen tuulettimen kenno. Se on siinä.
(http://maksjoki.net/images/007.JPG)
Laitteet sijoiteltu kokeilumielessä ulos. No tuulimittari on paikallaan maston päässä, mutta eipä tuo 12m piuha pitkälle yltänyt. Laitoin sitten ECHT-shoppiin tilauksen tuosta tuulimittarin lähettimestä. No tuosta piuhan pituudesta johtuen asensin sadekipon ja lämpökosteus jutut antennimaston juureen. Ei hyvä paikka. Tänään tuulee siihen malliin, että sademäärä lisääntyy vaikka ei tuota räntälunta tulekkaan. :D Muuten kyllä pelittää. Sadekipon lämmitin kyllä kaipaa viritystä. Ulkona -2, kipossa +15 :o ;D Eli tehoa riittää, mutta tarvii varmaan herkemmän termarin.
Millaisia lämpöjä teillä on kipossa?
Riittääkö, kun on plussalla kippo n.2-4 astetta??
Köröttelin Maksjoentietä cittarriin ja silmät on kuin pöllöllä niin jotain uutta oli erään talon harjalle ilmestynyt.
Ilmeisesti tuo minkä bongasin oli Ramben anemometri ja sehän killitti siellä kuin nenä päässä. ;)
Kyllä se siellä katolla nököttää.
Ollut toiminnassa n.kuukauden ensin cumuluksen perässä ja nyt pari viikkoa WD:n perässä. Kylläkin tuon kokeilu version, vaikka taitaa se olla ihka oikee toimii vaan sen kuukauden.
Ajattelin maksaa lisenssin siitä ja sitten......
Seuraava honka mihin oon hakannu päätä on toi saratoga. Aattelin laittaa sillä tuon kotisivun, mutta.. ???
En ole päässyt sinuiksi koko ohjelman kanssa, varmaan puuttuu muutakin kuin taitoa ja tietoa.
Tuo cumulus meni kuin vääräraha noilla tämän foorumin ohjeilla. ::)
tosin kun tuo enklanti taittuu huonosti ja härmäksi kun kääntää guuglella niin :o ???
No jatketaan hakkaamista ;D
Tuota minä olen aina ihmetellyt kun ,musta sadekippo on lämpöanturin päällä(vai ymmärränkö kuvasta oikein?). Kesällä ei kyllä tule toimimaan vaikka olisi minkälaiset tuulettimet tahansa. Ottaa tuo musta kyllä niin kovasti lämpöä auringosta. Tosin jos paketti on täysin varjossa niin sitten ehkä, mutta muuten epäilyttää.
Ei tuosta muovisesta sadekiposta ole kyllä mitään haittaa ollut. Ei se lämpene kesälläkään kovin paljoa, sillä eihän muovista yleensäkään niin kuumaa tule kuin esim. metallista. Sitten on vielä sekin, että se nimenomaan sijaitsee yläpuolella. Lämmin ilmahan nousee ylöspäin ja lämpömittarin säteilysuoja on alapuolella. Lähinnä tuossa vain vähän lämpenee se sadekippo, ei itse ilma siinä ympärillä, sillä mitään "lämpöhehkua" en ole huomannut siitä tulevan. Ja vaikka siitä sitä hitusen tulisikin, niin hyvin vaikea sen ilman olisi tonne säteilysuojan sisään päästä, jossa lämpöanturi sijaitsee.
Mutta voisi ensi kesänä tutkia asiaa tarkemminkin ja mitata lämpötilaa laserilla sadekipon pinnalta :).
LainaaEi se lämpene kesälläkään kovin paljoa, sillä eihän muovista yleensäkään niin kuumaa tule kuin esim. metallista.
Kyllä siellä lähemmäs 50:a painellaan kesäsin kipon sisällä jollei ylikin. ;D
Nyt talvella taas siellä on helposti kylmepää mitä ulkopuolella.
Pakko sanoa että itseäkin ihmetyttänyt pikkasen tuo Daviksen ratkaisu tuossa, tosin, kuten Snowi sanoi lämpö nousee ylöspäin mutta silti, kyllä se sen verran säteilee ympääriinsä että luulis voivan vaikuttavan tuloksiin mutta toisaalta, siinä on puolen kourallista säteilysuojalautasia välissä ennen anturia, sehän on siellä pohjalla siinä mötiskässä.
