Uutiset:

13.10.2024
PALAUTUMISTIEDOTE

FinWX:n palvelut katkesivat hetkellisesti 13.10.2024. FinWX:n web-serveri palautettu vuorokautta aikaisempaan tilanteeseensa.
Lue häiriötilanteesta lisää täältä.

FinWX:n ylläpito pahoittelee katkoksen aiheuttamaa häiriötä.

Main Menu

Sääohjelmat

Aloittaja yka, torstai, 30.10.2008, 19:07

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

yka

Lainaus käyttäjältä: J.Jäntti - sunnuntai, 09.11.2008, 11:33


Hyvin harvoin, jos ollenkaan, vika on näytön ajureissa, sillä 90% monitoreista nakuttaa Microsoftin geneerisellä ajurilla, joka sopii käytännössä lähes näyttöön kuin näyttöön. Valmistajan omat ajurit lähinnä vain rajaavat virkistystaajuuksia ja näytettäviä resoluurtioita pois niiltä osin, mitä näyttö ei kykene näyttämään esim. näytön paneelirakenteen tai ohjaustekniikan vuoksi. Itse en ole koko tietoteknisen harrastukseni aikana törmännyt kertaakaan tilanteeseen, jossa näyttö - vieläpä noin uutta tekniikkaa sisältävä - olisi hirtättänyt koneen kiinni.

- Jos näyttöä epäilet, lähde purkamaan vyyhtiä ensin päivittämällä näytönohjaimen ajuri ja DirectX-rajapinta.
- Jos WS-3600 sääasemasi on kiinni USB-muuntimen kautta, ei ole suositeltavaa käyttää sitä USB-jakajan (USB Hub) läpi, vaan kytkeä se itsenäiseksi laitteeksi omaan pistokkeeseensa koneen takana. Useassa konemallissa on takana neljä USB-paikkaa, jaoteltuna muotoon 2 + 2. Jos sääasema on USB-kytkentäinen, suosittelen lämpimästi pyhittämään yksi tuollainen kahden portin paikka kokonaan sääasemalle.
- Koneen tukehtuminen voi myös olla peräisin vanhoista, geneerisistä piirisarja-ajureista, joiden avulla kone saadaan henkiin ja toimimaan, mutta toiminnallisuus on enemmänkin kompromissitasoinen. Tämän vuoksi nekin kannattaa päivittää ja vielä suuremmalla syyllä, jos koneesi on vähänkin uudempi. Piirisarja-ajureiden kanssa tulee yleensä myös USB 2.0-tuki käyttöjärjestelmään, jolloin USB-porttien kaista levenee huomattavasti ja saattaa korjata tukehtumisen USB-väylää käyttävillä sääasemilla.


Juuri noista syistä ei näyttö tule ensimmäiseksi mieleen. Se, mikä nyt pani näyttöä epäilemään, on ensinnäkin se, että koneen ajureissa ei ole littunäytön resoluutiolle soveltuvaa ajuria. Netistä imaisin sille ajurin, mutta se ei toiminut ollenkaan. Näyttö sinällään ehkä toimisikin, mutta koneen intergroitu näytönohjain ei ymmärrä sille tarjottua näyttöä, eli  1440x768 näyttö on lähestulkoon lukukelvoton. Olen käyttänyt 1440x720 resoluutiota, joka on hyvin luettavissa, mutta saattaa aiheuttaa näytössä ongelmia.
Sääasema ei ole kytketty koneeseen USB, vaan sarjaportin kautta. Käytän kyllä monia USB-laitteita, jotka toimivat yhtä hyvin sekä edessä olevista kahdesta ja takana olevista kahdesta liitännästä. Olen ajatellut sääasemalla USB-liitäntää, mutta toistaiseksi se on ajatuksen asteella.
Näyttöä olen kokeillut kannettavan kanssa ja tulos on ollut erinomainen, joten en usko, että näyttö sinänsä ryppyilee. Pöytäkone vain ei ymmärrä littunäytön salaisuuksia.
Näyttöä olen vähän epäillyt senkin vuoksi, että muutaman tunnin käytön jälkeen sääohjelman grafiikka päivittyy vain osaksi, eli näyttöön jää harmaan sävyisiä läiskiä, joihin teksti tulee vasta kun klikkaa hiirtä läiskän (nelikulmio) päällä. Kun näyttö väsyy päivittymästä, myös tietojen lähettäminen nettiin pysähtyy, niinkuin nytkin on tilanne, kun olen Tampereella enkä sääkoneen lähellä.
Kokeilen ensin vanhaa putkinäyttöä (19-tuumainen Nokia). Jos homma korjaantuu, voisi USB-liitäntääkin ajatella. Taitaa muuten olla vähän omaperäinen kytkentä tuossa kaapelissa, joten lienee parasta tilata sovitinkaapeli sarja->USB Paratronicilta, niin ei tarvitse niin kovasti ihmetellä piuhojen järjestystä.
yka

