Uutiset:

Ei uusia uutisia.

Main Menu

Netatmo PeetBrosin rinnalle.

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, torstai, 20.07.2017, 09:38

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 2 Vieraat katselee tätä aihetta.

einari

Vielä tuosta kartallapysymisestä, katsoin äsken (15.25) taulukoissa aika oli 14.52, niissä mittareissa 12.52.... omassa puhelimessa grafiikassa 5 minuutin välein, WU:ssa 6 minuuttia sitten, netatmon kartalla 3 min ago, meteowaressa15.22..

Itse en tiedä juurikaan näistä aikaleimoista, mitä nyt katsoin googlella.. ajattelin ensin onko se netatmon aikaleima viimeksi muuttunut vai viimeksi luettu. mutta ei sekään päde kun muutoksia on ja lukukerrat 5 min välein.. se on vissiin se timestep :)
jotain hämärää on, muuallakin kuin ilmoissa ja radiokeleissä..


nyt hyppäsi tilastoissa oikeaan aikaan 14.42 mutta mittareissa 13.42?

einari

20.22 taas ollaan hukassa niin kartalla kuin taulukoissa..... netatmon historia puskee tasaisesti mapissa 10 min ja puhelimessa 5 min välein..

Naruskan Ukka Matinpoika

Tämä nyt ei koske noita tuoreimpia edeltäviä kirjoituksia, muta kun kyse tässä ketjussa on Netatmosta, niin nimimerkki Tollo Ukka kysyy, mitä tapahtui, kun

-lähtötilanteessa Netatmon Kallelan aseman ilmanpaine asettui noin neljä pykälää alempaan lukuarvoon kuin vertailussa oleva PeetBros ja virallinen Naruskan FMI asema. Tein sitten mielestäni "loogisen" muutoksen aseman korkeuteen, eli laskin Kallelan maastokorkeuden oikean 190:n metrin lukeman lukemaan 170 metriä. Ei vaikutusta ilmanpainelukemaan. Tempusta joku mainitsi jossain ketjussa, jota nyt en muista.

-sitten eilen einari vinkkasi, että siirräppäs korkeus 200 metriin ja odota päivittymistä Netatmon tiedoissa. Muutos tapahtui heti, eli arvo korjaantui nelisen mittayksikköä saman tien yhdellä hyppäyksellä, ja vieläpä oikeaan suuntaan. Ylöspäin. Nyt kaikki kolme mainittua ilmanpainetta ovat kuin veljet keskenään yhden hPa:n sisällä, joka ainakin minulle on riittävä tarkkuus.

En minä niin kovin looginen ajatusmaailmaltani ole, mutta tämä menee ohi ja yli kaikesta, mitä tyhjässä päässäni mahdollisesti on. Miksi en tätä ymmärrä? Kertokaa viisaammat... ???

www.naruska.com

ahpe

Olen seurannut Netatmosta huoneen CO2-tasoa joka on vaihdellut 0-10 ppm ja epäillyt CO2-mittauksen toimintaa yleensäkin, koska ulkoilmassakin pitäisi olla 350-500ppm  http://www.mip.fi/cms/fi/sovellukset/sisaeilman-laatu/co2-hiilidioksidi,
ellei mittaus osoita kuinka paljon huoneen CO2 on korkeampi kuin ulkoilman CO2.

Mittauksen toimintaan kyllä sain varmistuksen (yöllä tuli kännykkään Netatmo hälytys), kun lapseni perhe tuli vierailulle ja nukkuivat huoneessa missä netatatmon sisäyksikkö on ja huoneenovi oli kiinni, nousi CO2 taso max n.700ppm.


einari

Katsoppas netatmon asetuksista onko siellä calibration kohdassa tuon co2 kohdalla automatic calibration disabled vai enabled, itse laitoin viimeksimainitun ja sitten  voi uudelleenkalibroida recalibrate- kohdasta.. jospa nämä toimet auttaisivat, katsoppas myös mikä on co2 pitoisuuden hälytysraja personalize notifications.. otat jos high co2 ja very high co2 on on-asennossa niin mene valikkoa alemmaksi indoor notifications kohtaan ja vaikka ensimmäisessä kentässä nuolella valitse co2 vaihtoehto.. itsellä on hälytysrajat 1600 ja 2100.. tuo 700 jos on niin matala on.. käytännössä 400 yli on sisällä. kun  yksi ihminen, niin noin 600, kaksi ihmistä ja 700 - 800, meillä 2 ja koira niin vaihtelee 900 - 1100 välillä riippuen ajankohdasta ja esim. ruoanlaitosta, takan lämmityksestä yms..  :)