Eniten siinä ihmetyttää se että ovat tyystin unohtaneet sen seikan että jos, kuten viime talvena, on pitkään pakkasta ja tulee reilusti lunta ja kipossa lämmitys niin sinne väliin kertyy aikamoinen jääkerros joka enemmin tai myöhemmin joko hajoittaa koko systeemin tai lyö tukkoon kipon reijät. Luulis nyt jenkkilässä olevan sen verran talvea että tuon olisi ottaneet huomioon.
Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 18.12.2011, 19:49
Pakko sanoa että itseäkin ihmetyttänyt pikkasen tuo Daviksen ratkaisu tuossa,
Eniten siinä ihmetyttää se että ovat tyystin unohtaneet sen seikan että jos, kuten viime talvena, on pitkään pakkasta ja tulee reilusti lunta ja kipossa lämmitys niin sinne väliin kertyy aikamoinen jääkerros joka enemmin tai myöhemmin joko hajoittaa koko systeemin tai lyö tukkoon kipon reijät.
En jaksa muistaa, olenko täällä vai muualla tuota joskus ihmetellyt. Kiinnostaisi tietää, paljonko tuee virhettä, jos kuumana ja aurinkoisena päivänä tulee pieni sadekuuro. Osa sateesta haihtuu varmasti keräimestä, vaikkei muovi metalliin verrattavissa olekkaan. Enkä toisaalta jostain kummallisesta syystä malta olla sanomatta, että nämäkin sopisivat tuonne toiseen ketjuun jatkoksi ja kunhan toivottavasti joskus joku tekee paremman aseman, niin tällaisetkin asiat on siinä huomioitu.
Oikeastaan talvi ihmetyttää vähemmän, mitä tuo väri kesän osalta. Kohtuullisessa osassa maailmaa on kuitenkin melkoisen lämmintä ja auringon paiste samalla paljon voimakkaampaa, mitä meillä. Kyllä siinä musta muovi on melkoisen lämpimänä.
Valkoinen olisi tietysti monessa kohden hyvä valinta ulkokäyttöön. Muttei ole niin hyvin tuo muovitekniikka hallinnassa, että osaisi suoralta kädeltä asioita tarkistelematta sanoa, onko jokin tietty laatu oltava musta kestääkseen paremmin. Jollakulla on asian tiimoilta paremmin infoa?
Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 18.12.2011, 19:49
LainaaEi se lämpene kesälläkään kovin paljoa, sillä eihän muovista yleensäkään niin kuumaa tule kuin esim. metallista.
Kyllä siellä lähemmäs 50:a painellaan kesäsin kipon sisällä jollei ylikin. ;D
Kipon sisällä varmasti painellaa auringonpaahteessa tuollaisissa lukemissa, se on varmasti totta ;D. Mutta en usko sen kauheasti hehkuvan lämpöä ympäristöön. Jos on oikein pysähtynyt ilma, niin silloin saattaa vähän vaikuttaa.
On tuo tosin vähän erikoinen ratkaisu, että on musta sadeämpäri. Tosin ei mikään estä sitä maalaamasta valkoiseksi spraymaalin ja kunnon primerin avulla. Pitää ensi kesänä tehdä vähän tutkimusta asian tiimoilta ja tarvittaessa sitten maalata nuo sadeämpärit valkoiseksi. Tosin itsellä on käytössä toi FARS-systeemi, jossa on yhteensä 9 lautasta + jokin lisälautanen tai vastaava siinä välissä. Tuo on siis se malli, jossa on 24/7 pyörivä tuuletin.
Lainaus käyttäjältä: djmake - sunnuntai, 18.12.2011, 21:06
Valkoinen olisi tietysti monessa kohden hyvä valinta ulkokäyttöön. Muttei ole niin hyvin tuo muovitekniikka hallinnassa, että osaisi suoralta kädeltä asioita tarkistelematta sanoa, onko jokin tietty laatu oltava musta kestääkseen paremmin. Jollakulla on asian tiimoilta paremmin infoa?
Ei mitään faktaa mutta mustat muoviosat on varmaankin UV:n kestävää muovia jolloin niihin sääolosuhteet ei niin helposti vaikuta.
Eikös nuo kaikki ulkokäyttöön tarkoitetut CAT-kaapelitkin ole mustia (UV:n kestäviä) jolloin ne pysyvät notkeina eikä kuori halkeile.
Ainakin tuon oman vanhan LaCrossen sadekiponkuori alkaa olemaan aika lasia kun on auringossa ollut, pikkusenkin huolimattomasti kun käsittelee niin palaset irtoilee.
Lainaus käyttäjältä: teutari - sunnuntai, 18.12.2011, 21:46
Ei mitään faktaa mutta mustat muoviosat on varmaankin UV:n kestävää muovia jolloin niihin sääolosuhteet ei niin helposti vaikuta.
