1-wire-anturit ja muut mittarit

Aloittaja meteorologi, sunnuntai, 25.01.2009, 19:37

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Hyviä uutisia tällä rintamalla!

Eric Hobby Boardsista antoi suoraan vihreätä valoa idealle joten 1-wiret ovat tulossa myös NWS-putiikkiin!  ;D

Palaan astialle kun saan ne lisättyä sinne, voipi mennä jokunen päivä koska tämä viikko on aikas kiireinen muistakin syistä muutenkin.

Seurava kysely on jo vetämässä, Boltekille ;D

meteorologi


J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: weatherc - tiistai, 27.01.2009, 23:36
Hyviä uutisia tällä rintamalla!

Eric Hobby Boardsista antoi suoraan vihreätä valoa idealle joten 1-wiret ovat tulossa myös NWS-putiikkiin!  ;D

Palaan astialle kun saan ne lisättyä sinne, voipi mennä jokunen päivä koska tämä viikko on aikas kiireinen muistakin syistä muutenkin.

Seurava kysely on jo vetämässä, Boltekille ;D

Loistavaa!
Toivon, että Boltekilta tulee myös vihreää valoa, jotta pääsemme yliampuvista hinnoista ja pakkosyötetystä asennuksesta ja koulutuksesta (jossa kilometrikorvaukset ovat erillishinnoiteltuja) eroon, jos ei halua ulkomailta laitetta tilata.

On melko varmaa, että pyydän mahdollisuutta saada nuo 1-wire anturit osaksi WUHU:n lukujärjestelmää. Implementoinnin ei luulisi olevan vaikeaa, koska WUHU tukee sääaseman vakiokaluston ulkopuolista Inspeed Vortex-tuulimittariakin. :)

Heti, kun niitä alkaa näkymään, tutustun tuohon kokonaisuuteen tarkemmin ja luultavasti hommaan sellaisen testattavakseni; Sen verran rajua potentiaalia noissa on, ettei sitä voi jättää kokeilematta. :)
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

meteorologi

Onko mittarihanke edennyt johonkin suunttaan?
Joko Boltek vastasi?

weatherc

Ei ole vielä, tämä viikko on ollut sen verran kiireinen muiltakin osin etten ole kerennyt niitä väsäämään vileä, Tarkoitus olis että ens viikolla saisin nuo 1-wiret laitettua putiikkiin.

Boltek ei ole vastannut vielä  >:( Täytyypi katsoa jos niitä sais jostain muualtakin siedettävään hintaan. ;)

meteorologi

Hienoa, että sait ne myyntiin!!

Vastasin tänne, koska jostain syystä en voinut vastata tuonne viestiisi.

meteorologi

Vielä muutama kysymys tuli mieleen.

1. Lainatakseni tuota piirrosta, jossa on useita antureita verkossa: Onko yhdessä tavallisessa 1-wire-anturissa jokin pistoke, vai kuinka ne on liitetty toisiinsa? Onko puhelinkaapelia sitten revitty auki?

2. Onko tuo hubi sitä varten, että useita "verkostoja" liitettään siihen, joka itse sitten on USB:ssä kiinni?

3. Kun nuo kaikki anturit ovat liitetty toisiinsa (samaan kaapeliin tietokoneeseen verkostoksi), ei kai antureita lukeva ohjelma mene sekaisin niiden paljoudesta, ts. tietää mikä on mikäkin.

weatherc

Hyvä, hyvä että kysymyksiä tulee  :)

Lainaa1. Lainatakseni tuota piirrosta, jossa on useita antureita verkossa: Onko yhdessä tavallisessa 1-wire-anturissa jokin pistoke, vai kuinka ne on liitetty toisiinsa? Onko puhelinkaapelia sitten revitty auki?

Suurimassa osassa on RJ45-pistokkeet sekä ruuvi-pistokkeet, eli voi kytkeä ne toisiinsa joko normaalilla verkkokaapelilla tai muulla tietotekniikka-johdolla. Taitaa olla vain Moisture-mittarissa jossa tuota RJ45:sta ei ole joten sen täytyy kytkeä johdolla kiinni.
Esimerkiksi mun verkossa on sekä että eli niitä voi myös sekoittaa keskenään. Kts. päivitetty kuva.

Lainaa2. Onko tuo hubi sitä varten, että useita "verkostoja" liitettään siihen, joka itse sitten on USB:ssä kiinni?

Kyllä. Mulla ei sellaista ole käytössä.

Lainaa3. Kun nuo kaikki anturit ovat liitetty toisiinsa (samaan kaapeliin tietokoneeseen verkostoksi), ei kai antureita lukeva ohjelma mene sekaisin niiden paljoudesta, ts. tietää mikä on mikäkin.

Niitä voi kytkeä samaan verkkoon jopa 100 niin kauan kun virtaa riittää. Jokaisella anturilla on oma tunniste (esim. 8A000801551CC110) josta ohjelmat tunnistaa ne, eli ei ole pelkoa että ohjelma menisi sekaisin sen takia.
Esim. WD löytää kaikki kytketyt anturit automaattisesti ja listaa nitten tunnisteet, josta sitten täytyy vain kertoa WD:lle että mikä anturi on mitäkin.

aabelix

Ericiltä on tullut tilattua tavaraa ja komponentteja jo vuosia sitten ilman luottokorttiakin, ja homma on toiminut tosi hyvin, voin suositella näin "edullisen" taalan aikana.
1-wire antureista voin kertoa että oma sääasema toimii täysin niiden pohjalta, systeemeistä anemometri ja barometri on tullut ostettua valmiina ja loput on tullut rakennettua itse no sademäärämittariksi pääsi vanhan LaCrossen mittari 1-wire laskurikortin perässä. Toisen 1-wire verkon rakensin seuraamaan uuden talon lämmitysjärjestelmää.
Jos piirikaavioita ymmärtää ja kolvi pysyy kädessä monet sääasemasovellutuksissa tarvittavista pääkomponenteista saa nykyäänkin tilattua ilmaiseksi samplena piirin valmistajalta Dallakselta muut, komponentit laitteisiin ei yleensä suunnattomasti maksa. 1-wire järjestelmä on kaikin puolin joustava ja helposti muunneltavissa ja lisäkomponenttien asennus on yleensä tosi helppoa.