FinWX Foorumi

Yleiset keskustelualueet => Yleistä keskustelua => Aiheen aloitti: J.Jäntti - keskiviikko, 01.08.2007, 22:18

Otsikko: Kuinka hankkia vihamiehiä toisilla Foorumeilla?
Kirjoitti: J.Jäntti - keskiviikko, 01.08.2007, 22:18
Se on helppoa: Mainosta toisella Foorumilla olevaa kilpailua ja käytä sääntöjen julkituontiin Copy/Paste-toimintoa. Leikepöydällä onkin tekstiä, jonka sanamuoto on vaarassa tulkita väärin. Se joutuu sellaisenaan Foorumin uuteen viestiketjuun ja kuinka ollakaan, sanamuoto myös tulkitaan väärin.

Tuskin on tuntiakaan kulunut, kun kaksi ensimmäistä henkilöä, toinen kolmatta sataa viestiään kirjoittava helsinkiläinen "konkari"-tason käyttäjä ja toinen henkilö, joka kulkee täysjäsenen roolissa. Molemmat  tulkitsevat asiat väärin ja kolmenkymmenen sekunnin sisään heittävät - noh - vähemmän mairittelevat kommenttinsa asiasta.
Viestintuoja huomaa tulkintavirheen tapahtuneen ja aloittaa ystävällisellä pohjalla korjaustoimet, kehottaen samalla henkilöitä tulemaan mukaan ja kertomaan asiasta kilpailun järjestäjälle heidän foorumissaan.

Tätä järjen ääntä ei kuunnella ja korjausyritykset katoavat konkarin ja täysjäsenen aivopoimuihin prosessoimattomina. Referointirumba alkaa ja samalla konkari jumittuu yhteen sääntöpykälään, kuin täi tervaan ja alkaa siitä väittelemään, kuin rikkoutunut vinyylilevy.

Toinen konkari ottaa osaa viestiin, joka ottaa asiassa huomattavasti toivotumman, diplomaattisen kannan ja pyytää viemän viestin järjestäjälle. Vastaus miellyttää tätä konkaria ja hän vetäytyy keskustelusta pois.

Foorumin ylläpitäjä saapuu paikalle ottamaan samaan aikaan kantaa ja olemaan ottamatta kantaa. Riitatilanteessa ylläpidon tulisi toimia tällaisissa asioissa neutraalisti ja laittavan keskustelulle pisteen, mutta hänen toimintatapansa muuttuukin radikaalisti, kun neutraaliuden sijaan hän valitseekin puolensa. Viestiketju muuttuu välittömästi kirjoituksen aloittajan ohjauksesta ylläpidon täyteen ohjaukseen. Ylläpitäjä sotkee kirjoitukseensa samalla julkiset haukut kilpailun järjestävän Foorumin ulkoasusta ja "oudosta" toimintatavasta, epäsuorasti verraten niitä oman Fooruminsa ulkoasuun (mobiilikäyttäjäystävälliseksi mukautettuun sisältöön ja toimintatapoihin.

Täysjäsen saapuu takaisin rikastuttamaan jo ylläpidon täysohjauksessa olevaa keskustelua, nyt ladattuna tuntemattomien "tahojen paremmalla tietämyksellä", että kyse olisi rikollisesta toiminnasta. Samalla täysjäsen kertoo haluttomuutensa edes rekisteröityä kilpailun järjestämään foorumiin ennenkuin saa vastineen viestintuojalta näkemyksilleen.

Viestintuoja antaa oman sanallisesti terävöitetyn näkemyksensä asiasta ja toteaa lopuksi täysjäsenen olevan vapaa tekemään, miten itse asian itse parhaakseen näkee, perustuen Suomen perustuslakiin.

Ylläpito päättää lyödä pisteen omintakeisella tyylillään:
Todettuaan ykskantaan koko touhun rikolliseksi, näkemys vielä vahvistettiin dumppaamalla Finlex:stä rivikaupalla lakitekstiä referoiden samalla Finnfoton(?) tulkintaa asiasta. Siihen laitettiin mukaan vielä julistus kilpailun laittomuudesta ja isoin kirjaimin suositus koko Foorumin käyttäjäkunnalle pysymään kyseiseltä Foorumilta ja kilpailusta poissa sen rikollisen luonteen vuoksi, antaen kuva ja leima sekä viestintuojan, että kilpailun järjestäjän otsaan (molemmat ovat rikollisia). Ylläpitäjä lopulta lukitsi viestiketjun kokonaan, lupaillen aukaisua, kun toisen Foorumin kilpailun sääntöjä muutetaan. Viestiketju oli hengissä kokonaisuudessaan noin puoli vuorokautta.

Kymmenkunta tuntia myöhemmin Viestintuoja katsoi oman edun mukaiseksi poistaa tunnuksensa Foorumilta, oltuaan sitä ennen itsekin "täysjäsen".

Nyt, kun asiaa on pohdittu yön yli nukkuessakin, täytyy ihailla sitä luetun ymmärtämisen puutetta, jota Foorumin konkari ja täysjäsen osoittivat. Vaikka asiaa käsiteltiin "atomitasolla" saakka, viesti meni perille surkean huonosti ja molemmat pitivät näkemystänsä ainoana ja oikeana Ylläpidon lukkoon saakka.

Ylläpitäjä osoitti tällaisessa asiassa tasokkuutta, jota ei voi enää mitata - asteikko loppuu kesken. Toisen Foorumin ulkoasun ja aukeamisnopeuden julkinen mollaaminen on jo itsessään osoitus henkilön lähes täydestä harkintakyvyn puutteesta. Jos vertailuna on ylläpitäjän oma Foorumi kerta toisensa jälkeen, se on merkki kyvyttömyydestä katsoa asioita toisen näkökulmasta. Kuitenkin ylläpitäjä kysyy, eikö Foorumin haluta kehittyvän. Foorumia, jonka käyttäjäkunnasta löytyy ihmisiä, jotka eivät lukemaansa ymmärrä ja hyökkäävät heti, pilaavat maltillisten käyttäjien maineen samalla. Mitä ylläpitäjän toimiin tulee, tahto edes ehdottaa Foorumiin mitään kehitystä katoaa kokonaan. Onneksi on Foorumeita, jossa voi tuntea olonsa tervetulleeksi.

Miettikääpäs tätä hetken aikaa, mieluummin vähän pidempäänkin:
Foorumi on toimintamalliltaan kuin yksittäinen solu. Sen toimintaa ja elämää säätelee solun tuma (vrt. Ylläpitäjä), josta solun perimätieto (vrt. käyttäjät) löytyvät. Jos tuman perimätiedolle käy jotain perinpohjaisen pahaa, on tuma ohjelmoitu tuhoamaan itsensä, solua kantavan organismin (vrt. Foorumia tarjoava sivusto) suojelemiseksi. Aina ei näin käy ja tuma ei halua tai voi käynnistäkään itsetuhomekanismiaan, vaan alkaakin käyttäytymään virheellisesti ja muuttuu syöpäsoluksi. Organismi ei tee asialle mitään ensin, koska ei näe tapahtumaa vakavana ja käsittää solun osana itseään, mutta loppujen lopuksi virheellisestä solusta alkaa tulemaan rasite organismille, ja organismi alkaa voimaan pahoin. Jos tässä vaiheessa tätä solua ei poisteta, se joko muuttaa organismin lopullisesti kaltaisekseen tai tappaa sen.
Otsikko: Re: Kuinka hankkia vihamiehiä toisilla Foorumeilla?
Kirjoitti: J.Jäntti - torstai, 02.08.2007, 13:05
Minua ei sille Foorumille saa enää edes vieraaksi; kirjanmerkit sinne ovat hävitetty kaikista selaimistani. Onneksi heidän salamatutkansa ei ole saman henkilön ylläpidossa, jotta edes sitä voidaan referoida ilman tuskaa. Jos ikinä saan selville, että myös salamatutka kuuluu saman ylläpitäjän repertuaariin, loppuu luotto siihen tutkaan, kuin seinään.