Eikös nuo kaikki ulkokäyttöön tarkoitetut CAT-kaapelitkin ole mustia (UV:n kestäviä) jolloin ne pysyvät notkeina eikä kuori halkeile.
Ainakin tuon oman vanhan LaCrossen sadekiponkuori alkaa olemaan aika lasia kun on auringossa ollut, pikkusenkin huolimattomasti kun käsittelee niin palaset irtoilee.
Tuo on muuten se todennäköisin syy siihen miksi on päädytty mustaan. Sama juttuhan on noissa UV:n kestävissä nippusiteissä, jotka ovat yleensä mustia, ellei sitten aina.
Lainaus käyttäjältä: Snowi - sunnuntai, 18.12.2011, 21:56
Lainaus käyttäjältä: teutari - sunnuntai, 18.12.2011, 21:46
Ei mitään faktaa mutta mustat muoviosat on varmaankin UV:n kestävää muovia jolloin niihin sääolosuhteet ei niin helposti vaikuta.
Eikös nuo kaikki ulkokäyttöön tarkoitetut CAT-kaapelitkin ole mustia (UV:n kestäviä) jolloin ne pysyvät notkeina eikä kuori halkeile.
Ainakin tuon oman vanhan LaCrossen sadekiponkuori alkaa olemaan aika lasia kun on auringossa ollut, pikkusenkin huolimattomasti kun käsittelee niin palaset irtoilee.
Tuo on muuten se todennäköisin syy siihen miksi on päädytty mustaan. Sama juttuhan on noissa UV:n kestävissä nippusiteissä, jotka ovat yleensä mustia, ellei sitten aina.
Näitä mietein itsekin ja nippusiteistä piti mainitakkin. Tosin vaaleaakin säänkestävää on vastaan tullut. Toisaalta vaikea on kokeilematta tietää, mikä on kestää vain valmistajan väitteen mukaan ja mikä oikeasti. Eikä niillä mustillakaan mahdottoman pitkälle kaikissa oloissa päästä.
Mutta tosiaan ei silti ole tietoa, onko joku muovilaatu pakko olla musta ollakseen UV:n kestävä. Kuitenkin muutkin väristä ja pitkään ulko-olosuhteita kestävää muovista rakennetta on olemassa.
Kaapeleissa on tosiaan paljon mustaa, mutta vastaavasti ihan normaalia valkoista MMJ:tä näkyy paljon pylväissäkin jne ja kyllä se siellä menestyy melkoisen pitkään.
Kaikkea muovia ei saa mitenkään järkevästi (eikä edes vähemmän järkevästi) maalattua, mutta jos väri on välttämättä oltava musta, voisi olettaa tietyissä paikoissa maalattua pintaakin löytävänsä.
Jollakin Davisin sadekippa niin mukavasti käden ulottuvilla, että pystyisi etsimään siitä muovilaatumerkinnät?
Lainaus käyttäjältä: djmake - sunnuntai, 18.12.2011, 22:52
Jollakin Davisin sadekippa niin mukavasti käden ulottuvilla, että pystyisi etsimään siitä muovilaatumerkinnät?
Yksi asema sattui vielä olemaan ja katsoin sen sadekiposta noita muovimerkintöjä, mutta en löytänyt minkäänlaisia merkintojä mistään. Yritin myös ohjekirjasta katsoa, mutta sielläkään ei mainintaa asiasta ollut. Myöskään tuulianturista en löytänyt merkintöjä. Ilmeisesti asiaa pitäisi kysyä Davisin asiakaspalvelusta.
Lainaus käyttäjältä: Snowi - sunnuntai, 18.12.2011, 23:38
Lainaus käyttäjältä: djmake - sunnuntai, 18.12.2011, 22:52
Jollakin Davisin sadekippa niin mukavasti käden ulottuvilla, että pystyisi etsimään siitä muovilaatumerkinnät?
Yksi asema sattui vielä olemaan ja katsoin sen sadekiposta noita muovimerkintöjä, mutta en löytänyt minkäänlaisia merkintojä mistään. Yritin myös ohjekirjasta katsoa, mutta sielläkään ei mainintaa asiasta ollut. Myöskään tuulianturista en löytänyt merkintöjä. Ilmeisesti asiaa pitäisi kysyä Davisin asiakaspalvelusta.
Voi olla, ettei sielläkään liian paljon asiasta tietoa ole. Tosin osa asiakaspalveluista ottaa kyllä vaikeampiakin asioita selville, osa taas keskittyy lähinnä asiakkaan aliarviointiin.