Naruskan Ukka Matinpoika

Kallelan Netatmo kun on vuokramökin sisällä 35 neliön tupakeittiössä, niin sieltä saa peruslukemaa noin 500 silloin, kun asukkaita ei ole. Heti alkavat lukemat nouseskella, kun majoittujat mökkiin sisälle tulevat. Korkeimmillaan ovat arvot käyneet hiukan yli 2000, mutta silloin olikin mökissä maksimipetimäärän mukainen pesue ihmisiä, eli 7 henkilöä. Tuhannen kohdalla tulee häly ja sitten tulee seuraava kahdentuhannen kohdalla. En ole tehnyt mitään kalibrointeja, vaan purkki on tehdasasetuksissa.

Kalle -poikani mittaili omassa huushollissaan omia CO2 -lukemiaan tosi tarkalla ammattimittarilla. Netatmon lukemat pyörivät ammattimittarin kanssa samoissa lukemissa, joten poika lyhyellä koemittauksella tuli vakuuttuneeksi siitä, että mittaus toimii tosi luotettavasti. Mitään kalibrointeja ei sielläkään tarvittu. Kannattaa ahpen kokeilla säädellä ja, jos ei tule kuntoon, niin takuuhan tällä kuulostaa olevan. Eihän tuo ensimmäinen digitaalilaite olisi, joka tenii jostain oikeasta viasta johtuen.

Itselläni ei ole tarvinnut säädellä kuin aiemmin ketjussa kertomaani ilmanpainetta, joka sekin tuli ruotuun einarin antamalla ohjevinkillä. Kiitos vielä siitä... ;)

www.naruska.com

einari


alphelle:
ilmeisesti kalibrointi ei ole onnistunut tai kerrassaan alkanutkaan.. jos automaattinen asetus ei ole päällä.

CO2-mittausten optimaalisen tarkkuuden varmistamiseksi Netatmo-asema kalibroi automaattisesti CO2-anturin kiinteästi. Tämä kalibrointi suoritetaan olettaen, että hiilidioksidin vähimmäistaso saavuttaa 400 ppm vähintään kerran viikossa.
Laadun kalibroinnin varmistamiseksi on varmistettava, että laite on säännöllisesti tuuletettu.

Hiilidioksidin manuaalinen kalibrointi:
Kun Netatmo-yksikkö kärsii putoamisesta tai samankaltaisesta iskusta, hiilidioksidin manuaalinen kalibrointi saattaa olla tarpeen.
Voit tehdä tämän siirtymällä sovelluksen asetuksiin> Aseman nimi> Lisäasetukset> kalibrointi. Kun olet suorittanut manuaalisen kalibrointipyynnön, älä irrota asemaa sen virtalähteestä vähintään 8 tuntia, kalibroinnin kestoajan mukaan.
Jos asema ei ole kärsinyt liikaa iskuja, CO2-kalibrointi ei ole välttämätöntä.

helppisivullla englanniksi tietoa josta ylläoleva osa on käännetty, sitten jos on lisäksi toinen sisäyksikkö niin seuraavassa suomeksi ohjeita..

Kuinka voin saada samat tiedot CO2-mittalaitteistani?
Voit käynnistää kalibroinnin ja tarkistaa, että automaattinen kalibrointi on käytössä.
Aseta moduulit vierekkäin (noin 25 cm: n etäisyydellä) hyvin ilmastoidussa huoneessa ja siirry kalibroinnin käynnistysasetuksiin> Aseman nimi> Lisäasetukset> kalibrointi.

Kalibrointi kestää noin 8 tuntia. Web-sovelluksessa (my.netatmo.com) näet sana "kalibrointi", joka ilmaisee sinulle, että kalibrointi on käynnissä.

Huomaa myös, että CO2-antureissa on vakiotarkkuus +/- 50ppm tai +5%. Tästä syystä on täysin normaalia nähdä, että kaksi moduulia mittaavat 950 ppm ja 1050 ppm vierekkäin (todellisen mittauksen ollessa 1000 ppm hiilidioksidia).

ahpe

Lainaaco2 kohdalla automatic calibration disabled vai enabled

Oli disabled muutin enabled ja laitoin recalibrate päälle.

Odottelen aamuun, jospa huone tyhjänä lukema nousisi tuonne 350-500ppm välille.

ahpe

Uudelleen kalibrointi suoritettu, nyt näyttämä n. 400ppm.


einari

mitenkään on alkanut co2 mittaus pelittämään.. voi olla että vakiintuu vasta viikon sisään..
mistä mainitsivat helpissäkin.. ??