FinWX Foorumi

Sääasemalaitteet => Kysymykset ja vapaa keskustelu sääasemalaitteista => Aiheen aloitti: Jippe - sunnuntai, 05.12.2010, 19:49

Otsikko: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - sunnuntai, 05.12.2010, 19:49
Moro!

Melkein jo tilasin vantage pro2:n mutta maltoin mieleni vielä ja päätin tulla tänne kyselemään lisää.. :)

Koneena on tarkoitus käyttää nslu2-purkkia ja weather display console versiota. Mitä laadukkaita sääasemia tuo linux-versio tukee?
Voiko vantage pro2:n tuulimittarin asentaa erilleen muista antureista? (Tuulimittari katolle ja muut lähemmäs maan pintaa)
http://cgi.ebay.com/Davis-Vantage-Pro-2-Wired-Weather-Station-6152C-/320610977877?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aa5e74855
Jos tuon tilaan, tarviiko vielä muuta että saa koneeseen kiinni?


Jussi
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - sunnuntai, 05.12.2010, 21:03
Moro,

Tervetuloa foorumille!

Ihan hyvältä paketilta kuulostaa VP2 + WD console + NSLU2 :)

WD Console tukee reilua kourallista asemamalleja, en nyt muista mitä mutta Daviksen VP2:set kuuluu niihin. Lista löytyy kun lataat WD Consolen ja katsot sen asetus-tiedostoa.

Kyllä, tuulimittarin saa erilleen, se on 12m johdon päässä, ei siis kiinni mitenkään muissa antureissa mitä nuo kuvat yleensä antaa ymmärtää. Ja jos ei 12m riitä (mittari --> tuo anturimötikkä) niin johdon voi helposti jatkaa koska on normi puhelinjohtoa RJ-liittimellä.

Jotta saat sen kytkettyä koneeseen tarviit myös WeatherLink dataloggerin, löytyy joko USB tai COM-maalisena. Tämä on vähän sekava koska sitä myydään periaatteella "WeatherLink-ohjelma jossa dataloggeri mukana" vaikka pitäisi olla toisinpäin.
WeatherLink-ohjelmaa ei tarvi ajaa koneella vaan loggeri toimii myös ilman sitä ja WD osaa lukea loggeria suoraan.
Tosin, sillä pääsee aika kätevästi säätämään joitain konsolin asetuksia.
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Snowi - sunnuntai, 05.12.2010, 21:04
VP2:n tuulimittarin voi hyvin asentaa erilleen pääyksiköstä. Siinähän tulee jo valmiiksi aika pitkä johto, mutta jos se ei riitä, niin siihen saa helposti itse tehtyä vielä pidemmän johdon.

Jos koneeseen laitat aseman kiinni, niin Davisin tapauksessa tarvii vielä Weatherlink ohjelmiston, jonka mukana tulee loggeri, jonka avulla saa siirrettyä dataa tietokoneelle. Monet haluaisivat vain tuon loggerin, mutta sitä ei saa valitettavasti erikseen Weatherlinkistä ja siitä hyvästä pitää maksaa noin 200$ suolainen hinta.
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - maanantai, 06.12.2010, 11:01
Ok, homma alkaa hahmottua pikkuhiljaa..
Toimiiko langaton versio pattereilla ja langallinen ilman?
Onko jotain muuta mitä kannattaa ottaa huomioon valitessa langallisen ja langattoman välilllä?
Saksan ebayssa on langaton 500 ja langallinen 440, ei taida halvempia löytyä?
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - maanantai, 06.12.2010, 12:36
LainaaToimiiko langaton versio pattereilla ja langallinen ilman?
Langaton toimii pattereilla/aunrinkoenergialla (kannattaa näin Suomen arktisissa olosuhteissa hankkia noita pakkaskestäviä pattereita ;)).
Langallinen toimii ilman, se saa virransa kosolista johtoa pitkin.

LainaaOnko jotain muuta mitä kannattaa ottaa huomioon valitessa langallisen ja langattoman välilllä?
Lähinnähän se on makuasia sekä sijannin pakottamat olosuhteet jotka sen määrittää kumman ottaa.
Ainut on, jos joskus haluaa hankkia lisä-asemaa (esim. lämpötila-aseman) tai jos suunittelee että haluaa asentaa tuulianturin sen verran kauas muista antureista ettei johdotus enää ole käytännöllistä ja siten haluaa käyttää lisälähetintä sen kanssa niin silloin on langaton valinta (eivät toimi langallisen kanssa).
Noin muuten ovat itse VP2-asemat identtiset.

LainaaSaksan ebayssa on langaton 500 ja langallinen 440, ei taida halvempia löytyä?
Juu, et paljoa halvemmalla Euroopasta enää noita saa kun tuon.
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - maanantai, 06.12.2010, 14:18
Miten usein pattereita täytyy vaihtaa? Sadeanturille tulee kuitenkin lämmitys niin johtoja joutuu vetämään joka tapauksessa.. Toisaalta langaton houkuttelee mutta patterin vaihto ei. Mikään ei varmaan estä syöttämästä langattomalle sähköä johtoa pitkin..? Tuleeko konsolin ja tietokoneen välille johto vai radiolinkki?  ???
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - maanantai, 06.12.2010, 14:35
LainaaMiten usein pattereita täytyy vaihtaa?
Ei kovinkaan usein ymmärtääkseni (itsella langallinen), kerran vuodessa kun vaihtaa niin ollaan aika lähellä totuutta.