EU-direktiivihän nuo laatujen merkitsemiset vaatii, mutta eihän se jenkkilään toki päde. Olisi kuitenkin voinut kuvitella merkinnät löytyvän. Merkinnöistä olisi iloa kyllä kierrättämisen lisäksi siinäkinkohtaa, jos/kun jotain muoviesinettä joutuu liimaamaan tai muulla tavalla korjaamaan.
Ja vähän asiaan liittyen: http://www.uiah.fi/virtu/materiaalit/muoviteknologia/ Kun vaan ehtisi käydä ajatuksen kanssa läpi, niin luultavasti oppisi uusia asioita.
Taitaapi olla alihankkijoiden värimieltymysten mukaan ??? En kylläkään ole varma tekeekö davis itse koko paketin, mutta epäillä saattaa.
Tuli vaan mieleen jos toi musta väri liittyy kestävyyteen yms. seikkaan, niin miksi ISS purkit on valkoisia ??? Samassa kelissähän nuo ovat.
Vaikkakin tuon ISSboxin mittatoleransseilla ei ole niinkään väliä lämpö ym. seikkojen vaikutuksesta.
Voipi olla juu.
Jos oikeen syvälle sisuskaulihin kaivetaan niin faktakan on se että monessa sääasemassa riippumatta merkistä raksuttaa samat anturit/osat.
Esim.
Hobby-boardsin maaperä kosteusanturi on täysin sama mitä Daviksella, ainut joka eroaa on hintallappu.
Oliskos se Rainman:in sadeämpäri toimii suoraan Daviksessa.
Tais olla niin että joku ei-Davis-tuulihärvelikin toimii suoraan siinä.
Ja taitaa se kosteus/lämpötila-anturikin pohimmiltaan monesti olla se sama.
(Nuo on mitä nyt pikasesti muistan että on mainittu ww-foorumilla joten sinne kaivelemaan jos lisäinfoa haluu, ja juu, tuossahan osa riippuu datan muodosta joka tulee ulos, ei itse anturista sinänsä)
Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 20.12.2011, 15:44
Hobby-boardsin maaperä kosteusanturi on täysin sama mitä Daviksella, ainut joka eroaa on hintallappu.
Ai katos joo. Kyllä sen liittäminenkin silloin pitäisi onnistua suoraan tohon Daviksen Soil/Temp langattomaan asemaan? Nimittäin kiinnostaisi myös maalämpöantureiden rinnalle nuo kosteusanturit ja tuolta Hobby Boardsilta ne saisi aika edullisesti :). Toimittavatko tavaroita Suomeen asti?
LainaaKyllä sen liittäminenkin silloin pitäisi onnistua suoraan tohon Daviksen Soil/Temp langattomaan asemaan?
En nyt lupaa mitään mutta kokeilemallahan se selviää, tai kysäsemällä HB:n hepulta :)
LainaaToimittavatko tavaroita Suomeen asti?
Juuuu...Eikä postimaksu päätä huimaa :) On tullut tilattua sieltä useamman kerran.
Lainaus käyttäjältä: djmake - sunnuntai, 18.12.2011, 22:52
Jollakin Davisin sadekippa niin mukavasti käden ulottuvilla, että pystyisi etsimään siitä muovilaatumerkinnät?
Pikkusen noista Davisin muoveista. ;)
Davisin sadekerääjä UV-stabiloitua ABS muoviaAkryylinitriilibutadieenistyreeni (ABS)ABS on iskunkestävän polystyreenin ja akryylinitriilin kopolymeeri.
Se on kolmikomponenttinen styreenimuovi ja rakenteeltaan se voi olla seka- tai lohkokopolymeeri.
ABS:n kauppalajikkeiden välillä voi olla suuriakin ominaisuusvaihteluita, koska komponenttien suhteelliset osuudet vaihtelevat eri muoveissa.
ABS on ominaisuuksiltaan kuin PS-HI, mutta lujempi ja sillä on parempi pintakiilto. Se on myös kemiallisesti kestävämpi materiaali.
ABS:n lämmönkesto on n. + 90 °C ja tiheys n. 1kg/l.
UV-stabiloitu, mikä ehkäisee muovin haurastumista.
Käyttö: Kotitalous- ja konttorikoneet, kotelot, putket ja profiilit, veneet
Davisin ISS-koppa UV-suojattua PVC muoviaPolyvinyylikloridi (PVC)PVC on PE-LD:n jälkeen eniten käytetty muovi Euroopassa. PVC on väritön, jäykkä, luja ja lievästi kiteinen valtamuovi.
