Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Salamatutka pois toiminnasta

Aloittaja J.Jäntti, tiistai, 12.03.2024, 10:48

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Nyt, kun saimme pitkällisen odottelun jälkeen sääaseman perustoiminnot linjoille takaisin, toistaiseksi vielä kameraa lukuun ottamatta (sen asennus odottaa vähemmän hyisiä kelejä), huomio kiinnittyi aseman salamatutkaan, joka testiajossa näyttää saaneen vaihteeksi raivokohtauksen ja keksii jostain taas haamuiskuja ja heijastumia pitkin ja poikin, tällä kertaa kaakkoon ja luoteeseen. Koska on lähes sanomattakin selvää ettei alueella kertakaikkisesti salamoi ja iskuja sataa kuitenkin käytännössä satamäärin, joku asia on levinnyt taas kerran täysin tutkassa ja syyllinen löytyy jostain kolmesta eri osoitteesta: Salamapaikannin, sen ja PCI-kortin välinen kaapeli tai itse Boltekin PCI-kortti. Tyypillisesti syyllinen on paikantimen ja kortin välinen kaapeli, muttei olisi ensimmäinen kerta, kun paikannin olisi levinnyt.

Tarkoitus on ottaa paikannin irti ja lähteä testaamaan missä vika on tällä kertaa, mutta tässä kohtaa on todettava, että mikäli paikannin on hajalla, pitää lähteä tosissaan harkitsemaan, onko kyseistä paikanninta järkevää nostaa toimintakuntoiseksi.

Homma on mutkikkaampi nyt, koska Boltek ei enää valmista ANT-1-paikanninantennia. Tilalle he tarjoavat uutta ANT-2:sta, joka korvaa vanhan ANT-1:n ja ENC-1-sääsuojan yhdellä kokonaisuudella. Tässä hienossa ajatuksessa piilee vain yksi pikkujuttu: Sitäpä ei asennetakaan enää samalla tavalla, kuin ANT-1:sta, vaan 100% onnistunut asennus vaatii mastoasennustarvikkeet. Boltek on tietoisesti jättänyt muutamia strategisia mittoja pois spekseistä jotta omatoiminen asennus olisi astetta hankalampaa. Mastoasennustarvikkeet maksavat Boltekilta tilattuna paikantimen hinnan päälle sellaiset satakunta dollaria, jolloin koko paketin hinta nousee lähemmäs 450$ ja siihen kun lyödään vielä tuntematon summa UPS:n suorittamalle kansainväliselle toimitukselle ja sen perään vielä ALV, niin hinta pompsahtaa reilunlaisesti ylöspäin, arviolta johonkin 600-700€ nurkille.

Boltekilla on toki jälleenmyyjänsä, mutta sekään ei ole suoraviivaista. Jännittävästi vain Brittein saarilta pystyy tilauksen tekemään niin, että hinta on tiedossa. Sieltä laitteen saa ilman mastokiinnikkeitä ja ALVia päälle 300€:lla. Tuohon sitten ALV päälle ja homma on sellaiset 400€ kokonaisuudessaan. Halvemmaksi tuo siis tulee Briteistä tilattuna, kuin Jenkeistä suoraan.

EU:n sisällä olevat puljut, joita ei sitten olekaan kuin kourallinen, eivät yksikään hintaa suostu sivuillaan kertomaan, mukaan lukien suomalainen Ilkka Lilja Oy, jonka sivusto katapulttaa lisätietoa haluavat takaisin jenkkilään.

Jos PCI-kortti osoittautuu vialliseksi, silloin koko salamatutkalaitteisto on samantien SER-kamaa, koska Boltek on lakkauttanut pidemmän aikaa sitten PCI-kortin valmistuksen ja pää tulee kipeäksi ja lompakko hoosiannan huutajaksi, jos LD-sarjalaisen haluaa tilalle. Sitä et nimittäin saakaan ellet jostain repäisen tiskiin paiskattavaksi 500€:n seteleitä kolmea kappaletta, eikä sitäkään voi taata, että sekään riittää.

On siis olemassa mahdollisuus, että FinWX Helsinki-71:ltä lähtee yksi sääaseman ominaisuus pois kokonaan, jos käy äärimmäisen huono säkä.

Ilmoitan tässä ketjussa asioiden etenemisestä tämän epäonnen laitteen kanssa.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------