Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Tuulettimella tunnit täynnä

Aloittaja weatherc, maanantai, 05.02.2018, 22:43

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Lämpötilananturin säteilysuojan tuulettimella tuli vissiin tunnit täyteen. Tai sitten se ei tykännyt pakkasista. Ainakin rupes pitää sellaista mekkalaa että sammutin sen. Korjataan jossain vaiheessa sään lämmettyä tai kun oon saanut tehtyä suunnitelmissa olevan uuden version suojasta.... ;D

Pes

Hyytävä viima ehkä jäädyttänyt siivet niin että hinkkaa runkoon.  Täällä jouduin pysäyttämään puhaltimen jäätymisen takia.

Naruskan Ukka Matinpoika

Tavallisen hyviä on ainakin Ukalla olleet kestämään pöytäkoneen vanhat laitetuulettimet. Kaheksan vuoden aikana taitaa olla toinen kipale menossa, vaikka rallattaa 24/7 kaikki kelit harvinaisista helteistä ennätyspakkasiin ja siltä väliltä. Edellinenkään ei ihan kokonaan lakannut pyörimästä, mutta piteli sen verran jotain hankausääniä, että kattelin parhaaksi vekslata.

Tuossa on romumiljoonalaatikossa kaksi seuraavaa odottamassa, jos tämä nykyinen tenimään alkaa. Ei ole teninyt toistaiseksi. Kärsään Heikki aikanaan neuvoi semmosen halvan muuntajan, jolla sitä pyörittää sähkö. Vaivaton peli, kertakaikkiaan. :D

www.naruska.com

weatherc

Laitetuuletin tuo omakin on. Jo senkin takia että ovat halpoja vaihtaa ellei miljoonalaatiksota löydy valmiiksi sopivaa ;D

Saattaa hyvin keretä käymään plussalla tuo keli ennenkun edes mietin tuon tolpan alasottamista missä se on joten vois hyvin kokeilla mitä se sanoo kunhan tietää että mahdolliset jäät ovat sulanneet.

Yks seikka joka mulla tuli mieleen on nämä +5 ja -10 välillä sahaavat kelit. Siihen lisättynä etelärannikon kosteus kun meri on avoin.

Argonex

Noi davisin omat tuulettimet on ainankin ihan susia, mulla se on nähtävästi taas hajalla, pitäisi purkaa ja tinailla siihen runkoon uusi moottori paikalleen. noita on nyt mennyt jo kolme tai neljä hajalle muutamassa vuodessa.
Kun kiekuu uljas kukko laella tunkion, niin tietää joka ukko, sään muutos tulos on. Voi tulla poutaa sadetta, voi tulla pakkas sää, voi myöskin käydä niin että entiselleen jää

weatherc

Lämpimämpiä kelejä odotellessa että saisi säteilysuojan vaihdettua uuteen versioon niin kokeilin että lähteekö tuo vanha ropelleri käyntiin ja lähtihän se.

Kuvassa näkyy selvästi sen vaikutus, lämpötila tippui noin 1.5°. Keli tasaisen aurinkoinen pilviharson läpi ja tyyntä.