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 09.11.2008, 21:44
Vinkkinä niin kannataa myös seurata tuota winukan task-manageria että mikä ohjelma se on joka aiheutaa tuota puuroutumista. Omalla kohdalla oli juuri vähän aikaa sitten WD joka puuroutui muttaman päivän päästä (söi resursseja ja muistin käyttö hipoi 200 megaa) ja ratakaisuksi tein WD:n uudelleenasennuksen tyhjältä pöydältä ja johan on WD kun uus :)

Tuo onkin yksi niistä asioista, jotka jäävät usein huomiotta ja niin kävi myös itsellänikin kun tuota lstaa tein. Joillakin ohjelmilla saattaa olla inhottava tapa varata itselleen järjestelmän muistia, mutta se ei koskaan ymmärrä sitä vapauttaa ja vähitellen se syö kaiken fyysisen muistin, ottaen tiukan kuristusotteen käyttöjärjestelmästä, kunnes sen käytettävyys on nolla. On ihan mahdollista, että WD:n jossain pienessä mitättömässä .dll-filussa oli rakenteellinen vika, joka pyysi koko ajan pieniä palasia muistista jotain käyttötarkoitusta varten.

Lainaus käyttäjältä: yka - maanantai, 10.11.2008, 01:18
Näyttö sinällään ehkä toimisikin, mutta koneen intergroitu näytönohjain ei ymmärrä sille tarjottua näyttöä, eli  1440x768 näyttö on lähestulkoon lukukelvoton. Olen käyttänyt 1440x720 resoluutiota, joka on hyvin luettavissa, mutta saattaa aiheuttaa näytössä ongelmia.

Näyttöä olen vähän epäillyt senkin vuoksi, että muutaman tunnin käytön jälkeen sääohjelman grafiikka päivittyy vain osaksi, eli näyttöön jää harmaan sävyisiä läiskiä, joihin teksti tulee vasta kun klikkaa hiirtä läiskän (nelikulmio) päällä. Kun näyttö väsyy päivittymästä, myös tietojen lähettäminen nettiin pysähtyy, niinkuin nytkin on tilanne, kun olen Tampereella enkä sääkoneen lähellä.

Näyttöä olen kokeillut kannettavan kanssa ja tulos on ollut erinomainen, joten en usko, että näyttö sinänsä ryppyilee. Pöytäkone vain ei ymmärrä littunäytön salaisuuksia.

Kuulostaa melkeinpä siltä, että koneesi näytönohjain toimii Microsoftin omalla, geneerisellä ajurilla eikä piirisarjavalmistajan ajureilla. Jokainen näyttö lähettää tietoa itsestään VGA- tai DVI-kaapelin kautta, jotta näytönohjainajuri voi rajoittaa resoluutiot ja taajuudet kohdilleen. Tällaista keskustelu- ja säätömekanismia ei Microsoftin geneerisissä ajureissa ole lainkaan, mikä selittänee myös sen, miksi koneesi hylkii näytölle tarjottuja ajureita suoraan; Se ei saa näytön tietoja mistään. Asennusjärjestys on yleensä se, että näytönohjaimen ajuri tulee asentaa ensin ja sitten monitorin ajuri.