LainaaMikään ei varmaan estä syöttämästä langattomalle sähköä johtoa pitkin..?
Tuosta en mene sanomaan ihan varmaksi että miten sen laita on että löytyykö sisäänmenoa sitä varten anturimötikän kytkentärasiassa..Ideana ihan hyvä  ;D

LainaaTuleeko konsolin ja tietokoneen välille johto vai radiolinkki?
Johto, ainakin omassa COM-mallisessa on johto puhelinpiuha jossa RJ11-set päissä ja COM-portissa pikku mötikkä johon se on kytketty ;)
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Snowi - maanantai, 06.12.2010, 14:57
Lainaus käyttäjältä: Jippe - maanantai, 06.12.2010, 14:18
Miten usein pattereita täytyy vaihtaa? Sadeanturille tulee kuitenkin lämmitys niin johtoja joutuu vetämään joka tapauksessa.. Toisaalta langaton houkuttelee mutta patterin vaihto ei. Mikään ei varmaan estä syöttämästä langattomalle sähköä johtoa pitkin..? Tuleeko konsolin ja tietokoneen välille johto vai radiolinkki?  ???

Itsellä on langaton versio, eikä ole tarvinut vaihtaa ainakaan tämän 13 kuukauden aikana. Muistaakseni kun luin ohjekirjaa, niin langattomassa ei olisikaan pattereita vaan jonkunlainen varaava akku. Virranhan se saa auringosta ja kesällä patteri/akku ei juurikaan kulu. Pitää tarkistaa tuo asia, että oliko siinä akku, joka sitten kesän aikana varaa virtaa talvea varten.

Kyllä tämä langaton on aivan loistava vaihtoehto, jos ei halua piuhoja vetää ympäriinsä. Toisaalta omassa tilanteessa ei mikään muu kuin langaton ollut mahdollista, sillä konsolin ja ISS-aseman välinen ero on noin 80 metriä.
Ongelmiakin langattomalla asemalla on esiintynyt, mutta itsellä se on johtunut siitä, että tämä 80m välimatka on aika pitkä. Davis sanoo maksimivälimatkaksi 100m, ilman esteitä. Minulla oli paljon seiniä välissä, joten sääasema menetti aika ajoin yhteyden konsoliin. Ainoa vaihtoehto oli hankkia lisälähetin tähän väliin, jonka avulla etäisyyttä voi kasvattaa jopa 300 metriin saakka. Lisälähetin paransi kuuluvuutta yli tuplasti, eikä katkoja ole enää sen jälkeen esiintynyt.

Muistaakseni myös langattomassa versiossa oli paikka virtajohdolle, eli silloin sitä voisi käyttää langallisenakin, mutta pitää ohjekirjasta tarkistaa tuokin asia  :)
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - maanantai, 06.12.2010, 15:10
LainaaItsellä on langaton versio, eikä ole tarvinut vaihtaa ainakaan tämän 13 kuukauden aikana. Muistaakseni kun luin ohjekirjaa, niin langattomassa ei olisikaan pattereita vaan jonkunlainen varaava akku. Virranhan se saa auringosta ja kesällä patteri/akku ei juurikaan kulu. Pitää tarkistaa tuo asia, että oliko siinä akku, joka sitten kesän aikana varaa virtaa talvea varten.

Siinä taitaa olla joku pikkasen erikoisempi patteri/akku, löytyy ISS:n sisältä. Se on totta että aurinko lataa sitä mutta täällä karussa/pimeässä pohjolassa voi hyvin olla ettei se riitä varsinkin jos asustelee pohjoisempana. Myös pakkaset hyydyttää sitä aika tehokkaasti. Mutta muistaakseni ww-foorumilla ollut aika yleistä että porukkaon kerran vuodessa sitä vaihdellut, ihan varoksi vaikkei loppu olisikaan.
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Snowi - maanantai, 06.12.2010, 16:03
Tarkistin asian ohjekirjasta ja akut olikin FARS-tuuletinjärjestelmälle. Akkuja on yhteensä 2kpl ja ne on NiCd akkuja, joita ei siis nykyään saa enää myrkyllisyyden vuoksi käyttää kuluttajatuotteissa, mutta ovat sallittuja teollisuuskäyttöön, johon ehkä nämä sääasematkin voisi luokitella  ;D. Nykyäänhän käytetään pääasiassa NiMH akkuja.
Tuulettimen akkuja ei näköjään vaihdetakaan ihan helposti, sillä niihin käsiksi pääseminen vaatii koko säteilysuojan purkamista ja akkuja suojaavien koteloiden ruuvamista irti. Vasta sen jälkeen akut voidaan vaihtaa. Toisaalta ei näitä akkuja ole tarkoituskaan vaihtaa, kuin vasta sitten kun eivät enää toimi oikein. NiCd akut myös toimivat hyvin pakkasillakin, joten ovat sen puolesta hyvä valinta.

