FinWX Foorumi

Yleiset keskustelualueet => EWN - European Weather Network => EWN - Uutiset ja tiedotteet => Aiheen aloitti: weatherc - lauantai, 28.01.2012, 15:04

Otsikko: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: weatherc - lauantai, 28.01.2012, 15:04
Näin 200 uptime-päivän jälkeen on aika ottaa härkää sarvista ja päivittää purkki ;D

Päivityksiä on lähes 200 ja se vaatii purkin uudelleenkäynnistyksen. Uudelleenkäynnistyksen aikana kaikki palvelimella olevat sivustot ovat alhaalla eikä muilla sivuilla olevat NWN-karttasivut saa tietoja.
Uudelleenkäynnistyksen kesto voi olla kaikkea 5 minuutin ja (puolen) tunnin väliltä, sitä kun ei tiedä jos se saa päähänsä teke jotain levytarkistusta tai muuta vastaavaa. ;)
Ennen ja jälkeen uudelleenkäynnistystä voi myös ilmetä katkoja tai hidustumista.

Aatos on aloittaa siinä 21-maissa jotta on rutkasti aikaa ennen puolenyön ajoja/uppauksia klo 00 ja 01 Suomen aikaa. :)
Otsikko: Vs: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: weatherc - sunnuntai, 29.01.2012, 00:21
No niin, parin mutkan kanssa (ei mikään yllätys kun Plesk hallintapaneeli on mukana kuviossa ;D) homma klar. :)

Ensimmäinen mutka johtui Pleskistä ja toinen oli niinkin simppeli, kunhan ensin kekkasin sen, että dedin palomuuri sai päähänsä lukita mut ulos ;D
Sen kekkasin vasta kun olin ottanut käyttöön Hetznerin Rescue-moden, eli pääsy serverille H:n Bootserverin kautta, ja ihmetellyt hetken etteihän siellä mitään asetuksia ole pielessä dedin palomuurissa (olin just päivittänyt sen ja ykskaks katkes yhteys dedille niin siitä se päätelmä että siinä vika). Oman ip-numeron vaihto sen korjas eikä mitään Saksan päässä :)


Otsikko: Vs: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: Jussa - sunnuntai, 29.01.2012, 07:11
Minun sivut ei näytä aukeavan, ainakaan tämä minun puhelin ei niitä aukaise. Koneelle en pääse hetkeen. Onneksi pääsen näiden sivujen kautta katsomaan mikä tilanne, sillä nyt Posiolla näyttää pakkasennätykset paukkuvan :)
Otsikko: Vs: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: weatherc - sunnuntai, 29.01.2012, 07:58
Pirun Plesk.
No korjaus oli helppo (mukamas päivittää domainin tiedot) ja kehissä taas.