Lainaus käyttäjältä: HadeOn ylivoimaista taistella kateutta vastaan.
Nyt jo siellä on kysytty ideoita fooruminsa parantamiseksi.

Se, onko tässä kyse kateudesta vai suuttumuksesta, että joku muu "yrittää samoille apajille", on vaikea päätellä, sillä Foorumin ylläpitäjä on hämmästyttävän hyvin saanut tuon asian pidettyä salassa. Keskusteluketjuun osallistunut Foorumin "täysjäsen" taas näyttää olevan loputtoman ylpeä saavutuksestaan ja tittelistään Foorumilla ja ilmeisesti on päätellyt, että hänen tittelinsä tarkoittaa "kaiken tietävä ja mielipiteet aina oikeat, joten turpa rullalle per---e!" ja toimii siinä uskossa vielä. Mitenhän mahtaa muuten olla; onkohan hän tehnyt avatar-kuvanaan olevan tultasyöksevän lohikäärme-animaation ihan itse vai onko vain hakenut sen jostain ja onko asiaan kysynyt asianosaisen lupaa?

Lainaus käyttäjältä: HadeOlen vakuuttunut, että sielläkin on kohta joku kilpailu, mutta miten se viedään läpi mobiilitason foorumilla on aivan toinen juttu.

On varmasti ajan kysymys, koska siellä järjestetään joku kilpailu. Palkinnon arvo varmasti hakkaa vähintään seitsenkertaisesti SSMyB:n kilpailun palkinnon (esim. Boltek-salamatutka vastaavaa) - onhan kyseessä mainosrahoitteinen yhteisö.

Lainaus käyttäjältä: HadeIhmisen näkökyky muuttuu radikaalisti viimeistään 30v----->ylöspäin. Tämän todistaa TVruudun ja PCmonitorin koon huima kasvu.

Tuo on yksi hyvä syy. Ihmisen näkökyky muuttuu iän myötä, mutta se ei ole ainoa syy, sillä nuorempi sukupolvi näkee vanhempaa paremmin jokatapauksessa. Syy ruutukokojen kasvuun on pääsääntöisesti tekniikan kehittyminen. Näytöt suurenevat, koska nykyiset koneiden näytönohjaimet kykenevät hyvin suuriin erottelutarkkuuksiin (resoluutioihin). Tämä tarkoittaa ruudulla esitettävän pinta-alan kasvua. Suurten resoluutioiden näyttäminen pienellä ruudulla tekisi ruudulla esitetyistä kuvakkeista ja normaalisti näkyvästä tekstistä erittäin pienikokoista, mikä jo nuoremmallakin näkökyvyllä alkaisi olemaan tuskastuttavaa katsottavaa. Isompi ruutu luo riittävän suuren pinta-alan, jotta ruudulla näytettävät asiat olisivat edelleenkin nähtävissä. Toinen syy on se, että katseluelämys on suoraan verrannollinen ruudun kokoon.

Lainaus käyttäjältä: HadeTunnen satakunta aikuista jotka ovat kokeilleet kommunikaattoria ja ovat siirtyneet takaisin kuljettamaan mukanaan "läppäriä" toteamuksella: "Silmät ei riitä".

Kommunikaattorista takaisin läppäriin siirtyneillä on myös useasti syynä "silmien riittämättömyyden" lisäksi myös se, että kommunikaattori ei vain pysty samaan, kuin läppäri.
Tuon Foorumin ylläpitäjän mantraksi muodostunut kritisointi toisten Foorumien sivujen raskaaseen avautumiseen ja mobiilikäytön järkähtämättömään perusteluun kuvastaa vain sitä, että kun heidän Foorumistaan on kursittu lähes kaikki potentiaalisestikin raskas materiaali pois muokkaamalla Foorumin teemasta pieni ja yksinkertainen, kaikkien muidenkin pitäisi seurata perässä, mutta samalla näytetään pitkää nenää ja lauleskellaan lällälläätä, että saatte opetella itse Fooruminne teemojen muokkaukset, emme aio paljastaa mitään yksityiskohtia.

Tuo Foorumin Mobiilivillitys perustunee siihen olettamukseen, että myrskybongarit voivat ukkosen keskeltäkin autostaan kertoilla Foorumiin terveisensä, missä ukkostaa. Sitä, onko sellaista tapahtunut siellä oikeasti, ei ole havaittavissa ja uskon vahvasti, että kun he pääsevät solun vierustalle tai edelle, heillä on varmasti tärkeämpääkin tekemistä, kuin kahlata kommunikaattorin ruudulta Foorumiin sisälle, kahlata oikealle alueelle, aloittaa uusi viestiketju (tai jatkaa vanhaa) ja alkaa rustaamaan terveisiään sinne. Ajatus on upea, ihailtava ja hatunnoston arvoinen muttei teknisesti yhtään toteutuskelpoinen vielä pitkään aikaan.

Lainaus käyttäjältä: HadeP.S.Kommunikaatoria käyttävät vain vanhempiensa ostovoimalla ostavat nuoret ja snobbavat aikuiset.
Ostovoimainen aikuisväestö satsaa suurempaan kuvaan.
Enpä ole törmännyt nuoremmalla polvella vielä kommunikaattoreihin, mutta paljon liikkuvat aikuiset ovat kohderyhmä. Toinen on yrityskäytössä olevat kommunikaattorit. Yrityskäyttö-kommunikaattorien käyttäjien moraalista onkin sitten kiinni, käyttävätkö he datayhteyksiä hupikäyttöön firman laskuun...
Otsikko: Re: Kuinka hankkia vihamiehiä toisilla Foorumeilla?
Kirjoitti: J.Jäntti - torstai, 02.08.2007, 17:10
Lainaus käyttäjältä: Hade - torstai, 02.08.2007, 15:52
SSMyB,ä (http://www.phpbbserver.com/myrskyseuranta/viewtopic.php?t=62&mforum=myrskyseuranta) on tapahtunut mielenkiintoinen asia, joku "rekkasi" itsensä sisään, pyytääkseen Adminia heittämään nikkinsä pihalle.

Kaikkeen se järkiparka riittää!!!

(http://www.cosgan.de/images/more/bigs/a170.gif)

Hehheh... Niinpä näkyi. Miksi hän edes rekisteröityi sinne, jos kerran hän ei Foorumiin edes halunnut alunperinkään?
Toinen vaihtoehto on, että käyttäjä totteli erään Foorumin, erään ylläpitäjän erästä suositusta.
Otsikko: Re: Kuinka hankkia vihamiehiä toisilla Foorumeilla?
Kirjoitti: J.Jäntti - torstai, 02.08.2007, 17:27
Lainaus käyttäjältä: Hade - torstai, 02.08.2007, 17:22
Todenäköisesti ideana oli se, että että oli tarkoitus vain rekata itsensä  sisään ja heittää itse itsensä ulos. Mutta phpBB,lä joutuu anomaan "esikunnasta vapautusta", sieltä ei niinvain lähdetä "käpykaartiin".

