FinWX Foorumi

Yleiset keskustelualueet => EWN - European Weather Network => Aiheen aloitti: weatherc - perjantai, 29.10.2010, 11:29

Otsikko: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - perjantai, 29.10.2010, 11:29
Tässä jo "ikuisuuksia" työn alla ollut päivitys NWN:ään alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan ;)
Sekalaisten pikku fixausten lisäksi on uutukaisina tulossa
- yr.no-sääennuste. Googlekartan pallukkaan tulee tuore ennuste (seuraavat 3 ennustetta) jokaiselle asemalle/paikkakunnalle.
- käppyrät. viime 14 päivän tiedot käppyrämuodossa
- sadelayeri. Googlekarttaan saa GFS-dataan perustuva sade/lumisade-layerin. Ainakin toistaiseksi se on Saksalaista perua (nwn:llä oma kopio siitä) ja näyttää GFS-ennusteesta +6 tuntia olevan kartan.

Nämä löytyy kaikki omalta NWN-sivulta, joka toimii myös testipenkkinä. Mm. ennusteet ei löydy vielä kaikille asemille

Lisäksi on testissä ollut, ja hyvällä menestyksellä, Liikenneviraston tiesää-data/kamera osasto. Testissä ollut käytössä vain yksi asema (Kilpisjärvi/E8) koska halusin testata mm. kuin hyvin päivitykset toimivat ym. mutta hyvin on toiminut. Ideana on lisätä niitä sopiviin kohtiin sillä tyylillä että: jollei ole wxasemaa lähistöllä (esim lappiin), asemalla oltava sekä säädataa että kamera ja kameran kuva kohtalainen, maisemakamerakuvat etusijalla ;)  

Nämä kaikki tulee myös usermapsien käyttöön päivityksen myötä (mitään varsinaista julkaisupäivää ei vielä ole). Itse asiassa usermapsit on se mikä tekee joistakin asioista pikkasen haasteelliset, jos olis vain yksi paikallinen versio ei olis mitään ongelmaa rakennella kun pystyis rakentaa sen MySQL:ään suoraan mutta usermapseihin pitää myös saada data liikkumaan... ;)
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - perjantai, 29.10.2010, 19:14
No niin, nyt on yr.no-ennusteet lähes kaikilla asemilla Googlekartan pallukassa, pari näytää uupuvan vielä ;D
Näkyy seuraavat 3 ennustetta eli esim. aamu/päivä/ilta, skripti hakee tuoreen xml:än yr.no:lta tunnin välein.

Vaihdoin myös aseman säätilan ikoni-settiä Dotvoid-ikoneiksi jolloin ovat samaa sarjaa ennusteen kanssa.

Sitten heräsi kysmys, pitäiskö laittaa ennusteet myös tiesää-pallukoihin? Tosin niitähän on toistaiseksi vaivalloiset 1 kpl mutta jos niitä saadaan lisää stragetigisiin kohtiin niin vois olla aika mielenkiintoista saada ennuste myös kaupan päälle... ;)
Teoriassa ennusteet saisi myös metar/synop-pallukoihin mutta se vaatii aika paljon näpertelyä ennen sitä koska silloin pitäisi kaikille noin 300:lle aktiivisille metar/synop-asemalle ensin määrittää lähin "yr.no-paikkakunta", joten se ei ihan heti tule ;)

EDITTIÄ Ja ennenkuin edes kerettiin miettimään idea loppuun se oli jo lisätty, nyt tiesääpallukassakin ennuste (tosin tällä hetkellä se odottaa että datafilu päivittyisi). Samalla generoitiin siitä vähästä tiesäädatasta mitä saatavilla myös ikoni joka joko on pouta (puolipilvinen) tai sade (olomuoto on joko lunta tai vettä lämpötilan mukaan), tosin siten että siitä tulee kuu kun aurinko laskee  ;D
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: teutari - lauantai, 30.10.2010, 14:19
Hienolta näyttää mutta mikäs mahtaa olla kun mulla IE ja Chrome nakkaa nuo sivu-/ala vierityspalkit mutta FF näyttää ilmeisesti niin kuin pitäis?
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - lauantai, 30.10.2010, 14:43
Eeh...Voi tyhmät IE:t ja kumppanukset jotka ei tajua normaalia html:ää  >:(
Näköjääs se oli nakannut ennusteen taustankin valkoiseksi..hmmm...
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - lauantai, 30.10.2010, 15:15
Fixattu :)
Nyt on IE:lle väännetty rautalangasta että "tämä laatikko kuuluu olla transparentti!" kun ei muuten tajua.  ;D
Testattu IE8:ssa.
Samalla pieneni ennusteikonit 5 pixelillä ihan varotoimenpiteenä jotta ei noita viertyspalkkeja tulisi koska totuus on se että kyseinen laatikko on aika ahdas pystysunnassa koodin suhteen.

Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - lauantai, 30.10.2010, 15:58
Käppyrätkin fixattu, nyt toimii myös muilla domainella kun nordicweather (silkeborg asensi joten päästiin testaamaan)  ;D
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: Snowi - lauantai, 30.10.2010, 15:59
Heh heh, kyllä toi IE osaa olla tyhmä ja näköjään välillä muutkin selaimet  ;D. FF on kyllä esimerkillinen noissa asioissa ja sille on mukava teyhdä koodia, mutta IE:n kanssa joutuu tapella lähes aina. Onneksi tuo IE9 korjaa tilannetta, mutta ongelmana ovat ihmiset, jotka käyttävät vielä jopa IE6:sta tai IE7:aa. Niiden käyttö pitäisi kieltää lailla  ;D

Uusi NWN näyttää kyllä erinomaiselta. Itse tykkäsin varsinkin tuosta sääennusteesta, mutta on siinä paljon muitakin hyviä ominaisuuksia; esimerkiksi eri vaihtoehdot tuolle lämpötilalla, kuten tuulen suunta ja nuo sääikonit. Käyriä olenkin jo jonkun verran käyttänyt nordicweatherin kautta, varsinkin silloin kun on halunnut vertaa omia tietoja muiden asemien tietoihin  :)
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - lauantai, 30.10.2010, 16:30
Noni, nyt se puskettu W3-validaattorinkin läpi onnisetuneesti  ;D
Niitä virheitä oli aikamoinen nippu ekalla yrityksellä, tosin lähinnä & = &-juttuja, korjaukset nwn.main.php:ssä  ;D

LainaaHeh heh, kyllä toi IE osaa olla tyhmä ja näköjään välillä muutkin selaimet  Virnistää. FF on kyllä esimerkillinen noissa asioissa ja sille on mukava teyhdä koodia, mutta IE:n kanssa joutuu tapella lähes aina. Onneksi tuo IE9 korjaa tilannetta, mutta ongelmana ovat ihmiset, jotka käyttävät vielä jopa IE6:sta tai IE7:aa. Niiden käyttö pitäisi kieltää lailla
Totta. Tuo iframe-jutska oli kyllä aika tyypillistä IE:tä, ei tullut ikinä edes mieleen että IE puskee sen ulos valkoisella taustalla jollei erikseen sille kerro että pitää olla väri x/läpinäkyvä.
Itse olen ainakin ottanut sellaisen linjan IE:tten suhteen että testaan sillä versiolla joka on koneessa (tällä hetkellä IE8).
Pitäis varmaan kehittää joku infoboxin tapainen joka kertois vierailijalle jos ei ole sitä versiota että päivttäis reikäjuustonsa vähän vähemmän reikäiseen juustoon. IE6:han voisi jo tulkita turvallisuusriskiksi, noin lievästi sanottuna ;) 
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: Snowi - lauantai, 30.10.2010, 18:42
No niin nyt löytyy uudistunut NWN myös Klaukkalan sääaseman sivuilta  ;D.
Hienosti näyttää toimivan ja asennus oli todella simppeli, eikä mitään säätöjä tarvinnut tehdä. Tosin itse tein vain pari taustavärisäätöä css:aan ja siinä se  :)
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: Snowi - lauantai, 30.10.2010, 18:55
Korjaus tuohon yhteen viestiini, että olihan tuossa vanhassakin versiossa nuo vaihtoehdot lämpötilalle. Ei ole vain tullut niitä käytettyä ja tässä uudessa sattui silmään tuon säätilan uudet selkeät ikonit, joiden avulla näkee näppärästi vallitsevan sääolosuhteen. Sääolosuhdetiedot otetaan varmaankin konsolin lähettämistä tiedoista, joten saattavat näyttää välillä vähän väärin, mutta pääosin näyttävät lähelle oikeeta sääolosuhdetta.
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - lauantai, 30.10.2010, 19:17
LainaaKorjaus tuohon yhteen viestiini, että olihan tuossa vanhassakin versiossa nuo vaihtoehdot lämpötilalle. Ei ole vain tullut niitä käytettyä ja tässä uudessa sattui silmään tuon säätilan uudet selkeät ikonit, joiden avulla näkee näppärästi vallitsevan sääolosuhteen. Sääolosuhdetiedot otetaan varmaankin konsolin lähettämistä tiedoista, joten saattavat näyttää välillä vähän väärin, mutta pääosin näyttävät lähelle oikeeta sääolosuhdetta.
Juu, olihan ne edellisessäkin versiossa, mutta kuten sanoitkin noissa vanhoissa ikoneissa nyt ei ollut paljoa hurraamista :)