Itse ISS:llä on pelkkä 3V litiumparisto, joka ohjekirjan mukaan kestää 8 kuukautta täysin ilman Auringon valoa ja kokonaisuudessaan jopa reilu 2 vuotta, riippuen tosiaan Auringon säteilystä.
Suomessa parhaimmat kuukaudet Auringon säteilyn osalta on huhtikuusta elokuuhun, mutta myös maaliskuussa ja syyskuussa saadaan per kuukausi noin 1/4 heinäkuun säteilystä. Suomen oloissa lähes täysin ilman säteilyä on kuukaudet marraskuusta helmikuuhun, eli kyllä tuo paristo voi Suomen oloissakin pärjätä sellaiset 2 vuotta. Suomessa kun Aurinko paistaa sen verran pitkään kesäisin, enkä usko ISS:n hyötyvän juurikaan voimakkaammasta säteilystä, jota saadaan lämpimimmistä maista, vaan juuri se että säteilyä saadaan tasaisesti kesän aikana, on se tärkein tekijä.


Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Snowi - maanantai, 06.12.2010, 16:03
Ai niin ja tarkistin tuon virtakaapelin vetämisen myös langattomaan versioon ja kyllä se onnistuu, ainakin Davisin ohjekirjan mukaan  :)
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - maanantai, 06.12.2010, 16:10
Kiitoksia paljon näistä tiedoista.

Entäs jos ostankin weather envoyn (http://www.davisnet.com/weather/products/weather_product.asp?pnum=06316), korvaako se sen langallisen usb-mokkulan? Jos oikein ymmärsin niin ei tarvis muuta kuin sen anturipaketin ja sit tuon envoyn..? Ei tarvis sitä konsolia ollenkaan?
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Snowi - maanantai, 06.12.2010, 16:24
Lainaus käyttäjältä: Jippe - maanantai, 06.12.2010, 16:10
Kiitoksia paljon näistä tiedoista.

Entäs jos ostankin weather envoyn (http://www.davisnet.com/weather/products/weather_product.asp?pnum=06316), korvaako se sen langallisen usb-mokkulan? Jos oikein ymmärsin niin ei tarvis muuta kuin sen anturipaketin ja sit tuon envoyn..? Ei tarvis sitä konsolia ollenkaan?

Tuosta en osaa täysin sanoa, mutta jos tulkitsen tuota tekstiä oikein, niin myös Envoy tarvitsisi Weatherlinkin ja sen sisältämän dataloggerin. Asia voi olla niin, että Envoyn avulla saat kyllä tämän hetkiset säätiedot näkyviin tietokoneelle, mutta et voi tallentaa niitä mihinkään.
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - maanantai, 06.12.2010, 17:22
Normaali FARS:han on suunniteltu juuri sellaiseksi että "pyörii kun valoisaa" eli silloin kun tarvetta on. Akut vain tasaavat virtaa ja antavat sitä jos iskee pilvistä kesken päivän ja jatkaa sitä pyörimistä vähän aikaan auringonlaskun jälkeenkin.

LainaaTuosta en osaa täysin sanoa, mutta jos tulkitsen tuota tekstiä oikein, niin myös Envoy tarvitsisi Weatherlinkin ja sen sisältämän dataloggerin. Asia voi olla niin, että Envoyn avulla saat kyllä tämän hetkiset säätiedot näkyviin tietokoneelle, mutta et voi tallentaa niitä mihinkään.

Kyllä, Envoy tarvii myös WeatherLinkin, Envoy:han on käytännössä konsoli ilman näyttöä, suunniteltu esim etäasennuksiin jossa se on jossain kaapissa jossa ei näyttöä tarvi.

LainaaEntäs jos ostankin weather envoyn, korvaako se sen langallisen usb-mokkulan?
Ei korvaa, jos mokkulalla tarkoitat netti-tikkua. Siinä on samat kytkennät mitä normi konsolissakin.
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Snowi - maanantai, 06.12.2010, 18:03
Lainaus käyttäjältä: weatherc - maanantai, 06.12.2010, 17:22
Normaali FARS:han on suunniteltu juuri sellaiseksi että "pyörii kun valoisaa" eli silloin kun tarvetta on. Akut vain tasaavat virtaa ja antavat sitä jos iskee pilvistä kesken päivän ja jatkaa sitä pyörimistä vähän aikaan auringonlaskun jälkeenkin.