(http://www.cosgan.de/images/more/bigs/c013.gif)

Kaikkea sitä näkee. Se oli ensimmäinen kerta, kun tuollaiseen toimintaan törmää.  :)
Otsikko: Re: Kuinka hankkia vihamiehiä toisilla Foorumeilla?
Kirjoitti: Athlon10 - perjantai, 03.08.2007, 07:20
En voinut olla näkemättä tätä suhteellisen suppeaa näkemystä commuunihalosta ja foorumien tähtäämisestä mobiilikäyttäjäystävällisiksi. Communicator onkin vain Nokia:n näkemys matkapuhelimesta, jossa on kaikki tarpeellinen tien päälle ja miksei myös pilven päälle. On totta että commarin näyttö on auttamattoman pieni mutta sitä ei olekaan tarkoitus varmaankaan käyttää päätoimisena PC:n virkaa suorittavana laitteena, vai onko?

Kysyn nyt kun kerran mobiilisti surffailen myös tälläkin foorumilla (ilman communicatoria) kannettavalla jossa on bluetooth-yhteyden päässä matkapuhelin toimittamassa modeemin virkaa, että millä surffailen työaikana työpaikalla jos yhtiön tietokoneet ovat netin osalta käyttökiellossa? (kielto yleisesti tietoturvan vuoksi) En ole tien päälläkään enää niin "maalainen" että kannettava lepää pelkääjän paikalla kun kännykkä on ir-yhteydellä koneen kyljessä kiinni ja kone verkossa surffaillen ukkostutkilla yms foorumeilla. Eikä tulisi mieleenikään käyttää pelkkää kännykkää surffaamiseen XD Pois se minusta =)

Miten surffaaminen sitten on mahdollista ilman kannettavaa ja commaria autossa? (www.cartft.com (http://www.cartft.com)) 8)
Otsikko: Re: Kuinka hankkia vihamiehiä toisilla Foorumeilla?
Kirjoitti: J.Jäntti - perjantai, 03.08.2007, 11:36
Lainaus käyttäjältä: Athlon10 - perjantai, 03.08.2007, 07:20
En voinut olla näkemättä tätä suhteellisen suppeaa näkemystä commuunihalosta ja foorumien tähtäämisestä mobiilikäyttäjäystävällisiksi. Communicator onkin vain Nokia:n näkemys matkapuhelimesta, jossa on kaikki tarpeellinen tien päälle ja miksei myös pilven päälle. On totta että commarin näyttö on auttamattoman pieni mutta sitä ei olekaan tarkoitus varmaankaan käyttää päätoimisena PC:n virkaa suorittavana laitteena, vai onko?

Heh... Se saattaa näyttää suppealta. Aihetta on käsitelty, käännelty ja katseltu eri kulmista kuin rubiikin kuutiota täällä. Koko tämä mobiilikeskustelu on lähtenyt siitä, että ulkopuolisten kuvien ja hymiöiden esittäminen eräällä foorumilla ns. satuttaa kommunikaattorikäyttäjiä, kun palvelu hidastuu ja kyseisessä asiassa vielä annettiin ymmärtää, että käytössä on Nokia Communicatorin oma selain. Samalla annettiin ymmärtää, että tällaiseksi haluttaisiin kaikki muutkin foorumit tai ne olisivat sanalla sanoen pa***ja ja esitettiin hyvin vakuuttavia näyttöjä siitä, että Communicatorin selain oli käytössä osalla käyttäjistä. Näkemys siitä, että sillä olisi tarkoitus mennä foorumiin, navigoida ja naputella viestejä sitä kautta sinne, eli nimenomaan käyttää Communicatoria kannettavan koneen korvaajana oli aika vahva ja siihen me täällä lähinnä keskityimme.

Lainaus käyttäjältä: Athlon10
Kysyn nyt kun kerran mobiilisti surffailen myös tälläkin foorumilla (ilman communicatoria) kannettavalla jossa on bluetooth-yhteyden päässä matkapuhelin toimittamassa modeemin virkaa, että millä surffailen työaikana työpaikalla jos yhtiön tietokoneet ovat netin osalta käyttökiellossa? (kielto yleisesti tietoturvan vuoksi)

Kyse ei missään nimessä ole kampanja mobiilidataa vastaan. Itsellänikin on autossa oma puhelin pelkkää bluetoothin läpi toteutettua internet-yhteyttä varten ja se on todella hyödyllinen ja ainakin minulle riittävän nopea, jos jossain on käytävä. Jos työpaikalla on tietoturvan takia surffaaminen kiellettyä, ei kovin paljoa vaihtoehtoja ole. Kannettava + bluetooth-puhelin on täysin käyttökelpoinen ratkaisu silloin ja sivustot avautuvat, vaikka mitään 8M/1M-yhteyttä ei olekaan.

Lainaus käyttäjältä: Athlon10En ole tien päälläkään enää niin "maalainen" että kannettava lepää pelkääjän paikalla kun kännykkä on ir-yhteydellä koneen kyljessä kiinni ja kone verkossa surffaillen ukkostutkilla yms foorumeilla. Eikä tulisi mieleenikään käyttää pelkkää kännykkää surffaamiseen XD Pois se minusta =)

Kännyköiden omat selaimet ovat sikäli erikoisia tapauksia, että ne ovat jääneet vieläkin pahasti WAP-aikakauteen. Vaikka WAP-sivuja onkin olemassa, ei niiden käyttöaste liene lähelläkään tavallisen webin käyttöastetta. Jos jollakin on masokistisia taipumuksia scrollata 128x128 pikseliä suurelta kännykän näytöltä vaikka jotain foorumia ja vielä kyetä vastaamaan viesteihin sieltä, niin siitä vain.  ;D

Lainaus käyttäjältä: Athlon10
Miten surffaaminen sitten on mahdollista ilman kannettavaa ja commaria autossa? (www.cartft.com (http://www.cartft.com)) 8)

Nuo ovat upeita viritelmiä autoon, kuin autoon, mutta se säätämisen määrä on aika hirveä. Jos on mahdollisuus surffata netissä muullakin tavalla, kuin koko auton kojelaudan muuttaminen ensin, sitä kannattaa harkita - etenkin, jos kannettava löytyy  ;)
Otsikko: Re: Kuinka hankkia vihamiehiä toisilla Foorumeilla?
Kirjoitti: Athlon10 - perjantai, 03.08.2007, 19:17
Mielenkiintoista, tätä koko jupakkaa olisi voinut lähteä selvittämään kyseenalaistamalla "epävirallinen" käsitys siitä että foorumilla x mobiilikäyttäjät käyttävät commaria? Ammattini on tuonut kyvyn kehittää herkullisia keskusteluja kyseenalaistamalla jotain yksittäistä asiaa. Eikä siitä ole alkanut tappelemaan lähteä, kunhan pitää asialinjan päällä niin saa paljon enemmän vastauksia kuin "ohjastamalla laivan" heti karille.

