Salamakorjauksia/huomioita

Aloittaja weatherc, tiistai, 08.06.2021, 19:38

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Kuten päivän ukkosketjussakin mainitsin niin FMI:n hakuhäkyrää ruuvattu kun sopivasti oli kivasti aktiviteettiäkin että näkee vaikutukset. Jospa nyt nappais niitä paremmin. Ainakin tämän päivän perusteella niin on huomattava ero. Hakualueelta (Pohjoismaat+Balttia + rönsyt päälle) napsittu rapiat 46k iskua joista geonameskannan avulla paikallistettu suomeen reilut 14k.

Samalla tuli huomattua huomattava ero BO vs FMI salamamäärissä, FMI:n hyväksi (kts kuva), mikä sinänsä mielenkiintoista.
Yksi mieleen tuleva on se, että koska sitä räiskettä oli laajalla alueella niin on moni suomalainen vastaanotin ollut inteference-modessa koko session ajan eikä siten iskujakaan juuri tullut.
Toinen on se pikku fakta että noiden keruuseen käytettävä MyBo-paketti ei toimi kunnolla. Sen päivitys/ylläpito on lakannut jo 7 vuotta sitten joten siihen ei ole edes päivityksiä olemassa.

EDIT:
Ehkä suurempi ongelma on myös se että nuohan, ja kaikki muutkin 3:en osapuolen häkkyrät, on tehty ja porskuttaa PHP v5.6:lla, kuten (liki) kaikki nordiciweatherin/euweatherin sivut, ja nuo sivut on muutettava PHP v7:lle, mielellään jo eilen. Muutama cronilla ajettava käyttää tällä hetkellä 7.4:sta, siinä kun pystyy yksilöimään sen version häkkyrätasolla. Tälla hetkellä rikkinäiset häkkyrät on parempi korjata sitten samalla 7.4:lla toimivaksi.
Ajatus on tehdä molemmille sivuille betat jossa raksuttaa 7.4 ja sitten käydä ne läpi. Ne 3:en osapuolen häkkyrät jotka ei siinä toimi eikä päivityksiä löydy joutaa silloin kylmästi roskiin.

PHP v5 oli EOL jo vuonna 2018, ja v7.2:in viime vuonna (https://www.php.net/eol.php)
Dedin cPanelissa on tuki usealle versioille ja niitä on asennettu tällä hetkellä 3 versiota (5.6, 7.2 ja 7.4), eikä, cPanel ainakaan sen infon mukaan mitä löysin, ole pakkopoistamassa noita vanhoja joskin mitään päivityksiähän noihin EOL-versioihin ei tule.

weatherc

#1
BO:
Laitoin raksuttamaan haun jossa nuo iskut haetaan "manuaalisesti" sieltä BO:n saatavasta datasta. Se ja MyBo täsmää määrissä käytännössä yks-yhteen.
Sekä BO:n "manuaalihaku" että FMI:n haku on konffattu niin ettei salli samalla aikaleimalla ja sijannilla olevia iskuja kahdesti.

Eli jostain syystä BO:lla vähemmän iskua tänne Pohjoismaihin mitä FMI:n datalla. Ero on tälläkin hetkellä selvästi nähtävissä.
FMI:n Pohjoismaat kattavalla datalla on tällä hetkellä tälle päivälle enemmän iskuja mitä BO:lla koko Euroopassa (7800 vs 7300).