PVC:n tiheys on n. 1,4 kg/l. PVC:llä on huono lämmönkestävyys ja se vaatii aina tiettyjä lisäaineita.
Se alkaa hajota lievästi jo alle + 100°Cssa.
Käyttö: Rakennustuotteet (mm. viemäriputket), johdinten eristeet ja kaapeleiden vaipat, sadeasu
UV‐suoja‐aineet Auringon ultraviolettisäteilyn energia on riittävän suuri rikkomaan polymeeriketjun sidoksia, jolloin siihen muodostuu reaktiivisia osia ja ketju alkaa hajota.
Ultraviolettisäteilylle altistunut muovi voi kellastua, säröillä, haurastua tai samentua ja muodostaa liitumaisen pinnan.
UV‐suoja‐aineina käytetään hydroksibentsofenoneita, hydroksifenyylibentsotriatsoleja,hydroksifenyylitriatsiineja, salisylaatteja, formamidiineja,hydroksibentsoaatteja, nikkelikomplekseja, kanelihapon suoloja, oksaalianilideja ja steerisesti estyneitä amiineja.
UV‐suoja‐aineita käytetään erityisesti PE, PP, PS, ABS, SAN, PVS ja PU materiaaleille.
Aikamoinen tietopaketti tupsahti luukusta, kiitos siitä! ;D
Lainaus käyttäjältä: Snowi - tiistai, 20.12.2011, 15:57
Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 20.12.2011, 15:44
Hobby-boardsin maaperä kosteusanturi on täysin sama mitä Daviksella, ainut joka eroaa on hintallappu.
Ai katos joo. Kyllä sen liittäminenkin silloin pitäisi onnistua suoraan tohon Daviksen Soil/Temp langattomaan asemaan? Nimittäin kiinnostaisi myös maalämpöantureiden rinnalle nuo kosteusanturit ja tuolta Hobby Boardsilta ne saisi aika edullisesti :). Toimittavatko tavaroita Suomeen asti?
Joskus tota googlettelin niin toi watermark soil moisture sensor on aika yleisesti käytetty anturi. Toiminee jos sille löytyy suoraan sisääntulo, itse anturissahan ei ole yhtään älyä. Ja tota saa tilattua aika monestakin paikkaa kun vaan googlaa, mutta muistaakseni tuo hobby-boardsin hinta oli ihan kilpailukykyinen.
No nyt alkaa kaikki (melkein) ihmetyksen aiheet olevan pulkassa. Heitin tuon sää-pc:n autuaimmille maille. Kasasin uuden pöntön johon sijoitin asrockin mini-itx:n. (sopivan pieni ja hiljainen).
Kaikkihan olis mennyt hyvin jos normaali plug and play toimisi. En ole vielä WD:tä asentanut, kun olis vielä propleema. Hankin tommosen kingstonin 60gb SSD-levyn ja tuo kottaraispönttö ei tykkää yhtään uudesta asukkaasta yksinään. Eli normi sata kiekolla pelaa, mutta kun laittaa tuon ssd:n kovon paikalle niin ei suostu pitämään virtaa päällä. Virtanapin kun painaa että lähtis käyntiin, niin powerin ja prossun tuuletin pyörähtää puolkierrosta ja homma on siinä. Biossit on päivitetty ja kaikkea kokeiltu, mutta .... ??? Vaan onko homma niin, että vaatii tuon sata-kiekon että pelittää ja sit toiseen sata-paikkaan tuo ssd johon WD ja muut tarvittavat ohjelmat. (tätä en ole kokeillut). Sais vaan tuon ssd:n yksinään niin olis vähemmän liikkuvia osia ;D
Lainaus käyttäjältä: Rambe - lauantai, 04.02.2012, 16:41
Kaikkihan olis mennyt hyvin jos normaali plug and play toimisi. En ole vielä WD:tä asentanut, kun olis vielä propleema. Hankin tommosen kingstonin 60gb SSD-levyn ja tuo kottaraispönttö ei tykkää yhtään uudesta asukkaasta yksinään. Eli normi sata kiekolla pelaa, mutta kun laittaa tuon ssd:n kovon paikalle niin ei suostu pitämään virtaa päällä. Virtanapin kun painaa että lähtis käyntiin, niin powerin ja prossun tuuletin pyörähtää puolkierrosta ja homma on siinä.