Kyseenalaistamalla asioita ihminen ei ole lainkaan niin hukassa kun taasen valtaosa ihmisistä, jotka kuulemalla asioita (ml. p**kapuheet) luottavat kuulemaansa eikä koskaan kysy että miksi se on näin? Onhan se elämä tietty helppoa kun on ihmiset jotka miettivät puolestamme mutta kyllä minä siitä huolimatta käytän omaa tietämystäni ja ennen kaikkea omia aivojani siihen tarkoitukseen.

Oletetaan että tiedämme mobiilidatan keskeisimmät "imurointinopeudet" ja mietimme, kuinka nopeasti esim GPRS-käyttäjä (ei EDGE/3G) tuhlaa aikaansa foorumin keskusteluun käyttäjänä jolla tietämyksensä ansiosta on kannettava ja kännykkä. Hänen tietämyksensä ei riitä ottamaan kannettavan selaimesta pois asetusta kuvien latauksesta, eikä hän viitsi rekisteröityä palveluun jotta hän voisi ehkä mahdollisesti saada pois avatarit ladattavien objektien listalta. Saa olla aikamoinen ukkosfriikki että on aikaa / resursseja odottaa täysmittaisen keskustelun avautumista avatareineen / ulkopuolisten hymiöineen kannettavan näytölle. Puhumattakaan muutaman vuoden takainen GSM-data joka ei tainnut olla eden yhtä kiloa sekunnille ;D
Onhan se tietty rajoittavaa olla hyödyksi kaikille käyttäjille mutta ottaen huomioon kuitenkin sen että nopealla yhteydellä (kaapeli/ADSL) selain pystyy myös nopeasti tekemään ratkaisun siitä, että jonkin ulkopuolisen sivuston tarjoaman objektin saaminen toiselle sivulle ei jostain syystä toimi, jolloin selain ei edes yritä ladata sitä näytölle. Olen huomannut sen että GPRS-yhteydellä jo tällaisen päätöksen teko on hidasta ja käyttäjän hermoja ajatellen hyvin kannattamatonta.
Otsikko: Re: Kuinka hankkia vihamiehiä toisilla Foorumeilla?
Kirjoitti: J.Jäntti - perjantai, 03.08.2007, 22:58
Lainaus käyttäjältä: Athlon10 - perjantai, 03.08.2007, 19:17
Mielenkiintoista, tätä koko jupakkaa olisi voinut lähteä selvittämään kyseenalaistamalla "epävirallinen" käsitys siitä että foorumilla x mobiilikäyttäjät käyttävät commaria? Ammattini on tuonut kyvyn kehittää herkullisia keskusteluja kyseenalaistamalla jotain yksittäistä asiaa. Eikä siitä ole alkanut tappelemaan lähteä, kunhan pitää asialinjan päällä niin saa paljon enemmän vastauksia kuin "ohjastamalla laivan" heti karille.

Esimerkkitapauksemme käytti oman sivustonsa statistiikkaa, josta jollain otannalla saatiin listattua potentiaaliset mobiilikäyttäjät ilmeisesti ulospäin kulkevan liikenteen nopeutta ja selaimen Referer-ilmoituksia listaamalla (kaikki ne selaimet, joita heidän järjestelmänsä ei tuntenut, oletettiin automaattisesti olevan mobiilikäyttäjiä). Asialinjalla onkin tarkoitus pysyäkin, kun debatti käy kuumana. Tässä tilanteessa kunnollista ja asiallista debattia ei saatu aikaan, koska debatin toinen osapuoli otti kannan, että hänen tietonsa, statistiikkansa ja mielipiteensä ovat absoluuttisia ja käytännössä purki raivonsa tänne, lähti eikä palannut enää jatkamaan. Tätä "laivaa" ei vain ohjastettu karille, se ohjastettiin silmät sidottuna suoraan sisämaahan.

Lainaus käyttäjältä: Athlon10
Kyseenalaistamalla asioita ihminen ei ole lainkaan niin hukassa kun taasen valtaosa ihmisistä, jotka kuulemalla asioita (ml. p**kapuheet) luottavat kuulemaansa eikä koskaan kysy että miksi se on näin? Onhan se elämä tietty helppoa kun on ihmiset jotka miettivät puolestamme mutta kyllä minä siitä huolimatta käytän omaa tietämystäni ja ennen kaikkea omia aivojani siihen tarkoitukseen.

Tunnen pari ihmistä lähipiiristäni, joilla on taipumus juuri mainitsemaasi asiaan (pa**apuheen kuuntelu ja sen ottaminen (ainoana oikeana) totuutena). Pahinta on se, että kun kyseinen henkilö päätyy keskustelemaan kanssani, lopputuloksena saattaa olla yhden asianhaaran loputon käsittely, eikä valmista tule ollenkaan.

Lainaus käyttäjältä: Athlon10
Oletetaan että tiedämme mobiilidatan keskeisimmät "imurointinopeudet" ja mietimme, kuinka nopeasti esim GPRS-käyttäjä (ei EDGE/3G) tuhlaa aikaansa foorumin keskusteluun käyttäjänä jolla tietämyksensä ansiosta on kannettava ja kännykkä. Hänen tietämyksensä ei riitä ottamaan kannettavan selaimesta pois asetusta kuvien latauksesta, eikä hän viitsi rekisteröityä palveluun jotta hän voisi ehkä mahdollisesti saada pois avatarit ladattavien objektien listalta. Saa olla aikamoinen ukkosfriikki että on aikaa / resursseja odottaa täysmittaisen keskustelun avautumista avatareineen / ulkopuolisten hymiöineen kannettavan näytölle. Puhumattakaan muutaman vuoden takainen GSM-data joka ei tainnut olla eden yhtä kiloa sekunnille ;D

Täsmälleen näin. On sananmukaisesti "p***e edellä puuhun kapuamista" laittaa koko Foorumia koskeva kielto ulkopuolisista hymiöistä ja kuvista voimaan. Tästäkin huolimatta Avatar-kuvat sallitaan tietyllä pikseli- ja kilotavurajoituksilla ja ne ladataan kauttarantain viestiketjun koosta, selaimen asetuksista ja Foorumin ohjelman omista toiminnoista riippuen mahdollisesti vielä useaan otteeseen koneelle. Sekin hidastaa, jos ei ole tietoinen, mistä kaikenlaiset lisäkilkkeet foorumissa voi poistaa käytöstä (jos voi).

Sitäpaitsi myrskybongauksessa tulee väistämättä tarpeen (rekisteröityä) ja kirjautua, jos haluaa ilmoittaa, missä salamoi. Jos taas haluaa vain tiedon siitä, missä salamoi, on Foorumi toivottoman hidas siihen tarkoitukseen. Yleensä henkilö, joka ilmoittaa salamoinnista on ensin käynyt ihailemassa salamointia hetken ja sitten vasta menee tohkeissaan foorumille kirjoittamaan. Bongari tarvitsee tuoreinta mahdollisinta tietoa, muutoin bongaus menee kuolleitten ukkossolujen ja Cumulonimbus-pilvien tuloksettomaksi jahtaamiseksi. Se on valitettava fakta.

Lainaus käyttäjältä: Athlon10
Onhan se tietty rajoittavaa olla hyödyksi kaikille käyttäjille mutta ottaen huomioon kuitenkin sen että nopealla yhteydellä (kaapeli/ADSL) selain pystyy myös nopeasti tekemään ratkaisun siitä, että jonkin ulkopuolisen sivuston tarjoaman objektin saaminen toiselle sivulle ei jostain syystä toimi, jolloin selain ei edes yritä ladata sitä näytölle. Olen huomannut sen että GPRS-yhteydellä jo tällaisen päätöksen teko on hidasta ja käyttäjän hermoja ajatellen hyvin kannattamatonta.

