Cloudflare CDN kokeiluun

Aloittaja weatherc, perjantai, 02.09.2022, 13:40

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Cloudflare CDN otettu kokeiluun noille karttapalikoille jospa se vähentäisi tuota dedille asti tulevaa liikennettä ruuhkien aikana. Tämähän toimii niin, että jos kysytty filu löytyy Clouflaren välimuistissa, eikä sitä asetusten (kuten TTL-aikojen) mukaan tarvi vielä keysellä uutta, niin se tarjoa välimuistissa olevaa eikä kysyele uutta dediltä. Ajatus lähinnä ajattaa karttojen pohjakarttoja sekä sadetutkakuvat sen kautta, mikäli toimii.

Varsinkin pohjakartathan ovat käytännössä muuttumattomia eli kerran generoitu filu ei tarvi uudelleengenerointia "ikinä", paitsi jos den data muuttuu.

Kokeiluvaiheessa saattaa esiintyä toimimattomuutta, eli sekä ettei toimi laisinkaan tai ettei päivity (sadetutkakuvat). Koska kyseessä DNS-muutoksista niin saattaa muutostoimenpiteet/peruutukset asetuksiin kestää kotvasen jos toisenkin ennkuin vaikuttaa. Liikkelle lähdetty varovaisesti siten että vain a.nordicweather.net:stä tulevat menee Cloudfaren kautta mikä tarkoittaa lähinnä pohjakearttoja eikä siten tässä vaiheessa koske sadetutka-kuvia jotka tulevat wms:än kautta. Wms oli se varsinainen ongelmaryyni tuossa ukkosten aikaan.

weatherc

#1
Kokeilu näyttää kohtuu lupaavalta :)

Cloudflare on nyt käytössä noissa [a,b,c,d].nordicweather.net (pohjakartat sekä karttavirtuaalilta tulevat muut kartat kuten tutkakuvat paitsi ei wms:ltä tulevat) sekä myös nominatimissä eli siinä ennustesivujen paikkakuntahaku-jutussa. Viimeksimainitussa tuo Cf on itse asiassa ihan omiaan koska paikkakuntahakudatahan ei käytännössä ikinä muutu mutta taustalla oleva kanta/softa on kohtuu raskas.

Tällä hetkellä vajaat puolet liikenteestä tulee cf:ltä ja loput kyselyistä ohjaantuu dedille. Tämä siis näin suht rauhalliseen aikaan. Noita prosentteja tarkasetellessä pitää toki muistaa että osa kartoista (kuten sadetutkat) päivittyy suht tiheään eli niiden on syytäkin tulla dediltä tasaisen väliajoin mutta siinä välissä voi cf hoitaa sen tarjonnan hyvinkin.

Teknisesti tuota mikä tulee/päivittyy mistäkin milloinkin menee aika pitkälle Cache-Control-headerin mukaan. Ja tuota headeriä on ruuvailtu kartta-virtuaalin Nginx:in asetuksissa eri asentoihin eri datoille katsoen mitä tapahtuu :)