Nuo säätietoikonit PWS-asemille tulee siten että:
-> jos WD niin clientraw:n antama ikoni -> jos asemalle määritetty METAR-asema ja sieltä saa tuoretta dataa niin se ikoni -> kysymysmerkki

Metar/Synopien ikonit tulee suoraan datasta (siitä johtuen voi olla lumisadetta vaikka olisi lähes 10 astetta lämmintä ja päinvastoin, joten osaa ne "ammatti-asematkin" kertoilla satuja aina välillä ::))
Tiesääaseman ikoni tulee määritelmästä Pouta -> puolipilvinen ja sade -> sade (lumi/vesi lämpötilan mukaan)

Ikonit vaihtaa kuun ja auringon välillä koordinaattien ja php:n auringon nousu/lasku-funktion avulla kaikilla asema-tyypeillä. Näin se on toiminnassa samalla kaavalla kaikilla asemilla riippumatta datan muodosta :)
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - sunnuntai, 31.10.2010, 14:24
Pikkasen päivitetty googlekartan pallukkaa koska iski tilanpuute kun seuraavat osui kohdalleen: lämpötila alle -10, kuin myös max/min arvot ja trendnuoli aktiivinen. Nyt siirretty max/min-lukemat omalle riville laatikon alareunaan. map.packed.js ainut jossa muutoksia.

samalla nwn goes Lappi, kourallinen asemia lisätty niin tyhjän oloiseen Lappiin (tiesää + 1 "normaali" asema) ;D
(edelleen olis hakusessa asema Kittilän Pokan seutuvilta, kun ei edes Norjalaisilla ole sillä kulmalla kovinkaan paljoa elämää sääasemien suhteen ;D)
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: Snowi - sunnuntai, 31.10.2010, 14:27
Pitääkin sitten itsekin hakea tuo pieni päivitys, ainakin helppo asentaa jos ei muualla muutoksia ole  :)
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - sunnuntai, 31.10.2010, 15:38
Hmmm...tuossa just katselin riviä jossa nuo asemien määrät ovat, yhteensä 487 onlinessä tällä hetkellä joista 202 on pws tai tiesää-asemia...pitääpi päivittää (taas) tuota selostustekstiä jossa "...lähes 450 asemaa..."  ;D
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - sunnuntai, 31.10.2010, 23:04
sain myös postia aiheesta jota itsekkin olen huomannut nimittäin perus Google kartalla jossa numerot on välillä prkl vaikeeta saada pallukka näkyviin...tuulen suunta- tai säätilaikoneilla toimii mallikkaasti...
Teoriassa se pitäisi toimia siten että kuva (eli neliönmuotoinen neliö) toimii linkkinä, sitä en tiedä, mutta epäilen että kyllä, että kooklekartta luulee olevanasa ovela koska kyseessä on ikonit jossa läpinäkyvä tausta niin linkkinä toimii vain numero eikä koko neliö, ainakin vaikuttaa vahvasti siltä. Eli jotain pitäisi tehdä asialle...

Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: Snowi - maanantai, 01.11.2010, 00:33
Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 31.10.2010, 23:04
sain myös postia aiheesta jota itsekkin olen huomannut nimittäin perus Google kartalla jossa numerot on välillä prkl vaikeeta saada pallukka näkyviin...tuulen suunta- tai säätilaikoneilla toimii mallikkaasti...
Teoriassa se pitäisi toimia siten että kuva (eli neliönmuotoinen neliö) toimii linkkinä, sitä en tiedä, mutta epäilen että kyllä, että kooklekartta luulee olevanasa ovela koska kyseessä on ikonit jossa läpinäkyvä tausta niin linkkinä toimii vain numero eikä koko neliö, ainakin vaikuttaa vahvasti siltä. Eli jotain pitäisi tehdä asialle...

Juu itse huomasin saman ja pitikin siitä sulle ilmoittaa. Välillä on todella vaikea saada jonkun aseman tietoja näkyviin noiden lämpötilojen kanssa. Kuten sanoit, säätilaikonien kanssa toimii ongelmitta.
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - maanantai, 01.11.2010, 15:38
Kokeilussa hitusen isommat numerot :)
Ja selkeni että ehkä ongelma ei ole numeroiden koossa vaan siinä että vasemmassa reunassa GM joutuu siirtämään pallukkaa vakiopaikalta eli NW-sunnasta numerosta ja tämä aiheuttaa ongelman jossain kohdissa, varsinkin kun pallukka menee numeron yläpuolelle, eli ongelman ydin olisi offsetti jota se käyttää pallukan sijoittamiselle.

Kommenttia että otetaanko nuo isommat numerot käyttöön ihan yleisestikkin ovat tervetulleita vaikkei ne syypäitä olisikaan.
Vai olisiko koko vanhojen ja uusien välimaastossa jotain?  ;)
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: Snowi - maanantai, 01.11.2010, 15:50
Ehkä vähän liian isot mielestäni. Siinä vanhojen ja noiden isompien välimaastossa voisi olla aika hyvä koko  :)
Vähän kyllä erikoinen tämä kohdistamisongelma. Nimittäin karttaa liikuttaessa tilanne muuttuu. Äsken oli oma asema lähes keskellä karttaa ja silloin puolestaan sinun ja esim. Nauvon asemaa oli aika vaikea saada hiirellä näkyviin, mutta kun siirsin karttaa niin, että sinun asema oli lähes keskellä karttaa, niin silloin asemat pystyi valitsemaan ongelmitta.
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - maanantai, 01.11.2010, 16:00
Samaa mieltä numeroiden koosta, hiukka ovat isot  ;D

Nyt ainakin täällä toimis (FF) kaikilla reunoilla ihan ok vaikka kuinka siirtelin karttaa niin toimis ja pallukka tuli.
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - maanantai, 01.11.2010, 16:20
Nyt pari pykälää pinemmät numerot (mutta silti isommat kun vanhat).

On tää php niin näppärä tässä hommassa, kertoo fontin + koon ja ajaa kerran ja vips, sekunnissa on 90 uutta numero-ikonia tehty (-50 -> +40) :) ;D
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: teutari - keskiviikko, 10.11.2010, 17:05
Mun NWN:n röhii pikkusen. ::)
Mistäs se on flunssan saanut kun cache tiedostossa päivittyy vain maindata.json ja topdata.json mutta ei näy noita .xml tiedostoja.
Kaikki toimii muuten oikein mutta Google Mappi on tiedoista aivan tyhjä.
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: teutari - keskiviikko, 10.11.2010, 17:08
No perkules nyt taas näyttää toivivan. ::)
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - keskiviikko, 10.11.2010, 17:23
Juu, se oli tiekameraosasto joka köhis tuloksena ettei ikoneja tullut näkyviin, javascripti kun on niin perkules tarkka siinä ettei pientäkään vikaa saa olla (puuttuva ikoni = vika).
Syy oli se että Tiehall..ööh..Liikennevirasto oli muuttanut pikkasen paikkakuntien nimiä (pätkinyt ylipitkiä nimiä) automaagisten havaintojen sivullaan tuloksena se ettei parseri saanut mitään ulos koska se hakee ne nimen perusteella siitä taulukosta...