Itseasiassa tässä VP2 FARS mallissa tuulettimet pyörivät jatkuvasti, myös yön yli, mutta pienemmällä teholla kuin aurinkoisilla keleillä. Davisin lisävarusteena saatavassa tuulettimessa ei ole 24h ominaisuutta, vaan se toimii juuri noin kuten sanoit, eli silloin kun on aurinko paistaa ja on valoisaa.
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - maanantai, 06.12.2010, 19:26
Lainaus käyttäjältä: weatherc - maanantai, 06.12.2010, 17:22
LainaaEntäs jos ostankin weather envoyn, korvaako se sen langallisen usb-mokkulan?
Ei korvaa, jos mokkulalla tarkoitat netti-tikkua. Siinä on samat kytkennät mitä normi konsolissakin.
Tarkoitin mokkulalla weatherlink dataloggeria, on vielä nämä termit hieman hakusessa :)
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - maanantai, 06.12.2010, 20:02
LainaaTarkoitin mokkulalla weatherlink dataloggeria, on vielä nämä termit hieman hakusessa

AAh, ok, ei se mitään :)
Juu, ei Envoy sitä korvaa, WeatherLink dataloggeri/ohjelma on "pakollinen lisä" aina. Se on ihan kun myis autoa mutta fillarit pitää hankkia erikseen, tyypllistä Jenkki-markkinointityyliä ;D
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - maanantai, 06.12.2010, 20:51
Nyt on tilaus vetämässä saksasta, langaton vekotin ja se dataloggeri 700 postikuluineen.
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - tiistai, 07.12.2010, 11:20
Jatkan tähän samaan ketjuun..

Asensin debianin ja wdconsolen nslu2-purkkiin. Wdconsolen arm-versiossa ei ole mysql-tukea, saako tietojen tallennuksen kantaan hoidettua jptenkin web-serverillä? Tallentaako wd yleensä kotikoneen mysqliin vai serverille?
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - tiistai, 07.12.2010, 12:46
Lainaasaako tietojen tallennuksen kantaan hoidettua jptenkin web-serverillä?

Saa. Esim oman etusivun käyrien kanta tehdään serverillä.
Ajastettu php-skripti lukaisee WD:n uppaaman clientraw.txt-tiedoston ja tallentaa halutut arvot kantaan.

Clinetraw.txt:it ovat todella näppäriä pikku tiedostoja jos haluaa pitää uppaukset pienenä. Niissä löytyy satoja eri arvoja ja lukemia jota WD seurailee. Ne myös saa päivitettyä todella nopeaan tahtiin jos haluaa, taitaa maksimi olla 1 sek välein, tosin 20 sek on paljon kätevämpi. Esim. oman etusivun mittarit toimivat sillä.

LainaaTallentaako wd yleensä kotikoneen mysqliin vai serverille?
Kumpaan vaan, laittaa vain asetukset sopivaksi niin homma hoituu :)
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - tiistai, 07.12.2010, 16:10
Tämä on kyllä erikoinen foorumi kun kysymyksiin vastataan nopeasti ja asiallisesti  ;D
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: J.Jäntti - tiistai, 07.12.2010, 18:02
Lainaus käyttäjältä: Jippe - tiistai, 07.12.2010, 16:10
Tämä on kyllä erikoinen foorumi kun kysymyksiin vastataan nopeasti ja asiallisesti  ;D

Se onkin tämän foorumin kulmakivi. :)
Yhteisö täällä edustaa harrastajia, jotka ovat tapelleet milloin minkäkin sääasemalaitteen tai ohjelman parissa, joten näkemystä laitteista ja kokemusta niiden käytöstä riittää täällä joka lähtöön. Nopeus tulee aktiivisten jäsentemme toimesta ja asiallisuus tulee siitä avoimmuudesta ja auttamisen tahdosta, joka täällä vallitsee. Voi melkeinpä sanoa, että mikään kysymys ei ole liian hankala. Siihen etsitään vaikka joukolla vastausta. ;D
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - tiistai, 07.12.2010, 18:59
Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 07.12.2010, 12:46
Lainaasaako tietojen tallennuksen kantaan hoidettua jptenkin web-serverillä?

Saa. Esim oman etusivun käyrien kanta tehdään serverillä.
Ajastettu php-skripti lukaisee WD:n uppaaman clientraw.txt-tiedoston ja tallentaa halutut arvot kantaan.

Löytyykö jostain puolivalmiita skriptejä? Niin hyvin ei ole php hallussa että saisin tyhjästä moisen tehtyä..
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - tiistai, 07.12.2010, 21:13
Löytyy  ;D


<?php

$host 
""//your MySQL host name or IP address
$user ""//your MySQL username
$pass ""//your MySQL password
$db ""//your MySQL database name

$sqlcon mysql_connect($host$user$pass);
if(
$sqlcon) {
mysql_select_db($db) or die(mysql_error());
}

$wxtable "wxdata";
$rawfile  'clientraw.txt';
$ctime filemtime($rawfile);
$now time();
$diff = ($now $ctime);
if(
$diff 60) { exit; }

        
$rawdata implode(''file($rawfile));
        
$data explode(' '$rawdata);

(float)
$wspd $data['158'];
(float)
$maxwspd $data['133'];
(float)
$wgst $data['2'];
(float)
$wdir $data['3'];
(float)
$temp $data['4'];
(float)
$maxtemp $data['46'];
(float)
$mintemp $data['47'];
(float)
$humi $data['5'];
(float)
$baro $data['6'];
(float)
$maxbaro $data['131'];
(float)
$minbaro $data['132'];
(float)
$rain $data['7'];
(float)
$mrain $data['8'];
(float)
$chil $data['44'];
(float)
$hidx $data['45'];
(float)
$dewp $data['72'];
(float)
$uv $data['79'];
(float)
$sola $data['127'];
(float)
$rate $data['10'];
(float)
$soil $data['14'];