Totta, mutta globaali kielto toimii pahimmassa tapauksessa foorumin omia käyttäjiä vastaan, etenkin tilanteessa, jossa asiaa ei ole käsitelty foorumilla koskaan aiemmin, mutta potentiaalia olisi ollut keskustelulle aiemmin. Kun foorumia aletaan perustamaan, tulee valmiina olla selvät linjaukset siitä, minkälaiselle käyttäjäryhmäenemmistölle palvelua tuotetaan, mitkä asiat ovat hyväksyttävissä ja mitkä kielletään. Muussa tapauksessa luodaan pieni nippu ohjeita, joille annetaan liikkumavaraa. Kun foorumi kasvaa ja alkaa elämään, ohjeiston ulkopuolisia asioita alkaa tapahtumaan. Jos ylläpito toimii puolifasistisella otteella ja havaitsee tällaista toimintaa, joku saa varmana turpiinsa ylläpidon parhaaksi katsomalla tavalla. Vasta, kun asiaa puidaan toisilla foorumeilla julkisesti paheksuen, ylläpito suorittaa nopeita muutoksia ohjeistukseen ja käden heilautuksella kuittaa koko tapahtuman. Tätä on tapahtunut, tosin ei täällä.
Otsikko: Re: Kuinka hankkia vihamiehiä toisilla Foorumeilla?
Kirjoitti: Athlon10 - perjantai, 03.08.2007, 23:58
Miten muuten tällä foorumilla on toteutettu reaaliaikainen ukkoshavainnointi? muutamilla saiteilla on tarjolla chatia tai sitten omatoimisuudella IRC-verkkoon jollekin asianmukaiselle kanavalle. Onko tällä foorumilla olemassa vastaavaa pohjaa vai ollaanko yhteyksissä messengerin kautta vai miten?

Tuli tuossa se vielä mieleen grafiikan käytöstä foorumilla tai millä tahansa verkossa olevalla sivulla että miksei oletuksena sitten voisi karsia avatarien käyttöä tai muuta "joulukuusikilkettä"? Onhan se hienoa että saadaan omalle sivustolle hiukan bling blingiä mutta en kyllä enää omalle kohdalle toivoisi irkki-galtsu (http://irc-galleria.net) -tyyppistä monen sekavaa kirjoa. Olen tietty itsekin joskus koodaillut sivuja ja myönnetään, ensimmäiset sivustot oli enemmänkin täynnä kuvaa kun tekstiä. Nykyään, kun sivustoja ruuvaan niin höystän enemmänkin koodilla kun kuvilla. Syksyllä (myöhemmin) julkistan sivustoni, kunhan domain on saatu ja palvelimen ylläpitäjä saanut omat kuviot kuntoon.
Sivustopohjana käytän joomla (http://www.joomlaportal.fi) -typpistä sivustoa, mihin saa survottua periaatteessa kaiken tarvittavan. (ja vähän lisäksikin) ;) Ja sivustossa on ensisijassa ajateltu niitä käyttäjiä, joilla kaistaa on "rajoitetusti". Mikäs sen parempaa että oikeat laajakaistojen käyttäjät saavat informaationsa heti näytölle, eikä sitten joskus....
Otsikko: Re: Kuinka hankkia vihamiehiä toisilla Foorumeilla?
Kirjoitti: J.Jäntti - lauantai, 04.08.2007, 07:30
Lainaus käyttäjältä: Athlon10 - perjantai, 03.08.2007, 23:58
Miten muuten tällä foorumilla on toteutettu reaaliaikainen ukkoshavainnointi? muutamilla saiteilla on tarjolla chatia tai sitten omatoimisuudella IRC-verkkoon jollekin asianmukaiselle kanavalle. Onko tällä foorumilla olemassa vastaavaa pohjaa vai ollaanko yhteyksissä messengerin kautta vai miten?

Sivustomme on vasta alkutekijöissään ja on koko ajan suunnittelun alla. Chat-ominaisuutta harkitaan foorumille heti, kun käyttäjämäärä alkaa olemaan kohdillaan. Tällä hetkellä reaaliaikaisen ukkoshavainnoinnin suorittaa Salamatutka-sivumme. Valitettavasti tutkani toiminta on tutkalaitteiston sijainnin takia rajallinen, eikä ole vertailukelpoinen vielä oikeastaan mihinkään muuhun tutkasivun kanssa. Tämä sivu on ollut kokonaisuudessaan pystyssä suunnilleen kaksi vuotta, josta tämä foorumi on ollut olemassa alle vuoden (ja tällä alustalla se on ollut 3.3.2007 alkaen).
Kunhan saamme suurimman muutoksen läpi, alamme tarkistelemaan chatin käyttömahdollisuutta.

Lainaus käyttäjältä: Athlon10
Tuli tuossa se vielä mieleen grafiikan käytöstä foorumilla tai millä tahansa verkossa olevalla sivulla että miksei oletuksena sitten voisi karsia avatarien käyttöä tai muuta "joulukuusikilkettä"? Onhan se hienoa että saadaan omalle sivustolle hiukan bling blingiä mutta en kyllä enää omalle kohdalle toivoisi irkki-galtsu (http://irc-galleria.net) -tyyppistä monen sekavaa kirjoa.
Ilmeisesti yleisen käsityksen mukaan perus-HTML-sivu mustavalkoisine sisältöineen on pidemmän päälle hyvin tylsää katsottavaa. Olen itse tehnyt turhankin suuren aloituskuvan sivuilleni (root-index:in siis) ja sen avaamiseen menee luvattoman paljon aikaa. Sivu toimii kielivalintapaikkana. Englanninkieliset sivut ovat tilastollisesti niin onnettoman vähäisessä käytössä, että suljen ne todennäköisesti Syyskuussa kokonaan ja lopullisesti. Olen huomannut, ettei ulkomaisia instansseja juurikaan kiinnosta toisen maan paikallinen sää. Syy on luultavimmin sama, kuin täälläkin päässä. En minäkään ole hirveämmin kiinnostunut Houstonin jonkin kaupunginosan säätilasta, kun se ei palvele minua, kuin statistiikan nimissä korkeintaan. Ulkomaiset kävijät tarkistavat Helsinki-Vantaan (tai muun kaupungin) lentokentän sään todennäköisemmin. Se, ketä sivu palvelee enemmän, on kotimaiset kävijät.

Lainaus käyttäjältä: Athlon10
Olen tietty itsekin joskus koodaillut sivuja ja myönnetään, ensimmäiset sivustot oli enemmänkin täynnä kuvaa kun tekstiä. Nykyään, kun sivustoja ruuvaan niin höystän enemmänkin koodilla kun kuvilla. Syksyllä (myöhemmin) julkistan sivustoni, kunhan domain on saatu ja palvelimen ylläpitäjä saanut omat kuviot kuntoon.
Sivustopohjana käytän joomla (http://www.joomlaportal.fi) -typpistä sivustoa, mihin saa survottua periaatteessa kaiken tarvittavan. (ja vähän lisäksikin) ;) Ja sivustossa on ensisijassa ajateltu niitä käyttäjiä, joilla kaistaa on "rajoitetusti". Mikäs sen parempaa että oikeat laajakaistojen käyttäjät saavat informaationsa heti näytölle, eikä sitten joskus....