Alkaa kuulostamaan vähän sellaiselta, että jokin oikosulkee tuossa SSD-levyssä virtalähteen niin, että se sammuttaa itsensä. SSD-levyssä saattaa olla jotain vikaa, sillä ei sen pitäisi noin käyttäytyä missään tapauksessa. Vaikka Flash-piireistä väsätty levy onkin, sen pitäisi toimia täysin kuten tavallinen kiintolevy. Vaikka saisit sekä SATA-kiekon ja SSD-levyn samaan aikaan kiinni, taitaa käydä yhtä kylmästi, että kone ei käynnisty.
Jos mahdollista, kokeile jossain toisessa koneessa tuota SSD-levyä. Jos se siellä tekee saman tempun, levy on syyllinen.
Itselläni kingstonin SSD levy kaatoi konetta ihan urakalla. SSD:n vaihto uuteen auttoi. Eli vika oli siinä SSD:ssä. Eli käytännössä näin että kone kaatui ja uudelleen käynnistyksessä levy hukassa. Uusi startti ja lähti aina päälle. Kaatuma väli oli 1h-3pvä.
Kokeiles vielä vääntää biosista enhanced sata (tjsp) moodi siihen sata väylään päälle, josko sillä pääsiit alkuun...
Kiitos vinkeistä.
Kokeilut tänä aamuna:
- biossin selailua,muutoksia, yms. + käynnistys yrityksiä -> ei apua >:(
- SSD:n kokeilu toiseen koneeseen -> toimi :o
Sitten ihmettelyä, pään rapsuttelua ja ajatus -> toinen poweri -> se oli siinä ;D (Uusi corsairin poweri (430w) ei suostunut yhteistyöhön)
Nyt on menossa nyt noi normaalit rituaalit XP + muut ajurit koneeseen. Toivottavasti tuo systeemin kauhukuva EI toteudu. ::)
Mikähän tuossa powerissa mahtoi olla kun ei tykännyt levystä ???
Sen kun tietäisi ??? Poweri oli pakastavedetty kaupan paketista asennettu, muuta en tiedä. :-\
Mutta yksi päämäärä on saavutettu kone toimii toistaiseksi.
Pitänee otta työkseen huomenna ja laittaa kone paikalleen, ihmetellään sitten lisää kun ilmenee jotain. Ainakin vielä pyörii, kun olen ohjelmat sisään asentanut.
No niin.
Nyt on WD koneessa ja pyörinyt reilun puoli vuorokautta. ;D
Eli perustus alkaa pelaamaan. Nyt pitäis saada muut härpäkkeet kiinni. Tossa väliaikaisessa koneesa pyöri tuo weppikamerakin ihan mukavasti yawcamin avustuksella.
Sähkön kulutuskin tippui 1/5 osaan tuon mini-itx ja ssd:n ansiosta. APC upsin tehonäyttö on nyt 20-25w. (pelkkä kone, ei näyttöä) ;D Eikä ole meluinen.
Sit posti toi eilen davisiin aurinko-sensorin, eli katolle kiipeäminen on edessä. Olis vaan hyvä saada se tonne tuulimittarin maston päähän, mut se piuha ei ollu kun puolenmetrin paikkeilla >:(.
Olis kylläkin kytkemättä/kiinnittämättä (hyllyssä) anemometrin lähetin, mutta siinä ei taida olla kytkettynä tuota sun/uv-liittimet. Ja nuo sadepönttöön ja temp/hum-anturiin ei kokopäivää aurinko paista (silloin kun se on pilvien suhteen mahdollista). Mutta kehitystyö jatkuu.
Jeps.
Kalenterin mukaan kuukausi tuli täyteen, mutta tuo Helmikuu armahti yhden tai kaksi päivää. Kone jumissa aamusella. Sivuilla oli 2.05 päivitys viimeinen. Siinä se väläytteli töllö mustaa ja asrokin starttisivuja vuorotellen. Välillä vilahti jotain sinistäkin. Alkoi v-käyrä nousemaan, kiskaisin töpselit irti ja lähdin töihin. >:( >:(
Töistä tullessa laitoin töpselit seinään ja aloin katselemaan samaa rulettia uudelleen. Etsin XP:n levykkeen ja tökkäsin koneeseen ja ajattelin, että pureskele sitä. Mutta ei näyttänyt maistuvan. Ei löytänyt kovalevyä (SSD) ollenkaan. SSD irti ja ulkopuolisella sata-asemalla toiseen koneeseen kiinni. Ei löytänyt sekään. Soitto kauppiaalle ja takuupaperit ja levy postiin.