$date time();
$hr date('H');
$mi date('i');
$day date('z');
$month date('m');
$year date('Y');
$da date('Y');

$sql "INSERT INTO `$db`.`$wxtable` (`time` ,`wspd` ,`wgst` ,`wdir` ,`temp` ,`humi` ,`baro` ,`rain` ,`chil` ,`hidx` ,`dewp` ,`uv` ,`sola` ,`rate` ,`soil`) VALUES ('$date', '$wspd','$wgst', '$wdir','$temp', '$humi','$baro', '$rain','$chil', '$hidx','$dewp', '$uv','$sola', '$rate','$soil');";
mysql_query($sql);

mysql_close();
exit;
?>


Tuossa ihan peruspätkä copy/pastena omasta skriptistä, joka pikkasen monimutakisempi, tekee uuden rivin joka kerta kun ajaa. ensin täytyy tietty tehdä itse kanta sopivat kolumnit siihen vaikkapa phpMyAdminilla.  ;D
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - keskiviikko, 08.12.2010, 23:18
Jotain näkyvää sain jo aikaan http://www.valimo.info/saaasema-orivesi/
Skriptiä ihmettelen huomenna tarkemmin, kiitoksia vaan!
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - torstai, 09.12.2010, 19:43
Loin uuden tietokannan davis_wxdata, sinne taulun wxdata ja tauluun kenttiä "time", "wspd" jne...
Nyt tarvis vähän apua noiden kenttien arvojen ja asetusten kanssa. Mitä tyyppejä jne.. niille annetaan?

time kenttä on DATETIME ja NULL
wspd kenttä on FLOAT ja NULL
meneekö näin?
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - torstai, 09.12.2010, 20:10
Ihan kuin vain, kunhan saat sen tallentamaan lukemat oikein. Mulla ne taitaa olla VARCHAR (20) kaikki ja NULL :)
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - torstai, 09.12.2010, 20:16
Joo mut nyt se ei tallenna mitään, taulukko pysyy tyhjänä
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - torstai, 09.12.2010, 21:06
Tee echo $sql eli se komento joka skripti ajaa mysql_query:llä, aja skripti manuaalisesti, kopioi se komento, ja aja se phpMyAdminissa, tai mikä hallintasofta sun Mysql:ssä onkaan ja katso mitä virhettä puskee ulos.
Tarkista ensin että se komento joka $sql pukkaa ulos on ok, mysql on todella tarkka siinä ettei ensimmäistäkään pientä virhettä saa olla ja se ei tee yhtään mitään....
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - perjantai, 10.12.2010, 10:39
if($diff > 60) { exit; }
Tämä rivi aiheutti kaiken turhan säätämisen, testasin wd-liven mukana tulleella clientraw-tiedostolla.

Tallennatteko kantaan unix-aikaleiman lisäksi muuta aikatietoa?
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - perjantai, 10.12.2010, 11:44
Lainaaif($diff > 60) { exit; }

Tuo on se pätkä joka estää sen että vanhaa dataa menee kantaan, kannattaa pitää aktiivisena sitten kun on asema pystyssä ja tuoretta dataa tulee. Muuten jos esim. sääkone on jostain syystä alhaalla ja ajat kanta-skriptiä ajastuksella serverillä, menee kantaan samaa dataa koko ajan koska se ei tarkista clientraw:n ikää, tuloksena vivvaa jos tekee siitä esim. käyriä...  ;)

Ei sinne muita aikaleimoja tarvi laittaa kun timestamppi jollei halua, se on ihan makuasia ;)
Unix-timestamp on kuitenkin aika ehdoton koska sen avulla on helppo valikoida ym. kannasta

Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - maanantai, 13.12.2010, 17:12
Tänään sain sääaseman. En kuvista hahmottanut sademittarin kokoa, se on aika iso ämpäri.  :o
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - maanantai, 13.12.2010, 18:05
Lainaus käyttäjältä: Jippe - maanantai, 13.12.2010, 17:12
Tänään sain sääaseman. En kuvista hahmottanut sademittarin kokoa, se on aika iso ämpäri.  :o

Totta  ;D
Mutta toimiikin niin kuin pitää, ja mitä parasta, siinä on tilaa sisuksissa rakennella esim. lämmitystä  ;D
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - keskiviikko, 15.12.2010, 17:05
No niin, pari illtaa armotonta säätöä takana ja mikään ei toimi  ;D  ::)

Debian vitosesta alkaen nslu2:lle on vain armel-versio joka ei käy taas consolewd:lle koska se on arm-versio.
No, arm-versiota debianista ei tunnu löytyvän enää mistään joten asensin nslu2:een meteohubin. Se toimii muuten hienosti mutta ei tunnista yhtään anturia..  ???

