sopiva työpöytäohjelmisto Netatmolle ja monelle muullekkin

Aloittaja einari, tiistai, 18.07.2023, 14:06

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.


einari

No niin..

Weatherwizziin on tullut paljon uusia ominaisuuksia, asemahistoria on myös muuttunut selkeämmäksi, pitänee ehdottaa että cvs-tiedoston lisäksi saa exel-muodossa koska kaikille ei liene selvää että pitää muuttaa pilkut pisteeksi haetussa taulukossa..

pieni ongelma vielä on kun virtuaaliserveri tottelee Melbournen aikaa ja vaitaa kuukausiarvot 7 tuntia liian aikaisin, siihen löytynee ratkaisu, jollei muuten niin ehdotin että hakee suoraan aseman historiasta.. current-tyyliin..

Muuten on oiva työpöytäohjelma jonka voi myös upottaa helposti omalle sivulleen sen okoisena kuin haluaa ja millaisen layoutin on niile valinnut..

alkuperäinen suoraan weatherwizziltä >> https://mystation.weatherwizz.com/view.php?i=lfdwax3h0nijta4oywdi&u=1781&id=QZISMQYZJZ

Ja upotettuna omalle sivulle >> https://www.rouvi.fi/

Jostain syystä asemani katkoi kuun vaihteesta alkaen aina aamuisin lähettävää dataa.. asia selvityksessä

einari

Tekevälle sattuu..

Eilen illalla katselin lähistön sateita smartmixinillä elokuulta ja kun ei tuo lapua/ilkka netatmo näkynyt niin laitoin suosikiksi netatmon apissa.. niinpä alkoi näkymään.. 

unohdin poistaa sen suosikeista ja lakkasi minun säätietoni päivittymästä, weatherwizz ei hyväksynyt kyseisen sääaseman muuttunutta nimeä..  kun ohjeiden mukaan poistin sen niin alkoi keräämään taas dataa..  8 tuntia meni hukkaan....

laitan siitä kuvan josta olen poistanut sääaseman yksilöintitiedot.. tosin nehän saa halutessaan helpostikkin..

einari

#3
Tein pienen huoltotoimenpiteen rouvi1:n ulkolptanturille kun alkoi katkomaan lähetystä silloin tällöin, viimeksi eilen ei antanut dataa 4 tuntiin. Niinpä avasin ja suihkutin oxide cleaneria piirilevyllä vaikka mitään näkyvää hapettumista en havainnut.. laitoin siksi aikaa 3-aseman anturin varalta jos sattuisi toimenpide venymään..

Siinä kävi niin että en viitsinyt ulos mennä läppärin kanssa sateeseen "leikkimään" niinpä arvot pakostakin nousivat.. mutta ei hätiämitiä kun weatherwizzissä voi raporttiin syöttää oikeat arvot jotka hain 2-asemasta, tässä tapauksessa korjasin operaation ajan arvot päiväraporttiin sekä eilisen 4 tunnnin katkoksen manuaalisesti, siitä ne sitten siirtyvät automaattisesti kuukausi ja vuosiraportteihin...
ohessa kuvat 24 tunnin käppyrästa ennen ja jälkeen arvojen korjausta sekä raporttipohjasta missä korjatut arvot voi syöttää.. tilanne eilisestä raportista 11.20... 

Jollei omista toista asemaa niin ne arvot voi ottaa vaikka Fmi:n paikallissääsivulta lähimmästä havaintoasemasta.. ainakin lähellä oikeaa 8)

Edit// pitääpä joku sadepäivä korjata tuon edellisen viestin 8 tunnin katkos..

einari

#4
Otin ja luovuin Wp weather station-ohjelmasta ja jään tällä erää weatherwizzin varaan..
tuossa edellämainitussa ei kirjautuminen onnistu tällä hetkellä kun eivät ole päivittäneet kirjautumisprotokollaa OAuth2:een

Rääpäisin sitten omat käppyrät enimmältä osin weatherWizzin datahistorian avulla ja puuttuvat tiedot hain netatmolta (tammi-helmi-ja maaliskuun alkupuoli) Valitsin https://wpdatatables.com/, tosin mietin myös visualizer-lisäosaa.. tuo ensiksimainittu oli helpompi systeemi..

Tällaiset niistä tuli, päivitän viikoittain vuosikäppyrää, kuukausien osalta en ole vielä miettinyt asiaa... https://www.rouvi.fi/index.php/graafit/

niistä on helppo hiirellä katsoa eri arvoja ja vaikka selvyyden vuoksi sulkea jotkin suureet pois.. esimerkkikuva syyskuultajosta klikkasin tuulet ja sateen pois.. ovat responsiiviset ja skaalautuvat 8)

Edit// tuo wpdatatables on ilmainen wordpressissä peruskäyttöön..  laitoin kävijälaskurin sivulle tänään 6.10 vaikka näkyyhän ne awstats-tilastoista..

einari

Kokeilin montaa laskurilisäosaa sivulleni, suurin osa oli ihan peestä ja melkein kaikki näytti mitä sattui, pari oli sellaista joissa sai suljettua spammit, bothit, hakukoneet, anonyymit haistelijat yms. pois, Paras oli kumminkin tämä >https://fi.wordpress.org/plugins/visitors-traffic-real-time-statistics/
jossa ei tarvinnut ihmeemmin säädellä, sulkee myös omat käynnit ja ylläpitosivulla vierailut pois..
toisin oli niissä parissa muussa ip-osoitteiden sulkumahdollisuus.. mutta tuhottomasti vierailijoita ja vierailuja. Minullahan ei ole kuin satunnaisesti mitään ryntäystä sivuille kuten tuosta näkyy> https://www.rouvi.fi/ eilen illansuussa laitoin tämän laskurin..