Kun tarkastelin kiekkoa niin se oli corsairin kiekko eikä kingstonin kuten aikaisemmin kerroin.
Nyt on kingstonin SSD-kiekko paikalla, että sai "sää pöntön tulille". En jäänyt odottelemaan näitä takuu juttuja.
Että linjoilla taas. Jos vaikka tälläkertaa YLI kuukauden.
Joskus tuntuu, että sinikantinen vihko ja lämpömittari olis varmempi ratkaisu
Lainaus käyttäjältä: Rambe - maanantai, 12.03.2012, 01:52
Jeps.
Kalenterin mukaan kuukausi tuli täyteen, mutta tuo Helmikuu armahti yhden tai kaksi päivää. Kone jumissa aamusella. Sivuilla oli 2.05 päivitys viimeinen. Siinä se väläytteli töllö mustaa ja asrokin starttisivuja vuorotellen. Välillä vilahti jotain sinistäkin. Alkoi v-käyrä nousemaan, kiskaisin töpselit irti ja lähdin töihin. >:( >:(
Töistä tullessa laitoin töpselit seinään ja aloin katselemaan samaa rulettia uudelleen. Etsin XP:n levykkeen ja tökkäsin koneeseen ja ajattelin, että pureskele sitä. Mutta ei näyttänyt maistuvan. Ei löytänyt kovalevyä (SSD) ollenkaan. SSD irti ja ulkopuolisella sata-asemalla toiseen koneeseen kiinni. Ei löytänyt sekään. Soitto kauppiaalle ja takuupaperit ja levy postiin.
Kun tarkastelin kiekkoa niin se oli corsairin kiekko eikä kingstonin kuten aikaisemmin kerroin.
Nyt on kingstonin SSD-kiekko paikalla, että sai "sää pöntön tulille". En jäänyt odottelemaan näitä takuu juttuja.
Että linjoilla taas. Jos vaikka tälläkertaa YLI kuukauden.
Joskus tuntuu, että sinikantinen vihko ja lämpömittari olis varmempi ratkaisu
Äläs nyt : D Olen itse taistellut tuon kigstonin SSD-levyn kanssa urakalla. Nyt on pisin pätkä menossa ilman kaatumista. Toinen vuorokausi jopa ; D
Tässä nyt parit oppaat SSD ongelmien kanssa painiville.
http://www.tech-forums.net/pc/f128/ssd-tweak-guide-236563/
Ja tässä jos on unohtunut ide mode päälle, miten voi vaihtaa ACHI ilman winukan uudelleen asennusta
Kiitti linkistä systeemi, täytynee tutkailla paremmin kun on yö-vuorot ohi. (tämä yö-vuoroaika ei ole paras mahdollinen aika järkeä ja ajatusta vaativaan toimintaan, kun ei muutenkaan hirmuisesti ole homma hanskassa)
Kingstoni on pyörinyt tätä kirjoittaessa 1d+7h, eikä vielä mitään ongelmaa. (kopkop puuta jne...) tuntuu vaan turhauttavalta kun muut pyörittävät koneita ties kuin kakauan ja tiesmistä kaukaa. ku oman kottaraispönttö toimii kk kerrrallaan tossa ihan vieressä. (vai eikö kaikki kerro ongelmistaan ja v-käyrän nousuista).
Mutta taistellan yhdessä tekniikan ihmeitä vastaan.
Lainaatuntuu vaan turhauttavalta kun muut pyörittävät koneita ties kuin kakauan ja tiesmistä kaukaa. ku oman kottaraispönttö toimii kk kerrrallaan tossa ihan vieressä. (vai eikö kaikki kerro ongelmistaan ja v-käyrän nousuista).
Harvemmin tuo oma wx-tavaroiden winkumaattori yli kuukautta on kerralla käynnissä, lähes aina joku vaatii sen uudelleenkäynistystä aina välillä, kuten M$:än päivitykset... ;D
Lainaus käyttäjältä: systeemi - maanantai, 12.03.2012, 09:03
Lainaus käyttäjältä: Rambe - maanantai, 12.03.2012, 01:52
Jeps.
Kalenterin mukaan kuukausi tuli täyteen, mutta tuo Helmikuu armahti yhden tai kaksi päivää. Kone jumissa aamusella. Sivuilla oli 2.05 päivitys viimeinen. Siinä se väläytteli töllö mustaa ja asrokin starttisivuja vuorotellen. Välillä vilahti jotain sinistäkin. Alkoi v-käyrä nousemaan, kiskaisin töpselit irti ja lähdin töihin. >:( >:(
Töistä tullessa laitoin töpselit seinään ja aloin katselemaan samaa rulettia uudelleen. Etsin XP:n levykkeen ja tökkäsin koneeseen ja ajattelin, että pureskele sitä. Mutta ei näyttänyt maistuvan. Ei löytänyt kovalevyä (SSD) ollenkaan. SSD irti ja ulkopuolisella sata-asemalla toiseen koneeseen kiinni. Ei löytänyt sekään. Soitto kauppiaalle ja takuupaperit ja levy postiin.