Tämän lisäksi, kertomastasi resoluutioista päätellen litteä näyttösi on laajakuva (16:9) näyttö. Microsoftin geneeriset ajurit tuntevat suurimmalta osin vain tavallisia (4:3) näyttöjä ja vain muutamia hajanaisia 16:9-resoluutioita, jotka tuollaisessa tiettyyn resoluutioon rakennetussa litteässä näytössä ovat varmasti suorastaan iljettävää katsottavaa.

Lainaus käyttäjältä: yka - maanantai, 10.11.2008, 01:18
Taitaa muuten olla vähän omaperäinen kytkentä tuossa kaapelissa, joten lienee parasta tilata sovitinkaapeli sarja->USB Paratronicilta, niin ei tarvitse niin kovasti ihmetellä piuhojen järjestystä.

Siinä on itseasiassa täysin standardi sarjaporttikytkentä (RS-232, 9 pinniä), mutta LaCrossen insinöörit ovat säätäneet sääaseman juttelemaan koneen kanssa aivan muulla tavoin, kuin tavallista sarjaporttikommunikaatiota käyttäen. Sellaista suoraa kaapelia, jonka toinen pää on RS-232 ja toinen pää USB, ei ole olemassakaan. Sensijaan RS-232 --> USB muuntimia on olemassa. Ne toimivat siten, että kun muuntimen kytkee USB-porttiin, luo käyttöjärjestelmä koneelle uuden COM-portin (yleensä joko COM2, COM3 tai COM4) ja ajuri hoitaa USB-portin kautta tulevan sarjaliikenteen RS-232:n ymmärtämään muotoon. Tällaisia muuntimia löytyy mm. Verkkokauppa.com:sta. Tiettävästi myös Paratronic myy noita muuntimia.

Pieni varoituksen sana on tosin paikallaan: LaCrosse WS-3600 aseman sarjaportin keskustelutekniikka on niin eksoottinen, että vain tietyllä piirisarjalla varustetut USB-muuntimet toimivat oikein.
WUHU-ohjelman keskustelu- ja tukiyhteisössä liikkuu tietoja, että varmimmin toimivat Prolific-merkkisellä piirisarjalla varustetut muuntimet, viimeisimpien ajureiden kanssa. Se, onko tuolla piirisarjalla varustettuja muuntimia myynnissä täällä kylmässä pohjolassa, ei minulla ole.

Ne muuntimet, jotka eivät ymmärrä tuollaisen eksoottisen keskustelutavan päälle tekevät jotain näistä:
- Ei löydä koko sääasemaa, vaikka se on kiinni ja täydessä toiminnassa
- Löytää ja toimii hetken (parista tunnista jopa vuorokauteen) jonka jälkeen sääasemaa kontrolloiva ohjelma hirttää kiinni, kun tapahtuu odottamaton tiedonsiirtovirhe
- Kaataa koneen heti siniseen ruutuun sen kummemmin anteeksi pyytämättä.

WS-2300 sääasema ei kärsi tästä lieveilmiöstä, koska sen käyttämä keskustelumetodi on sellainen, että muuntimet ymmärtävät sen päälle paremmin (eli WS-2300:n keskustelu on lähempänä oikeaa sarjaporttiliikennettä).
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2025
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2025
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2025; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

weatherc

LainaaTuo onkin yksi niistä asioista, jotka jäävät usein huomiotta ja niin kävi myös itsellänikin kun tuota lstaa tein. Joillakin ohjelmilla saattaa olla inhottava tapa varata itselleen järjestelmän muistia, mutta se ei koskaan ymmärrä sitä vapauttaa ja vähitellen se syö kaiken fyysisen muistin, ottaen tiukan kuristusotteen käyttöjärjestelmästä, kunnes sen käytettävyys on nolla. On ihan mahdollista, että WD:n jossain pienessä mitättömässä .dll-filussa oli rakenteellinen vika, joka pyysi koko ajan pieniä palasia muistista jotain käyttötarkoitusta varten.

