Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Sääkameran napsimia

Aloittaja teutari, keskiviikko, 15.10.2008, 06:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukka kiittää kuvia koskevista lämmittävistä kommenteista. Samalla kiitän erikseen Teutaria siitä, että hänen ansiostaan ymmärsin aikanaan KärSään Heikin "Titon" kanssa Vivotek ostoksille alkaa.

Vivotekin syvyysterävyyden ymmärsin aikanaan jo Teutarin hienoista kuvista tosi laadukkaaksi. Kun tietää Karhutunturin linnuntietä sijaitsevan lähes kymmenen kilometrin päässä kuvauspaikasta, niin ei voi kuin ihmetellä kameran piirtokykyä. Ostohetkellä rapiat 500 €uroa kirpaisee, mutta onneksi kirpaisee vain kerran. Lämmitettävä kotelo takaa senkin, että kamera tuntuu toimivan täysin häiriöttömästi ainakin näillä -30 asteen Naruskan hellekeleillä. Kuva kotelosta kertoo, ettei Ukka höpise omiaan. Saapa nähdä sitten, kun kuvien napsimiset tapahtuvat lähellä -50 asteen lukemia :D

Vivotekin kotelon alla lämmittämättömässä kuurakotelossa sijaitsee se Ukan Logiteghin pikkukamera, joka pikkupakkasessa kuvailee lämpimikseen eteläistä maisemaa.

Ukan tietämys ei ilman apuja aivan riitä siihen, miten tuohon IP-kameran kuvaan saadaan tekstillä lisätietoja, kuten Teutari oman kameransa kuviin on tekijämiehenä onnistunut tekemään ;)

www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

Sääkamera napsi tänään Naruskan tammikuisesta pakkaspäivästä isänmaallisen värisiä kuvia. Ukka ainakin on sitä mieltä. Tässä yksi malliksi.

www.naruska.com

weatherc

"Ufoja" taivaalla jonkin aikaa sitten  :P

teutari

Alkaa nuo aamuiset hetket olemaan tosi komeita. ;)

Naruskan Ukka Matinpoika

Naruskan Karhutunturi näyttää maaliskuisena iltana mustavalkoisena versiona tällaiselta. Valoa tunturin taustalla on silmällä katsottuna hieman vähemmän kuin kameran tallentamana. Vivotek on silmää parempi näkemään  ;)

www.naruska.com

Naruskan Ukka Matinpoika

Ukan Vivotekin totuuden hetket vastavaloon kuvaamisesta eivät niin kovin kaukana enää ole. Aurinko hivuttautuu ilta illalta korkeammalle. Pikku valotussäätöjä tehtiin viikonlopun aikana, mutta niiden toimivuudesta sitten, kun aurinko kunnolla yöllä täällä Naruskalla räköttää, ei vielä tiedä.

Tässä kuva tältä illalta. Valokuvaamisen ekspertit voivat antaa mielellään tähän ketjuun vinkkejään, mitä Ukan kannattaisi säätöjen suhteen tehdä. Olisihan se kiva, jos keskiyön aurinko saataisiin jollain lailla välitettyä niille, jotka sitä eivät tänne Lappiin pääse itse kokemaan.  8)

www.naruska.com

mark.o

#26
Takapihan liikkeentunnistikameraan oli tarttunut filmille utelias lintu. Jokin tuntuu vetävän lintuja tässä kamerakotelossa puoleensa, käyvät useasti peilailemassa itseään lasista, tai mahtaako tuo muistuttaa potentiaalista uutta lämmityksellä ja tuulettimella varustettua pesäkoloa ;D

Antenni katolla ja kaikki!

Olikohan tuolla aurinkosuojan välissä hyönteisiä huilailemassa mitä yrittävät syödä?

mark.o

Entä mikäpä tämä mahtaa olla ???

teutari

Pilvi-Ankka polskuttelee menemään. ;)

Naruskan Ukka Matinpoika

Naruskan Ukka seikkailee täällä Keski-Suomessa tekopitäjässäni Petäjävedellä. Eilen aamulla Naruskalta lähtiessäni ei ollut toivettakaan saunavastan tekemsiestä, mutta taas kymmenen tunnin ajon jälkeen on jo eri maailmassa. Ei täällä lehti aivan täytenä vielä ole, mutta hätävastan aikaiseksi saa.

Omaa säätilaa tarkistellessani huomasin, että Naruskalla on myös aika hieno keli ja sääkamera se siellä napsii kuvia vastavaloon. Täällä Petäjävedellä hiukkasen hämärtää. mikä Ukasta tuntuu hiukkasen oudolta, kun kotona mollottaa aurinko täyttä häkää.

Kulunut sanontani onkin, että Suomi on pitkä maa. Ja hieno maa.

www.naruska.com