Kun tarkastelin kiekkoa niin se oli corsairin kiekko eikä kingstonin kuten aikaisemmin kerroin.
Nyt on kingstonin SSD-kiekko paikalla, että sai "sää pöntön tulille". En jäänyt odottelemaan näitä takuu juttuja.
Että linjoilla taas. Jos vaikka tälläkertaa YLI kuukauden.
Joskus tuntuu, että sinikantinen vihko ja lämpömittari olis varmempi ratkaisu
Äläs nyt : D Olen itse taistellut tuon kigstonin SSD-levyn kanssa urakalla. Nyt on pisin pätkä menossa ilman kaatumista. Toinen vuorokausi jopa ; D
Tässä nyt parit oppaat SSD ongelmien kanssa painiville.
http://www.tech-forums.net/pc/f128/ssd-tweak-guide-236563/
Ja tässä jos on unohtunut ide mode päälle, miten voi vaihtaa ACHI ilman winukan uudelleen asennusta
Tämähän siitä vielä jäi:
Enable AHCI The last tip we want to give you to gain a little extra performance boost is that you enable AHCI mode. AHCI mode can help out greatly in performance for SSDs. Now, if you swap out an HDD for an SSD with the operating system cloned and THEN enable AHCI in the BIOS, then you'll get a boot error / BSOD.
The common question is, is there a solve for this ?
To answer that question (and as we do safely with all modern chipsets) there is a way to safely enable AHCI mode. Here we go:
1. Startup "Regedit
2. Open HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlset / Services
3. Open msahci
4. In the right field left click on "start" and go to Modify
5. In the value Data field enter "0" and click "ok"
6. exit "Regedit"
7. Reboot Rig and enter BIOS (typically hold "Delete" key while Booting)
In your BIOS select "Integrated Peripherals" and OnChip PATA/SATA Devices. Now change SATA Mode from IDE to AHCI.
You now boot into windows 7 or Vista, and the OS will recognize AHCI and install the devices. Now the system needs one more reboot and voilla .. enjoy the improved SSD performance.
Itsellä on kolme kappaletta Kingstonin 30GB SSD-levyjä noissa sääkoneissa ja sitten kolme kappaletta OCZ:n 32GB SSD-levyjä. Pitää vaan toivoa, että noihin Kingstoneihin levyihin tule mitään häikkää, sillä ympäri Suomea kun ovat, niin vähän hankala täältä käsin ongelmaa korjata :)
Lainaus käyttäjältä: Snowi - maanantai, 12.03.2012, 16:52
Itsellä on kolme kappaletta Kingstonin 30GB SSD-levyjä noissa sääkoneissa ja sitten kolme kappaletta OCZ:n 32GB SSD-levyjä. Pitää vaan toivoa, että noihin Kingstoneihin levyihin tule mitään häikkää, sillä ympäri Suomea kun ovat, niin vähän hankala täältä käsin ongelmaa korjata :)
Eiköhän ne pelaile, jos alkujaankin toimivat. Ei kai käytössä ole muuta kuin tuo levynkirjoitus tukkoon mahdollisuus?
Lainaus käyttäjältä: systeemi - maanantai, 12.03.2012, 17:00
Lainaus käyttäjältä: Snowi - maanantai, 12.03.2012, 16:52
Itsellä on kolme kappaletta Kingstonin 30GB SSD-levyjä noissa sääkoneissa ja sitten kolme kappaletta OCZ:n 32GB SSD-levyjä. Pitää vaan toivoa, että noihin Kingstoneihin levyihin tule mitään häikkää, sillä ympäri Suomea kun ovat, niin vähän hankala täältä käsin ongelmaa korjata :)
Eiköhän ne pelaile, jos alkujaankin toimivat. Ei kai käytössä ole muuta kuin tuo levynkirjoitus tukkoon mahdollisuus?
No ei pysynyt kahta vuorokautta pystössä. Ei jaksais taas tehdä koko hommaa uudestaan, mutta kova kauppaan vissiin pitää lähteä ja normi kovo taitaa tulla seuraavaksi.