Eli olet tehnyt joskus samanlaisiaJotain tuollaista CMS:n kaltaista kokonaisuutta olen itsekin vähän miettinyt käyttäväni, kun sivustoni uuden ilmeen nostan ylös. Kaikki edellytykset sellaisen käyttöönottoon on jo olemassa. Se, mikä vähän hirvittää hommaan ryhtymisessä on se, kuinka hyvin saan ulkoasun taipumaan haluamakseni ja kuinka helposti/vaikeasti asioita saadaan muutettua siinä. Häpeillen myönnän sortuneeni käyttämään sivuillani FrontPagea, kun ei tuo "raakakoodaus" ole siitä vahvimmasta päästä. :-[  Joomla! ja Mambo (eivätkös ensiksi mainittu irronnut omaksi projektikseen?) tarjoavat julkaisuun moninkertaisesti paremmat mahdollisuudet, mutta opiskeltavaa sille saralle on tulossa niin paljon, että pitänee varmaan alkaa hakemaan paketti särkylääkettä apteekista, kun alkaa opettelemaan. Emäntäni sanoisi tähän varmasti jotain sellaista, että "olet taas siellä koneen äärellä kuukausikaupalla sitten"; hyväntahtoisesti, tosin. ;D
Otsikko: Foorumin oletuskieli?
Kirjoitti: Athlon10 - sunnuntai, 05.08.2007, 04:26
Lainaus käyttäjältä: J.Jäntti - lauantai, 04.08.2007, 07:30
Sivustomme on vasta alkutekijöissään ja on koko ajan suunnittelun alla. Chat-ominaisuutta harkitaan foorumille heti, kun käyttäjämäärä alkaa olemaan kohdillaan. Tällä hetkellä reaaliaikaisen ukkoshavainnoinnin suorittaa Salamatutka-sivumme. Valitettavasti tutkani toiminta on tutkalaitteiston sijainnin takia rajallinen, eikä ole vertailukelpoinen vielä oikeastaan mihinkään muuhun tutkasivun kanssa. Tämä sivu on ollut kokonaisuudessaan pystyssä suunnilleen kaksi vuotta, josta tämä foorumi on ollut olemassa alle vuoden (ja tällä alustalla se on ollut 3.3.2007 alkaen).
Kunhan saamme suurimman muutoksen läpi, alamme tarkistelemaan chatin käyttömahdollisuutta.
Ilmeisesti yleisen käsityksen mukaan perus-HTML-sivu mustavalkoisine sisältöineen on pidemmän päälle hyvin tylsää katsottavaa. Olen itse tehnyt turhankin suuren aloituskuvan sivuilleni (root-index:in siis) ja sen avaamiseen menee luvattoman paljon aikaa. Sivu toimii kielivalintapaikkana. Englanninkieliset sivut ovat tilastollisesti niin onnettoman vähäisessä käytössä, että suljen ne todennäköisesti Syyskuussa kokonaan ja lopullisesti. Olen huomannut, ettei ulkomaisia instansseja juurikaan kiinnosta toisen maan paikallinen sää. Syy on luultavimmin sama, kuin täälläkin päässä. En minäkään ole hirveämmin kiinnostunut Houstonin jonkin kaupunginosan säätilasta, kun se ei palvele minua, kuin statistiikan nimissä korkeintaan. Ulkomaiset kävijät tarkistavat Helsinki-Vantaan (tai muun kaupungin) lentokentän sään todennäköisemmin. Se, ketä sivu palvelee enemmän, on kotimaiset kävijät.

Eli olet tehnyt joskus samanlaisiaJotain tuollaista CMS:n kaltaista kokonaisuutta olen itsekin vähän miettinyt käyttäväni, kun sivustoni uuden ilmeen nostan ylös. Kaikki edellytykset sellaisen käyttöönottoon on jo olemassa. Se, mikä vähän hirvittää hommaan ryhtymisessä on se, kuinka hyvin saan ulkoasun taipumaan haluamakseni ja kuinka helposti/vaikeasti asioita saadaan muutettua siinä. Häpeillen myönnän sortuneeni käyttämään sivuillani FrontPagea, kun ei tuo "raakakoodaus" ole siitä vahvimmasta päästä. :-[  Joomla! ja Mambo (eivätkös ensiksi mainittu irronnut omaksi projektikseen?) tarjoavat julkaisuun moninkertaisesti paremmat mahdollisuudet, mutta opiskeltavaa sille saralle on tulossa niin paljon, että pitänee varmaan alkaa hakemaan paketti särkylääkettä apteekista, kun alkaa opettelemaan. Emäntäni sanoisi tähän varmasti jotain sellaista, että "olet taas siellä koneen äärellä kuukausikaupalla sitten"; hyväntahtoisesti, tosin. ;D


Mietin jo hetken aikaa että missä kohtaa foorumia oli puhetta etusivun muuttamisessa suomen kieliseksi, mutta tästähän tämä löytyikin. :D Miten on foorumin kanssa? Meneekö se oletuksena suomenkieliseksi vai pysytteleekö se "globaalina"?

Joomla alkaa olla siinä vaiheessa että sen voi saada jopa tavalliselle käyttäjälle perussimppelinä ohjelmistona (suomeksikin). Eikä FrontPagen käytössä mitään hävettävää ole, samasta olen itsekin aloitellut ja ajan myötä, kun koodi tuli tutuksi niin vaihdoin macromedian (nyk. Adoben) tarjoamaan Dreamweaveriin.  Joomla on ihan hauska opeteltava ja enemmänkin sen kanssa menee olutta ja sipsii sen sijaan että hihna sutii tyhjää ja sen takia joutuisi syömään aamumurojen tavoin buranaa suoraan lautaselta. vedellä höystettynä.
Parhaimpina ominaisuuksina pidän sitä että myös ulkopuoliset sivut saa ilman kummempaa vääntöä upotettua tähän julkaisujärjestelmään. Tämä foorumikin on helppo upottaa, kuin osaksi tätä koko järjestelmää. Sivustolla voidaan sisäänkirjautuneille esittää tarkempaa tietoa jostakin tai sitten sivustolle sisäänkirjautuneet ovat oikeutettuja käyttämään tutkaa / foorumia. Itselläni ei varmaan tule olemaan mitään "Roskaa vai Rautaa?" -tyyppistä asiaa enempää omalla sivustollani mutta aika näyttää. Palikathan on jo olemassa :)

P.S. Oma emäntäni on tyytyväinen, kun olen kotona ruuvaamassa päätteen ääressä, enkä radalla pyörimässä yötä myöten ;)
Otsikko: Re: Foorumin oletuskieli?
Kirjoitti: J.Jäntti - sunnuntai, 05.08.2007, 13:19
Lainaus käyttäjältä: Athlon10 - sunnuntai, 05.08.2007, 04:26
Mietin jo hetken aikaa että missä kohtaa foorumia oli puhetta etusivun muuttamisessa suomen kieliseksi, mutta tästähän tämä löytyikin. :D Miten on foorumin kanssa? Meneekö se oletuksena suomenkieliseksi vai pysytteleekö se "globaalina"?