Lämpö- ja kosteusanturi on jo ulkona. Sadeämpärin eristyksen tein bilteman 10mm äänieristysmatosta ja ostin penkinlämmittimen purettavaksi. Huomiseksi lauhtuu niin kiipeän katolle tuulimittarin kanssa.
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - torstai, 16.12.2010, 12:25
Tuulimittari on katolla ja sain meteohubin toimimaan. Onnistuuko tuon meteohubin kanssa näiden suomalaisten sivujen päivitys?
Ainakin se osaa syöttää dataa wd-livelle..
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - torstai, 16.12.2010, 14:05
Hienoa että sait toimimaan :)

Nyt en tarkaan tiedä mitä Meteohubilla pystyy uppaamaan mutta ainakin nuo clientraw-filut (WD-Liveä varten).
Sekä NWN että FinWX käyttää tätä samaista clientraw.txt:iä datahakuun joten niihin liittyminen onnistuu :)

Oman sivun kannalta niin clientrawstahan saa php:llä aika näppäritkin sivut aikaseksi jos haluaa, esim. teutarilla ja monella muullakin oleva Saratoga-template (http://saratoga-weather.org/template/index.php) toimii reaaliaikasen datan osalta siitä käsin. Se template tosin vaatii testtags-nimisen filun jossa parsitaan kasa WD:n customtageja enkä tiedä osaako meteohub sitä tehdä.
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - torstai, 16.12.2010, 16:45
Tuon näköinen on uppaus-sivu. Tässä kokeiluversiossa on 3 tunnin aikaraja ftp-siirroille, pakko odottaa ennen kuin pääsee tutkimaan tiedostoja. Noiden lisäksi on vielä jotain meteohubin omien graafien asetuksia..

Weather networks -sivulla on sitten CWOP, wunderground yms..

Täytyy kokeilla ja miettiä rauhassa mihin rahansa laittaa.
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - torstai, 16.12.2010, 17:01
Kyllä noilla pitäisi ihan asiallisen sääsivun saada aikaseksi  ;)
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: teutari - torstai, 16.12.2010, 20:51
Lainaus käyttäjältä: Jippe - torstai, 16.12.2010, 16:45
Täytyy kokeilla ja miettiä rauhassa mihin rahansa laittaa.

Onhan tuolle Linuxille olemassa ilmainen Weewx-sääsofta joka toimii Ubuntussa ja SuSEssa. ;)

Löytyy tuolta: http://www.weewx.com/
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - perjantai, 17.12.2010, 17:52
Hommat etenee hitaasti mutta varmasti ;) Sijoitin meteohubiin ja wdlive premiumiin.
Nyt on työn alla yr.no ennuste skripti tuolta nordicweatherista... http://www.valimo.info/weather/yr_xml.php
Jotain olennaista on säätämättä..?
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: jamo - perjantai, 17.12.2010, 18:03
Villi arvaus: jokin kirjoitusoikeus puuttuu?

jamo
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - perjantai, 17.12.2010, 18:14
Lainaus käyttäjältä: Jippe - perjantai, 17.12.2010, 17:52
Jotain olennaista on säätämättä..?

http://www.valimo.info/weather/cache/-kansio uupuu tai oikeudet väärät (väh. 0666 jotta skripti pystyy tallentamaan xml-tiedoston).

T&arkista myös että yr_lang.php on olemassa oikeassa paikassa. En nyt tarkkaanmuista mutta voi olla että se haluaa $lang-variablen, lisää esim. $lang="fi" skriptin alkuun tarvittaessa.
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - perjantai, 17.12.2010, 18:15
Voi olla, cache hakemistolla on 777 vaikka 666 pitäis mielestäni riittää...
Pitääkö sinne cacheen tehdä tiedostot valmiiksi?

Ei auta vaikka tekee tiedostonkin valmiiksi.

$lang="en" tai $lang="fi" aiheuttaa errorin..


Joo, jätän asian hautumaan, sauna odottaa :D
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Snowi - perjantai, 17.12.2010, 18:54
Lainaus käyttäjältä: Jippe - perjantai, 17.12.2010, 18:15
Pitääkö sinne cacheen tehdä tiedostot valmiiksi?

Ei pidä, ne tulee sinne sitten itsekseen.
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: jamo - perjantai, 17.12.2010, 19:42
Hei, nythän mä muistin.
Mun piti heittää se "vanha" cache huitsin nevadaan ja tehdä uusi cache -kansio, niin sen jälkeen alkoi pelittään.

jamo
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - perjantai, 17.12.2010, 19:47
Lainaa$lang="en" tai $lang="fi" aiheuttaa errorin..
Noista jäi uupumaan päätteet eli
<?php
$lang = "fi";
?>
;)
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - perjantai, 17.12.2010, 20:45
Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 17.12.2010, 19:47
Lainaa$lang="en" tai $lang="fi" aiheuttaa errorin..
Noista jäi uupumaan päätteet eli
<?php
$lang = "fi";
?>
;)
Väännä nyt ihan ratakiskosta mihin tiedostoon tuo pitää laittaa?

