Tuore tiesääasema kuvina.

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, lauantai, 27.10.2018, 13:53

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

Naruskan Ukka Matinpoika

Laittoivat tuohon Salla-Savukoski -maantien laidalle Kotalankylään joku kuukausi sitten tiesääaseman. Tuolla samalla mallilla metallitolppaan rakennettua ei itselläni ole kohdalle muualla sattunut, joten näppäsin Venäjällä tankilla käydessäni kännykällä parit kuvat siitä.

En tunne välineistöä, mutta kuten jossain muussa viestiketjussa Henkka totesi, niin kuvanlaatu ainakin on kohdillaan kameralla, olkoonpa mitä merkkiä tahansa. Ja kaippa ne laadukasta tavaraa ovat muutkin komponentit, vaikka merkkimalleja ei tämmöisestä kuvasta taida irrota. ::)

www.naruska.com

Jussa

Tänään tuosta ohi ajeltiin ja huomasin aseman kun sitä ei ennen siinä ole ollut, edellisestä kerrasta taitaa olla parisen vuotta kun paikan sivuuttanut. Savukoskella yön seutu pistäyttiin. Tuommoisia olen muutaman nähnyt muuallakin. Näppärä asennus!

weatherc

Noita samanlaisia ristikkomasto-asennuksia on etelä-suomi täys, tuossa ohimenevällä motarilla niitä on 5-10 kilometrin välein.  Niitä ilmestys lisääkin äskettäin olleen "telematiikka-remontin" aikana.
Tosiaan on kyllä näppärä asennus-tapa.  :)

Pes


einari

Ukka kyseli kamerasta, uusissa PWS200 tiesääasemissa on joko Axis tai Mobotix kamerana, mutta näkyy niitä vanhoja.. oliko se nyt Milos-asemia ja hieman uudempia ROSA-asemia jotka päivitetään vastaamaan näitä PWS200- systeemejä..
Muistaakseni kauppasin ukalle axista tai vastaavaa sinne Kallelaan aikoinaan hikvisionin tilale.. tällaista Pan/Tilt/zoom juttua eli PTZ-kameraa..

Tuossa kamerassa on se etu että yhdellä voi kuvata kaikki suunnat tiestöllä.. niin tienpinnat myös.. (noissa vanhoissahan on kolmekkin kameraa...) ja vielä väreillä ;D

Tuossa on linkki missä asiasta on prosyyrit: https://www.vaisala.com/sites/default/files/documents/WEA-RDS-G-RWS200%20Catalog-B211407EN.pdf

Tiedä sitten mitä se Darekon oikein valmistaa.. tuskimpa kuitenkaan antureita itse vaan kasaa ne valmiista tavarasta.. niinkuin nuo sopimusvalmistajat nykyään tuppaa tekemään, eikä siinä olisi juurikaan järkeä..  luulisin..

Naruskan Ukka Matinpoika

Köyhän ei kannatteis halapaa ostaa, mutta epäilen nuijen kameramallien hinnan olevan oman käyttötarpeeni ulkopuolella. Hikvisionin kamerassa ei sinällään mitään vikaa ole, vaan vika on tietokoneen puolella ilmaisohjemassa. Sekin enempi johtuu omasta sössimisestäni, kun tein ensiasennuksen täällä kotioloissa sille yhdistelmälle. Ilmaisohjelma löysi liikaa kameroita ilmaisohjelman sääntöjen vastaisesti. Se herjaa nyt mökillä siihen suuntaan, vaikka siellä tehtävänä olis pyörittää vain yhtä ja ainoaa Hikvisionia.

Virhe jäi siten kukkumaan tietokoneelle, kun siirsin laitteiston Kallelan mökille paikoilleen. Eikäpä siinä auttanut, vaikka poistin sovelluksen ja asensin sen uudelleen. Perusasetuksia oli ilmeisesti koneelle tarttunut, eikä uusi asennus tuonut muutosta.

Joku friikkihän olis jo laittanut tuommosen järjestelmän toimintaan että heilahtaa, mutta Ukan tietokonetietämys jää näissä asioissa auttamatta liian pieneksi. Jussilan ollessa apupuolella tuntui jo siltä, että tästähän taitaa tulla totta, muttei tullukkaan... :(

www.naruska.com

weatherc

#6
Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - sunnuntai, 28.10.2018, 11:18
Köyhän ei kannatteis halapaa ostaa, mutta epäilen nuijen kameramallien hinnan olevan oman käyttötarpeeni ulkopuolella.

Pikainen Googlaus antoi hinnaksi noin 3000€ tuolle Axisin kameralle mikä löytyy tuosta einarin linkittämästä Vaisalan brosyyristä...Sitähän ei tosin tiedä mitä kameroita Liikennevirasto käyttää, että onko se juuri se vai joku muu.
Ainakin ne mitkä täälläpäin ovat, ovat "kameran näköisiä" ainakin ulkonäöltään eikä puolipallon muotoisia vaikka sojottavat milloin mihinkin suuntaan, mutta sehän ei kovin paljoa kerro mitä siellä sisällä on.

EDIT: Tuossa kuva Kilpisjärven uudesta asemasta: https://twitter.com/TuoviPaivio/status/1022527892977340416

einari

#7
Kyllä ne roippeet koneelta saa pois.. esim. Ccleaner kehiin ja poistat ensiksiHikvisionin työkalut/poista ohjelma ja sitten rekisteriosioon ja etsi rekisteriongelmat.. sitten korjaa rekisteriongelmat.. se kysyy että talletaanko ne virheet.. en tapaa tallentaa.. lisäksi on hyvä ajaa siivous vaihtoehto..

hitaampi vaihtoehto on että menee windowsin suorita toimintoon siitä vasemman alanurkan ikkunakuvakkeesta oikeanpuolista hiiren näppäintä painamalla ja valitsee suorita, kirjoittaa regedit ja entteriä, sieltä etsi-toiminto ja siihen hakuehto vaikkava hikvis.. sitten poistaa kaikki rekisteriavaimet jotka tulee kyseisellä haulla.. kannattaa kuitenkin huolehtia ettei poistele muita ;D

Edit// niin myös se ilmaisohjelma kannattaa poistaa samalla systeemillä sillä Cleanerilla ja katsoa myös että onko aina ajettavissa ohjelmissa jotain siitä, varsinkin selainosassa...

einari

Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 28.10.2018, 11:33

EDIT: Tuossa kuva Kilpisjärven uudesta asemasta: https://twitter.com/TuoviPaivio/status/1022527892977340416

Näkyy keikkuvan axis huipulla..  luin jostain että 20 asemaa uutta laitettu 2016 ja sama 20 2017, tästä vuodesta en tiedä.. mutta tietääkseni saavat EU-rahaa noihin vanhempien tekniikan uusimiseen, ja kustannus oli muistaakseni useampia miljoonia ja kameroiden osalta taisi olla nelisen miljoonaa..

saa noita dome-kameroita näin kotikäyttöön, etäohjattunakin kohtuu hintaan.. esim.    Foscam FI9828P V2 Dome : alta 200 euron, vävyllä on tuonlainen.. vanhemmalla nimellä vain..  siinä ainakin on kääntöpää.. liekö tuossa...

weatherc

Tuossa pari norskea jossa asialliset kamerat varsinkin päiväkuvissa muttei hajuakaan mitkä kamerat niissä keikkuu:
https://www.tindevegen.no/webkamera-vaer/
http://skjolden.com/sommarski/