Foorumia koskee sama periaate - englanninkielinen osio heitetään roskakoriin ja foorumin kielestä tulee oletusarvoisesti suomenkielinen.

Lainaus käyttäjältä: Athlon10
Joomla alkaa olla siinä vaiheessa että sen voi saada jopa tavalliselle käyttäjälle perussimppelinä ohjelmistona (suomeksikin). Eikä FrontPagen käytössä mitään hävettävää ole, samasta olen itsekin aloitellut ja ajan myötä, kun koodi tuli tutuksi niin vaihdoin macromedian (nyk. Adoben) tarjoamaan Dreamweaveriin.  Joomla on ihan hauska opeteltava ja enemmänkin sen kanssa menee olutta ja sipsii sen sijaan että hihna sutii tyhjää ja sen takia joutuisi syömään aamumurojen tavoin buranaa suoraan lautaselta. vedellä höystettynä.

Uskon, että sivustoni jatkaa staattisen HTML:n pohjalla vielä pitkään. Itse hakkaan vielä päätä pöytään tuon Joomla!/Mambo-asian tiimoilta ) ja luultavasti teen hakkaamista vielä pitkään, koska sivuston saaminen sellaisen näköiseksi, jonka ITSE haluaa, on näemmä ison työn takana (tai sitten olen oikeasti jättänyt jotain huomiotta). Minulla on juuri tuo "hihna sutii tyhjää"-tilanne päällä juuri tällä hetkellä, kun en ole päässyt opiskelua aloittamaan vielä kunnolla.

Lainaus käyttäjältä: Athlon10
Parhaimpina ominaisuuksina pidän sitä että myös ulkopuoliset sivut saa ilman kummempaa vääntöä upotettua tähän julkaisujärjestelmään. Tämä foorumikin on helppo upottaa, kuin osaksi tätä koko järjestelmää. Sivustolla voidaan sisäänkirjautuneille esittää tarkempaa tietoa jostakin tai sitten sivustolle sisäänkirjautuneet ovat oikeutettuja käyttämään tutkaa / foorumia. Itselläni ei varmaan tule olemaan mitään "Roskaa vai Rautaa?" -tyyppistä asiaa enempää omalla sivustollani mutta aika näyttää. Palikathan on jo olemassa :)

P.S. Oma emäntäni on tyytyväinen, kun olen kotona ruuvaamassa päätteen ääressä, enkä radalla pyörimässä yötä myöten ;)

Sivustoni tarkoitus on olla avoin kaikille, koska olen "päässäni simuloinut" oman sivujeni tilanteen. Jos sääasemani tai tutkani tietoja laitettaisiin kirjautumisen alle, se ei edistäisi sivujeni tunnettavuutta ja saattaisi olla pahaksikin. Puhun nyt siis vain omien sivujeni sisällöstä, en globaalisti :)  Hieno ominaisuus tuo on kaikesta huolimatta ja sille on varmasti käyttöäkin joissakin sivustoissa. Jos opin noista kahdesta julkaisualustasta yhtään mitään ja saan sillä jotain aikaankin, niin sitten voin katsoa, miten saan sivustoni toimimaan sen alla. Harjoittelua ja opiskelua se vaatii paljon vielä tässä vaiheessa, että oppii hahmottamaan, mikä muutos vaikuttaa minnekin sivustolla.
Otsikko: Joomlasta..
Kirjoitti: Athlon10 - sunnuntai, 05.08.2007, 20:59
Lainaus käyttäjältä: J.Jäntti
Foorumia koskee sama periaate - englanninkielinen osio heitetään roskakoriin ja foorumin kielestä tulee oletusarvoisesti suomenkielinen.

Ok.

Lainaus käyttäjältä: J.Jäntti
Uskon, että sivustoni jatkaa staattisen HTML:n pohjalla vielä pitkään. Itse hakkaan vielä päätä pöytään tuon Joomla!/Mambo-asian tiimoilta ) ja luultavasti teen hakkaamista vielä pitkään, koska sivuston saaminen sellaisen näköiseksi, jonka ITSE haluaa, on näemmä ison työn takana (tai sitten olen oikeasti jättänyt jotain huomiotta). Minulla on juuri tuo "hihna sutii tyhjää"-tilanne päällä juuri tällä hetkellä, kun en ole päässyt opiskelua aloittamaan vielä kunnolla.

Mikäs kiire tässä "valmiissa" maailmassa? ;)
Onko kyse sitten enemmänkin siitä että sivustolle ei ole olemassa sitä omalta näyttävää grafiikkaa?
Onhan se tietty omalla tavallaan tyhmää käyttää toisen tekemää sivupohjaa kun voi kerran tehdä omankin. Mutta ilmaisissa on onneksi se hyvä puoli, että niitä valmiita sivupohjia on toteutettu samalla periaatteella kun itse julkaisujärjestelmäkin (GPL).

Lainaus käyttäjältä: J.Jäntti
Sivustoni tarkoitus on olla avoin kaikille, koska olen "päässäni simuloinut" oman sivujeni tilanteen. Jos sääasemani tai tutkani tietoja laitettaisiin kirjautumisen alle, se ei edistäisi sivujeni tunnettavuutta ja saattaisi olla pahaksikin. Puhun nyt siis vain omien sivujeni sisällöstä, en globaalisti :)  Hieno ominaisuus tuo on kaikesta huolimatta ja sille on varmasti käyttöäkin joissakin sivustoissa. Jos opin noista kahdesta julkaisualustasta yhtään mitään ja saan sillä jotain aikaankin, niin sitten voin katsoa, miten saan sivustoni toimimaan sen alla. Harjoittelua ja opiskelua se vaatii paljon vielä tässä vaiheessa, että oppii hahmottamaan, mikä muutos vaikuttaa minnekin sivustolla.

Joo, sitä en olisi epäillyt hetkeäkään. Kyllä siitä turvallisuudesta on hyvä pitää kiinni myös "suuressa ja tuntemattomassakin". Tarkoitin vain, että on hyvä ominaisuus ettei trollit tule pelkästään provosoimaan chatiin tai botit valtaamaan sivustoa/foorumia viagra-mainoksilla tai vastaavilla.
Sen verran tiedän verhotuista syistä Mambo:lla että Joomla irtosi omaksi projektikseen kun mambolla alkoi raha haisee jossain määrin sieraimissa. Toisaalta, sivupohjia saa edelleen molempiin ilmaiseksi ja melko kivuttomasti saa myös mambon sivupohjan joomlaan. Tässä (http://www.joomlaos.de) on aika lailla kattava sivusto sivupohjia.
Otsikko: Re: Joomlasta..
Kirjoitti: J.Jäntti - maanantai, 06.08.2007, 08:38
Lainaus käyttäjältä: Athlon10 - sunnuntai, 05.08.2007, 20:59
Onko kyse sitten enemmänkin siitä että sivustolle ei ole olemassa sitä omalta näyttävää grafiikkaa?

Pääosin kyse on juuri siitä. Haluaisin saada rakennettua sivuston sellaiseksi, että itse voin määrätä, minkä näköinen sivu on. Näen sen hyvin haasteellisena, että koko sivuston sisällön ylläpito on hajautunut niin paljon, etten saa ainakaan vielä täyttä tolkkua, mikä osa ohjaa mitäkin kohtaa sivustosta.