Yleisesti ottaen on tuo mun tiekameraosasto-testi toiminut mallikkaasti, ei suurempia ongelmia ollut ja suht hyvin näyttää pysyvän linjoillakin nuo Liikenneviraston asemat, ainakin nuo mitkä olen valikoinut nwn:ään tähän asti. Täytyy laittaa tuohon parseriin testi ettei se liitä niitä maindata:an jollei saada ikonia aikaseksi.
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: Snowi - keskiviikko, 10.11.2010, 20:21
Juu itsekin ihmettelin kun ei kartassa näkynyt numeroita tai mitään muutakaan. Tulee kuitenkin aika usein sen avulla vertailtua eri asemojen lämpötiloja  :). Nyt näyttää tosiaan toimivan taas mallikkaasti
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: teutari - keskiviikko, 10.11.2010, 20:35
Komian bannerin Snowi pläjäyttänyt pöytään.
Onko muuten sinulla VP:n ennuste käytössä kun bannerissa ja NWN:sä näkyy noita hiutaleita eikä moon?

Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: teutari - keskiviikko, 10.11.2010, 21:26
Menee hiukan ohi aiheesta mutta onko Halikkoon haettu omenalaatikko? :-\
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - keskiviikko, 10.11.2010, 21:46
Ukka tarttuu tuohon Snowin banneriin. Kysynkin, onko sellaisen teko-ohje ollut joskus näytillä. Tarkoitan nyt sellaista rautalankamallin ohjetta, josta Naruskan Ukkakin osaisi vääntää tuommosen. Aina oon kateellisena kattonu, että kun sais omille sivuilleen tuommosen ja sitten muutamat Naruskafanitkin vois semmosen liittää tietokoneisiinsa, jos se on mahdollista.

Varsinaisesta tämän ketjun asiasta voin sanoa mielipiteenäni, että vastaavat käppyrät tarttis saada tuonne meidän veronmaksajien kustantamien säätietofirmojen sivustoille. Tällaset käppyrät meinaan kertoo säistä asiat niinku pitää!
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - keskiviikko, 10.11.2010, 22:25
LainaaUkka tarttuu tuohon Snowin banneriin. Kysynkin, onko sellaisen teko-ohje ollut joskus näytillä. Tarkoitan nyt sellaista rautalankamallin ohjetta, josta Naruskan Ukkakin osaisi vääntää tuommosen. Aina oon kateellisena kattonu, että kun sais omille sivuilleen tuommosen ja sitten muutamat Naruskafanitkin vois semmosen liittää tietokoneisiinsa, jos se on mahdollista.

WUHU-pohjaista ohjetta ei taida olla olemassa, nuo bannerit perustuu alunperin wxgraphic-skriptiin joka pohjaantuu WD:n clientraw-filuun. Mutta onhan se mahdollista muokata että toimis WUHU:n currdat.lst:n kanssa.

Lainaa
Varsinaisesta tämän ketjun asiasta voin sanoa mielipiteenäni, että vastaavat käppyrät tarttis saada tuonne meidän veronmaksajien kustantamien säätietofirmojen sivustoille. Tällaset käppyrät meinaan kertoo säistä asiat niinku pitää!

Kiitos! Alunperin nuo lähti siitä oman etusivun käyristä josta tein muokkauksen nwn:ään. Data niihin on sen kummemmin tarkistamatonta, eli jos nwn:än keruuskripti hyväksyy datan, otos siitä menee käyrien kantaan 10 minuutin välein (muistaakseni). Näinollen myös ne vikatiedot jotka ei jää nwn:än keruuskriptin haaviin menee kantaan ja näkyy käyrissä. Jotta ei kanta kasvaisi liian isoksi ja raskaaksi se on rajoitettu (noin) 14 vuorokauteen ja siivoaa vanhemmat tiedot pihalle.
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - torstai, 11.11.2010, 16:32
Siirsin bannerikeskustelun omaan ketjuun tänne (http://www.finwx.net/forum/index.php/topic,1988.0.html) ;)
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - maanantai, 15.11.2010, 18:47
Pikakorjaus pieneen bugiin joka estää ikonien näkymisen kartalla:

nwn.map.packed.js, rivi 281:
if(cond=='POUTA'){ txtcond = txtpouta; }

Muuta se täälaiseksi:
if(cond=='--'){ txtcond = ''; }
if(cond=='POUTA'){ txtcond = txtpouta; }


Olin kokonaan unohtanut sen mahdollisuuden ettei säätilaa ole ollenkaan saatavilla ja se johti herjaan ettei txtcond ole defined, nyt on mahdollisuus ohjata kaikki ei-normaalit cond:it tuohon -- jotta ei tule js-erroria ;)
Zippi päivittyy jossain vaiheessa...

EDIT: Zippi päivitetty, muutettu filu tuo nwn.map.packed.js
Samalla korjasin tuon relief-karttamahdollisuuden, joten nyt se toimii taas. :)
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - maanantai, 15.11.2010, 22:06
Mikä olis hyvä suomenkielinen käännös tuolle "layer"-sanalle?
Eli se jossa saa nuo sade-alueet esille ;)

Tulossa takaisin on myös lumensyvyys-raportointimahdollisuus. Simppeli toteutusidea juolahti mieleen tässä eilisessä :)
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - maanantai, 15.11.2010, 22:38
Zippi päivitetty:

- Lisätty userkarttaan tarvittavat muutokset lumenraportointia varten. Itse raportointi ei toimi vielä mutta boxi kertoo sen kun klikkaa linkkiä eikä sen ottaminen käyttöön tarvi muutoksia filuihin. Se tulee nyt mahdolliseksi tehdä kaikilta user-kartoilta, ei vain nordicweatheriltä käsin.
Toimii samalla periaatteella kun käppyrätkin eli varsinainen raportointikaava tulee olemaan nordicweatherillä. Näin saadaan tietokantayhteys ilman suuria kommervinkkejä ja pystyn päivittämään sitä helposti ;)
- Muutin graphc.php:n nwn.-alkuiseksi eli samaan kaavaan mitä muutkin ovat

Muutettuja tai uusia filuja:
- kaikki lang.php-filut
- nwn.graphc.php
- nwn.report.php
- nwn.main.php
- nwn.map.php
- nwn.map.packed.js
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: Snowi - maanantai, 15.11.2010, 22:57
Lainaus käyttäjältä: weatherc - maanantai, 15.11.2010, 22:06
Mikä olis hyvä suomenkielinen käännös tuolle "layer"-sanalle?
Eli se jossa saa nuo sade-alueet esille ;)

En tiedä, ehkä pelkkä "tutka" tai "tutkakuva" tai jopa "sadetutka" :)
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - tiistai, 16.11.2010, 01:07
LainaaEn tiedä, ehkä pelkkä "tutka" tai "tutkakuva" tai jopa "sadetutka"

Ongelma "tutka"-sanassa on vaan se ettei se ole varsinaisesti tutkakuva vaan GFS-ennusteesta piiretty kartta..hmm...

Lumensyvyys-raportointi tomii taas!

On pikkasen muokattu ja kevyempi versio vanhasta ;)
Se kysyy salasanaa jota saa minulta vaikkapa yv:nä.

Kunhan saan virallisesti julkaistua ja muut nwn-sivut saavat sivunsa päivitettyä niin voit raportoida lumen syvyyden miltä tahansa nwn-karttasivulta jossa löytyy tämä ominaisuus. Se näkyy siten että "Lumi cm"-kohdalla taulukossa näkyy myös "Raportoi lumensyvyys"-linkkejä. Tämä toimii siten että jos asema ei ole raportoinut syvyttä näkyy tuo teksti ja jos on niin linkkinä toimii tämä arvo (esim. 2 cm). ;)

Klikkaa oman asemasi linkkiä jos haluat päivittää lumi-tietoja, tämä avaa samalaisen ruudun joka on käyrillä jossa se näyttää asemasi tämän hetken lumi-tiedot. Niitä voit sitten muokkailla.

