Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmoon liittyvää juttua ja kysymyksiä

Aloittaja einari, maanantai, 15.01.2018, 07:46

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

einari

Onhan noita ohjelmia mitkä tukee netatmoa.. 
mm.
weather display (maksullinen, ilmainen jonkin aikaa)
cumulus
meteoware plus, voi määritellä joitakin tahoja joihin pitää luoda api-avain
WUNDERGROUND
WETTER.COM
PWSWEATHER.COM
MET OFFICE WOW
Sitten on WordPressin lisäosa weather station software, jolla saa stickertags-tiedoston tehtyä joka sisältää tärkeimmät tiedot..
varmaan on muitakin.. domotic, grafana jne...

Olemme hieman miettineet datan hakua suoraan EWN:ään, joko partner.apilla tai käyttäjän omalla apilla, kummassakin tarvitaan käyttäjän panosta asiaan..  tämä siksi että suuren asemamäärän vuoksi könttähaku julkisesta datasta ontuu pahasti tällä hetkellä :(


     

einari

Lisään vielä kuvan tuosta wordpressin weather station lisäosan tietokannasta( pieni pätkä noin tunti sitten, ajat utc) ) josta osaava voi hakea muunlaisille sivuille datan...

einari

Laitoin tuohon Pes:in juttuun mainintaa tuosta pwsweatherista, helpoin tapa saada data näkyviin  ilman kotisivuja on kirjautua sinne meteoware plus netatmo sovellukseen ja etsiä network- kohta ja jakaa se tuohon pwsweatheriin, toki ensiksi pitää  luoda tunnus viimeksimainittuun-- lisätä asema jotta saa api keyn jonka sitten syöttää sinne meteowareen..   itse laitoin sitä kautta joskus malliksi Ukan kallelan asemalle kun halusi WU:n sivulle netatmonsa.

Tähän minun tunti sitten laittamaani>>>  https://www.pwsweather.com/station/pws/rouvi1 Data menee wordpressin weather station-softan kautta.. eli kotisivultani, tein sinne pws:ään ensin tunnukset, ehkä ei olisi tarvinnut..  (https://www.rouvi.fi/)

menetteleehän tuokin odotellessa parempia aikoja ::)

einari

Tuli tuossa askarreltua uuden läppärin kanssa, microsoftin kaupasta löytyi Meteostation-sovellus joka toimii windows 10 ja 11 versioissa, sekä xboxissa ainakin sivun mukaan, asensin kokeiluversion ensiksi ja maksoin sitten 2,49 euroa varsinaisesta ohjelmasta, en kylläkään tiedä oliko lisäarvoa sillä mutta ei ainakaan pitäisi jakson päätyttyä tiltata...  rajoitteitahan siinä on kun ei historiaa tallenna.. sellainen senhetkisen tai päivän arvojen seurantaan ok. itse valitsin 24 h vaihtoehdon...  Itseasiassa odottelen tätä win11 päivitystä joka mahdollistaa android-sovellusten ajamisen suoraan windowsissa ilman Apk-emulointia.. kestänee kuitenkin varmaan aikansa ennenkuin sääsovelluksia sinne ilmaantuu....  liekö maailma edes pystyssä silloin 8)

Ohessa olosuhteet ulkona  ja sisällä ::)

huppu

Tilasin tuollaisen suojan.

https://shop.netatmo.com/en-eu/weather/accessories/weather-station-shield

Mainoksessa kirjoitettu:

"It's made from UV-resistant materials, allowing you to place your Outdoor Module anywhere — even in the sun. You will therefore observe standard temperatures that are as close as possible to the measurements provided by the meteorological institutes."

Nyt suoja ollut yhden päivän asennettuna. Suorassa auringonpaisteessa Netatmo ulkoyksikkö näytti kuitenkin muutaman asteen lämpimämpää lukemaa kuin varjossa oleva mittari.


einari

Näin kyllä kyseisen tekeleen aikaa sitten ja sivuutin sen olankohautuksella, se ei mitenkään vakuuttanut minua..  Mietin tuossa miksi ovat edes vaivautuneet moista ottamaan tuotteeksi... ehkä sillä kuitenkin tavoitellaan jonkinmoista leikkausta noihin weathermapin aurinkolämmitteisiin asemiin... 

Toisaalta jos on tuulinen, puolivarjoinen paikka niin jotenkuten voisivat toimiakkin kaikki tuontyyppiset.. tilannehan muuttuisi varmaan parempaan suuntaan jos laittaisi tuulettimen...

Kun en tunne olesuhteitasi näiden 2 aseman välillä niin pitää muistaa että täysin varjossa myös maan, lähistön rakenteiden ja jopa ilman lämpötila jää matalammaksi kuin suorassa paahteessa.. varjossahan on mukavampi istuskella.. jopa pelkkä päivänvarjo muuttaa lämpötilaa...

Mutta kaikenkaikkiaan voisi sanoa että varmaan parempaankin pystyisivät... laittaisiko netatmolle viestiä että tuote on Bullshittia ;D

huppu

Kyllä tuosta suojasta jotain hyötyä on. Ulkoanturi helpompi kiinnittää tukevammin kiinni ja suojaa sateelta.

Vieressä on ruuvitag-pro, joka auringonpaisteessa näytti +42 kun samaanaikaan tuon suojan kanssa netatmo +24 ja lähellä varjossa oleva mittari näytti jotain +18 ja ei kyseiseen paikkaan aurinko kokoaikaa paista. Aamulla vain kesäaikaan.


weatherc

Auttaa tuollaiset käytännössä kasa valkoisia muovilautasia jonkin verran - muttei niistä sitä oikeata lämpötilaa saa ulos kun aurinko paistaa. Ne estää sen suoran auringonpaisteen.

Homman juju on ilman liikkuvuus, eli saada ilma liikumaan anturin ympärillä niin ettei ilma pääse lämpeämään ympäristöstä. Tuollaiseen ilman tuuletinta olevaan syntyy tyynellä kelillä helposti "pätsi" sisälle jossa ilma pääsee rauhassa lämpeämään. Vaikkakin ovat valkoiset niin mikään ei takaa etteivät imisi lämpöä itseensä jonkin verran. Toinen on se, että pysyäkseen mahdollisimman valkoisena, niitä pitäisi olla pesemässä jatkuvasti.
Liitteenä kuva miltä voi näyttää pesemättä näin maaseudullakin....