Tuo toimiva karvalakkimalli on ilmainen, 29USD maksaa lisenssi pro-versioon.. eli rapeat 27€, saa nähdä kiinnostaako niin paljon jotta sijoittaisi ;D

Tein myös testin https://pagespeed.web.dev/analysis/https-www-rouvi-fi/noyrykrx1f?form_factor=desktop ja parantamisen varaa on niin itsellä kuin monella muullakin 8)


einari

Eipä ole näin tuoreesta ohjelmasta pahaa sanottavaa, yhteen virheeseen törmäsin kun 17 syyskuuta oli muka tuullut 18 m/s (oikea 8.1)ja keskituulikin huiteli liki 10 m/s.. virhe oli kuitenkin ihan itse aiheutettu kun vaihdoin ulkomoduulin kolmosasemasta ykköseen, 7 vuotta palveli ok. mutta alkoi tunnin-parin katkoksia tekemään, jossain sitten meni bitti poikittain.. muuten ei noteerannut vaihtoa juurikaan niinkuin ei Ewn:kään. Toisaalta ei olisi ollut tarve edes vaihtaa kun avaamisen ja oxide cleaner-suhkeen jälkeen on toiminut taas hyvin..

Operaatiossa tietenkin meni historiatiedot 2016 lähtien, mutta ei hätiämitiä koska netatmo kyllä löytää ne pyydettäessä SAS:n palvelimilta, on ennenkin löytänyt ja tallentanut uuden moduulin tietoihin... pitänee laittaa Leslielle mailia ;D

Nyt manuaalisesti teen nuo käppyrät mutta olemme keskusteleet asiasta, työn alla ovat.. saa sitten nähdä millaiset tulevat olemaan, eihän nuo suurta vaivaa vaadi vaikka manuaalisesti itse hakee datan kun se on helppoa sieltä tuoda, toistaiseksi se on cvs-muodossa joten vaatii pieniä toimenpiteitä, kuten korvata piste pilkulla excel-muotoon.. yms. olen kyllä esittänyt toiveen excel-formaatista.. Tuo WpDataTable-lisäosa antaa tehdä kyllä nätit käppyrät..   ::) 

einari

Olin yhteyksissä Netatmoon ja laitoin linkin weatherwizziin, Kuulemma monet ovat kaivanneet tällaista palvelua ja ainakin tuo allekirjoittanut Yhteisömanageri antoi positiivisen palautteen!
 
""Thanks for the link to Weatherwizz, I'm sometimes asked for this kind of service and it seems to be pretty well done for desktop use or in-wall tablets.

Weather data from Stations are saved "forever", unless if the Main Station is reinitialized or the Netatmo end-user account deleted.

Leslie - Community Manager""

Oli minulla muutakin asiaa sinne.. kuten viestistä voi huomata 8)


einari

On se elämä jatkuvaa uhkia vastaan taistelemista, onneksi on apuja.. siis omalla internet-sivustolla...

Kaikki sai alkunsa kun sivuston palvelimelta hävisi XML-RCP esto jossain vaiheessa ja 16.11 oli 1240 kirjautumisyritystä, niinpä laitoin XML-RCP-secure lisäosan josta myös rest.api estoon, seuraavaksi laitoin Ninja Firewall liitännäisen samoilla estoilla ja sitten Clean Talk- lisäosat samoilla estoilla(spam ja firewall) joten ehkä nyt on suojausta tarpeeksi :)

einari

Koska taas EWN sivusto on jumissa osittain, niin pyysin aluksi pari juttua lisäämään virtuaaliserverille, nimittäin vuoden keskilämpötilan seurannan ja tehoisan lämpösumman, joka tosin alkaa kertymään joskus huhti-toukokuun vaihteilla, joitakin päiviä voi ennenkin kartuttaa sitä..
Oli myös keskustelua kesäpäivien määrästä, vastasin hänelle kysymykseensä ja pyysin myös vuoden lämpösumman laskemista samaiselle virtuaalille..

hänen vastauksensa.. Your dashboard should now show 2 additional sensors.
VS_YearAvgTemp
VS_EffectiveThermalSum5

I think I have the calculation correct.

Here is an example of the calculation
Example     Avg Temp    Thermal Sum Value
Mon         12          7
Tue           2           NOT INLCUDED
Wed         15          10
Thu          -3           NOT INCLUDED

                           TOTAL = 17

I am interested in understanding more about this " calculate summer days"?

All the best
Duncan
WeatherWizz