Kunhan saan master-skriptin päivitettyä niin se tulee toimimaan siten että jos lumi-tiedot ovat vanhempia kuin 5 päivää, nollaantuvat ne seuraavan vuorokausi-ajon yhteydessä puolilta öin.

;D
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - maanantai, 22.11.2010, 17:36
Seuraava idea (ok, tiedän että joku on ehottanutkin sitä joten itse aatos ei ole uusi) elikkäs maakohtaiset toplistat on pistetty mietintämyssyn alle ;D

Vaatii pientä fundeeramista vielä miten sen toteuttais noin skripti-puolella, itse nwn-sivulla se ei pitäis olla kovin vaikeaa toteuttaa samalla tavalla kun taulukko on nyt PWS ja Metar-valinnassa eli nappulat jossa kaikki maat + "kaikki".
Kun päästään niin pitkälle että saadaan datafilu sille tehtyä niin täytyy myös tarkistaa ettei toplista-datafilu kasva liian isoksi.

;D
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: Snowi - maanantai, 22.11.2010, 17:52
Joo toi maiden väliset toplistat olis hyvä juttu, noi norjalaiset kun tuntuu vievän koko listan  ;D
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - maanantai, 22.11.2010, 17:59
Lainaus käyttäjältä: Snowi - maanantai, 22.11.2010, 17:52
Joo toi maiden väliset toplistat olis hyvä juttu, noi norjalaiset kun tuntuu vievän koko listan  ;D


Onhan siellä aina välillä Naruska ja Liminkakin ja viime aikoina Kittilän Levikin  ;D
(PWS-)Asema Kittilän Pokasta olisi aika kova sana sinne listalle ;D
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - maanantai, 22.11.2010, 21:06
Toplist-tiedosto kasassa maakohtaisille toplistoille ja testattu että toimii (itse asiassa käytössä omalla kartalla siten että se ajetaan "All"-asetuksella ulos ilman vahtoehtoja)  ;D
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - maanantai, 22.11.2010, 21:54
Noissa tuulilukemissa Naruskan osalta on Ukalla hieman kysyttävää Halikon suunnalta. Tuolla päiväkohtaisessa taulukossa keikkuu Naruska taas keulilla, mutta ei ne lukemat täällä ole tänään tuommoisia ilmeisesti olleet. Tuolla omassa grafiikassa näyttäisi oikeammalta.

Missähän mättää, vai onko Ukka väärässä?

Ei kait siellä vaihdu metriä sekunnissa jossakin konheessa kilometriksi tunnissa vai päinvastoin?
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - maanantai, 22.11.2010, 22:51
Maakohtaiset listat toimii osittain  ;D
Kaikki maat sekä Tanskan listat toimii, muut ei vielä, eikä hajukaan miksi ei koska data on koodissa ihan ok...  :P

LainaaMissähän mättää, vai onko Ukka väärässä?
Tuskinpa koska olen pikkasen ihmetellyt samaa että Ukan arvot siinä ollut hiukan korkeat, mikä olis tämän päivän (22.11) korkein tuulen puuska Ukan datojen mukaan m/s:ssä? Niin tehdään pieni laskelma että mitä tuon listan arvo mahtaa ollaja ruvetaan etsiskelemään vikaa sen pohjalta ;)

EDIT Dodiih, nyt toimii maakohtaiset listat kaikille maille :)
Maakohtainen lumiasetus uupuu vielä (eli jos lunta -> taulukot pikkasen eri järjestyksessä eikä tukaluutta ole), nyt asetus tulee globaalina..Tai no voihan selkeyttää jos kaikkien maiden listat vaihtuvat samaan aikaan ;)
Joka tapauksessa annetaan raksuttaa ainakin huomiseen ennen zipin päivityksen harkitsemista ;)
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: Snowi - tiistai, 23.11.2010, 00:04
Itse olen noita tuuliarvoja myöskin miettinyt. Ongelma ei ole vain Naruskalla vaan monella muullakin asemalla. Olen ihmetellyt miten esim. keskituuli voi olla sama kuin puuskatuuli? Puuskahan on todennäköisesti huomattavasti suurempi kuin keskituuli. Onko tuo muuten 10min keskituuli vai tuollainen "pikainen" keskituuli? Keskituulet on siis usein selvästi todellista korkeampia.

Nuo käyrissä näkyvät keskituulet ovat niitä todellisia, eli jostain syystä aika paljon heittää joillakin asemilla. Naruskan kovimmaksi keskituuleksi tuo näyttää 22.10 päivältä 18m/s, vaikka oikea luku on ilmeisesti tuo käyrässä oleva 8.2m/s.
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - tiistai, 23.11.2010, 12:53
Naruskan Ukan aseman eiliset tuulilukemat ovat 26,7 km/h ja puuskalukema 29,4 km/h.

Näillä pakkaskeleillä saattaisivat jo villahousutkin pyörähdellä jalassa, jos puhaltelisi 18 metriä sekunnissa.

Ne sinun käppyrälukemasi ovat noin perstuntumalta hyvinkin oikein, eli jossain mättää.
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - tiistai, 23.11.2010, 15:17
LainaaItse olen noita tuuliarvoja myöskin miettinyt. Ongelma ei ole vain Naruskalla vaan monella muullakin asemalla. Olen ihmetellyt miten esim. keskituuli voi olla sama kuin puuskatuuli? Puuskahan on todennäköisesti huomattavasti suurempi kuin keskituuli. Onko tuo muuten 10min keskituuli vai tuollainen "pikainen" keskituuli? Keskituulet on siis usein selvästi todellista korkeampia.

Juu, on siellä parit muutkin jotka välillää puskee ulos aikas lailla "liian korkeita" lukemia, ainakin ainakin vaikuttaa siltä noin kun ei tiedä todellisuutta.

Tuo johtuu myös siitä että moni asematyyppi lähettää lähes samaa lukemaa molemmille arvoille, jotkut mallit taitaa jopa samaa arvoa lähettää.
Tuo keskituuli riippuu myös aseman softasta ja sen asetuksista.
Onhan WD:ssäkin asetus jossa laittaa 10 min keskituuli käyttöön, muuten se laskee jotain omaa joka oman kokemuksen perusteella voi hyvinkin tuupata ulos korkeamman lukeman mitä puuska on, varsinkin jos offsettia käytössä.

Nuo keskituulilukemat nwn:ssä on suoraan asemilta saadut arvot (windspeed-lukema) eli siinä nwn ei tee muuta kuin laskee sen m/s:ksi jollei se sitä ole.
Sekin kannataa tosin muistaa että nwn:ssä on alueita jossa todellakin tulee sellaisia lukemia mistä me voidaan vaan "unelmoida", tai pikemmin ollaan tyytyväisiä ettei ole, ihan kuin vaan, joten listassa kyllä korkeita lukemia kuuluu ollakkin.

Pitää tehdä pieni tarkistus tuon suhteen tuohon master-filuun, jospa siellä olisi jotain pientä bugin poikasta ;)

LainaaNaruskan Ukan aseman eiliset tuulilukemat ovat 26,7 km/h ja puuskalukema 29,4 km/h.
Jeps, kiitoksia, eli jotain 8 m/s hujakoilla olisi paljon oikeampi lukema tuossa...Mahtaisko se napata wuhulaisten tuulet väärältä riviltä? ;)

Käyräkantaan ei mene ihan jokainen päivitys vaan taitaa olla että joka toinen ja koska "datapisteitä" kertyy aika nippu 14 vrk aikana ei jokainen piikki välttämättä näy käppyrässä vaan se "tasoittaa" niitä jollain lailla pikkasen.
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: Snowi - tiistai, 23.11.2010, 15:41
Nuo eri ohjelmat selittävätkin asiaa, jos ilmoittavat keskituulen ja puuskatuulen samana. Tosin Naruskallakin noissa käyrissä näyttää keskituuli toimiva.
Keskituuleen ei pitäisi paljoa vaikuttaa se, jos joka toinen lukema mitataan, mutta puuskaan se saattaa huonolla tuurilla vaikuttaa paljonkin. Mutta mitä itse olen käyriä katsonut, niin ne näyttävät kyllä yleensä hyvin yksi yhteen omien käyrien kanssa.