Jos muilla vastaavanlaisia kummallisuuksia niin postia tulemaan  :)
Otsikko: Vs: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - sunnuntai, 29.01.2012, 10:22
Ukan suosikkiasemaa ei näy NWN:n listoilla laisinkaan. Onko päivityshäikkeli vai vikkaa täällä Naruskan päässä, muuallakin kuin Ukan?  ;)
Otsikko: Vs: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: weatherc - sunnuntai, 29.01.2012, 10:39
Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - sunnuntai, 29.01.2012, 10:22
Ukan suosikkiasemaa ei näy NWN:n listoilla laisinkaan. Onko päivityshäikkeli vai vikkaa täällä Naruskan päässä, muuallakin kuin Ukan?  ;)
Mikä mahtaa olla Ukan suosikkiasema?  ;)
Siellä on jotain pientä häikkää johtuen php-version päivtyksestä ja aiheuttamista 0.0-lukemista josta koitan saada selkoa asem akerrallas joka ei näy...
Otsikko: Vs: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - sunnuntai, 29.01.2012, 11:01
Ukan suosikkiasema on tietenkin Ukan oma asema, jos se saa olla  ;) ???
Otsikko: Vs: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: weatherc - sunnuntai, 29.01.2012, 11:19
LainaaUkan suosikkiasema on tietenkin Ukan oma asema, jos se saa olla
Tietty se saa olla  ;D
Se on kyllä siellä mutta näyttää nollaa astetta jostain kumman syystä kuten muutama muukin tekee...Pirun php :P
Pitänee plärätä läpi edeillisen (5.3.6) ja nykyisen (5.3.9) väliset muutoslistat ja katsoa että mitkä siinä mättää...
Otsikko: Vs: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: uskela - sunnuntai, 29.01.2012, 16:41
morjesta !   hämeenkyrön asema ei näy :(
Otsikko: Vs: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: weatherc - sunnuntai, 29.01.2012, 17:58
Lainaus käyttäjältä: uskela - sunnuntai, 29.01.2012, 16:41
morjesta !   hämeenkyrön asema ei näy :(
Ny näkyy taas. :)
Kokeillaanpas laittaa tuolle nwn:än php-häkkyrän cronille pikkasen kovempi käyttäjä alias root josko auttais asiaan että pysyisi kehissä nuo asemat jotka nyt pomppailevat ;D
Otsikko: Vs: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: Snowi - sunnuntai, 29.01.2012, 18:19
Myös Klaukkalan tiedot eivät NWN:aan päivity ja sama homma näyttäisi olevan erittäin monella muullakin asemalla, itseasiassa ainakin kaikki omat asemat ovat jämähtäneet NWN:ssa paikoilleen ja näyttävät lukemia eiliseltä päivältä todennäköisesti. Lukemat ovat edelleen samat mitä ne oli tuossa viime yönä yhden paikkeilla :)
Otsikko: Vs: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: weatherc - sunnuntai, 29.01.2012, 19:07
LainaaMyös Klaukkalan tiedot eivät NWN:aan päivity ja sama homma näyttäisi olevan erittäin monella muullakin asemalla, itseasiassa ainakin kaikki omat asemat ovat jämähtäneet NWN:ssa paikoilleen ja näyttävät lukemia eiliseltä päivältä todennäköisesti. Lukemat ovat edelleen samat mitä ne oli tuossa viime yönä yhden paikkeilla
Klaukkala näyttää NWN:ssä samaa -11.6 mitä sun bannerikin ;)
Otsikko: Vs: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: Snowi - sunnuntai, 29.01.2012, 19:10
Jaahas löytyi sitten syy tollekin  ;D. Katsoin NWN:aa saapalvelu.fi domainin aseman kautta ja siellä oli kaikissa lukemat eiliseltä illalta. Menin tarkistamaan cache-kansiot ja näköjään oli niissäkin menneet chmod-oikeudet 755:ksi, vaikka pitäisi olla 777. No nyt vaihdoin kaikki muuttuneet oikeudet oikeiksi ja toivottavasti lähtee kohta toimimaan :). Klaukkalan asemalla tosiaan näyttäisi olevan täysin oikeat ja reaaliajassa olevat tiedot.
Otsikko: Vs: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: weatherc - sunnuntai, 29.01.2012, 19:13
LainaaKatsoin NWN:aa saapalvelu.fi domainin aseman kautta ja siellä oli kaikissa lukemat eiliseltä illalta. Menin tarkistamaan cache-kansiot ja näköjään oli niissäkin menneet chmod-oikeudet 755:ksi, vaikka pitäisi olla 777
Mulla oli nwn:än cache-kansiossa samntapaista ongelmaa eilen, se heitti 644:sen kaikille datafiluille, tosin jsonit näytti kylläpäivittyvän ok kunhan dataa oli  ;D
Otsikko: Vs: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: weatherc - sunnuntai, 29.01.2012, 20:28
Suomussalmen Hossakin saatu takaisin linjoille samalla pistäen uusiksi NWN:än tämän talven aliiman lämpötilan -37.7:llä  ;D
Toplistoja korjailen kunhan ensin näen että "jekuttavat" asemat pysyvät linjoilla ettei tarvi moneen kertaan korjailla ;)
Otsikko: Vs: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: Jussa - maanantai, 30.01.2012, 09:25
Posion aseman tiedot on jämähtänyt näyttämään yöllisiä lukemia, itseasiassa näyttää vissiin suurin osa asemien lukemista olevan kartalla yölliset ???
Otsikko: Vs: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: Jussa - maanantai, 30.01.2012, 09:28
NWN:n kartta jumissa?

Eilisen vuorokauden keskilämpötila -29,1, talven tuntua jo ;D
Otsikko: Vs: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - maanantai, 30.01.2012, 09:44
Henkalla saattaa hieman olla askaretta taulukkojensa ja karttojensa kanssa. Naruska tosin olisi mieluusti näin talvella Suomen lämpiminkin paikka, mutta ei sentään ihan +18... ;)

Oikeasti täällä näyttää mittari nyt -20 astetta, joka tuntuu inhimilliseltä eteläisempiä miinuslukuja katsellessa.

Henkan askareita saattaa helpottaa se, että koko maassa mennään varmaankin seuraavia päiviä miinuksella. Tsemppiä sinne Pertteliin!
Otsikko: Vs: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: weatherc - maanantai, 30.01.2012, 14:23
NWN on taas hereillä :)
Kaipaan myös varsinkin niiden aseminen viime yön alimpia lämpötiloja jotka sopivat toplistalle, eli posta tulemaan vaan niin nakutan ne kantaan ;)
Mulla ei pientäkään hajua mistä se nappas Ukalle tuon +18 asteen lukeman jossain kohtaa mikä seikkaili eilisessä toplistassa.

