Netatmo PeetBrosin rinnalle.

Aloittaja Naruskan Ukka Matinpoika, lauantai, 08.07.2017, 19:06

« edellinen - seuraava »

0 Jäsenet ja 1 Vieras katselee tätä aihetta.

weatherc

Se kulkee kyllä nimellä timestamp. Mutta tuli mieleen että olisko se aikaleima jolloin lämpötila tai kosteus on muuttunut viimeksi? Tosin siellä on myös maininta että publicdata käyttää samaa 30 min välimuistia mitä heidän weathermap käyttää...Hmmm..

einari

kello nyt 19.48, tilastoihin päivittynyt viimeksi 19.04 ja sitä ennen 18.42...
19.04-19.48 välillä kosteus alussa 90, 19.09> 91, 19.24>92, 19.44>93 &
lämmpötila samalla aikavälillä.. alussa 9.7, 19.9>9.6, 19,9>9.5, 19.24>9.4, 19.29>9.3 siitä tasaisesti 10 min jaksoilla 19.54 tasan 9 astetta,
joten muutoksia ja lukukertoja on... :)weatherc

Muutin sen lukemaan time_server joka myös löytyy vastauksesta. Se näyttää olevan sama kun aika jolloin data haetaan.
Evijärvi katos pikku bugin takia, tainnut jossain kohtaa kadota että moduulin olemassaolo tarkistetaan timestampista kun ottanut muutokset takaisinpäin filussa. Näinollen tuulimittari "katosi" kun wind-arvo oli 0. Back on track niinsanotusti :)

Seurasin tuossa pienen toven noita API:sta tulevia arvoja, ja tosiaan, kesti yli puoli tuntia että lämpötila muuttui eli hitaus on siellä Netatmon päässä. Taitavat käyttää ylipitkää välimuistia...

einari

En ole vielä ehtinyt seuraamaan tilannetta EWN suhteen.. mutta katselin hieman ja löysin yhden jutun, en tiedä voiko sitä käyttää hyödyksi.

https://dev.netatmo.com/en-US/resources/technical/reference/weatherstation/getstationsdata >
dashboard_data >
time_utc: timestamp when data was measured   ???einari

Nyt näyttäisi toimivan sillä 15 min  haulla ja lämpötilakin sama kuin puhelimessa kuin myös muutkin arvot.. Ukallakin päivittyy samaan aikaan, jospa ongelma on ratkaistu näitä osin.. thanks  :)

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - torstai, 28.09.2017, 22:24
En ole vielä ehtinyt seuraamaan tilannetta EWN suhteen.. mutta katselin hieman ja löysin yhden jutun, en tiedä voiko sitä käyttää hyödyksi.

https://dev.netatmo.com/en-US/resources/technical/reference/weatherstation/getstationsdata >
dashboard_data >
time_utc: timestamp when data was measured   ???

Voisi, ehkä. Mutta silloin pitäisi hakea
- ensin lista asemista jotta saadaan MAC-osoite
- sitten hakea jokainen asema erikseen
Sitä en sitten tiedä mitä Netatmo tykkäisi jos alkais hakemaan vaikkapa 500 asemaa tasaisen väliajoin. Tuolla nyt käytössä olevalla public API:lla saa kaikki (valitun alueen sisällä olevat) asemat yhdellä haulla filtterin kera :)

einari

Ajattelin kyllä että menee liian monimutkaiseksi, paremmin sopii omille sivuille rakenteluun  :)

Sitä kautta saisi varmaan datan pienemmällä viiveellä.. mutta ei sitä nyt niin hetkessä eletä, että pitäisi tietää sää muutaman sekunnin tarkkuudella,
mietin sitä noissa tuulimittareissa.. tulee "levoton" olo kun katselee wu:ssa joitakin tuulipallukoita.. juoksee kuin koiranpentu häntänsä perässä.

itselle riittää ihan hyvin vallitseva tuulen suunta, nopeus ja vaikkapa puuskat. Mutta niinhän se on joka asiassa, toiselle riittää vähempi ja toiselle ei riitä enempikään...  :)

Tuli mieleen että kun itse väsää appia niin tarjoaa logoa, saisiko sen hakuihin ja olisiko siitä hyötyä.. ewn tai finwx kannalta.

weatherc

Lainaus käyttäjältä: Naruskan Ukka - perjantai, 29.09.2017, 07:44
En minä niin kovin looginen ajatusmaailmaltani ole, mutta tämä menee ohi ja yli kaikesta, mitä tyhjässä päässäni mahdollisesti on. Miksi en tätä ymmärrä? Kertokaa viisaammat... ???

Ilmanpaine on siitä hassu ettei käytetty arvo ole se mitattu lukema vaan muutettu merenpinnan tasolle. Kai jotta olisivat vertailukelpoisia. Esim. sääennustedatassakin on SLP (Sea level pressure) niminen arvo ja se vastaa just sitä arvoa mitä näkyy asemien datoissa. 

einari

itsellä meni tovin ennenkuin alkoi näyttämään oikeita arvoja, saattoi olla parikin viikkoa.. ukalla tai sen pojalla meni viikon verran muistaakseni.. itsellä sillä automatic calibration... jutulla

weatherc

Lainaus käyttäjältä: einari - keskiviikko, 04.10.2017, 16:54
systeemin johon kalvon sijoitan, itse sadepurkin sisälle bi-metallitermostaatti joka sulkeutuu +5 ja avautuu +15 asteessa, ettei kovin paljoa harakoille lämpöä pukkaa, sitä en vielä ole päättänyt että laitanko 1 35 wattisen vai 2 12 wattista kalvoa..  :)

Mulla on Daviksessa vastaavanlainen systeemi, sama termostaatti + 2 x 12 wattista kalvoa, yks molemmille sivuille. Mulla on tuo manuaalisen kytkimen takana enkä pidä sitä päällä päällä kun tarvittaessa. Daviksen sisus on niin iso että tein sopivan kokoisesta kukkaruukusta kaarevat seinät kalvoille ja asensin ne sinne sisälle niin etteivät koske kipon muoveja.