Saman jutun olen huomannut myös Kannelmäen osalta. Sielläkin on välillä puuskan ja keskituulen maksimit aivan samat, joten näyttääkö WUHU sitten puuska- ja keskituulen jotenkin samana?
Itsellä puolestaan näyttäisi olevan aika hyvin kohdallaan nuo arvot, silloin muutaman harvan kerran kun olen tuulilistoilla ollut  :D
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - tiistai, 23.11.2010, 15:55
No niin, pientä tetausta logiin (naruskan lukemat suoraan currdat.lst:stä):

max wspeed high_outdoor_wind_speed_mph = "13.6"
max wsgust high_outdoor_wind_gust_mph = "13.6"

Eli suuruus näyttää johtuvan väärästä rivistä, näyttää olevan mph. :)

LainaaSaman jutun olen huomannut myös Kannelmäen osalta. Sielläkin on välillä puuskan ja keskituulen maksimit aivan samat, joten näyttääkö WUHU sitten puuska- ja keskituulen jotenkin samana?
Tuon mukaan whuhu(kin) puskee ulos max keskituulen ja puuskan samoina lukuina, tietty se voi olla sattuma myöskin...
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - tiistai, 23.11.2010, 16:33
Noniin, fixattu, nyt wuhulaisten maxwind:it ajetaan muuntajan läpi joka muuttaa sen mph:n m/s:ksi ja kannassa (Suomi)toplistalla olleet wuhulaisten tuulilukemat resetoitu ;)

Vielä kun kekkais keinon napata pois noita 39 m/s lukuja sieltä olisi kaikki hyvin...lienee lähes mahdotonta koska sallittu yläraja pitää olla riittävän korkealla (40 m/s:ssä keskituulen osalta, sen vois ehkä tiputtaa 35:een tai 30:iin)...mutta testien perusteella, jos halutaan asialliset toplistat, on käytettävä aseman ilmoittamaa maxarvoa eikä "juuri nyt"-arvoa joka taas johtaa siihen että jos asemalla ollut piikki tms joka mennyt läpi se näkyy myös maxarvossa...hmm...
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - tiistai, 23.11.2010, 16:50
Toinen ongelmaryyni onkin tuo sadetaulukko...Koska noita haamusateita näyttää sattuvan yhdelle sun toiselle enemmin tai myöhemmin niin tuloksena on aika surkuhupaisaa luettavaa etten sanoisi tuossa "sade vuorokaudessa"-taulukossa ;D
Käynyt mielessä ettei pitäis tuota kuukausi/vuosi/alltime-listaa sen osalta vaan sen taulukko vois olla vaikka:
Tänään: sade tänään
Kuukausi: sade kuukausi
Vuosi: sade vuosi
Alltime: sade vuosi

Kuukausi ja vuosisateet tulisi suoraan asemalta eli kun asema korjaa omaa lukua se näkyisi myös nwn:ssä. Tiedän ettei tämä olisi täydellistä koska kaikki asemat ei noita lukuja anna ja jotkut softat taas nollaa laskurin kun se käynnistetään uudelleen tai tms. mutta ei tämä nykyinenkään systeemi hyvä ole joten jotain tarttis tehrä ;)
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: Snowi - tiistai, 23.11.2010, 16:52
Hieno homma, että asia ratkesi ja sait sen korjattua  :)

Juu noiden maksimiarvojen osalta voi olla vähän hankala karsia kaikki väärät arvot. Tällä hetkellä toplistoissa on aika paljon noita vääriä arvoja, kuten nuo hurjat keskituulet, sekä tuo lähes 70 asteen lämpötila  ;D. Mutta kuten sanoit, noiden automaattinen karsinta on vähän hankalaa.
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - tiistai, 23.11.2010, 17:14
LainaaJuu noiden maksimiarvojen osalta voi olla vähän hankala karsia kaikki väärät arvot. Tällä hetkellä toplistoissa on aika paljon noita vääriä arvoja, kuten nuo hurjat keskituulet, sekä tuo lähes 70 asteen lämpötila  Virnistää. Mutta kuten sanoit, noiden automaattinen karsinta on vähän hankalaa.

Noita yritän aina välillä siivoskella ulos pahimipia (parhaimpia) tapauksia  ;D
Tuo 70 lukema ei tosin *olisi pitänyt* edes päästä läpi kaiken järjen mukaan mutta näköjääs vaan on pääsyt koska lämpötilassa on myös ylin (ja alin) sallittu arvo joka vaihtelee kuukausien mukaan...

Hankalin on nuo jotka ovat vääriä mutta silti pysyy rajojen sisäpuolella kuten joku 39.8 m/s jos raja on 40 m/s.

Tuulilistassa on tietty se mahdollisuus että resetois ne täysin ja ottais vain "tuuli nyt" arvon käyttöön. Keskituulessa se vois toimia aika hyvin koska se on 10 min ja nwn päivittyy 6 min välein mutta puuskatuulessa ei...
Tai sit että keskituuli-lista käyttäis "juuri nyt" arvoa ja puuska aseman ilmoittamaa max puuskaa ja silloin resetois keskituulilistan kokonaan muttei puuskalistaa...hmmm...

Kolmas ongelmaryyni on juuri lämpötila-lista...esim. Tukholmassa tuskin ollut liki +20 astetta Marraskuussa, se kuitenkin on täysin sallitun sisällä ja talvinen aurinko lämmittää sen verran vähän/hitaasti ettei se edes ole noussut riittävän nopeasti että piikki-testi olisi sen napannut...
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: meteorologi - tiistai, 23.11.2010, 17:34
Wuhussa asiat menevät tällä tavalla: windspeed-sarakkeessa on tämänhetkinen tuulennopeus, windgustissa 10 minuutin ajalta maksimi tuulennopeus ja average-kohdassa keskinopeus.

Nyt huomataan, että sama arvo on sekä puuska- että tuulennopeuden päivän korkeimmissa lukemissa. Tämä johtuu siitä, että sääasema ei itsessään mittaa puuskia vaan pelkästään tämänhetkisen nopeuden (puuskalukema nollaantuu wuhussa 10 minuutin välein.) Keskinopeus taasen on wuhun itsensä laskema.

Jotkut asemat mittaavat itse puuskalukeman ja luultavasti wuhu osaa näyttää tiedot oikein maksimi puuska- osiossa.

Selvittiköhän tämä yhtään asiaa wuhun osalta?
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - tiistai, 23.11.2010, 17:38
Okei...
Entä jos katselet currdat.lst:tä mitkä lukemat sopivat parhaiten (a) päivän korkein puuska ja (b) päivän korken keskituuli?

Pinetä tutkimusta Ukan currdat-lst:hen...Meillä on:
high_outdoor_wind_speed_mph = "14.6"
high_outdoor_wind_gust_mph = "14.6"
high_outdoor_average_wind_speed_mph = "9.2"

eli average sopisi keksituulilukemaksi ja windgust puuskaksi...eikun korjaukseen... :)

Se on totta että nuo lukemat paljon riippuu niin softasta kuin asemasta itsestään mitä ne puskee ulos...
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: meteorologi - tiistai, 23.11.2010, 17:43
Päivän korkein puuska-lukema on [daily_extremes] -osiossa high_outdoor_wind_gust_kmh = "xx.x". Tämä on La crosse-asemilla sama kuin high_outdoor_wind_speed_kmh = "xx.x". Esimerkiksi Ukan asemalla gust-lukema taitaa olla isompi kuin speed? Peet broshan vissiin mittaa puuskalukemaa.

