Vs: SalamaX

Aloittaja J.Jäntti, maanantai, 09.06.2008, 12:20

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

J.Jäntti

Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 13.06.2008, 14:14
Tää nyt menee vähän OT:ksi mutta kiva että muillakin on liikenne räjähtämässä käsiin totaalisesti  ;D ;D
Mulla viime kuukaudet mennyt aika tasaisesti 6-8 GB luokkaa kunnes iski kesäkuu, tässä kuussa tähän mennessä ollut 14 GB (!!!) josta 5.5 GB yhdessä päivässä, viime maanantai kun oli ukkosta ja paras piikki oli luokkaa 2 MB/sekunnissa.

Kyllä täällä saa OT:ksi mennäkin. Emme ole sääntökirjafasisteja ;)

Onneksi Saunalahden IsoG toimii luotettavasti. Ainoa tilanne, jossa on tapahtunut jotain outoa on ollut se, että kuva on katkennut kesken haun. Sekin oli selitettävissä sillä, että samaan aikaan NexStorm aloitti uuden kuvan heittämisen vanhan tilalle ja IsoG-serveri löi lukkoa filulle ja katkaisi liikenteen.

Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 13.06.2008, 14:14
Tämä on yksi syy miksen ole edes harkinnut pistää pystyyn omaa serveriä vaan pysytellyt visusti webhotellissa. Vanhassa hotellissa oli kuukausi-raja 10 Gb/kk joten onneksi lähdin muualle, tosin en ole ollut tyytyväinen tähän uuteen hotelliin (katkoja, milloin serveri menee jumiin jne) joten uusi siirto tulossa kunhan löydän sopivan, ja heillä kun vielä että saa rahat takaisin käyttämättömästä ajasta niin sekin puoli on hallinnassa.

Tekosi on perusteltu ja järkevä. Kuvittelin itse viime vuonna, ettei ketään oikeastaan kiinnosta salamatutkani antamat tiedot, kun FLC:n ylläpidolta oli tullut haiseva vastalause mielipiteen vapaudelle ja minut ja sivuni rinnastettiin rikolliseksi saman instanssin toimesta. Käsite sai kyytiä oikein kunnolla, kun sikäläiset Kannelmäki Weather Centerin sivut menivät umpisolmuun 22.08.2007 tulleen ukkosen seurauksena. Sivuni joutui "palvelunestohyökkäyksen" uhriksi, kun useat kymmenet käyttäjät hakivat salamatutkani kuvaa. Siinä meni kaikki kyykkyyn serverillä ja Megainen ulospäin kulkeva kaista tukkeentui.

Päätin sen jälkeen, että tuohon virheeseen ei toista kerta sorru ja "ulkoistin" kuvasiirrot IsoG-asemalle. :)

Lainaus käyttäjältä: weatherc - perjantai, 13.06.2008, 14:14
Jenkkeihin en viitsi edes katsoa, vaikka heillä edullisemmat hinnat kuin Euroopassa niin kysenalaseksi tulee aina että kuin luotettava on liikenne Eurooppaan päin.

Ymmärrän hyvin :)
Riippuen vähän operaattorista, voi olla, että tietoliikenne kulkee jopa Aasian kautta (olen muutamaan otteeseen, muutamia vuosia sitten, katsonut traceroutella, että mihin hittoon minun liikenteeni oikein reitittyy, kun on ollut hidasta. USA:han menevä liikenne kiersi silloin koko maapallon, mennen Aasian kautta USA:n länsirannikolle, josta se siirtyi kivasti itärannikolle, josta sivusto sitten vastasi. Valehtelematta mentiin yli 25 hoppia. Jostain syystä en ollut kovin tyytyväinen...
Juha Jäntti
Foorumin ja sivuston ylläpitäjä
Finland Weather Exchange (FinWX)

http://www.finwx.net/
------------------------------------------
Ukkoskausi avattu Suomessa: --.--.2024
Ukkoskausi avattu Helsingissä: --.--.2024
-------------------------------------------
Ukkospäivälaskuri 2024; Helsinki/Viikinmäki
0 ukkospäivää.
------------------------------------------
X, FinWX:n ylläpidon ilmoitukset
------------------------------------------