Jeps, Brian (mies WD:n takana) löysikin siitä pienen virheen joka hirtti kiinni 1-wire-näytön WD:ssä ja uusimpien päivitysten jälkeen WD toimii taas kuin juna. Hän myös sai siihen 4x nopeamman FTP-palikan joka myös auttoi nopettamaan sitä. :)

Tuosta USB-muuntimesta unohdin sanoa että ainakin Davisin kohdalla pätee se että mikäli on RS-232-portti koneessa käytä sitä ja älä kytke sitä mihinkään USB-viritykseen jollei välltämätön pakko. Nuo USB-palikat voivat aiheuttaa lisää harmaita hiuksia kuten J sanoikin. Omalla kohdalla Davis juttelee koneen kanssa RS-232:sen kautta ilman mitään ongelmia.  ;D

Näytöstä sen verran että itsellänikin on tuollainen littuska 19" näyttö ja ainakin tämän koneen emossa oleva integroitu näytönohjain ei toiminut kunnolla sen kanssa (vaikka kone ja ruutu myyty yhdessä  ???) homman ratkaisi erillinen 256 MB näyttis jonka jälkeen ruutu pelannut moitteettomasti. Silloin kun ruutu oli kiinni siinä integroidussa niin oli havaittavissa juuri jonkin asteista puuroutumista kun emo ei jaksanut lähinnä muistin loppumisen johdosta sekä että näytön ulosanti oli lähinnä surkuhupaisaa.
Muuten, kuin paljon muista myllyssäsi on?
Itselläni oli 1 GB tääsä xp:ssä ja se pakkas loppumaan kesken (vaikka taskmanager muuta väittikin) ja kun ostin siihen toisen gigan niin piritys kummasti.

yka

Lainaus käyttäjältä: weatherc - maanantai, 10.11.2008, 18:44
LainaaTuo onkin yksi niistä asioista, jotka jäävät usein huomiotta ja niin kävi myös itsellänikin kun tuota lstaa tein. Joillakin ohjelmilla saattaa olla inhottava tapa varata itselleen järjestelmän muistia, mutta se ei koskaan ymmärrä sitä vapauttaa ja vähitellen se syö kaiken fyysisen muistin, ottaen tiukan kuristusotteen käyttöjärjestelmästä, kunnes sen käytettävyys on nolla. On ihan mahdollista, että WD:n jossain pienessä mitättömässä .dll-filussa oli rakenteellinen vika, joka pyysi koko ajan pieniä palasia muistista jotain käyttötarkoitusta varten.

Jeps, Brian (mies WD:n takana) löysikin siitä pienen virheen joka hirtti kiinni 1-wire-näytön WD:ssä ja uusimpien päivitysten jälkeen WD toimii taas kuin juna. Hän myös sai siihen 4x nopeamman FTP-palikan joka myös auttoi nopettamaan sitä. :)

Tuosta USB-muuntimesta unohdin sanoa että ainakin Davisin kohdalla pätee se että mikäli on RS-232-portti koneessa käytä sitä ja älä kytke sitä mihinkään USB-viritykseen jollei välltämätön pakko. Nuo USB-palikat voivat aiheuttaa lisää harmaita hiuksia kuten J sanoikin. Omalla kohdalla Davis juttelee koneen kanssa RS-232:sen kautta ilman mitään ongelmia.  ;D

Näytöstä sen verran että itsellänikin on tuollainen littuska 19" näyttö ja ainakin tämän koneen emossa oleva integroitu näytönohjain ei toiminut kunnolla sen kanssa (vaikka kone ja ruutu myyty yhdessä  ???) homman ratkaisi erillinen 256 MB näyttis jonka jälkeen ruutu pelannut moitteettomasti. Silloin kun ruutu oli kiinni siinä integroidussa niin oli havaittavissa juuri jonkin asteista puuroutumista kun emo ei jaksanut lähinnä muistin loppumisen johdosta sekä että näytön ulosanti oli lähinnä surkuhupaisaa.
Muuten, kuin paljon muista myllyssäsi on?
Itselläni oli 1 GB tääsä xp:ssä ja se pakkas loppumaan kesken (vaikka taskmanager muuta väittikin) ja kun ostin siihen toisen gigan niin piritys kummasti.