Päivän korkein keskituuli on saman osion high_outdoor_average_wind_speed_kmh = "xx.x". Se on hyvin luotettava asemasta riippumatta, sillä ohjelma laskee sen itse.
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - tiistai, 23.11.2010, 17:46
Jeps...Korjataan :)
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: meteorologi - tiistai, 23.11.2010, 17:48
Jos Ukallakin on sama arvo gustissa ja speedissä, se luultavasti tarkoittaa sitä, että hänenkään asema ei erikseen määrittele puuskaa ja nopeutta. Mikäli joku löisi wuhun kiinni Davikseen, tilanne muuttuisi.
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - tiistai, 23.11.2010, 18:13
Noin..Nyt pitäis kohta korjaantua tämän päivän toplistojen osalta nuo wuhulaiset...
Kk/vuosi/alltime-listat käyttää juuri päivän lukuja kun vertailuun joten kuhan päivälista saadan aisoihin niin rupeaa myös muut pysymään jatkossa...

Idea on tämä:
-Käyttäisi aseman antamaa live-arvoa keskituuli-listaan koska on kuitenkin 10 min arvo ainakin suurimalta osalata asemia mutta aseman antamaa maxpuuskaa puuska-listaan ja resetoisi keskituuli-listan kokonaan.
-Lämpötila-lista käyttää jo ennestään live-arvoa juuri sen takia ettei mahdolliset piikit max/min-arvoissa tulisi läpi koska lämpötiahan muuttuu sen verran hitaasti (ainoastaan mahdolliset piikit siinä sen hetken live-arvossa voi sekoittaa listaa).
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - tiistai, 23.11.2010, 18:32
Nyt alkaa päivän lista näyttämään aika asialliselta :)

Enää on ne muut...heh...  ;D

EDITTIÄ Sekä keskituuli että puuskalistat resetoitu kk/vuosi ja alltime-listojen osalta :) Oli sen verran paljon virhetä että helpompi näin :)
Se että marraskuun maakohtaiset puuskalistat näyttää ihan huuhaata on vielä pikkasen hakusessa että miksi näin...
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - tiistai, 23.11.2010, 21:57
Noin, nyt tuli maakohtaiset marraskuun puuskatkin listaan :)

Nyt rupee näyttämään huomattavasti uskottavammalta nuo listat  ;D

Seuraava potilas on sateet  ;D
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - tiistai, 23.11.2010, 22:24
Sadelistassa on vain yksi suuri mutta...vääriä lukuja ilmoittavat asemat...vaskillakin on vuosisade tällä hetkellä yli 4000 mm  :o ;D :o Märkää seutua tuo Lohjanjärven ympäristö  ;D
Jos sen laittais että kk- ja vuosisateet ovat aina suoraan aseman ilmoittamat (eli aseman korjaukset näkyisi) niin se menis siinä...
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: J.Jäntti - tiistai, 23.11.2010, 22:31
Lainaus käyttäjältä: Meteorologi - tiistai, 23.11.2010, 17:43
Päivän korkein puuska-lukema on [daily_extremes] -osiossa high_outdoor_wind_gust_kmh = "xx.x". Tämä on La crosse-asemilla sama kuin high_outdoor_wind_speed_kmh = "xx.x". Esimerkiksi Ukan asemalla gust-lukema taitaa olla isompi kuin speed? Peet broshan vissiin mittaa puuskalukemaa.

Päivän korkein keskituuli on saman osion high_outdoor_average_wind_speed_kmh = "xx.x". Se on hyvin luotettava asemasta riippumatta, sillä ohjelma laskee sen itse.

WUHU ilmoittaa 10 minuutin ajalta mitatun kovimman puuskatuulen currdat.lst:ssä, sarakkeessa [wind_gust]. Tarjolla on mittaukset kaikilla nopeustyypeillään (WUHU laskee kaikki tuuliarvot lähtökohtaisesti km/h ja muuntaa ne vastaaviksi luvuiksi. 10 minuutin aikaista tuulen keskinopeutta sen sijaan ei näytä löytyvän (ainakaan ensimmäisellä vilkaisulla) omana lukunaan, mutta lähimmäksi totuutta pääsevä lukema taitaa tulla sarakkeesta [wind_speed_average].

Päivän korkein puuskalukema löytyy [daily_extremes]-sarakkeen rivistä high_outdoor_wind_gust_kmh. Lukema on sama myös rivissä high_outdoor_wind_speed_kmh, koska se on statistisesti myös sääaseman korkein mitattu tuulen nopeus kyseisenä päivänä.

Mitä olen huomannut, ainakin Peet Bros-sääasemilla puuskatuulta mitataan ja se säilötään sääaseman tietoihin. WUHU:ssa ollaan luultavasti jouduttu tekemään kompromisseja sääasemien väliltä ja pyritty yhdenlaiseen datan luku-, tulkinta- ja kirjoitustekniikkaan. currdat.lst-tiedosto ei ole ehkä se kirkkain värikynä laatikossa, mitä tulee datan määrään, mutta kannattaa muistaa, että se on alunperinkin tehty La Crosse-sääasemien mukana toimitetun HeavyWeatherin senhetkisen säädatan säilöntäpaikaksi. Sen seurauksena sisältö on pitänyt pitää niin lähellä alkuperäistä kuin mahdollista. WUHU:n kirjoittama "Extended"-versio tuosta lisää WUHU:n omat laskelmat ja statistiikat mukaan, mutta koska WUHU ei ihan kaikkeen erikoisuuteen taivu (vrt. Weather Display), joitakin asioita on jouduttu jättämään pois kokonaan tai ollaan jouduttu pelaamaan vähemmällä ominaisuuksilla varustetun sääaseman datojen säännöillä. Kun niin tehdään, voi silloin Peet Bros- ja Davis-asemien omistajat saada datamäärän suhteen vähän näpeilleen, mutta omakohtainen näkemykseni on se, että WUHU toimii Peet Brosin kanssa sikäli loistavasti, ettei siinä mitään ylitsepääsemättömiä puutteita ole esiintynyt. ;D
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - tiistai, 23.11.2010, 23:26
Tattis Laiho  ;D

Pientä viilausta sadelistoissa ja en nyt voi sanoa että paremmaksi ainakaan muttui  ;D
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - keskiviikko, 24.11.2010, 15:14
Noniin, nyt näyttää sadelistat paljon järkevämmältä kun siivosin ulos nuo varmasti virheelliset lukemat ja nyt toimii myös maakohtaiset sadelistat ;D
Sain ne myös toimimaan samalla tavalla kun lumilistan eli näyttää paikkakunnat jossa sadetta ollut eli ei ole nollaa näyttäviä täytepaikkakuntia enää :)

Myös sallittuja ylärajoja on muutettu alaspäin. ne ovat helppo muuttaa tarvittaessa jos joku kuukausi on esim. erityisen sateinen. Tosin ne ottaa huomioon että nwn:ssä on yksi alue jossa sataa todella paljon ja se on keski-Norja jossa vettä tulee ihan normaalistikkin niskaan yli 1500 mm vuodessa, täällä etelä-Suomessahan normaali on puolet tuosta.
Rajat ovat nyt päivässä 100 mm, kuukaudessa 240 mm, vuodessa 1800 mm. Nuo on vedetty niistä luvuista jota siellä nyt näkyi listoissa joten täytyy pikkasen seurata niitä.
Tuossa testissähän on se että mitä alempi raja sen paremmin se nappaa virheelliset.

Pientä viilausta sademäärä-testi vielä vaatii jotta se osais kunnolla myös tilanteet jossa asema korjaa lukuja alaspäin.

Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - keskiviikko, 24.11.2010, 16:16
Zippi lähti viralliselle beta-testerille ja jos ei probleemia esiinny niin tulee päivitys samantien kun vastaus sieltä päin.

NWN:än virallisena beta-testerinä toimii jwwd Tanskan Silkeborgsta koska hän ei majaile dedillä ja hänen kansiosysteemi sivuilla on eri kun "normaalisti" meillä "laiskoilla" on (jotka pukkaavat aina kaikki kansiot juureen)  ;D :P
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: meteorologi - keskiviikko, 24.11.2010, 19:01
Seuraava ongelma...  >:(

Uusin WUHU-versio pistää kaiken currdat.lst:ssä sekaisin. Kuinka nwn-masterskript lukee sitä? Tapojahan on useita.
Näemmä nyt omalta WUHU-versiolta ei lueta ilmapainetta lainkaan.

