Kartta-virtuaalin päivitys

Aloittaja weatherc, lauantai, 12.11.2022, 21:47

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Nuo molemmat virtuaalit raksuttaa Centos:sta. Webbisivujen virtuaalin osia "ylläpitää" Cpanel joten siinä ei mitään. Kartta-virtuaali taas on perus Centos7, joka jo kivikautinen, ja sen aikainen Centos OS on myös lakkautettu ja se on siirtynyt lähinnä RHEL:in testialustaksi. Money talks.

Samoin nuo softat kuten Mapnik (joka oli totaalisen solmussa aikasemmin viikolla) ovat aika vanhoja. Mapnikin käytössä oleva versio on liki 10 vuotta vanha ja porskuttaa Python 2:lla :o ;D
Suurempi ongelma on se, että kaikki tarvittavat palikat (GDAL, Boost, Proj4 yms) ovat asennettu "from source" koska Centoksella ei ole niitä, ainakaan riittävän tuoreina että Mapnik olisi ne joskus hyväksynyt. Ja kun yrität jotain tehdä, kuten tuon solmun avaamisessa, niin on aina joku väärällä versiolla.
Joten tuli väkisinkin mieleen että jospa tekis päivityksen esim Ubuntuun. Siinä saa nuo yllämainitut palikatkin suoraan apt:lla, mukaanlukien Mapnikin.
Bonuksena tulisi sen virtuaalin siivous koska sinnehän on kertynyt vaikka ja mitä softanpalasta.

Milloin tämä tapahtuu? Who knows.  :D

weatherc

Kartta-virtuaali päivitettiin Ubuntuun eilen illalla. Ei ongelmia sen suhteen.
Juttujen asennus tapahtuu palikka kerrallaan jotta homma pysyy kuosissa. Toistaiseksi on homma sujunut varsin mallikkaasti, mitä nyt jokunen polku piti muuttaa, mutta se oli odotettavissa kun eri käyttis ja ikäeroa käyttiksillä/ohjelmaversioiden välillä aikas paljon.
Ylhäällä:
- taustakartat (mbtiles => niitä tarjoo jatkossa Nginx:in custom-palikka ngx_mbtiles)
- BO websocketti
Vielä alhaalla:
- kartat, kuten sadetutka (Mapnikia ei ole vielä asennettu). Eiköhän nekin palaa linjoille illemmalla jahka treffeiltä päästään kotiin :P

weatherc

Ei se ollut uusin Ubuntun LTS-julkaisu 22.04 (eli huhtikuu -22) vaan 20.04 joka toimis suoraan laatikosta :D
22.04 oli liian tuore :o
Toisin sanonen, 22.04 mm
- Proj4 liian uusi => paketti-Mapnik on ilman Proj-tukea jota vaaditaan noille kartoille eikä Githubista haettu master-versiokaan rakentunu oikein.
- PHP on v8 => ihan simppeli muutaman rivin mysql-häkkyrä vuosmallia PHP7 kaatui siihen paikkaan :P

20.04 sen sijaan asentui ihan suoraan apt:lla kaikilta osin paitsi WGRIB2 (josta uupuu mysql-tuki oletuksena) sekä ngx_mbtiles mikä ei ole (ainakaan vielä) mikään mukaanliitetty palikka Nginxiin.
Suurimmat muutokset vanhaan 
- Python 2.7 => Python 3.8
- Node.js & co "muutaman" version tuoreemma