Uutiset:

13.10.2024
PALAUTUMISTIEDOTE

FinWX:n palvelut katkesivat hetkellisesti 13.10.2024. FinWX:n web-serveri palautettu vuorokautta aikaisempaan tilanteeseensa.
Lue häiriötilanteesta lisää täältä.

FinWX:n ylläpito pahoittelee katkoksen aiheuttamaa häiriötä.

Main Menu

Korjauksia....

Aloittaja weatherc, sunnuntai, 13.06.2021, 22:01

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

einari

#10
Tutkailin sitä getpublichakua manuaalisesti ja näyttää siltä että se puolen tunnin hakurajoitus on poistunut.. ja antaa 10 min välein/asema  vastauksen jättämällä required_data:n tyhjäksi.. toiminee myös samoin pelkällä humidity-haulla.. 
otin hakualueeksi muutaman lähistön aseman ja kaikki vastasivat 10 min. välein oman sisäisen aikansa mukaisesti.
yhdestä puuttui sade, ja toisesta tuulimoduuli.. joten niidenkin olemassaolevien moduulien vastaukset lisääntyvät..

haun ehdothan näkyy tuossa >>
Request
cURL
curl -X GET "https://api.netatmo.com/api/getpublicdata?lat_ne=63.60&lon_ne=23.40&lat_sw=63.40&lon_sw=23.00&filter=false" -H "accept: application/json" -H "Authorization: Bearer 59378787a467a3b8998baeb0|d912a2a420742cb95e4cab3ca87410f9"

Request URL
https://api.netatmo.com/api/getpublicdata?lat_ne=63.60&lon_ne=23.40&lat_sw=63.40&lon_sw=23.00&filter=false

Siispä 10 min kierto ilman hakuehtoja antaisi sen mahdollisen 6 kertaa päivittynyttä dataa/asema.. jos haluaa tuoreempaa niin 5 tai 6 min kierto... mutta onko se turhaa... vaikka ajallisesti muutaman minuutin olisi tuoreempaa niin vain sen 6x/h sitä saa päivittyneenä.

Ei muuta kuin koehakua kehiin ja sitten sivustolle... se hyöty siitä on että noiden wind ja rain-ehtojen 20 (ylikin) minuutin
katkokset haussa jää pois ja niinpä se mainitsemasi  "edes 15 min. välein" olisi näinollen saavutettavissa. :D 8) ::) 

Edit//
Tein aamulla pientä testiä ja tulokset näkyvät liitteestä, mikä sitten olisi tarkoitukseen sopivin vaihtoehto??  ::)








weatherc

Lainaus käyttäjältä: Zalama - lauantai, 19.06.2021, 08:13
Jostain syystä tuulilukema ei päivity oikein, näyttää koko ajan samaa 6,4 m/s

Kokeillaan toista "asemamerkintää" tuonne kantaan, noita kun on kertynyt muutama kun noita eri datafiluja on jos jonkin sorttista.

LainaaTein aamulla pientä testiä ja tulokset näkyvät liitteestä, mikä sitten olisi tarkoitukseen sopivin vaihtoehto??

Hyvä testi! Kiitos! :)
Tuo 6 krt/h voisi toimia ihan hyvinkin tuossa kun noin nätisti näyttää tulevan.

einari

Nätisti ne tulee temperaturella ja humidityllä, onhan molemmat module1 vastauksessa, rain on module2  ja wind module3.. aina...

Harmi kun tuo ewn:n "pakka" meni sekaisin näin kesäkuun lämpimimpänä päivänä näillä seuduin.. liekö sitten koko kesän osalta sellainen...

ei muta kuin tsemppiä parsimiseen....  :( ;)

einari

Kerroppas weatherc mistä tässä on oikein kysymys...

Olen pikkuisen seuraillut ja hieman miettityttää jotkin asiat.. johtuuko kaikki tästä  että "Kokeillaan toista "asemamerkintää" tuonne kantaan, noita kun on kertynyt muutama kun noita eri datafiluja on jos jonkin sorttista."

Jos ja miksi..  suurin osahan lienee json:ja sitten clientraw.txt juttuja..
Mitkä ovat kriteerit siinä mitkä datat orjataan ensin?




weatherc

#14
Lainaus käyttäjältä: einari - maanantai, 21.06.2021, 22:46
Kerroppas weatherc mistä tässä on oikein kysymys...

Jos ja miksi..  suurin osahan lienee json:ja sitten clientraw.txt juttuja..
Mitkä ovat kriteerit siinä mitkä datat orjataan ensin?


Ei ole pelkästään jsonnia tai clientraw-tyyppisiä filuja vaan on muitakin.

Stickertags.txt on perua jo taita olla 10 -15v takaa jolloin wx-foorumilla kyhättiin pystyyn näitä pienen muotosia maakohtaisia sääasema-verkkoja ympäri maapallon.  Euroopassakin niitä ainakin oli useampikin olemassa. Toki silloinen NWN, nykyään EWN, oli silloinkin poikkeava lintu ja kyhäsi kasaan Pohjoismaisen verkon eikä pekästään suomenkattavan.
Isänä tämän takana oli Saratoga Weatherin ja Saratoga templaten isäntä californian maalta joka myös kyhäsi kasaan näiden verkkojen sivuja ja datahakusysteemit halukkaille vetäjille. Siihen perustui se ensimmäinen NWN-hakuhäkkyräkin.

Yleisimmät softat kuten WD tai Cumulus generoi noita moudoltaan liki standardiksi tulleta filuja clientaw.txt tai realtime.txt. Näissä jokainen arvo löytyy samasta kohtaa filua - aina. Jos niitä on päivitetty ja lisätty arvoja, on uudet arvot aina tuupattu sinne loppuun. Eli näitä on helppo lukea. Joillakin muillakin softilla, kuten esim WeeWX, pystyy generoimaan näitä samoja filuja.

Mutta kaikilla ei ole näitä softia käytössä, mutta silti mahdollisuus generoida custom filua. Kuten esim Daviksen WeatherLink. Näihin laadittin aikoinas stickertags.txt joka on lyhyt, muutaman arvon pituien filu. Toki tuostakin on sittemmin tullut useampaa versiota eikä arvot aina löydy samasta kohtaa saatikka että jakaja olisi aina samanlainen merkki. Siksi sen kanssa saa harrastaa vähän hakuammuntaa välillä.

Näin jälkeenpäin voi tietty miettiä että miksei siitä tehty clientraw tai realtime-muotoista. En tiedä, mutta ehkei haluttu suosia Hamiltonin tekelettä WD:tä eikä Cumulustakaan. Toisaalta, jos arvoja on asemasoftalla saatavilla alle 20 niin jää parin sadan arvon clientraw-filuun paljon NULL-arvoja.