Tälläinen palvelimen päivtys on pikkasen kaksijakonen asia, toisaalta siinä on pakko pitää varsinkin nettiin päin vaikuttavat softat ajan tasalla jotta tuoreimmat tietoturvapäivitykset ovat kehissä ja toisaalta pätee "if it works, don't fix it" eli hvyin toimivaan ja vakaaseen softaan ei haluaisi kajota.
Juuri sen takia venytin ja venytin sitä päivitystä loppujen lopuksi reiluun puoleen vuoteen.

Käyttäjähallintapaneeli Plesk on jo monesti osoittanut omat jekkunsa eikä yksikään päivitys ole mennyt kuten elokuvissa, ja jälleen kerran se sai muutaman naulan lisää arkkuunsa. Tällä kertaa se kajosi kaiken maailman oikeuksiin ja mm. php-asetuksiin joihin ei missään nimessä saisi kajota koska, kuten nyt, se hajottaa websivuja. Ja tämän se teki kertomatta mitään päivittäjälle tai sivun omistajalle. ..tanan tunarit.
Eikö sitä sitten vois vaihtaa? Ei, koska se vaatisi koko palvelimen alasajon ja rakentamisen alusta, noilla paneeleilla kun on se vika että niiden lonkerot ulottuu lähes kaikkeen, ja pelkästään sen poisto hajoittaisi lähes kaiken eikä mitään takeita ole että saisiko ne mitenkään rakennettua takaisin ainakaan niin että toimisi. Eli ainut toimiva tie siinä on aloittaa tyhjältä pöydältä softien suhteen.

Siinä vaiheessa kun nykyisen dedin 2-vuotinen soppari menee umpeen (8/2012) on tarkoitus ottaa mietintämyssyyn mitä sen kanssa tehdään, vaihtoehtoja on kaksi, joko jatkaa sillä tai ottaa uuden tehokkaammaan I7-quad-coren nykyisen amd dual-coren sijaan ja (samalla halvemman koska H:lla on uudet palvelimet kehissä) ja siirtää sivut sinne. Jos otetaan uusi niin yksi asia on satavarma, Pleskiin ei edes vilkastais. :)

Asiaa tulen pohjustamaan siten että tässä jossain kohtaa nappaan pikku VPS:n ja koitan siirtää Pleskin käyttäjien tiedot mahdolliselle paneeliehdokkaalle (niitä on pari) ja katsoa että onnistuuko "niinkun ohjeissa lukee", jos niitä on. :)
Jos onnistuu helposti esim Pleskin backuppia käyttäen niin se avaisi myös mahdollisuuden tehdä nykyiselle dedille remontin jossa Plesk lentäisi hevon kuuseen vaikka olenkin aika lailla I7-palvelimen kannalla tuossa syssymmällä. :P
Otsikko: Vs: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: Naruskan Ukka Matinpoika - maanantai, 30.01.2012, 15:00
Kiitoksia Henkalle, nyt näyttäisi taas hommat pelittävän! Korjailin asemankorkeudenkin taulukkoon nyt niihin Maanmittauslaitoksen mittaustuloksiin nojaten.

Muita virheitä en pikavilkaisulla taulukoista löytänyt, mutta KärSään asema esiintyy tukaluustaulukossa, vaikka se varmasti oli ja on kymmenen kylmimmän joukossa tältä vuorokaudelta.

Nyt onkin syytä olla vermeet vireessä, kun pakkasennätyksiä saattaa olla vireillä siellä ja täällä.  ;) :D
Otsikko: Vs: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: weatherc - tiistai, 31.01.2012, 15:14
Vieläkin kummittelee pikkasen nuo tukaluuslukemat, tein pienen muutoksen jolla pitäisi viimeistään varmistua että arvot ovat numeriisia php:lle, tukaluudessa kun on asetus että jos lämpötilä alle 0C niin on tukaluuskin 0. Periaatteessa se pitäisi olla esim -- mutta silloin ei php osaa enää verrata niitä numeroina vaan sen mielestä -- on isompi kun esim 25...
Otsikko: Vs: Palvelimen päivitys
Kirjoitti: weatherc - keskiviikko, 08.02.2012, 19:27
Mission critical-päivitys tehty PHP:lle sekä Apache käynnistettiin uusiksi jotta tulivat voimaan, katkon pituus oli noin 1 sekunti.
PHP 5.3.9:stä on löydetty erittäin kriittinen bugi ja siitä puskettiin ulos pikavauhtia patchi 5.3.10:n muodossa.