Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Tietojen tallennus

Aloittaja yka, perjantai, 30.01.2009, 10:13

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

yka

VWS tekee - kuten muutkin ohjelmat - sääraportteja nettiin. Yksi niistä on edellisen päivän raportti, joka minulla sisältää varsin seikkaperäiset tiedot edellisen päivän mittaustuloksista 20 minuutin välein, eli 72 tietosarjaa päivittäin. Ohjelma ajaa kuitenkin seuraavana päivänä edellisen raportin yli, niin että eilistä aikaisemmat tiedot katoavat. Pyysin poikaa, joka on Linuxin tuntija, tekemään skriptinpätkän, joka hakee päivittäin netistä tuon edellispäivän tiedon ja kopioi sen kotona olevalle Linux-koneelle. Nyt päivittäiset yksityiskohtaiset tiedot säilyvät ja niitä voi tutkiskella, kun ehtii.
Periaatteessa tiedoston voisi saada myös kotikoneelta ennen kuin se lähtee nettiin, mutta kun tiedosto on raakaa html-koodia, olisi aika iso työ siivota siitä koodiosuus pois niin että vain data tallentuisi. Tuo "esiohjelmoitu" tiedosto on tiedostopäätteeltään .htx. Nimen muuttaminen niin, että tiedostopääte olisi .htm ei hyödytä, koska nettiselaimessa näkyy vain koodi, ei oikeanlainen htm-sivu.
Sopivin välein kertyneet tiedostot voi vaikkapa tallentaa cd:lle, jolloin saa kerrytetyksi hyvän tietovaraston.
VWS tulostaa kyllä myös kuukauden päivittäiset ylimmät ja alimmat arvot ja vastaavat arvot vuoden kuukausilta, mutta jokainen matematiikkaa ymmärtävä tajuaa, ettei tällaisella tallennuksella ole mitään todellista sääntutkimusarvoa.
Homman merkitys on siinä, että kun aika usein on poissa koneiden äärestä, saa kuitenkin tallennetuksi niitäkin tietoja, joita muuten menettäisi.
Tietysti tämä edellyttää, että ohjelma toimii, sääasema toimii ja koneet pysyvät päällä. Se onkin sitten jo toinen juttu.
yka

teutari

Eipä ole koskaan tullut kokeiltua VWS ohjelmaa niin ei osaa sanoa yhtikäs mitään siitä. ::)
Mutta....., Ken on kova poika vääntämään kaikenlaisia juttuja niin katsoppa onko tuolla mitään josta olisi jotain hyötyä?

yka

Lainaus käyttäjältä: teutari - perjantai, 30.01.2009, 20:51
Eipä ole koskaan tullut kokeiltua VWS ohjelmaa niin ei osaa sanoa yhtikäs mitään siitä. ::)
Mutta....., Ken on kova poika vääntämään kaikenlaisia juttuja niin katsoppa onko tuolla mitään josta olisi jotain hyötyä?

Kiitos, tutkitaanpa. Aika paljon on tavaraa, katsotaan, mitä hyödyllistä sieltä voisi irrota. Nyt on vähän mahatauti päällä, niin että täytyy vähän odotella, että jaksaa paneutua juttuihin.
yka