Bannerinikin meni sekaisin. Muutin sen lukemaan currdatia parse_ini_file-tyylillä ja eipä enää pitäisi olla ongelmia.
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - keskiviikko, 24.11.2010, 20:53
Lainaus käyttäjältä: Meteorologi - keskiviikko, 24.11.2010, 19:01
Seuraava ongelma...  >:(

Uusin WUHU-versio pistää kaiken currdat.lst:ssä sekaisin. Kuinka nwn-masterskript lukee sitä? Tapojahan on useita.
Näemmä nyt omalta WUHU-versiolta ei lueta ilmapainetta lainkaan.

Bannerinikin meni sekaisin. Muutin sen lukemaan currdatia parse_ini_file-tyylillä ja eipä enää pitäisi olla ongelmia.

Jahaps...
nwn:än lukusysteemi on purkkakoodin huipentuma jossa nuo datarivit currdat.lst:ssä on jaettu "per rivi" ja siitä siiten napsitaan numero ulos sopivan oloiselta riviltä :)
Laitan pikkasen Debug-koodia tuohon parseriin ja katselen kuinka paljon menee mönkään mutta se on varma että uudet wuhut saa oman parserin ja siten jos käytät uutta parseria (versio??) niin ilmo minulle jotta data alkaa liikkumaan

Mikä on muuten ero patse_ini_file:ssä vanhaan verrattauna jos tuota banneria katsoo noin koodipuolella?
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: meteorologi - keskiviikko, 24.11.2010, 21:05
Tämmöistä käytän:


$data=parse_ini_file($data_file_path,true);
$trend = $data["hourly_rates_of_change"]["outdoor_relative_pressure_trend_hpa"];


Aikaisempi versio luki tiedot siten, että se otti yhden rivin ja poisti kaiken tekstin ja merkit. Eli siten, jonka sinä "opetit".  :) $f_content= fread($fp, filesize($filename));
   fclose($fp);
   $fnotes = explode("\n",$f_content);

$lampotila = $fnotes[29];
$lampotila = substr($lampotila, 9, -2);



Hyvä tuossa nykyisessä on se, että se ei välitä riveistä tai WUHU:n versiosta.
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: meteorologi - keskiviikko, 24.11.2010, 21:16
Tieto muuttuneesta currdat-sisällöstä kuljennee myös Laiholle tämän topikin ytheydessä.
FinWx:n parseri toimii vanhan WUHU:n versiolla mainiosti, paitsi minulla.
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - keskiviikko, 24.11.2010, 21:28
Kiitos, vois harkita että tekis koko wuhu-parserin tuolla parse_ini_file:llä...

Wuhu teki kyllä jutun mitä ei sais tehdä ikinä, eli mennä muokkaamaan olemassaolevaa valmista datafilua keskeltä. Mahdolliset lisäykset pitäisi ottaa huomioon sitä tehdessä tais sitten lisätään uudet aina loppuun ettei käyttäjien parserit sekoa.
Halmiltonkin ne kerrat kun jotain lisää WD:n clientraw:hen niin se tulee aina loppuun, sama oli Cumuluksella se kasvoi aina loppupäässä silloin kun sillä oli kasvukausi.
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: J.Jäntti - keskiviikko, 24.11.2010, 21:55
Lainaus käyttäjältä: Meteorologi - keskiviikko, 24.11.2010, 21:16
Tieto muuttuneesta currdat-sisällöstä kuljennee myös Laiholle tämän topikin ytheydessä.
FinWx:n parseri toimii vanhan WUHU:n versiolla mainiosti, paitsi minulla.

Huomioitu.
Tarkistan tuon currdat.lst:n sisällön huoltoikkunan aikana ja korjaan siellä olevat riviosoitukset takaisin kohdilleen.
WUHU päivittyy täällä versioon 1.0.216.144 huoltoikkunan aikana. Siitä tulee versiopäivitystieto foorumille viimeistään perjantaina.

Lainaus käyttäjältä: weatherc - keskiviikko, 24.11.2010, 21:28
Wuhu teki kyllä jutun mitä ei sais tehdä ikinä, eli mennä muokkaamaan olemassaolevaa valmista datafilua keskeltä. Mahdolliset lisäykset pitäisi ottaa huomioon sitä tehdessä tais sitten lisätään uudet aina loppuun ettei käyttäjien parserit sekoa.
Halmiltonkin ne kerrat kun jotain lisää WD:n clientraw:hen niin se tulee aina loppuun, sama oli Cumuluksella se kasvoi aina loppupäässä silloin kun sillä oli kasvukausi.

Olen kritisoinut ohjelman tekijälle tuota datan lisäystä keskelle filua, juuri tuon parserin hajoamisen vuoksi, mutta se ei ole tuottanut tulosta lainkaan. Viimeksi taisin avata suuni asiasta, kun versio oli 1.0.216.(alle 100). Silloin ohjelman tekijä lähinnä vain hymähti asialle ja totesi, että currdat.lst-filuun on lisätty muutama datatieto lisää olemassa olevaan kategoriaan ja sen dumppaaminen tiedoston pohjalle sotkisi koko konseptin. Nielin tappion katkeran kalkin ja toivoin, ettei currdat.lst koskaan tuosta enää muuttuisi. Taisi olla turha toivo, kuten Meteorologi on asian esille tuonut viitaten siihen, että siellä on jo jotain levällään.

Olen muistaakseni myös kysynyt joskus, onko mahdollista, että WUHU:n saisi kirjoittamaan suoraan clientraw.txt-tiedoston kloonia, mutta ajatukselle ei kukaan lämmennyt, heitettiin jotain selitystä jossa esiintyi sanat "ei" ja "copyright" ja ehdotettiin wuhu_stickertags-tyyppistä lähestymistapaa sen luomiseksi omatoimisesti, omalla vastuulla.
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - keskiviikko, 24.11.2010, 22:39
Aika soppaa puskee nykyinen parseri ulos uudella wuhu:lla:

temp deg_C = "-6.6"
wspeed mps = "5.0"
wsgust [wind_gust]
dir deg = "45"
baro [pressure_relative]
trend [weather_text]
rain name = "NE"
mrain inch = "0.00"
yrain [rain_total]
humid percent = "71.0"
maxgust high_outdoor_temperature_time = "03:32:43 PM"
mwspeed high_outdoor_humidity_time_hms = "02:50:00"
mwsgust high_outdoor_temperature_time = "03:32:43 PM"


Ensimmäinen sana on mitä sillä rivillä pitäisi olla, eli oikein on 4/13. jep jep...
Pitääpi kokeilla offsite nwn:stä että sais nuo oikein...

