Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kesä 2009

Aloittaja weatherc, perjantai, 22.05.2009, 19:12

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Sama tilanne täälläkin päin. Muistan, että viimeksi näin koleaa oli vuonna 2003 suunnilleen samoihin aikoihin. Silloin ei tosin ollut sääasemaa tätä väitettä tukemassa. :)

Tuon matalapaineen äkillinen suunnan muuttuminen on kylmentänyt ikävästi keliä täällä päin. Jos se olisi siirtynyt alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Itämeren päälle, olisi siedettävämpi lämpötilakin varmaan parhaillaan, mutta nyt ne lämpötilat pyörivät länsi-Venäjällä.

Ilma tuntuu parhaillaan kaikkea muuta, kuin kesäiseltä. Hienoa asiassa on vain se, että siitepölyallergikoilla on nyt varmasti helpompi olla, kun koko päivän puskenut vesisade on painanut pölyt katuun ja siitä katuojiin ja maahan. Koleat alle +10°C helteen jälkeen ja harmaa taivas selkeän sään ja auringonpaisteen  jälkeen ei hirveästi naurata eikä innosta lähtemään ulos, mutta tämä on osa tätä vuodenaikaa. Totuus on kuitenkin se, että lämmintä tulee taas heti, kun nuo matalapaineet lopettavat tuon "sykloni pieni pyörii"-leikin Skandinavian yllä.

Kolean kelin lisäksi FinWX Helsinki-42:lla ollaan oltu hätyyttämässä aseman historian suurimpia sademääriä vuorokauden aikana. Tätä viestiä kirjoittaessa sääasemalla on satanut vuorokauden aikana 26.16mm vettä ja lisää pukkaa koko ajan.

Suurin vuorokautinen sademäärä mitattiin sääasemalla 05.06.2006, jolloin vuorokaudessa satoi 39.4mm. Tällä hetkellä vettä tulee noin 2.0mm - 2.5mm tunnissa ja vuorokautta on noin 4.5 tuntia jäljellä, joten aseman sade-ennätystä tuskin tänään saadaan rikki, ellei tunnin sademäärä lisäänny tuosta merkittävästi. Sademäärä kuitenkin lähentelee tuota ennätystä joka tapauksessa. Yli 30mm tämän vuorokauden aikana ei olisi yllätys. :)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Tatu

#11
Täällä Seutulassa on tullut nyt vettä vuorokauden aikana 32mm ja lisää tulee tuutin täydeltä 2.0mm/h  ::)

En ole ihan varma mut olin kuulevani ukkosen jyrinää 20 - 20.30 välisenä aikana, kun menin ulos niin en enää kuullu mitään.
Tutkissa ei näkyny muutakun ruotsin ja meren päällä jotain aktiviteettia.

sade Edit: klo 1.00 37mm/vrk - 1.0mm/h on nyt vauhti.

weatherc

Kesäiset räntäsateet vielä puuttuisi niin olisi Suomen kesä lyhyt ja vähäluminen  ;D

Huomasin yhden jutun, ainakin oman aseman tämän vuoden sateet ovat vain noin puolet pitkäaikaisarvoista, tähän mennessä on tullut 95 mm kun toukokuun loppuun mennessä olisi pitänyt tulla lähes 200 mm, eli tarpeeseen kyllä tämä sade tulee..

weatherc

Kesäkö?  ;D

Kuva kaapattu Tiehallinnon Kilpisjärven kamerasta tänään klo 13.37  :o :o :o

Jos haluaa tiirailla Kilpisjärven säätä reaaliajassa niin löytyy paikallisen supermarketin Kilpishallin kamerastreami tuolta: http://www.kilpishalli.fi/kilpis.htm (päivittyy sekunnin välein)

Tatu

Sateen kokonais määräksi tuli 43mm/1,5vrk

Ihan kivastin nyt ei tartte käydä kastelee puutarhaa, ainakaan tänään  :)

Joo luvatiinhan lappiin viikonlopuksi yöpakkasta ja aina tänne etelään asti hallaa  ???

