Säteilysuoja ja sen tuuletin

Aloittaja weatherc, perjantai, 27.03.2009, 17:22

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

systeemi

 :D Mulla on just samanlainen venetuuletin omassa säteilysuojassa. Pitäisi näin muutaman vuoden jälkeen uusia koko systeemi. Tätä nykyä osaisi tehdä jo paremman.
Sääasema Nauska, Kemi

www.kemiweather.fi

teutari

Lainaus käyttäjältä: systeemi - maanantai, 09.04.2018, 09:53
:D Mulla on just samanlainen venetuuletin omassa säteilysuojassa. Pitäisi näin muutaman vuoden jälkeen uusia koko systeemi. Tätä nykyä osaisi tehdä jo paremman.

Ensinmäisen aurinkokennotuulettimen asensin 2009 että onhan se jo 9 vuotta siellä pyörinyt ettei ei se mikään huono härveli ole.
2011 asensin sienne lautasten sisälle putken että imu tulee siinä putkessa ja jätin alapään auki, tässä uudessa versiossa on nyt tupla putket että vaikka kuinka aurinko porottaa siihen ulkokuoreen niin ei pitäis lämmön siirtyä enää sinne anturille.

Yks pointti tuohon uuden rakentamiseen oli se kun mää oon niin pirun huono tiskaamaan lautasia ja laiska räjäyttämään aina sitä sääsuojaa leviäksi jos nyt pääsis vaan pölyjen pyyhkimisellä ja pikkusen tiskirättiä näyttämällä.  ;)  ;D
Jos oikein hurjaks heittäytyis niin vois näyttää vaikka painepesuria. :P

Noniin... sääsuoja on nyt nipussa ja anturi asennettu paikoilleen että jospa jo huomenna pääsis purkamaan vanhan pois ja ottamaan uudesta sauhut.

Tää uus tuuletin olikin oikein hifi mallia kaks nopeuksinen sisään ulos puhalluksella, eipä siitä enää puuttunut kuin kaukosäädin niin sitten oltais oltu jo atmosfääreissä. :D


SääSami

3D-tulostimen omistajille olisi monenlaista säteilysuojaa ym. sääasematavaraa tarjolla tulostettavaksi...
https://www.thingiverse.com/search/page:1?q=weather&sa=&dwh=905acc8a10be111

teutari

Lainaus käyttäjältä: weatherc - sunnuntai, 08.04.2018, 22:13
Toihan on ihan style. Mielenkiinnolla ootellaan tuloksia toimivuudesta  ;D

Nyt on muutamalta päivältä kertynyt jo käyrää.
Kyllähän se vanha ropelli oli aika huonossa iskussa mutta 9 vuotta on jo pitkä aika majailla ulkona säitten armoilla.

Asennus päivänä tais anturilla olla pientä kotiutumis ongelmaa mutta parilta viimeiseltä päivältä ensivaikutelmat näyttää jo aika hyviltä käyrän suhteen.
Tuntuu ainakin siltä että anturi reakoi nyt lämpötilan muuttumiseen aikaisempaa paljon herkemmin.

Täytyy seurailla anturin toimintaa vielä hiukan pidemmältä ajalta ennen kuin iskee kädet ristiin ja jättää sen sinne omiin oloihinsa.  ;)