Meshtastic lupavapaa radioverkko

Aloittaja angle, torstai, 21.03.2024, 09:45

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

angle

Törmäsin tuttuun asemaan kun itsekin tämmöisen vehkeen hankin, joten ajattelinpa avata langan tänne. Tämä meshtastic on siis lupavapaa radioverkko datalle, kuten viestit ja erilaiset sensorit. Lisää tietoa osoitteesta https://meshtastic.org/. Onkos Helsinki-71 suunnittelemassa jotain langattomia sensoreita?

J.Jäntti

Kiinnostuin tästä ajatuksesta itse noin yleisesti ja rakenteilla on ainakin pari verkkotukiasemaa 868MHz:n käyttäjiä silmälläpitäen. Tuo kuvassa oleva kapine, joka pyöri 433MHz:n alueella on tiputettu pois ja nimi on muuttunut "Viikinmäki Relay (VMKR)"-nimiseksi. 868MHz:n ympärisäteilevä antenni nousee mastoon kesälomieni aikana, Elokuun tietämillä, jolloin sen toimintavarmuus paranee. Tällä hetkellä se toimii ylipitkällä antennijohdolla varustetun antennin kanssa ja kuulee sekä lähettää tietoja lähinnä pohjoinen-itä-kaakko akselilla.

Mitä tulee sensoreihin, näihin on tarkoitus ympätä kiinni BME280-sensorit jollain tavalla niin että tukiasema lähettää säätietoja myös samalla kun toimii radioverkon osana. Olisin ympännyt sääasemani datan mieluummin kiinni siihen mutta itse radiolaite ei siihen taivu.

Toinen vastaavanlainen "relay"-laitteisto samanlaisella antennilla tulee olemaan aurinkokennolla ja akulla varustettu itsenäinen laitteisto, jonka sijoitus on vielä vähän auki, mutta tarkoitus olisi saada yhdistettyä tämä VMKR:n kanssa niin että verkkoa saataisiin venytettyä kohti Helsingin keskustaa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------