Ei kellään olisi nokilaatikkoa täynnä sitä itteään lähettää tuonne wuhun suuntaan??  ;D

Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - keskiviikko, 24.11.2010, 23:38
Noniin, wuhuparseri vaihdettu nwn:ssä :)
Nyt toimii Meterologin antaman parse_ini_file:llä :)

Laiholle ettei tarvi keksiä pyörää alusta asti tässä lyhyt ja ytmikekäs wuhu-parseri nwn:ssä:

$ffd = "currdat.lst";
$data=parse_ini_file($ffd,true);

$baro = $data['pressure_relative']['hpa'];
$dir = $data['wind_direction']['deg'];
$wspd = $data['wind_speed_average']['mps'];
$humid = round($data['outdoor_humidity']['percent']);
$temp = $data['outdoor_temperature']['deg_C'];
$wgst = $data['wind_gust']['mps'];
$rain = $data['rain_daily']['mm'];
$mrain = $data['rain_total_monthly']['mm'];
$maxwgst = convertWind($data['daily_extremes']['high_outdoor_wind_gust_mph']);
$yrain = $data['rain_total']['mm'];
$minchill = $data['daily_extremes']['low_outdoor_windchill_deg_C'];
$btrend = $data['weather_text']['weather_tendency'];

function convertWind($rawwind) {
 $WIND = '';
 $WIND = sprintf("%01.1f", round($rawwind * 0.514444444,1));
 return($WIND);
}


Meinas tulla tänkapåå koska kun nwn:än datakerääjä tallentaa asemien filut väliaikais-säilöön se lisää alukuun headerit jotta saan aikaleimat eli filun alku näyttää tältä:
HTTP/1.1 200 OK
Date: Wed, 24 Nov 2010 20:42:48 GMT
Server: Apache/2.0.59
Last-Modified: Wed, 24 Nov 2010 20:40:50 GMT
ETag: "c6043a-859c-81313880"
Accept-Ranges: bytes
Content-Length: 34204
Content-Type: text/plain


ja vaikka nappas ne pois niin ini_parser ei toiminut koska se ei näköjääs osaa lukea valmiiksi avattua dataa...
Noo, se kierrettiin tallentamalla uudestaan filu, tällä kertaa ilman headereitä ja pikkasen eri nimellä. ;)

Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - torstai, 25.11.2010, 01:06
Lisää korjausta toplistoihin ;)

Rupesin ihmettelee kun ei Kittilän Leviä näkynyt kylmyyslistassa ollenkaan Marraskuun Suomi-listassa vaikka sen nyt olis pitänyt komeilla siellä yläsijoilla Naruskan kaverina ;D hetken tutkittuani, tehtyäni testiskrpitin joka vertali live-kannan ja toplistakannan asemien nimiä keskenään, huomasin että
jostain syystä ei ole automagiikka aina toiminut ja generoinut uudelle asemalle myös toplistakantaan rivin asemalle.

Noh, vikkelästi kyhättiin kasaan skripti joka teki sellaisen puuttuville ja raapusti riville aseman nimen, muuta ei tarvittu.
Jatkossa tämä varmuus-skripti tulee olemaan ajastuksessa/manuaaliajossa valmiina ajettavaksi milloin vain.

Meinas tulla kiirus mutta kerkesin saamaan sen ennen nwn-puoltayötä (01:00 meitin aikaa)  ;D
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - lauantai, 27.11.2010, 23:21
Seuraava idea lähti oikeastaan siitä "extremes"-scriptistä mitä ww-foorumilla on...

Elikkäs lämpötila-toplistat myös synop/metar-datasta ;D
Nooh..tämän heteken data on jo olemassa joten ei tarvinnut kun kyhäistä kasaan kanta sekä skriptinpätkä joka sitä kantaa päivittelisi.. ;)

Pienen copy/paste- sekä siivous-session jälkeen nwn:än omasta skritpistä oli skripti kasassa joka tallentaa/päivittää toplista-kantaa synopeille sekä lisätty pätkä joka tekee datan toplista-filuun user-sivua varten ;)

Toimii samalla periaatteella kun pws-toplistat eli ovat maakohtaiset/kaikki. Toimii myös samasta tabista kun pws-listat eli vaihtuu samalla klikkauksella.  :)

Beta-testiä voi tiirailla omalla nwn-sivulla täällä (http://www.nordicweather.net/index.php?sivu=100&lang=fi) ;D
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - maanantai, 29.11.2010, 14:16
Lumikäyrät lisätty :)
Näkyy automaagisesti asemille jossa lumen syvyyttä on raportoitu. Vielä pikkasen säädön alla mutta toive olisi että sais sen toimimaan siten että näyttäis koko kauden (esim. 2010/2011) eikä vaan 14 päivää...  :P

Jatkettu Top 5 Synop-taulukkoja ja lisätty myös 3h sade ja lumensyvyys-taulukot (yht. 4 taulukkoa) nyt kun sain parsittua senkin ulos synopista ;D
Läheskään kaikki asemat eivät sitä raportoi ja näyttää sisältyvän vain kerran tai pari päivässä, ainakin oli klo 06 UTC-synopissa.

Samaiset sade- ja lumi-arvot lisätty myös synop-taulukkoon. Poistin kastepisteen toistaiseksi mutta koska lumen syvyys näkyy vain talvisin niin voisivat vuorotella keskenään.  :)

En ole vielä satavarma että vuorokauden vaihto toimii kunnolla mutta eiköhän sekin saada toimimaan vielä...  ;)
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - tiistai, 30.11.2010, 17:41
nwn-käppyrissä näkyvät max/min/k-arvot muutuvat nyt käppyrän mukana siten että jos 7 päivän käppyrä niin lukemat vastaavat sitä.

Myös aikaa jota dataa kerätään on suurennettu, perus on 31pv/7pv/24h, sade ja lumen syvyys 1vuosi/7pv/24h.

Sadekäppyrä tulee aikanaan muuttumaan siten että 1vuosi-käyrä näyttäisi kuukausi-pylväät mutta se vaatii ainakin 2 kuukauden datat ensin joten palataan siihen 2011 alussa kun on marras- ja joulukuu kerätty  :P

Mitä mieltä on kansa, olisko siinä asiaa jos muttais entistä 14pv-käyrää siten että näyttäis 1 vuoden datat (24h resolla) ja 7 pv-käyrä vaikka 1 kk?
Jos vuosikäyrää tallentaa 1pv resolla siitä ei kasvaisi kun muutaman hassun kb kokoiseksi.
Silloin vois kaikkien käyrien skaala ola 1 vuosi / 1 kuukausi / 24 h, siihen vois harkita lisäyksenä väliin 7 tai 14 pv.
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: Snowi - tiistai, 30.11.2010, 18:32
Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 30.11.2010, 17:41
Mitä mieltä on kansa, olisko siinä asiaa jos muttais entistä 14pv-käyrää siten että näyttäis 1 vuoden datat (24h resolla) ja 7 pv-käyrä vaikka 1 kk?
Jos vuosikäyrää tallentaa 1pv resolla siitä ei kasvaisi kun muutaman hassun kb kokoiseksi.
Silloin vois kaikkien käyrien skaala ola 1 vuosi / 1 kuukausi / 24 h, siihen vois harkita lisäyksenä väliin 7 tai 14 pv.

Tuo olisi todella järkevä veto ja vielä lisäyksenä viikon käyrät. Noin saisi kattavat käyrät jokaiselta asemalta ja vertailuja olisi helppo tehdä  :)
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: tito - tiistai, 30.11.2010, 23:07
Samaa mieltä, kannatan.
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - keskiviikko, 01.12.2010, 11:39
Jeps, tarvittavat kannat ja keräilyskripti tehty. Samalla tuli järkeistettyä kantoja pikkasen.
Nyt täytyy vaan odottaa että tulee pikkasen dataa sisään niin voipi muuttaa käyrät.

Elikkäs:
Tulee 1 vuosi / 1 kuukausi / 7 päivää / 24 h.

Vuosi-sadekäyrä tulee näyttämään per kuukausi-lukemaa, 1kk ja 7 pv-käyrät per päivä-lukemaa.
Muissa niin vuosi-käyrä tulee olemaan per päivä jossa mukana myös max ja min-arvot lämpötilalle jos kaikki menee putkeen.
Kuukausi-käyrässä täytyy katsoa miten se alkaa toimimaan että käyetäänkö minkälaista dataväliä.

 
Otsikko: Vs: NWN:än tuleva päivitys
Kirjoitti: weatherc - perjantai, 03.12.2010, 15:01
Viimeinen uudistus ennen zipin päivitystä (ja samalla viimeinen tältä erää) alkaa hahmottua, päivitetty liitymiskaavake jonka voi täyttää miltä tahansa sivulta jolla nwn-kartta, ei vaan nordicweateristä. Itse kaavaketta voi päälistellä täällä (http://www.nordicweather.net/nwn4/nwn.join.php).

Samalla laitoin postia Laihon suuntaan että lisäänkö siihen myös että samalla napin painalluksella lähtisi tiedot myös FinWX:lle suomalaisten asemien osalta. ;)

Enää itse kaavan sisältäminen nwn-sivulle samanlaisena popuppina mitä käppyrät ja pientä viilausta kuten käännökset.