Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Tuoreimmat viestit

#1
Vantage Pro-sarjan asemat / Vika vai ominaisuus, siinäpä k...
Viimeisin viesti käyttäjältä weatherc - sunnuntai, 14.07.2024, 17:29
Tulipa tuossa yhdessä kohtaa huomattua sellainen että nuo Daviksen ilmoittamat aurinko (w/m2) sekä UV-lukemat jumittavat öisin. Jäävät suunnilleen lukemiin UV 0.9 sekä 85 w/m2. En ole kovin tarkkaan seurannut mutta puoliksi todettu mutu on että jumittavat klo 22 jonka jälkeen eivät liiku mihinkään vaikka pimeneekin. Päivisin liikkuvat arvot ihan ok.
(Vanhuus-)vika vaiominaisuus kohta 15v wanhassa VP2:ssa?  ???   
#2
Yleistä keskustelua / Vs: Muutama mittari
Viimeisin viesti käyttäjältä weatherc - sunnuntai, 14.07.2024, 17:24
Pari tukariakin näyttää (ehkä) olevan  :D
Todennäköisesti löytynee jos jonkin sortin mittaria sopivasti nyppylällä kun on.
Saatikka mitä tonne kupuun on piilotettu muuta kuin se julkisesti kerrottu sadetutka.... ;)
#3
Yleistä keskustelua / Muutama mittari
Viimeisin viesti käyttäjältä iccb - perjantai, 21.06.2024, 18:13
Jokunen mittari on niitetty tuon tutkan kylkeen Luostolla.  :D

Mitähän kaikki lie?
#4
Yleistä keskustelua / Vs: Meshtastic lupavapaa radio...
Viimeisin viesti käyttäjältä J.Jäntti - sunnuntai, 16.06.2024, 16:48
Kiinnostuin tästä ajatuksesta itse noin yleisesti ja rakenteilla on ainakin pari verkkotukiasemaa 868MHz:n käyttäjiä silmälläpitäen. Tuo kuvassa oleva kapine, joka pyöri 433MHz:n alueella on tiputettu pois ja nimi on muuttunut "Viikinmäki Relay (VMKR)"-nimiseksi. 868MHz:n ympärisäteilevä antenni nousee mastoon kesälomieni aikana, Elokuun tietämillä, jolloin sen toimintavarmuus paranee. Tällä hetkellä se toimii ylipitkällä antennijohdolla varustetun antennin kanssa ja kuulee sekä lähettää tietoja lähinnä pohjoinen-itä-kaakko akselilla.

Mitä tulee sensoreihin, näihin on tarkoitus ympätä kiinni BME280-sensorit jollain tavalla niin että tukiasema lähettää säätietoja myös samalla kun toimii radioverkon osana. Olisin ympännyt sääasemani datan mieluummin kiinni siihen mutta itse radiolaite ei siihen taivu.

Toinen vastaavanlainen "relay"-laitteisto samanlaisella antennilla tulee olemaan aurinkokennolla ja akulla varustettu itsenäinen laitteisto, jonka sijoitus on vielä vähän auki, mutta tarkoitus olisi saada yhdistettyä tämä VMKR:n kanssa niin että verkkoa saataisiin venytettyä kohti Helsingin keskustaa.
#5
Kemiönsaari-83 / Vs: Tuulimittari ruostunut kii...
Viimeisin viesti käyttäjältä J.Jäntti - sunnuntai, 16.06.2024, 16:35
Ilmeisesti tuulimittari ei oikein pidä suolaisesta meri-ilmastosta. Sikäli kun muistelen jotain Peet Bros:n tuotekategoriasta, niillä oli erikseen optiona ns. "marine"-versio tuulimittarista ja lämpötila-kosteusanturista. Se, miten ne taisi tavallisesta erota oli vissiin erilaiset (mahdollisesti ruostumattomasta teräksestä tai vastaavasta tehdyt laakerit ja akseli ja elektroniikka oli suojattu paksummalla lakkakerroksella.