Kiitos kommenteista. Tänään Elisa ryppyili eikä nettiin päässyt iltapuolella ollenkaan, ennen kuin nyt. Tuskinpa nyt ihan vakavissani vaihtaisin USB-liitäntään, kun sarjareikäkin on. USB:tä voi sitten käyttää muuhun tarpeen vaatiessa.  Muistia ei ole enempää kuin 766 megaa sääkoneessa, mutta se kyllä tuntuisi riittävän, kun ei konetta juuri muuhun käytetä. Tosin integroitu näyttö vie koko lailla muistista ja saattaa olla, että se voi olla ongelma tuon littunäytön kanssa. Se kyllä selittäisi muutamia kummallisuuksia. Fresh Diagnose kyllä kertoo, että muistista olisi vapaana vielä 230 megaa. Nyt kun koneella ei käytännössä tehdä muuta kuin ajetaan sääohjelmaa, on kiintolevyn lukeminen paljon rauhallisempaa kuin silloin, kun puuhasin kaikkea muutakin koneella.
Saman kaltaista näyttöongelmaa ei mielestäni ollut putkinäytön kanssa, mutta kun La Crossen sääasema alkuun ryppyili, ei näytön ongelmiin kiinnittänyt kovin paljon huomiota. Paratronic toimitti sitten virheettömästi toimivan sääaseman, mistä kiitos heille saatettakoon tälläkin palstalla tiedoksi.
yka

weatherc

LainaaMuistia ei ole enempää kuin 766 megaa sääkoneessa, mutta se kyllä tuntuisi riittävän, kun ei konetta juuri muuhun käytetä. Tosin integroitu näyttö vie koko lailla muistista ja saattaa olla, että se voi olla ongelma tuon littunäytön kanssa. Se kyllä selittäisi muutamia kummallisuuksia. Fresh Diagnose kyllä kertoo, että muistista olisi vapaana vielä 230 megaa. Nyt kun koneella ei käytännössä tehdä muuta kuin ajetaan sääohjelmaa, on kiintolevyn lukeminen paljon rauhallisempaa kuin silloin, kun puuhasin kaikkea muutakin koneella.

Tuo on erittäin tutun oloista tekstiä. Mullakin väitti taskmanager että olis vaik kuin monta sataa megaa musita vapaana mutta ei niin ei, eli siinä se todennäköinen ongelma piilee. Mulla alunperin giga muistia ja kun jossain vaiheessa onnistui tekemään pikkasenkin enemmän niin tökkimään rupesi sekä kaiken maailman muita kummallisuuksia mitä tää keksis. Heti kun lisäsin toisen gigan muistia niin alko pelittää kummasti, ennen tää ei suostunut olemaan käynnissä missään nimessä 3 päivää pidempään putkeen ilman että piti reebootata, nytten huristaan tällä hetkellä jo yli 10 päivässä (ja edellinen bootti tais olla M$:än pakottama)

Eli mun vinkki on: näytönohjain sekä lisää muistia.

Munkin näyttis on joku halpisversio 256MB mutta hyvin pelittää.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: yka - keskiviikko, 12.11.2008, 00:54
Tuskinpa nyt ihan vakavissani vaihtaisin USB-liitäntään, kun sarjareikäkin on. USB:tä voi sitten käyttää muuhun tarpeen vaatiessa. Muistia ei ole enempää kuin 766 megaa sääkoneessa, mutta se kyllä tuntuisi riittävän, kun ei konetta juuri muuhun käytetä. Tosin integroitu näyttö vie koko lailla muistista ja saattaa olla, että se voi olla ongelma tuon littunäytön kanssa. Se kyllä selittäisi muutamia kummallisuuksia.

