Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Kevät 2009

Aloittaja meteorologi, torstai, 26.03.2009, 07:42

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: Jussa - sunnuntai, 19.04.2009, 21:47
Oli sitten sähkötkin poikki jonkun aikaa. Kävin autolla kattelee mahdollisia vikapaikkoja ja olihan keli. Aivan mieletön tuuli ja lunta ilmassa, niin ettei mitään nähnyt eteen. Väliin tuossa iltamassa paisteli aurinkokin, vaan kun taivas hetkeksi selkeni, yltyi tuuli myrskylukemiin(ainakin tuntui siltä) Nyt tulee taas lunta reippaasti eikä tuuli näytä laantuvan. Tämän talven pahimpia myterejä, vai onko nyt jo kevät ;D

Matalapaineen keskus näyttäisi pyörivän parhaillaan suhteellisen haipakkaa vauhtia Lapin yli itäkaakkoon, mikä näyttäisi olevan kovien tuulten takana. Sade on taas Wetterzentralen mallinnusten mukaan konvektiivista sadetta (eli ukkoselle tyypillistä kovaakin sadetta, joskin ilman salamointia).

Joka vuosi näyttää aina siltä, että kevään saapuminen pohjoisempaan osaan maata kestää. Nyt, kun luonto on näköjään sillä kannalla liikenteessä, että maksetaan parin viime vuoden huonot talvet takaisin korkojen kera, saattaa mennä jonkin aikaa pidempään, ennenkuin virallisesti kevät sinnekin asti yltää.

Vastakkaisessa päädyssä maata tuo kevät näyttää yrittävän oikein tosissaan tulla kyläilemään. Uhkasivat viikon päähän menevässä ennusteessaan 10 ja 15 väliin päivälämpötiloja, mutta suhtaudun ennusteeseen skeptisesti, sillä noilla ennusteilla on tapana vaihtua todella vauhdikkaasti jopa ihan toisen näköiseksi, kun ennustepäivä sieltä saapuu.

Mallinnukset sanovat, että keskiviikosta, 22.04., alkaisi etelässä taas lämmetä ja nollarajakin pakenisi Lapin Läänin eteläosaan saakka ja lämpöä puskisi kaukaisimpien ennusteiden mukaan niin, että +10°C menisi rikki Lapin Läänin pohjoisosia myöten, Suomi-neidon päätä ja käsivartta lukuunottamatta.
Tuo ennuste menee tosin suoraan Vapun yli ja Vappu on vielä sen verran kaukana, etten itse ainakaan allekirjoita tuota tapahtuvaksi edes etäisesti. :)

Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

Jussa

Kylläpä näyttää nyt vapulle lämmintä keliä :o Sais nährä, menneeköhän täälläkin rikki 15 astetta.

Jussa

Eilen rikottiin kevään lämpöennätys täälläkin, +13,6 astetta :) Viikonlopun aikana on kyllä lumetkin saanut kyytiä, etelän puolen rinteillä alkaa olemaan pälviä jo laajaltikkin. Etelässä taitaa olla kohta jo terminen kesä? ;)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: Jussa - maanantai, 27.04.2009, 21:58
Eilen rikottiin kevään lämpöennätys täälläkin, +13,6 astetta :) Viikonlopun aikana on kyllä lumetkin saanut kyytiä, etelän puolen rinteillä alkaa olemaan pälviä jo laajaltikkin. Etelässä taitaa olla kohta jo terminen kesä? ;)

Termiseen kesään on vielä matkaa, Halikko ei ole vielä saanut kasvukauttakaan käyntiin ;)

Kasvukausihan alkaa kun vuorokauden keskilämpö ollut yli +5 astetta yli 5 päivää putkeen (4 kasassa)
Kesähän alkaa kun vuorokauden keskilämpö ollut yli +10 astetta yli 5 päivää putkeen (2 kasassa)

:)