Lieneekö noissa ratkaisu Daviksen vastaavaan. Kuulostaa vain nopeasti siltä että teettää töitä jonkin verran, jos sitä lähtee modaamaan.
#6
Kemiönsaari-83 / Tuulimittari ruostunut kiinni
Viimeisin viesti käyttäjältä weatherc - keskiviikko, 12.06.2024, 16:13
Tuo saaren daviksen tuuliropelli oikutellut pitkäänkin.
Tuossa kun pitkästä aikaa tuli käytyy paikan päällä aloin tutkimaan asiaa ja kohtalaisessa tuulessa ei pyörinyt laisinkaan. Eli masto alas ja tutkimaan. Kun pyöritti niin narisi kun vanha moottori  ;D
Kävi ilmi että tuon ropelliosan (eli koko systeemin alaosa) on kiinni yhdellä ristiruuvilla.
Kun sitä akselisysteemiä katsos niin "ruostunut kiinni".  :o
Tuohon tarttis keksiä jotain
#7
Sää ja ympäristö / 2024 Kevät
Viimeisin viesti käyttäjältä einari - tiistai, 14.05.2024, 18:37
Niinhän sitä kävi mitä einari kirjoitti loppiaisen tietämissä, pitkän ja kylmän talven jälkeen koitti kohtalaisen viileä kevät näihin päiviin asti, Aika aikaisin lykkää hellettä, saa nähdä jääkö tuohon yhteen päivään vai jatkuuko loppuviikolla lämmin henkäys.. se on sitten karua kun viilenee normaaliin ajankohdalle tyypilliseen lämpötilaan  ::)

Toukokuussa on helletilaston mukaan tasan kaksi hellepäivää ollut toukokuussa 1991-2020 välisenä aikana. leike siitä.

Jostain ilmatieteenlaitoksen tutkijan twitteristä kaappasin kuvan jossa kerrotaan että suomi oli kylmin maailmassa lokakuu 2023-maaliskuu 2024, siis poikkeama keskilämpötilassa suurin kylmempään suuntaan .. siitäkin kuva
#8
Kurikka-30 / Sademittaus on taas otettu käy...
Viimeisin viesti käyttäjältä Ecu - keskiviikko, 01.05.2024, 21:13
Sademittarin päältä on poistettu suoja ja samalla on suoritettu perushuolto ja puhdistustoimenpiteitä.
#9
EWN - European Weather Network / Vs: Alkuvuosi on ollut rikkona...
Viimeisin viesti käyttäjältä einari - keskiviikko, 17.04.2024, 21:38
Toivottavasti pysyy vastedes.. 8)

Tosin tällä hetkellä näkyy olevan runsaasti katkoksia siellä täällä, ewn:ssä ei tällä hetkellä näy edes fmi:n asemat juuri nyt ja ilmeiesti muutkin olivat osin pois illan mittaan 18.00-20-00 välisenä aikana. ongelmat alkoivat eilen aamulla ainakin itsellä, kaksi kolmesta asemastani "jämähti" kuten myös ukan rovaniemi, naruska taasen pelasi. kun katkos oli kestänyt monta tuntia niin panin  2 ja 3 asemat aino lakritsijäätelöpurkkiin(tyhjä) suolautumaan, olkoon siellä vielä pari päivää..  sinänsä hämärä homma kun 1 asema pelasi ok, tosin minulla on 2 reititintä kuidussa ja saattaa että 1 asema on plveluntarjoajan reitittimessä ja muut omassa... tilanteesta pari kuvaa..

Ilmeisesti ongelmat koskevat telian runkoverkon kautta myös muita mobiiliverkkoja ja myös valokuitua koska samoissa kaapeleissa ne kulkee, telia tekee parhaillaan laajalti muutostöitä vaihtaessaan 3g:n taajuuksille 5g-verkkoa, operaatiohan tapahtuu periaatteessa vain runkoverkon laitteissa, mastoissa pysyät vanhat antennisysteemit. tämäniltaisista katkoksista näkymää tuolla, https://www.rouvi.fi/?page_id=2489
Tuossa 3 aseman lämpötiloissa oleva ero johtuu siitä juurikin siitä että ovat suljetussa kipossa, reagointi lpt:n muutoksiin on myös hidasta ???
#10
EWN - European Weather Network / Päivityskierros
Viimeisin viesti käyttäjältä weatherc - lauantai, 13.04.2024, 16:55
Koska keli ulkona pilvistä ja sumpuraista niin tehdäänpä kevään päivityskierros noille virtuaaleille ja fyysiselle purkille. Eli saattaa esiintyä pikku pätkimistä jossain kohtaa iltaa.