Sellainen rumba voi hyvinkin olla edessä, jos eteen tulee uudemman koneen hankinta, sillä jokin nykypäivän PC-standardi määrittelee koneesta poistuneeksi vanhan korppuaseman lisäksi myös RS-232 portinkin. Kannettavista se lähti ensimmäisten joukossa ja nykyisistä pöytäkoneista - etenkin valmispaketeista - sellaisen löytäminen on onnenkauppaa.

Mitä tuohon muistiin tulee, niin näyttäisi siltä, että tuosta sinun 768MB:n kokonaismuistimäärästä 2MB on pyhitetty näytönohjaimen muistiksi BIOS:n armosta. Yleensä koneen BIOS-asetuksista voidaan määritellä tuon varausalueen kokoakin. Jos sitä voi säätää, suosittelen lisäämään varausaluetta ainakin 8MB:een tai jopa 16MB:een.

BIOS:n määrittelemä varausalue ei missään tapauksessa ole dynaaminen, eli se ei muutu tarpeen mukaan suuremmaksi. BIOS:n määrittelemänä se on absoluuttinen ja siten pois käyttöjärjestelmän resursseista.

Kertomanne hyytymiset, sekoilut ja kummallisuudet on lokeroitavissa kolmeen mahdollisuuteen:
1) BIOS ei osaa kunnolla suojata 2MB:n muistialuettaan ja käyttöjärjestelmä pääsee kirjoittamaan sinne kiellosta huolimatta. Jos kone ei kaadu siitä, sen grafiikkaesitys saattaa sotkeentua tai ohjelma hirttää kiinni tai kaatuu johonkin muistia koskevaan virheeseen.
2) BIOS ei pysty kontrolloida näyttömuistin puskureiden täyttöä ja näytölle purkua kunniallisesti korkean resoluution piirtovauhdin vaatimuksen vuoksi vaan lopulta sekoaa omaan näppäryyteensä ja se näkyy näytöllä. Resoluution alentaminen auttaa yleensä tähän ongelmaan, jos näyttömuistin varausta ei voi lisätä lainkaan siitä missä se nyt on.
3) Integroidun näytönohjaimen ajurissa on bugi, se on puutteellinen (ei lue näytön geometriadataa tai ei ymmärrä sitä kunnolla) tai käytössä on Microsoftin geneerinen näytönohjainajuri.

Mielestäni sitä, kuka ikinä tuollaiset integraatioihmeet on tehnyt ja keksinyt vielä, että näyttömuistia voisi pölliä koneen fyysisestä muistista, pitäisi takoa aika kovaa vastapalloon.

Näitä kauhukabinetteja näkee kannettavissa nykypäivänä. Jos vähänkin näkee vaivaa ja lukee tekniset ominaisuudet jostain kannettavasta, saattaa huomata esimerkiksi, että koneessa on kolme Gigatavua keskusmuistia (vau!) ja samalla puhutaan joko ATI-AMD:n tai nVidian jostain kannettavalle sopivasta super-kulta-turbo-mallin näytönohjaimesta, jossa on Gigatavun näyttömuisti. Jos seuraava sana ei ole "omaa (tai "erillistä) näyttömuistia", soi minulla hälytyskellot heti - tuossa koneessa on käyttöjärjestelmälle kaksi Gigaa ja näytönohjaimelle yksi Gigatavu. Vaikkakin Gigatavu näyttömuistia vaikuttaa suurelta (ja onhan se sitä), ei se tule koskaan kokonaan käyttöön, ellet pelaa Doom3:sta täysillä resoluutioilla ja silmänkarkeilla. Todennäköisesti kannettavan näytönohjain ei edes niihin vaatimuksiin yllä, joten hyöty suuresta näyttömuistista jää saamatta ja tulee maksettua turhasta. Resoluutiota onkin sitten vaikka HD-tasoiseen telkkuun kytkettäväksi saakka, mutta riemu on vähäinen, jos moista resoluutiota käyttävää ohjelmaa ei ole tarjolla.