http://www.valimo.info/weather/wugraphs.php Tämä sentään pelittää :D
Vielä kun sais jotenkin upotettua sen wordpressiin..
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - perjantai, 17.12.2010, 20:56
Laita se $lang = "fi"; yr_xml.php:n alkuun heti <?php:n jälkeen ;)
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - perjantai, 17.12.2010, 22:02
Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 17.12.2010, 20:56
Laita se $lang = "fi"; yr_xml.php:n alkuun heti <?php:n jälkeen ;)
Kiitos, mutta ei toimi ei  ???
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - perjantai, 17.12.2010, 22:34
Edelleen ei cache toimi, tarkista sen oikeudet, lähdekoodi antaa seuraavaa:

<!-- yrno-langfile loaded -->
<!--Unable to write cache http://www.valimo.info/weather/cache/Halikko.xml -->
<!-- yr.no data load from from URL: http://www.yr.no/place/Finland/Western_Finland/Halikko/varsel.xml -->
<!-- 0 forecasts available -->

Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - lauantai, 18.12.2010, 00:39
Joo, tosi outo juttu että tulee tuo virhe. Filezillaa käytän siirtoon, sillä olen moneen kertaan tarkastanut oikeudet, äsken vielä varmistin komentoriviltä, drwxrwxrwx cache/  ???
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - lauantai, 18.12.2010, 14:25
Mikä php-versio sulla on?
Ja onko siinä kaikki asetukset ok että se sallii esim. tallentaa filuja?
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - lauantai, 18.12.2010, 14:49
5.2.14 php, kaikki pitäs olla ok. Wugraphs toimii hienosti, sen cache on "writable"..
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - lauantai, 18.12.2010, 15:03
Koita osoittaa yr_xml:n cache siihen kansioon. Tallennettavien tiedosotojen nimethän ovat eri joten sillä ei ole merkitystä minne ne tallentaa kunhan skripti sitten löytää ne.

Eli ensin, koita skripti saada tallentamaan xml:än (esim. Halikko.xml) siihen sitten korjataan että skripti myös löytää sen ;)

Tämä voi olla myös sitä että joskus ei jostain syystä aina serveri/php anna php:n tehdä uutta tiedostoa, tällöin pitää tehdä se tiedosto esim. Halikko.xml) ja chmoddata se 0666:ksi, odottaa se tunti että siitä "tulee liian vanha" jolloin skripti hakee tuoreen version.
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - lauantai, 18.12.2010, 19:11
Yr_xml.php ei suostu kirjoittamaan siihenkään kansioon, ei vaikka halikko.xml olisi valmiina.
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - lauantai, 18.12.2010, 20:25
Korjattu :)

Laitetaan pari aloittelian vinkkiä php-filuihin:

- Kun muokkaat php-filua käytä Notepad:ia tai vastaavaa, ei Wordpad:ia tai sen sellaista.
- Include ja muihin polkuihin php:ssä ei käytetä http-alkuista osoitetta vaan esim. cache/ tai koko polku tyyliin /var/www/....

:)
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - lauantai, 18.12.2010, 20:51
Kiitos  8)
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - sunnuntai, 19.12.2010, 22:09
Nyt olisin vailla linkkivinkkejä skripteihin joilla saa käppyröitä/tilastoja/ennätyksiä/raportteja yms. aikaiseksi.
wxwugraphs vaikuttaa hyvältä, en vaan ole VIELÄ saanut upotettua sitä wordpressiin siististi. (toimii muuten)

Onko skriptiä joka osaa tehdä dailynoaareport:n clientraw-tiedostoista?
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - keskiviikko, 22.12.2010, 22:02
Tallentuuko clientraw-data mihinkään? Esimerkiksi clientrawextra:ssa olevat "asema-ennätykset", miten tämän voi nollata vahingossa?
Löysin clientraw parser php -skriptin jolla voisi tehdä esim. ennätys-sivun...

Harmi kun meteohub ei osaa tehdä dailynoaareport:a... aika moni skripti lukee tuota tiedostoa.
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - keskiviikko, 22.12.2010, 22:09
LainaaOnko skriptiä joka osaa tehdä dailynoaareport:n clientraw-tiedostoista?

En ole ainakaan törmännyt sellaiseen koska cli-wd / WeatherLink tekee sen ihan itse, mutta sql-datalla ja pienellä sijoittelulla <pre>-tagilla sellaisenhan kyllä pystyy tekemään ;)

LainaaTallentuuko clientraw-data mihinkään? Esimerkiksi clientrawextra:ssa olevat "asema-ennätykset", miten tämän voi nollata vahingossa?

WeatherD.ini:iin jollen ihan väärin muista nimeä. Ainakin cli-wd:ssä ei ennätyksiä kovin vahingossa saa nollattua, pystyy kylläkin mutta se on parin painalluksen takaa omalla asetussviulla.

Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - keskiviikko, 22.12.2010, 22:32
Siis php:llä luetaan mysqlia ja tulostetaan sivulle?
(Silloin kun 286 oli kova kone, visual basic ja pascal uusia juttuja, olin ajan hermolla..  :o )
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - keskiviikko, 22.12.2010, 22:46
LainaaSiis php:llä luetaan mysqlia ja tulostetaan sivulle?