Jussa

#15
Vai että puuttuu kesäiset räntäsateet, täältä ei puutu. Tänään on pitkin päivää satanut lunta/räntää, aamulla oli maa valkoisena monin paikoin ja lunta tuiskutti kuin marraskuulla konsanaan :o Aamulla oli vain 0,9 lämpimän puolella, päivällä aina sadekuuron ohimentyä lämpö on noussut niukinnaukin 5 asteeseen, kuuron aikana lämpöä vain 1-2 astetta.

Tässä kuvaa Pudasjärveltä maakotkan pesältä, aamulla oli maisema täysin valkoinen kuten kuvista näkyy:
http://www.panoraama.com/live/maakotka/

Edit: Ja lisää "lämpöä" luvassa:http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/06/ensi_yona_luvassa_jopa_ankaraa_hallaa_koko_maahan_785393.html

weatherc

Oma aseamani teki kesäkuun kylmyysennätyksen 0.1 asteella, edellinen ennätys oli 2.8 astetta oliskos se ollut vuodelta 2007.

Tuossa kun katselin NWN:ää niin käytännössä koko läntinen osa Suomesta alueelta Kristiinankaupungista eteleään oli pakkasella viime yönä, paitsi eteläisin rannikko, täsäkin oli Kemiö poikkeus jossa käytiin pakkasella.
Seinäjoella oltiin oikeen reppaasti pakkasella, -2.6 astetta ja niinkin etelässä kun Laitilassa oltiin reilut asteen verran pakkasella.

Kun katselin NWN:ää kokonaisuudessaan niin pakkasella oltiin käyty niinkin etelässä kun etelä-Ruotsissa Halmstadissa, pikkasen Göteborgista kaakkoon.

Jussa

#17
Pahalta näyttää yö, taivas selkenee ja tuuli tyyntyy, nyt lämpöä "vielä" 4,0. Onneksi ensiviikolle lupailee jo vähän kesäisempiä lukemia.

Edit: Ei mennyt aivan pakkaselle, hallaa kuitenkin oli. Tuossa hauska kuva viikonlopulta Kuusamon kesästä ;)

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200906069725765_uu.shtml

J.Jäntti

Juhannus on nyt käytännössä takanapäin.

Sään puolesta kyllä suoritettiin jonkinlainen rimanalitus ainakin Suomen eteläpuolella, jossa Juhannusaattona puski vettä välillä rankastikin paikoittain.
Muutamaan otteeseen pääsi aurinko hätäisesti näyttäytymään, mutta pilvet lopettivat sen pyristelyn nopeasti. Lämmintä ei ollut edes etäisesti ja yöaika oli todella kylmä. Nyt, kun katsoo tulevaa sääennustetta, näyttää siltä, että Juhannuksen olisi pitänyt olla siinä, missä se alunperin oli ennenkuin jotkut valopäät sen tuohon Kesäpäivänseisaukseen menivät siirtämään; 24.06.2009 on luvattu lähes hellelukemia.

19.-20.06. on ollut muutoinkin kylmenevää - ainakin näin FinWX Helsinki-42:lla, mutta tänä vuonna putosi lämpötilan keskiarvo todella rajusti.


  • Vuonna 2006, keskilämpötila ajalla 19.-20.06. oli +23,3°C
  • Vuonna 2007, keskilämpötila ajalla 19.-20.06. oli +14,6°C
  • Vuonna 2008, keskilämpötila ajalla 19.-20.06. oli +16,5°C
  • Tänä vuonna, keskilämpötila ajalla 19.-20.06. oli vain +11,1°C

Vuonna 2007 tosin luonto keksi ensin heittää kunnon helteet elokuulle ja sen jälkeen kuittasi ne sellaisella ukkosella että alta pois. Lieneekö samanlainen esitys luvassa tänä vuonna, kun kerran keskikesän kunniaksi oltiin paikoittain jopa jääkaappilukemissa?
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

Minne kesä hävisi?
Seikailin tuossa tiehallinnon kamerasivulla ja sen mukaan Ivalossa, Saariselällä olisi vaivalloiset +2.5 astetta...  :o