Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

EWN ennuste rikki

Aloittaja weatherc, tiistai, 02.03.2021, 00:25

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

EWN ennuste hajosi kun norsken YR lakkautti ennusteestaan vanhan API v1.9:n.
"ai, se oli tänään kun se lakkas toimimasta"  ::) :P :o ;D

Saadaan kyllä takas tulille mutta asiaa ei auta 6 päivän työviikko saatikka prkleen huono netti.

Siitä netistä sen verran että vauhti on ajoittain luokkaa 3 MB/s 50+ ms vasteajoilla.
Syy on se että paikallisesta tukiasemasta loppuu kapasiteetti (tämän Telia jopa myönsi :o), eikä parannusta (lue: uutta tukaria) ole edes suunnitteilla joskin verkonsunnitteluun on ilmoitettu asiasta. Maaseudulla kun ollaan niin kaikki operaattiorithan käyttävät samaa tukaria ja vaihtamalla vain huononee, Elisalla on vielä puolet hitaampaa, DNA:lla samaa luokkaa kun Telialla.
Tukarin vaihto / antennin suuntaus ei oikeen ole vaihtoehto koska lähellä on kyllä peräti 6 tukaria ja paikka suht keskellä niistä, kaikki eri suunnissa, tämä tukossa oleva 1.9 km päässä, seuraava 2.5 km, 2 kpl n 4 km ja 2 kpl n 6 km päässä.
Niin, eikä kuitua saatikka mitään muutakaan kinteää yhteyttä saa koska taloyhtiöllä ei ole nettisopparia paikallisen puhelinmafian kanssa. Itse kuitukaapelihan on kellarissa kaapeli-tv:n takia...  :o

Jussa

Minä sain jo kyselyä asemani seuraajilta miksei ennuste toimi, forecaan ja FMI:hin ei kuulemma voi luottaa ;D Mukava huomata kuinka tärkeäkin asia sivustolla oleva ennuste on.

weatherc

Lainaus käyttäjältä: Jussa - keskiviikko, 03.03.2021, 08:11
Minä sain jo kyselyä asemani seuraajilta miksei ennuste toimi, forecaan ja FMI:hin ei kuulemma voi luottaa ;D Mukava huomata kuinka tärkeäkin asia sivustolla oleva ennuste on.

Totta, se on mukava huomata että noita ennusteita oikeastikkin seurataan.

EWN ennuste on takaisin tulilla.
Kehiin tuli "kehitysversio" eli se mitä tuli ruuvailtua mm Euweatherin etusivun kartalle. Suurin ero on ehkä siinä että mukana myös FMI Harmonie-dataa.
Pitää vielä jossain kohtaa tarkistella mm noita sateen ja ukkosten todennäköisyysksiä jota tuossa uudessa YR 2.0 apissa on huomattavasti paremmat.

Vanha YR-ennuste-skripti
Tutkailin sitä ja ainakin näyttäisi siltä että sen voisi suht helposti saada toimimaan 2.0 json-datalla. Tosin ilman noita sade/ukkos-todennäköisyyskiä.
Mutta niin että toimisi niin kuin ennenkin.
Jossain kohtaa voisi myös kokeilla saada tuo uusi (https://www.nordicweather.net/yrnoennuste.php) nostettua ulos sivuston koodista omaksi skriptiksi.

Pes

Ennusteessa on jokin toimintahäiriö tällä hetkellä

weatherc

#4
Lainaus käyttäjältä: Pes - lauantai, 25.09.2021, 19:55
Ennusteessa on jokin toimintahäiriö tällä hetkellä

Pitäisi toimia taas. Voineen kestää hetken juuri haettujen sijatien kohdalla ennenkuin korjaantuu koska (palvelinpuolen) välimuisti-ajat aika pitkät.

Syynä pätkimiseen on siirtyminen PHP7:lle joka edistyy pätkittäin, lähinnä riippuen miten eri häkkyrien asetukset (kuten häkkyräkohtaiset proxycachet) on laadittu Nginxin konffissa. Esim kyseisellä ennuste-häkkyrällä on 90 min proxycache-aika Nginxissä jona aikana Nginx tarjoaa samalle sijannille valmiiksi pureskellun staattisen version, joka taas vähentää sen generointia. Ainakin noin teoriassa  ;D
PHP7 on kova kaveri valittamaan joka pikku asiasta, ja nuo valitusvirret hajottaa nuo JSON-muotoiset ulostulot kuten tämän ennusteen datan.

angle

Tämä ei ole toiminut moneen päivään. Näyttää helle lukemia. Tiedoksi vaan.

angle

Nytpä näyttää toimivan taas. Hienoa!

Pes

https://www.finwx.net/forum/index.php/topic,5873.msg38003.html#msg38003 operaation jälkeen on vielä jotain poikittain.  Ennusteen haku ei onnistu paikanna minut toiminnolla. Selain näyttää kommentin The localization failed, try again.  Samoin valintakenttään syötettäessä paikan nimeä, ei esitä vaihtoehtoja, jos kirjoittaa paikan nimen kokonaan enter-nappula ei toimi.  Myöskään ei näytä lähimpien sääasemien mittaustietoja. Ilmoittaa että lähistöllä ei ole sääasemia.  Lisää oma sääasemasi EWN:ään tästä.  Näyttää olevan sama tilanne kaikilla mitä olen käynyt kokeilemassa, joilla on EWN ennuste käytössä.

weatherc

Lainaus käyttäjältä: Pes - sunnuntai, 04.02.2024, 00:02https://www.finwx.net/forum/index.php/topic,5873.msg38003.html#msg38003 operaation jälkeen on vielä jotain poikittain.  Ennusteen haku ei onnistu paikanna minut toiminnolla. Selain näyttää kommentin The localization failed, try again.  Samoin valintakenttään syötettäessä paikan nimeä, ei esitä vaihtoehtoja, jos kirjoittaa paikan nimen kokonaan enter-nappula ei toimi.  Myöskään ei näytä lähimpien sääasemien mittaustietoja. Ilmoittaa että lähistöllä ei ole sääasemia.  Lisää oma sääasemasi EWN:ään tästä.  Näyttää olevan sama tilanne kaikilla mitä olen käynyt kokeilemassa, joilla on EWN ennuste käytössä.

Paikkakunta-haku ei toimi, siinä joku fiba
Paikanna minut toimii, pisti mut Helsingin Kiasmaan mikä on ihan vakio läppärillä/wifillä, kiitos suomen operaattoreiden ip-lokaatiot ja luurilla tuuppas Pertteliin niinkuin pitääkin. Mainitsemasi virhe "the locazitaion failed" johtuu selaimestasi, sinun pitää antaa sille lupa paikantaa. Tosin, jos paikantaa esim läppärillä niin tulos voi olla ihan mikä vaan Rovaniemen ja Helsingin väliltä...
Lähi-asemat näkyy, kunhan niitä on.

Koko tuo ennuste-häkkyrä on vähän jäänyt kelkasta, iso kasa datoista mitä se alunperin käytti/näytti ei toimi enään joskin se on aika hyvin hallinut sen eikä ole hajonnut sen takia. Näyttää nykyään nojaavan suurilta osin YR ja SMHI-dataan, mitkä nyt sinänsä ovat aika kutinsa pitävät.
Tuoreempi kyhelmä (joka tosin ei ole häkkyränä vielä) löytyy täältä:
https://nordicweather.net/ennuste.php