Jeps. :)
Esimerkkinä jos haluat stand-alone-raportin, luet php:llä sql:än ja tulostat noaaraportin näköisen taulukon <pre>-tagin avulla.
Tai tallennat cachehen .txt-filun samoilla datoilla. .txt-filulla on se hyöty että sen voi sitten aikatarkistaa ettei tehdä uutta muutoin kun jos se on liian vanha, tai kerran päivässä tai jotain.
En ole koskaan kokeillut sitä tehdä mutta ainakin teoriassa pitäisi toimia.
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - lauantai, 25.12.2010, 19:40
$Temp = sprintf("%01.1f", CtoF($Temp, $temp_prec));
Miten tuosta rivistä poistetaan funktio CtoF? Se muuttaa celciukset fahrenhaiteiksi..

Työn alla on parse_clientraw.php v 2.0 -skripti, Copyright (C) 2005 Anole Computer Services, LLC
Yritän houkutella sitä puhumaan metreissä  ::)
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - lauantai, 25.12.2010, 20:00
$Temp = sprintf("%01.1f", $Temp);

;D
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - lauantai, 25.12.2010, 20:09
No prkl.  :D
Jos haluan säilyttää muuttujan $temp_prec, joka määrittää desimaalien määrän..
$Temp = sprintf("%01.1f", $Temp, $temp_prec);
Vai pitääkö sekaan heittää lisää sulkuja?  :o

E: tarkemmin ajatellen eihän sillä mitään tee kun laskut jää pois :P
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - lauantai, 25.12.2010, 20:21
LainaaE: tarkemmin ajatellen eihän sillä mitään tee kun laskut jää pois

Aivan  ;D
sprintf:ssä saa lisää desimaaleja muistaakseni muuttamalla 1:sen esim. 2:ksi. sprintf näyttää aina halutun määrän desimaaleja, vaikka arvo olisi tasan, kuten 2.0 mitä ei taas round() tee.

Se mitä php:ssä on se tärkeä tuossa on se että sulkujen määrä täsmää ettei jää mitään "auki", esim tämä on väärin:
$Temp = sprintf("%01.1f", $Temp));
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - lauantai, 25.12.2010, 20:49
Alkuperäinen ensin ja muutettu perässä. Voiko toimia? Mulla näyttää omat sadetiedot nollaa, niin on huono testata.
Rivit joiden lopussa on '* 60', '* 60' piti poistaa ettei tulisi erroria.

// RAIN

// current

(float)$RainToday = "$data[7]";

$RainToday = sprintf("%01.2f", MMtoINCHES($RainToday, $rain_prec));


(float)$RainMonth = "$data[8]";

$RainMonth = sprintf("%01.2f", MMtoINCHES($RainMonth, $rain_prec));


(float)$RainYear = "$data[9]";

$RainYear = sprintf("%01.2f", MMtoINCHES($RainYear, $rain_prec));



(float)$RainRateCurrent = "$data[10]";

$RainRateCurrent = MMtoINCHES($RainRateCurrent, 6);

$RainRateCurrent = sprintf("%01.2f", $RainRateCurrent * 60);


// RAIN

// current

(float)$RainToday = "$data[7]";

$RainToday = sprintf("%01.2f", $RainToday);


(float)$RainMonth = "$data[8]";

$RainMonth = sprintf("%01.2f", $RainMonth);


(float)$RainYear = "$data[9]";

$RainYear = sprintf("%01.2f", $RainYear);


(float)$RainRateCurrent = "$data[10]";

$RainRateCurrent = sprintf("%01.2f", $RainRateCurrent);
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - lauantai, 25.12.2010, 21:04
Ihan ok:lta näyttää. Jos tulos näyttää samaa mitä oma asemasi niin silloihan se toimii, jollei ota huomioon mahdollisia laskuja jos arvo on nollassa.
Nuo voi vieleä tiivistääkin:

(float)$RainToday = sprintf("%01.2f", $data[7]);
(float)$RainMonth = sprintf("%01.2f", $data[8]);
(float)$RainYear = sprintf("%01.2f", $data[9]);
(float)$RainRateCurrent = sprintf("%01.2f", $data[10]);


;D
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: Jippe - lauantai, 25.12.2010, 21:43
Nyt tämä alkaa hahmottua, kiitos! Tiivistys selkeyttää ja vähentää rivejä. Tuulirivit joissa solmut muutetaan m/s, täytyy jättää ennalleen.
$Date = $data[74];
Tulostaa päiväyksen muodossa 25/12/2010, miten kauttaviivat saa muutettua pisteiksi? Muutin jo kaikkialle muualle päiväyksen muotoon 25.12.2010, tuo rivi jäi kummittelemaan  8)

http://www.valimo.info/weather/test.php
Otsikko: Vs: Sääasema linuxille
Kirjoitti: weatherc - lauantai, 25.12.2010, 22:09
Simppeli str_replace:

$Date = str_replace("/",".",$data[74]);

;D