Tämän vuoksi Weatherc:n ehdotus erillisestä näytönohjainkortista koneeseen on perusteltu, sillä muistipiirit, jotka kortissa ovat, ovat kortin omia eikä ne "vuoda" XP:lle/Vistalle mitenkään. Ajuritukikin on varmasti integroitua parempaa ja toimivampaa. Jos sen hankkii sääkoneeseen, halvin kortti, joka hyllystä löytyy, tuo jo onnen, eikä maksane, kuin muutaman kympin, jos sitäkään.
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2025
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2025
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2025; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------

yka

Lainaus käyttäjältä: weatherc - keskiviikko, 12.11.2008, 17:46
Tuo on erittäin tutun oloista tekstiä. Mullakin väitti taskmanager että olis vaik kuin monta sataa megaa musita vapaana mutta ei niin ei, eli siinä se todennäköinen ongelma piilee. Mulla alunperin giga muistia ja kun jossain vaiheessa onnistui tekemään pikkasenkin enemmän niin tökkimään rupesi sekä kaiken maailman muita kummallisuuksia mitä tää keksis. Heti kun lisäsin toisen gigan muistia niin alko pelittää kummasti, ennen tää ei suostunut olemaan käynnissä missään nimessä 3 päivää pidempään putkeen ilman että piti reebootata, nytten huristaan tällä hetkellä jo yli 10 päivässä (ja edellinen bootti tais olla M$:än pakottama)

Eli mun vinkki on: näytönohjain sekä lisää muistia.

Munkin näyttis on joku halpisversio 256MB mutta hyvin pelittää.

Hyviä ohjeita. Tähän hätään nyt ei oikein uusien vehkeiden ostaminen onnistu, joten päätin kokeilla vaihtaa littunäytön vanhaksi putkinäytöksi (17 tuuman Nokia). Vielä ei oikein osaa sanoa tuloksesta mitään, kun on vasta noin 3 tuntia putkinäyttö ollut käytössä. Toistaiseksi ei ongelmia ole ollut, mutta yleensä ne tulivatkin vasta usean tunnin jälkeen. Katsotaan nyt, miten etenee. Sinänsä ei ole paljonkaan merkitystä sillä, minkä sortin näyttö koneessa on, kun sillä juurikaan tehdä muuta kuin seurataan säätietoja. No, siis odotetaan ja katsotaan kuinka äijän käy.
yka

yka

Lainaus käyttäjältä: yka - perjantai, 14.11.2008, 00:30
Hyviä ohjeita. Tähän hätään nyt ei oikein uusien vehkeiden ostaminen onnistu, joten päätin kokeilla vaihtaa littunäytön vanhaksi putkinäytöksi (17 tuuman Nokia). Vielä ei oikein osaa sanoa tuloksesta mitään, kun on vasta noin 3 tuntia putkinäyttö ollut käytössä. Toistaiseksi ei ongelmia ole ollut, mutta yleensä ne tulivatkin vasta usean tunnin jälkeen. Katsotaan nyt, miten etenee. Sinänsä ei ole paljonkaan merkitystä sillä, minkä sortin näyttö koneessa on, kun sillä juurikaan tehdä muuta kuin seurataan säätietoja. No, siis odotetaan ja katsotaan kuinka äijän käy.
yka