Lainaus käyttäjältä: Athlon10
Onhan se tietty omalla tavallaan tyhmää käyttää toisen tekemää sivupohjaa kun voi kerran tehdä omankin. Mutta ilmaisissa on onneksi se hyvä puoli, että niitä valmiita sivupohjia on toteutettu samalla periaatteella kun itse julkaisujärjestelmäkin (GPL).

Naulankantaan. Haluan vain sivuni sellaiseksi, että itsellekin jäisi varma tunne siitä, että se on minun tekemä, oma sivuni, eikä "jonkun toisen" rustaama kokonaisuus. Sellaisesta jää ainakin allekirjoittaneella herkästi tunne, että olisi melkein varastanut toisen henkilön sivut ja tehnyt siitä oman versionsa ja sitä kautta mennyt siitä, missä aita on matalin.

Lainaus käyttäjältä: Athlon10
Sen verran tiedän verhotuista syistä Mambo:lla että Joomla irtosi omaksi projektikseen kun mambolla alkoi raha haisee jossain määrin sieraimissa. Toisaalta, sivupohjia saa edelleen molempiin ilmaiseksi ja melko kivuttomasti saa myös mambon sivupohjan joomlaan. Tässä (http://www.joomlaos.de) on aika lailla kattava sivusto sivupohjia.

Tiesin kyllä, että joku syy Joomla!:n irtoamiselle Mambosta oli, mutta että tuollainen vielä... Ihmisen ahneus on varsin ikävä piirre, etenkin, jos mennään ilmaispohjalta ihan vastakkaiseen suuntaan. Toisaalta, Joomla! on onnistunut tietyllä tavalla verrattuna Mamboon: Yritin tuossa asennella Mambo 4.6:sta testikoneeseen. Homma tyssäsi siihen, että web-asennus alkoi puhumaan hepreaa MySQL-moottorille, eikä saanut luotua tarvittavia tauluja. Katson, jos saan 4.6.2:n toimimaan, mutta jos en saa, keskityn täysillä Joomla!:an, joka asentui vailla mitään ongelmia. Kiitos linkistä, katselen niitä, kun olen saanut katsottua, onko Mambosta mihinkään.
Otsikko: Joomla
Kirjoitti: Athlon10 - maanantai, 06.08.2007, 09:19
Lainaus käyttäjältä: J.Jäntti
Pääosin kyse on juuri siitä. Haluaisin saada rakennettua sivuston sellaiseksi, että itse voin määrätä, minkä näköinen sivu on. Näen sen hyvin haasteellisena, että koko sivuston sisällön ylläpito on hajautunut niin paljon, etten saa ainakaan vielä täyttä tolkkua, mikä osa ohjaa mitäkin kohtaa sivustosta.

Kaikki palikat ovat moduuleita, joita voi ohjauspaneelissa pyöritellä mielensä mukaan. Suomenkielinen kielipaketti auttaa hyvään alkuun ja jos sormi menee väkisinkin suuhun vaikka kuinka yrittää pitää sen näppäimistöllä, niin joomlaportalin sivuilla Ohjeita ja vinkkejä (http://www.joomlaportal.fi/content/category/5/104/44/), ja laajemmin aiheesta foorumilla (http://www.joomlaportal.fi/component/option,com_smf/Itemid,51/).

Lainaus käyttäjältä: J.Jäntti
Naulankantaan. Haluan vain sivuni sellaiseksi, että itsellekin jäisi varma tunne siitä, että se on minun tekemä, oma sivuni, eikä "jonkun toisen" rustaama kokonaisuus. Sellaisesta jää ainakin allekirjoittaneella herkästi tunne, että olisi melkein varastanut toisen henkilön sivut ja tehnyt siitä oman versionsa ja sitä kautta mennyt siitä, missä aita on matalin.

Ei muuta kun photoshop, gimp tai vastaava kuvankäsittelyohjelma käyntiin ja suunnittelemaan sitä omaa grafiikkaa sivuille.

Lainaus käyttäjältä: J.Jäntti
Yritin tuossa asennella Mambo 4.6:sta testikoneeseen. Homma tyssäsi siihen, että web-asennus alkoi puhumaan hepreaa MySQL-moottorille, eikä saanut luotua tarvittavia tauluja. Katson, jos saan 4.6.2:n toimimaan, mutta jos en saa, keskityn täysillä Joomla!:an, joka asentui vailla mitään ongelmia.

\o HEP! Kuulostaa tutulta :D phpnuke yms ohjelmistot läpikäyneenä kokeilin vielä mamboa ja kompastuin mainitsemiisi ongelmiin. Ja yhtään asetuksia palvelimelta muuttamatta joomla meni sisään ennen kun edes huomasin mitään ;)
Otsikko: Re: Joomla
Kirjoitti: J.Jäntti - maanantai, 06.08.2007, 19:34
Lainaus käyttäjältä: Athlon10 - maanantai, 06.08.2007, 09:19
Kaikki palikat ovat moduuleita, joita voi ohjauspaneelissa pyöritellä mielensä mukaan. Suomenkielinen kielipaketti auttaa hyvään alkuun ja jos sormi menee väkisinkin suuhun vaikka kuinka yrittää pitää sen näppäimistöllä, niin joomlaportalin sivuilla Ohjeita ja vinkkejä (http://www.joomlaportal.fi/content/category/5/104/44/), ja laajemmin aiheesta foorumilla (http://www.joomlaportal.fi/component/option,com_smf/Itemid,51/).
Ei muuta kun photoshop, gimp tai vastaava kuvankäsittelyohjelma käyntiin ja suunnittelemaan sitä omaa grafiikkaa sivuille.

Loistavaa! Kiitos. Eiköhän tämä ala tästä vähitellen kehittymään. Kävin hakemassa joomlaos.de-sivuilta muutaman pohjan, jotka näyttivät kiintoisilta.
Grafiikkaehdotuksia sivuilleni on niin paljon, että ihan inhottaa :D

Lainaus käyttäjältä: Athlon10
\o HEP! Kuulostaa tutulta :D phpnuke yms ohjelmistot läpikäyneenä kokeilin vielä mamboa ja kompastuin mainitsemiisi ongelmiin. Ja yhtään asetuksia palvelimelta muuttamatta joomla meni sisään ennen kun edes huomasin mitään ;)
Jostain syystä Mambo haluaa, että MySQL-serveri käy ja kukkuu ilman Strict Modea päällä. Jos ohjelma ei taivu siihen, että tablejen luonti olisi paranneltu samantyyppiseksi, kuin Joomla!:ssa niin ei väkisin. Mikä idea on luoda tauluja hakkaamalla jokaisen arvoksi 'default'? Strict Modessa oleva MySQL-serveri ei tällaista CREATE TABLE-komentoa suostu ottamaan vastaan. 4.6.0-versio oli vielä typerämpi: Sen mielestä RG_variable:n arvoa piti puukottaa globals.php:ssä 1:stä 0:ksi ennenkuin edes haluttiin mennä eteenpäin - ja asennus hyytyi samaan tilanteeseen: CREATE TABLE-komennot eivät mene läpi. 4.6.0 vain ei osannut kertoa, että Strict Mode:a ei tulisi käyttää. Urpo ohjelma kaikkiaan.  :P


Jotenkin tuntuu siltä, että Mambon kehitystiimistä lähtivät ne älykkäämmät tyypit Joomla!:n kehitystiimiin. En taida edes katsoa Mambon suuntaan enää.