Perusongelma näyttäisi olevan (jostakin syystä) järjestelmäresurssien loppuminen muutaman tunnin sääohjelman pyörityksen jälkeen. Tämä hiukan hämmästyttää, koska XP:n ei pitäisi olla kovinkaan herkkä järjestelmäresurssien riittävyydestä kränäämään. Toisinhan oli Win 95:ssä ja varsinkin 98:ssa. Jo kolme yhtaikaista ohjelmaa saattoi kaataa 98:n kokonaan. XP ei kaadu samalla tavoin, se vain lakkaa yksinkertaisesti toimimasta kunnolla. Johtunee järjestelmän käyttämästä blokatusta muistista, joka vähän keventää resurssipaineita. Muistin määrän kasvattaminen ei sinällään auta asiaa, mutta jotakin hämminkiä XP:ssä nyt on, kun resurssit eivät vapaudu. Vika voisi tietysti olla ohjelmissakin, ja yleensä onkin, mutta kun esim. WD toimii toisten koneilla sujuvasti ja muutakin voi koneella tehdä samanaikaisesti, tuntuisi siltä, ettei kovin vahvoja moitteita Hamiltoninkaan niskaan voi heittää. Sitä paitsi Ambientin Weather Station tekee ihan saman koneellani. Voin tietysti kyllä sulkea muutamia bootissa käynnistyviä ohjelmia. Se näyttäisi hiukan lykkäävän takkuuntumista (2-3 tuntia), mutta ennen pitkää kone kuitenkin on kaput.
Eräs ratkaisu on koneen autokäynnistys esim. 4-6 tunnin välein. Bootti putsaa muistin ja taas lähdetään "puhtaalta pöydältä". Säätietojahan lyhyen katkoksen aikana ei menetetä, kun sääasema tallentaa niitä kyllä päiväkausiksi. Taidan kokeilla sitä. XP:n voisi kyllä asentaa uudelleen ja toivoa, että ongelma poistuisi. Katsotaan nyt sitä tarpeen vaatiessa.
Tämä ongelma on muuten ilmeisesti ollut kyseisellä koneella pitempäänkin, mutta kun sääasemakin ryppyili, ei saanut selvää ongelmasta. Tavalliset toimisto-ohjelmat, pelit jne toimivat koneessa ihan hyvin, koska niilla ei tehdä samaa toistuvaa prosessia tuntikausia, mutta sääohjelma lähettää nettitietojaan tunnista toiseen samalla tavoin. Jotenkin tuo piirre ei tunnu konettani miellyttävän.
Littunäytön vaihtaminen putkinäytöksi ei korjannut asiaa millään tavoin.
yka

yka

Muuten onko muilla ilmaantunut sitä, että WD sulkeutuu ihan itsestään, ilman  mitään havaittavaa syytä? Fetch-apuohjelma saattaa jäädä muistiin, mutta pääohjelma poistuu. Joitakin osia siitä saattaa jäädä muistiin, mutta ne eivät tee mitään ainakaan näkyvää eikä näytöllä siitä näy jälkeäkään. Minulla näin tapahtuu melkein aina, kun yritän WD:tä käyttää. Siksi suhtaudun siihen aika ynseästi. Ambientin ohjelma ei koskaan ole tehnyt mitään vastaavaa.
yka

weatherc

LainaaMuuten onko muilla ilmaantunut sitä, että WD sulkeutuu ihan itsestään, ilman  mitään havaittavaa syytä?

Mulla ei kyllä WD ole tuota koskaan tehnyt, aika kummallista, kaiken maailman muita pikku juttuja kylläkin mutta sehän kuuluu asiaan. Nykyinen versioni (10.37M b12) tosin kulkee kun juna. Ainut mikä voisi tulla mieleen, ja aina välillä mainitaan ww-foorumilla, on että tarkista montako WDisplay.exe:ä sulla käynnissä. Niitä ei missään tapauksessa pitäisi olla enemmän kun se yksi.

Mikäki esim kaksi niin yski syy voi olla että käytössä sekä WD-delay ja autostart jolloin starttaa kaksi WD:tä (yksi WD-delayllä ja yksi autostartilla).

Toinen syy voi olla, teetkö kuin paljon uploadeja ym. sillä? esim mulla oli 2 customlogia käytössä ja se jumitti silloin, kun poistin toisen homma rupes pelittää. Myös uploadien ripotteleminen sekä välttää 0-minuutteja (0,10,20..) niissä on toinen.

Henkka